بررسی مشخصات فنی کادیلاک سلستیک ۲۰۲۴

۱۰ آذر ۱۴۰۱ بررسی مشخصات فنی کادیلاک سلستیک ۲۰۲۴

برند سوپرلوکس آمریکایی کادیلاک با رونمایی از دو محصول اخیر خود با نام‌های لیریک و سلستیک (Celestiq)، برنامه‌های خود برای آینده نزدیک صنعت خودرو الکتریکی که در پیش رو داریم، اعلام کرده است. جدیدترین محصول برند کادیلاک، یک سدان سوپرلوکس تیراژ محدود کاملا دست‌ساز تمام الکتریکی است که بر اساس توضیحات مدیران ارشد جنرال موتورز، قرار است لوکس‌ترین، پیشرفته‌ترین و پیشروترین محصول تاریخ این برند قدیمی ۱۲۰ ساله باشد.

مزایا و معایب

+ سوپرلوکس و تیراژ محدود

+ منحصر به فرد در هر نسخه

+ تمام الکتریک، قدرتمند با برد مناسب

+ آغازگر نسل نوین محصولات کادیلاک و معرف سیاست‌های برند در آینده

+ تولید انحصاری و بر اساس سفارش مستقیم مشتری

+ رقیب قدرتمند و خوش قیمت رقبای اروپایی

+ حفظ ارزش مادی و معنوی در بازار دست دوم

– قیمت نهایی بالاتر از انتظار از یک محصول آمریکایی

مشخصات فنی

مدل سلستیک نه در ظاهر یا مشخصات فنی، بلکه از همان ابتدا از نوع نام‌گذاری خود پیچیده و منحصر به فرد عمل کرده است. کادیلاک به صورت رسمی از معنای نام سلستیک (Celestiq) رمزگشایی نکرده، اما انتظار می‌رود که این نام ترکیبی از دو کلمه Celestial (وابسته به نجوم/فضایی/آسمانی) و Mystique (عرفانی/معنوی) باشد. ترکیبی اسمی که در نهایت به واژه سلستیک انجامید و در بدو معرفی نظرات مثبت و منفی بسیاری را به خود نسبت داد.

سیستم نام‌گذاری حروفی/عددی کادیلاک تقریبا از ابتدای قرن بیست و یکم (سال ۲۰۰۰ به بعد) آغاز شد که حاصل آن مدل‌هایی چون CTS، STS، DTS، XLR، XTS، CT5، CT4، XT6 و نام‌هایی مشابه آن بود. اما حالا مدل سلستیک در کنار مدل لیریک (Lyriq)، می‌توانند لغات خوبی برای توصیف آینده متمایز کادیلاک در تاریخ باشند.

سلستیک از هر نوع منحصر به فرد و خاص است. این سدان سوپرلکس‌ترین و پیشرفته‌ترین محصول کادیلاک تا به امروز است که به صورت کاملا انحصاری و در تیراژ محدود سالانه و مستقیما بر اساس سفارش مشتری نهایی و در فرایندی کاملا دستی به تولید خواهد رسید. در نتیجه هیچ دو نسخه نهایی از آن با یکدیگر یکسان نخواهد بود.

سلستیک بر نسل جدید پلتفرم الکتریکی جنرال موتورز با نام BEV3 ساخته می‌شود که به صورت انحصاری به تولید خودروهای تمام الکتریکی باتری‌دار اختصاص یافته است و در خانواده کادیلاک با نام انحصاری پلتفرم آلتیوم (Ultium) شناخته می‌شود. این پلتفرم از یک مجموعه باتری ۱۱۱ کیلووات به همراه دو موتور الکتریکی قدرتمند در ساختار دو محور (AWD) با قدرت تخمینی ۶۰۰ اسب بخار و گشتاور حدودی ۸۶۸ نیوتون.متر و برد مفید حدود ۴۸۰ کیلومتر بهره می‌گیرد. ضریب کاهش‌دهنده نهایی در محور جلو ۱۱.۵۹:۱ و در عقب ۱۱.۶۳:۱ است که بر اساس توضیحات مهندسان ارشد کادیلاک، با تمرکز بر حفظ همزمان دو ویژگی عملکرد و برد مفید تنظیم شده است. این موضوع در حالی است که با وزن نهایی قابل توجه سلستیک (احتمالا فراتر از ۲.۵ تن)، شتاب اولیه این خودرو حدود ۳.۸ ثانیه خواهد بود که بسیار خیره‌کننده است.

