فولکس واگن دست دوم خود را در ۴۵ دقیقه بفروشید
فولکس واگن

فولکسواگن (Volkswagen) یا به اختصار VW، نام یک کمپانی خودروساز اهل آلمان است که به عنوان یکی از زیرمجموعههای گروه بزرگ فولکس واگن محسوب میشود. این شرکت در سال 1937 توسط شخصی بهنام فردیناند پورشه (Ferdinand Porsche) تأسیس شد و هماکنون دفتر مرکزی آن در شهر وولفسبورگ آلمان قرار دارد.
از آن جهت که Volkswagen در زبان آلمانی به معنای «خودرو مردم» است و جهبه کارگری آلمان نازی از جمله موسسان آن به حساب میآید؛ این شرکت هدف اصلی خود را بر پایه تولید ماشینهای ارزانقیمت برای اقشار ضعیف و متوسط جامعه آلمان نازی قرار داد.
Porsche60 نخستین خودرو فولکس واگن
اولین محصول این شرکت آلمانی Porsche60 یا KDF-Wagen نام داشت که توسط مهندسین پورشه طراحی و تولید شده بود. تا قبل از آغاز تولید ابزارآلات جنگی در جنگ جهانی دوم (سال 1939)، تعداد 30 دستگاه از KDF-Wagen توسط این خودروساز آلمانی به تولید رسید.
فولکس واگن همانند مرسدس بنز و ب ام و که در زمان جنگ، تمام توان خود را روی تولید ماشینآلات جنگی برای ارتش آلمان نازی متمرکز کرده بودند؛ پس از پایان یافتن جنگ با خسارتهای بسیار زیادی مواجه شد.
ایوان هورست ناجی فولکس واگن
در سال 1945، نیروهای متفقین کنترل کارخانههای زیرمجموعه فولکس واگن را در اختیار خود گرفتند. آنها در ابتدا تصمیم داشتند که این شرکت را به محلی برای نگهداری وسایل جنگی تبدیل کنند؛ اما یک افسر بریتانیایی با نام ایوان هورست (Ivan Hirst) ضمن نجات فولکسواگن، تولید مدل بیتل (Beetle) را برای مقاصدی همچون سرویسهای پستی آغاز کرد.
ایوان هورست موفق به کسب 20 هزار سفارش تولید خودرو از ارتش بریتانیا شد و در ادامه از سال 1974 نیز صادرات بیتل را به عنوان یک محصول ارزانقیمت و اقتصادی به سایر کشورها آغاز کرد.
تولید سه نسل از خودرو Type توسط فولکس واگن
در دهه 1950 پای فولکس واگن به بازار آمریکا شمالی باز شد و این شرکت، خیلی سریع در سطح جهانی به موفقیتهای چشمگیری دست یافت. در همین دهه، تولید ماشین تجاری Type II از سوی شرکت آغاز شد که در سه کلاس پیکاپ، ون و خودرو ویژه کمپ مورد استفاده قرار میگرفت.
در دهه 60 میلادی نیز فولکس واگن با معرفی مدل Type III، تصمیم به گسترش خطوط تولیدی خود گرفت و در همین راستا، یک شرکت تابع دایملر بنز که Auto Union GmbH نام داشت را در سال 1964 به تصاحب خود درآورد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این شرکت در واقع همان آئودی (Audi) از زیرمجموعههای فعلی شرکت Volkswagen است.
در اواخر دهه 1960 میلادی مدل Type IV توسط فولکس واگن به بازار عرضه شد که در کلاسهای متفاوتی همچون کوپه، سدان و واگن به فروش میرسید.
فراز و نشیب فولکس واگن در سال 1973
در سال 1973 تولید اولین نسل از سدان پرآوازه پاسات (Passat) آغاز شد که در واقع نسخه ارتقا یافته vw1600 محسوب میشد. طی سالهای بعد، فولکس واگن مدلهای موفقی همچون Scirocco، گلف و پولو را نیز روانه بازار کرد.
بحران نفتی موجود در همین سال، تاثیر فراروانی روی این خودروساز بزرگ گذاشت و در پی این بحران، شرکت مجبور به تعدیل چند صد نفر از نیروهای خود شد.
فولکس واگن امپراطور جهان در صنعت خودرو
Volkswagen دهه 90 را بسیار طوفانی آغاز کرد؛ در آن سالها مدیرعامل وقت شرکت، فردیناند پیئش (Ferdinand Piech) نام داشت که شرکتهایی همچون لامبورگینی، بنتلی و بوگاتی را به عنوان زیرمجموعه به گروه بزرگ فولکس واگن اضافه کرد.
