خودروساز آلمانی عصر جدیدی از تولید خودرو را شروع کرده است. بی ام و i Vision Dee در نمایشگاه CES ۲۰۲۳ معرفی شد و پیشنمایشی از محصولات BMW را برای سالهای آتی ارائه داد. حالا آلمانیها این طرح را جلوتر بردهاند و مدل مفهومی جدیدی را با نام بی ام و ویژن نویه کلاسه معرفی کردهاند. نویه کلاسه (Neue Klasse) در زبان آلمانی به معنی «سطح جدید» است و نشان میدهد که بی ام و عصر جدیدی در صنعت خودرو را شروع خواهد کرد و ماشینهای آینده از همه نظر با خودروهای فعلی متفاوت خواهد بود.
مشخصات فنی
بی ام و ویژن نویه کلاسه یک خودرو مفهومی است و هنگام ارائه مدلهای مفهومی معمولا مشخصات فنی به صورت دقیق و مشخص اعلام نمیشود. اما از آنجا که دوران خودروهای برقی چند سالی است که شروع شده و تولید محصولات بنزینی در دهه ۲۰۳۰ در اروپا ممنوع خواهد شد، کلاس جدید ماشینهای بی ام و از پیشرانه برقی بهره میگیرند.
موتور الکتریکی که در خودروهای برقی آینده بی ام و به کار میرود، از نسل ششم eDrive است. کاهش وزن و آیرودینامیک بهتر موجب خواهد شد تا کارایی پیشرانههای جدید افزایش پیدا کند.
باتریهای جدیدتری انرژی موتور برقی را تامین میکنند. این باتریها ۲۰ درصد چگالی انرژی بیشتری در مقایسه با انواع فعلی دارند. علاوه بر این، سرعت شارژ ۳۰ درصد و بُرد پیمایش بی ام و ویژن نویه کلاسه و ماشینهای جدید ۳۰ درصد افزایش پیدا میکند. این بهینهسازیها در نهایت منجر به بهبود ۲۵ درصد کارایی خودرو میشود.
طراحی ظاهری
در نمایشگاه CES ۲۰۲۳ مدل مفهومی i Vision Dee معرفی شده بود و بی ام و ویژن نویه کلاسه نسخه تکاملیافتهتر آن است که پیشنمایشی از مدل تولیدی را ارائه میدهد. آن طور که مدیران مدیران خودروساز آلمانی اعلام کردهاند، بی ام و سری ۳ جدید که در سال ۲۰۲۵ به بازار میآید، بر اساس نویه کلاسه طراحی و تولید خواهد شد.
خودرو مفهومی جدید المانهای همیشگی محصولات بی ام و را در ظاهر خود دارد، پیچ هوفمایستر، دماغه کوسهای، بدنه عضلانی و جلوپنجره دوگانه.
جلوپنجره خاص بی ام و برای دههها و سالها است که نماد بصری محصولات آلمانی است، اما این خودروساز با ارائه هر خودرو جدید ابعاد و اندازه جلوپنجره را بزرگتر کرده است. زبان طراحی جدید بی ام و با اغراقهایی که در نمای جلو به وجود میآورد، به مذاق بعضی از طرفداران خوش نیامده است.
در بی ام و ویژن نویه کلاسه، چراغهای جلو، دیلایتها و راهنماها با جلوپنجره ادغام شدهاند. از آنجا که خودروهای برقی برای خنکسازی پیشرانه نیازی به هوا ندارند، در نمای روبهرو خبری از ورودیهای بزرگ و کوچک هوا نیست.
در نمای جانبی از جوهر الکترونیکی (E Ink) استفاده شده است که میتواند به صورت نوشتاری یا تصویری پیغام خوشآمدگویی را برای راننده و سرنشنیان به نمایش بگذارد.
در نمای عقب نیز طرح گرافیکی چراغهای جلو تکرار شده است، با این تفاوت که در این قسمت رنگ چراغها قرمز است و نسبت به محصولات فعلی بی ام و، ابعاد بزرگتری دارند.
بی ام و ویژن نویه کلاسه را میتوان یک خودرو تمام پانوراما نامید، چرا که سقف شفاف است و چهارچوبی که روی آن سوار شده، اثری از فلز در این قسمت دیده نمیشود. البته در نسخه تولیدی که در سال ۲۰۲۵ عرضه خواهد شد، خبری از این سقف تمام پانوراما نیست.
طراحی داخلی
طراحی داخلی بی ام و ویژن نویه کلاسه با آنچه که تا به حال از بی ام و، البته به جز مدلهای مفهومی، دیدهاید، متفاوت است. کابین در یک کلام، ساده، مختصر و مفید است.
از آنجایی که موتور بنزینی و گیربکس در این خودرو وجود ندارد، فضای بیشتری در اختیار راننده و سرنشینان قرار میگیرد. در کنسول میانی به جز اهرم تغییر حالت رانندگی، هیچ دکمه و کلیدی وجود ندارد و فقط فضایی برای خردهریزها تعبیه شده است.
روی داشبورد هم اثری دکمههای فیزیکی دیده نمیشود و تنها چیزی که برای دسترسی به سیستم اطلاعات و سرگرمی و تنظیمات خودرو وجود دارد، یک نمایشگر لمسی بزرگ است که در وسط داشبورد قرار دارد. علاوه بر آن راننده میتواند با صفحات لمسی روی فرمان، از این سیستم استفاده کند.
بی ام و ویژن نویه کلاسه به یک هدآپ دیسپلی عریض مجهز شده است که در سرتاسر شیشه جلو دیده میشود و اطلاعات خودرو را نمایش میدهد. البته این نمایشگر هدآپ قابل تنظیم است و راننده میتواند به دلخواه مواردی را به آن اضافه یا از آن کم کند.
بی ام و ویژن نویه کلاسه؛ پیش نمایش آینده
بی ام و ویژن نویه کلاسه پیشنمایشی از سری ۳ محبوب و دوستداشتنی آلمانیها است که نسل جدید آن سال ۲۰۲۵ به بازار خواهد آمد. هر چند مثل همه مدلهای مفهومی، کل فناوریهای نویه کلاسه به بی ام و سری ۳ منتقل نمیشود، اما از همین حالا میتوان انتظار یک خودرو مدرن را کشید.
نویسنده: میلاد قزللو
یه سال دیگه ماشینای بی ام و اینجوری میشه.
ما هنوز درگیر سامانه یکپارچه ایم.