مجموع ۱۱۵ قطعه در مدل سلستیک با روش پیشرفته چاپ سه بعدی به تولید رسیده است که بسیاری از آن‌ها از جنس فلز هستند. قطعات فلزی مهم تولید شده به این روش در سلستیک شامل مرکز فلزی بزرگ فرمان، کلید‌های شیشه بالابر، دستگیره درها و تزئینات کنسول میانی است. همچنین ۳۰۰ قطعه از اجزا فلزی بدنه این خودرو به روش Flex Fabrication به تولید رسیده است که نوعی روش مخصوص در خم کردن فلز به منظور دستیابی به فرم نهایی بدون نیاز به سیستم پرس و قالب است. این روش را به صورت ساده‌تر به هنر اوریگامی فلز (هنر تاه کردن فلز) نیز خطاب می‌کنند.

سلستیک به اندازه‌ای پیچیده و پیشرفته است که می‌توان صفحه‌ها در مورد آن توضیح نوشت، اما برای کوتاهی گفتار تنها کافی است بیان کنیم که این محصول منحصر به فرد با نزدیک به ۳۰۰ اختراع و نوآوری جدید ثبت شده (و در حال ثبت) روانه خط تولید شده است که تنها به صورت گروه‌های شش دستگاهی در خط تولید تکمیل می‌شوند تا هر مدل از دقت و توجه کافی در فرایند نهایی‌سازی برخوردار باشد. این دقیقا همان کیفیتی است که نام برند کادیلاک را به عنوان یک واژه رسمی در فرهنگ واژگان انگلیسی مترادف با کلماتی چون لوکس‌گرایی و کیفیت بالا به ثبت رساند.

مشخصات کلی

نوع موتور دو موتور الکتریکی آهنربا دائمی
ظرفیت باتری ۱۱۱ کیلووات.ساعت
سیلندر / سوپاپ
تنفس موتور
قدرت ۶۰۰ اسب بخار
گشتاور ۸۶۸ نیوتون.متر
گیربکس اتوماتیک (تک سرعت کاهنده)
محور محرک دو دیفرانسیل
شتاب حدود ۳.۸ ثانیه
سرعت
مصرف سوخت
استاندارد آلایندگی
فرمان برقی
نوع بدنه سدان سوپرلوکس ‌سایز بزرگ
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول
عرض
ارتفاع
فاصله محورها
وزن خالص فراتر از ۲۵۰۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۴ نفر
ظرفیت صندوق
حجم مخزن سوخت
قطر رینگ ۲۳ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک دارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو دارد
رادار تصادف عقب دارد
ترمز ضدقفل دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ دارد
دوربین عقب دارد
دوربین جانبی دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرم‌کن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو دارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما دارد
سانروف ندارد

طراحی خارجی

نمای جلوی کادیلاک سلستیک ۲۰۲۴

جای تردید نیست که سلستیک از دیدگاه طراحی همانند بسیاری از محصولات منحصر به فرد برند کادیلاک، نظیر مدل تولید محدود و سفارشی سیکستین (مدل ۱۶) دهه ۱۹۳۰ میلادی یا الدورادو ۱۹۵۷ خاص و یگانه است، اما اصول طراحی این مدل کاملا بر اساس تفکرات آینده‎گرایانه در عین حفظ ساختارها، خطوط و زوایای منحصر به برند کادیلاک انجام گرفته است. کادیلاک قصد دارد تا در سال ۲۰۳۰ به یک خودروساز تمام الکتریکی بدل شود و نوآوری تنها راه دستیابی به این هدف است، اما نه به قیمت فدا کردن تاریخچه غنی ۱۲۰ ساله خود.

اِرین کراسلی، مدیر طراحی مدل سلستیک این خودرو را در قالب “خالص‌ترین تعریف از میراث کادیلاک در زمینه طراحی برتر” توصیف می‌کند. خودرویی که روح تولید به سبک کوچ‌بیلدر (Coachbuilder/خودروسازی انحصاری دستی در صنعت خودروسازی عصر وینتج، تا دهه ۱۹۶۰ میلادی) را دوباره زنده کرده است. تمامی اعضای تیم طراحی سلستیک دارای سابقه و تجربه در زمینه هنرهای وابسته به صنعت مد، معماری و طراحی صنعتی هستند که بهترین تلاش خود را در راستای طراحی این خودرو به میدان آوردند.

سبک طراحی سلستیک در همان نگاه اول گیرا و منحصر به فرد است، اما همچنان ماهیت یک کادیلاک را فریاد می‌زند. تمای اجزا در نمای خارجی خودرو، از جلوپنجره آلومینیومی تا تزئینات دور چراغ‌های عقب و جلو، از جنس فلز است و از هیچ قطعه پلاستیکی در تولید این سدان سوپرلوکس منحصر به فرد استفاده نشده است.