این کمپانی آلمانیالاصل بین سالهای 1991 تا 2000 میلادی وارد مرحله جدیدی از فاز طراحی، تولید و فروش محصولات خود شد و دوره پرافتخاری را در کارنامه کاری خود به ثبت رساند.
در ادامه فولکس واگن با دیدی وسیعتر، اقدام به تاسیس خطوط تولید محصولات خود در کشورهایی همچون اسلواکی، روسیه، ترکیه و … کرد تا شمار تولید و فروش خود را به بیش از هفت میلیون دستگاه در سال برساند. این غول خودروساز که بعدها لقب امپراطور جهان در صنعت خودرو را از آن خود کرد؛ در اواخر سال 1997، نسل چهارم MK را با نام MK4 وارد بازار جهانی کرد و آمار فروش خارقالعادهای را به دست آورد.
فولکس واگن سهامدار غولهای خودروسازی دنیا
فولکسواگن در سال 2009، تقریبا 20 درصد از سهام شرکت سوزوکی ژاپن را تصاحب کرد؛ اما بزرگترین صید این خودروساز آلمانی را باید خرید بخش عظیمی از سهام شرکت رقیب خود یعنی پورشه دانست. Volkswagen با پرداخت 5.75 میلیارد دلار، میزان 49.9 درصد از سهام پورشه را به چنگ آورد؛ ناگفته نماند که شرکت پورشه هماکنون نیز به صورت کامل، تحت اختیار فولکس واگن قرار دارد.
این غول خودروساز آلمانی از جمله شرکتهایی است که کمپانیهای زیادی را به عنوان زیرمجموعه خود در اختیار دارد؛ از جمله زیرمجموعههای آن میتوان به آئودی، بنتلی، بوگاتی، لامبورگینی، پورشه، سئات، اشکودا، مان، اسکانیا، گروه ماشینهای تجاری فولکسواگن و برند موتورسیکلت دوکاتی اشاره کرد.
فولکس در ایران
پیشینه حضور فولکس واگن در ایران به دهه 50 باز میگردد. در آن زمان خودرو بیتل که با نام فولکس قورباغهای در بازار ایران شناخته میشد، توجه خریداران زیادی را به سوی خود جلب کرد. همچنین در دهه 60 نیز فولکس گل به ایران صادر شد.
در سال 1379 این کمپانی بزرگ آلمانی، فعالیتهای خود را در ایران متوقف کرد؛ اما در سال 1396 و بعد از توافق هستهای میان ایران و گروه 5+1، فولکسواگن بار دیگر تحت نمایندگی گروه ماموت وارد بازار ایران شد. ماموت خودرو هماکنون فروش و پشتیبانی محصولاتی همچون پاگات، تیگوان و گلف GTI را در بازار ایران برعهده دارد.
خرید و فروش کدامیک از خودروهای شرکت فولکس واگن بیشتر است؟
Volkswgen را باید پرچمدار فروش خودرو در جهان دانست؛ براساس آمارهای منتشر شده، این شرکت در سال ۲۰۱۷ موفق به فروش بیش از شش میلیون دستگاه از محصولات خود در سرتاسر جهان شد. در حال حاضر، محصولات فولکسواگن در ۱۴ کشور جهان به تولید میرسند که مدلهای جتا، گلف، پاسات و پولو از جمله ماشینهای پرطرفدار و پرفروش این شرکت مشهور محسوب میشوند.
بر اساس اطلاعات مندرج در سایت فولکس واگن، هماکنون ۱۳ خودرو در کلاسهای مختلف توسط این شرکت به تولید میرسند که از جمله پرفروشترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جتا (Jetta)
- پاسات (Passat)
- تیگوان لیمیتد (Tiguan Limited)
- تیگوان (Tiguan)
- اطلس (Atlas)
- گلف اسپرت واگن (Golf Sport Wagen)
- بیتل (Beetle)
- گلف (Golf)
- گلف جیتیآی (Golf GTI)
- گلف الکتریکی (e-Golf)
- گلف آر (Golf R)
- بیتل کانورتیبل (Beetle Convertible)
در حال حاضر کمپانی فولکس واگن به عنوان بزرگترین خودروساز کشور آلمان شناخته میشود. خطوط تولید محصولات این شرکت قدرتمند، بسیار وسیع بوده و محصولات کمپانی فولکس هر ساله در صدر لیست پرفروشترین خودروهای جهانی قرار میگیرد.