بررسی مشخصات فنی کادیلاک لیریک ۲۰۲۳

۱۲ آذر ۱۴۰۱ بررسی مشخصات فنی کادیلاک لیریک ۲۰۲۳

آغازگر نسل جدید محصولات تمام الکتریکی باتری‌دار (BEV) کادیلاک در قرن حاضر با مدل جدید لیریک (LYRIQ) استارت خورد. پیش از آن که مدل تمام الکتریکی باتری‌دار کادیلاک سلستیک معرفی شود، لیریک گشاینده مسیر کادیلاک در راستای کسب ساختار تمام الکتریکی سبد محصولات این برند لوکس‌ساز آمریکایی در آینده نزدیک شد.

خانواده جدید خودروهای تمام الکتریکی باتری‌دار (Battery Electric Vehicle) کادیلاک بر پلتفرم نوظهور شرکت جنرال موتورز با نام پلتفرم آلتیوم (Ultium) بنا شده است. ماژولار بودن و انعطاف بسیار زیاد این پلتفرم باعث شد تا کادیلاک بتواند مدل لیریک را ۹ ماه زودتر از آنچه تصور می‌کرد به بازار معرفی کند.

مزایا و معایب

+ سبک جدید و منحصر به فرد طراحی با رعایت المان‌های کلاسیک

+ ارائه در دو نسخه متحرک عقب و دو محور متحرک

+ قیمت تمام شده معقول و رقابتی

+ کیفیت متریال، تولید و مونتاژ بسیار بالا

– استفاده از المان‌های طراحی خارج از استاندارد رایج کادیلاک

– ساده‌گرایی فراتر از انتظار

مشخصات فنی

در نمایشگاه خودرو بین المللی آمریکای شمالی در سال ۲۰۱۹، مِری بارا (Mary Barra)، مدیرعامل گروه خودروسازی جنرال موتورز از گروهی از خودروهای تمام الکتریکی جنرال موتورز در آینده نزدیک نظیر ایووک، پرووُک و سلستیک سخن گفت که نام همه آن‌ها با حرف Q پایان می‌یابد.

نام Lyriq در تلفظ همانند کلمه Lyric (به معنای متن شعر) است اما با توجه به پایان یافتن این اسم با حرف Q بجای حرف C، کادیلاک همانند نام سلستیک، با نام لیریک هم بازی کرده است تا از این کلمه یک مفهوم متمایز با آوای تلفظ شاعرانه کسب کند. در نتیجه این نام هیچ ارتباط ادبی و زبان شناختی با Lyric ندارد اما همچنان از نظر آوایی با این کلمه در اشتراک کامل است.

لیریک یک کراس‌اوور سایز متوسط لوکس از کلاس خودروهای تمام الکتریکی باتری‌دار است. این خودرو در نسخه ابتدایی خود با سیستم انتقال نیرو تک موتور و در ساختار متحرک عقب روانه بازار خواهد شد که تنها برابر با ۳۴۰ اسب بخار قدرت، ۴۴۰ نیوتون.متر گشتاور و برد مفیدی برابر با ۴۸۰ کیلومتر خواهد داشت که با در نظر گرفتن ساختار بسیار قدرتمند خودروهای تمام الکتریکی باتری‌دار روز دنیا، چندان خیره‌کننده نیست. اما باید بدانید که این مدل تنها آغازگر سری خانواده لیریک خواهد بود چرا که نسخه دو موتور دو محور در ساختار AWD نیز در دست اجراست و توان فنی به مراتب بالاتر به دنبال دارد.

آنچه خودروهای الکتریکی باتری‌دار را از سایر خودروهای الکتریکی نظیر خودروهای هیبرید جدا می‌کند، خلوص الکتریکی آن‌ها و عدم تکیه مستقیم بر سیستم‌های سوخت فسیلی برای تامین نیرو الکتریسیته است که به دلیل رشد و پیشرفت چشمگیر صنعت باتری‌سازی محقق شده است. در نتیجه کادیلاک با تکیه بر سیستم شارژ سریع با برق مستقیم (DC) در جایگاه‌های عمومی ۱۹۰ کیلوواتی، این قابلیت را به مالک می‌دهد که تنها با صرف زمان ۱۰ دقیقه‌ای برای شارژ خودرو، بتواند ۱۲۲ کیلومتر مسافت مضاعف را برای خود فراهم کند. این مسافت برای سیستم شارژ خانگی ۱۹.۲ کیلوواتی برابر با ۸۳ کیلومتر به ازای هر ساعت شارژ است که در صورت شارژ خودرو در مدت زمان استراحت شش تا هشت ساعت استاندارد انسان‌ها در شب، مسافتی برابر با ۵۰۰ تا ۶۶۵ کیلومتر را به ارمغان می‌آورد که فراتر از میزان مورد استفاده روزمره، حتی برای سفرهای بین شهری است.

افزایش توان ذخیره نیرو الکتریکی در باتری‌های جدید و همچنین قابلیت شارژ سریع آن‌ها، تقریبا هرگونه نگرانی از بابت در راه ماندن را از میان برمی‌دارند. تنها مانع در مسیر دستیابی به آینده خودروهای تمام الکتریکی باتری‌دار تامین زیرساخت‌های عمومی به منظور شارژ گروه گسترده این دست خودروها است.