طراحی داخلی

نمای داخلی کادیلاک سلستیک ۲۰۲۴

سبک طراحی سلستیک در کنار پیروی از روح همیشگی و شناخته شده برند کادیلاک، بازتاب بسیار نوینی از قامت کم ارتفاع، پهنای بسیار زیاد و طول کشیده همیشگی خودروهای لوکس آمریکایی ارائه شده در طول تاریخ است. نمای داخلی این خودرو نیز همانند نمای خارجی آن، کاملا منحصر به فرد و در نوع خود بی‌نظیر است. استفاده از بیش از ۴۵۰ عدد دیود نوری LED در جای جای فضای داخلی، ترکیبی بی‌نظیر از سیستم روشنایی انتزاعی به همراه ۱۸ نوع الگوی رقص نوری را به ارمغان می‌آورد که فضا را در تناسب با شخصیت هر چهار سرنشین تزئین می‌کنند.

سلستیک دارای نمایشگر پیوسته ۵۵.۰ اینچی مستطیل شکل سرتاسری با کیفیت HD بر روی داشبرد است که از دیدگاه تراکم پیکسل‌ها با یک نمایشگر 8K برابری می‌کند. همچنین کنسول میانی سرتاسری در بخش جلو در بر گیرنده یک نمایشگر لمسی ۱۱.۰ اینچی به عنوان مرکز فرماندهی و کنترل خودرو و در بخش عقب یک نمایشگر ۸.۰ اینچی ویژه تجهیزات کنترلی سرنشینان عقب است. از آن گذشته، دو سرنشین عقب به صورت انحصاری از دو نمایشگر ۱۲.۶ اینچی قرار گرفته بر پشت صندلی‌های جلو بهره‌مند می‌شوند. تراکم این نمایشگرها که برای اولین بار در پنجمین نسل از مدل اسکالید (شاسی بلند فول سایز سوپرلوکس کادیلاک) به کار گرفته شد، نیاز به وجود کلید‌های کنترلی را به حداقل رسانده است. اما مهندسان و طراحان کادیلاک قول داده‌اند که کاربری با سیستم نمایشگرهای تمام لمسی در مدل سلستیک بسیار پویا و استفاده از آن‌ها کاملا بی‌دردسر خواهد بود.

سیستم صوتی سلستیک از مجموع ۴۱ بلندگو تشکیل شده است که سه عدد از آن‌ها در فضای خارجی خودرو و به منظور تامین صدا برای آگاهی عابران پیاده استفاده می‌شود. اما سیستم صوتی انحصاری فضای داخلی، ۳۸ بلندگو باقی مانده را به خود اختصاص می‌دهد که از سوی استودیو طراحی سیستم‌های صوتی مشهور AKG تنظیم شده‌اند و از قابلیت تولید صدای سه بعدی بدون تاخیر و سیستم حذف نویز فعال برخوردار هستند که در کنار شیشه‌های آکوستیک (ضد صدا) و سقف شیشه‌ای ثابت با ضخامت ۷.۵ میلی‌متر، یک فضای کاملا ساکت و فاقد آلودگی صوتی را در داخل خودرو فراهم می‌آورد.

سخن نهایی

نمای عقبی کادیلاک سلستیک ۲۰۲۴

سلستیک (Celestiq) بازتاب تاریخچه ۱۲۰ ساله برند کادیلاک در قالب یک خودرو سدان سایز بزرگ ابرلوکس دست‌ساز است که از مجموعه بهترین متریال خام، برترین روش‌ها و تکنیک‌های نوین تولید و بالاترین سطح کیفیت و دقت به تولید می‌رسد. چنین ترکیبی به سرعت به رقابت با غول‌های گران‌قیمت اروپایی چون رولزرویس‌ها، مایباخ‌ها و بنتلی‌های تولید محدود سفارشی می‌رود و از این رو، قیمتی هم‌کلاس و هم‌سطح با چنین رقبای قدرتمندی خواهد داشت.

با این وجود قیمت نهایی تک فروشی یک دستگاه سلستیک تماما مجهز به همگی آپشن‌های قابل عرضه، کمی فراتر از ۳۰۰ هزار دلار خواهد بود که همچنان در رقابت با رقبای اروپایی، رقمی قابل احترام و قابل دسترس است. با توجه به روش و کلاس تولیدی سلستیک، انتظار می‌رود این خودرو در بازار دست دوم بازار فروش قدرتمند و در بازه قیمت بالاتر را نیز تجربه کند.

حضور دوباره کادیلاک در رقابت جهانی ابرخودروهای لوکس در آینده الکتریکی جهان صنعت خودرو، از همین حالا همانند زنگ خطری در گوش رقبای باتجربه اروپایی به صدا درآمده است. انتظار می رود که سلستیک از دسامبر سال ۲۰۲۳ روانه خط تولید شود.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: شهاب انیسی