مشخصات کلی

نوع موتور

تک موتور الکتریکی آهنربا دائمی

ظرفیت باتری

۱۰۰.۴ کیلووات.ساعت

سیلندر / سوپاپ

تنفس موتور

قدرت

۳۴۰ اسب بخار

گشتاور

۴۴۰ نیوتون.متر
گیربکس

اتوماتیک (تک سرعت کاهنده)

محور محرک

دیفرانسیل عقب
شتاب

۵.۷ ثانیه

سرعت

۲۱۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت

استاندارد آلایندگی

فرمان

برقی

نوع بدنه

کراس‌اوور سایز متوسط لوکس
نوع رینگ

آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۹۹۶ میلی‌متر
عرض

۱۹۷۶ میلی‌متر

ارتفاع

۱۶۲۳ میلی‌متر
فاصله محورها

۳۰۹۴ میلی‌متر

وزن خالص

۲۵۴۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین

۵ نفر

ظرفیت صندوق

۱۷۲۱ لیتر
حجم مخزن سوخت

قطر رینگ

۲۰ اینچ (۲۲ اینچ سفارشی)

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

دارد
کروز کنترل هوشمند

دارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد
کنترل سرعت در سرازیری

دارد

کنترل کشش

دارد
کنترل پایداری

دارد

اتو پارک

دارد
سنسور جلو

دارد

سنسور عقب

دارد
رادار نقطه کور

دارد

رادار تغییر لاین

دارد
رادار تصادف جلو

دارد

رادار تصادف عقب

دارد
ترمز ضدقفل

دارد

ترمز کمکی

دارد
ترمز اضطراری

دارد

ترمز پارک برقی

دارد
اتولایت

دارد

چراغ روز

دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

گرم‌کن فرمان

دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد

ناوبری

دارد
نمایشگر هدآپ

دارد

دوربین عقب

دارد
دوربین جانبی

دارد

دوربین ۳۶۰ درجه

دارد
کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

دارد
استارت بدون کلید

دارد

تهویه اتوماتیک

دارد
صندلی برقی راننده

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

دارد
گرم‌کن صندلی جلو

دارد

سردکن صندلی جلو

دارد
آینه بغل برقی

دارد

گرم‌کن آینه بغل

دارد
پانوراما

دارد

سانروف

ندارد

طراحی خارجی

نمای جلوی کادیلاک لیریک ۲۰۲۳

لیریک در طراحی خود نقش مدیوم گذار از دهه ۲۰۱۰ به آینده مدرن و تمام الکتریکی کادیلاک را بازی خواهد کرد. در نتیجه المان‌های طراحی نمای خارجی این خودرو در سدان لوکس سلستیک نیز به کار گرفته شده است. این سبک طراحی یک ترکیب بی‌نظیر از المان‌های سنتی و کلاسیک معرف برند کادیلاک در کنار اعمال جزئیات بسیار ریز اما مهم و نوین است. اَندرو اسمیت، مدیر اجرایی بخش طراحی کادیلاک در خصوص لیریک اینطور توصیف می‌کند که در این خودرو المان‌های بسیار ریز و دقیقی از طراحی به اجرا درآمده است که نگاه مشتری لوکس‌پسند را به خود جلب می‌کند. این موضوع در حالی است که ظاهر کلی خودرو همانند همیشه (و بر اساس سنت بسیار قدیمی کادیلاک در دهه‌ ۱۹۷۰ میلادی)، بسیار ساده، تمیز و عاری از اغراق است.

جلوپنجره مشبک مشکی رنگ ادغام شده با سیستم روشنایی در روز، چراغ‌های اصلی بسیار باریک و سیستم روشنایی عمودی که ساختار کلی حرف T را ایجاد می‌کنند، نه تنها معرف محصولات کادیلاک در دهه گذشته است بلکه نسخه به‌روز شده طراحی سنتی کادیلاک برای آینده تمام الکتریکی است.

ساختار طراحی بخش انتهایی خودرو بدون تردید نوین‌ترین تغییری است که در سبک طراحی قوطی کبریت مانند کادیلاک ایجاد شده است. نوع قرارگیری چراغ‌های روشنایی عمودی و ادغام آن با زوایای شکسته عقب لیریک شاید همانند محصولات گذشته کادیلاک جذاب نباشد، اما جا افتادن این طراحی جدید به اندکی زمان نیاز دارد.

طراحی داخلی

نمای داخلی کادیلاک لیریک ۲۰۲۳

سبک طراحی نمای داخلی محصولات کادیلاک حداقل از دهه ۱۹۷۰ به بعد، تمرکز بر میانه‌روی و مینیمال‌گرایی بوده است چراکه این سبک طراحی معمولا دیرتر کهنه شده و به اصطلاح پیر نمی‌شود. نمای داخلی لیریک بر اصول دوم و سوم طراحی تاکید دارد و شامل استفاده از طرح‌های بسیار ریز و دقیق لیزرکاری شده چوبی بر روی تریم‌های فلزی است که تاکنون در هیچ خودرو دیگری به کار گرفته نشده و در نوع خود منحصر به فرد است. اما نمایشگر بسیار بزرگ قوس‌دار ۳۳.۰ اینچی پیوسته افقی با تنوع پخش بیش از یک میلیارد رنگ قرار گرفته بر روی داشبرد، یکی از بزرگ‌ترین المان‌های طراحی آینده‌گرایانه در محصولات کادیلاک است که اولین بار در نسل پنجم کادیلاک اسکالید رونمایی شد و قرار است که بخش ثابتی از زبان طراحی نمای داخلی این برند باشد.

از دیگر ویژگی‌های برتر لیریک باید به سیستم سوپر کروز (نسل جدید کروز کنترل برند کادیلاک) اشاره کرد که در حقیقت تکنولوژی رانندگی اتوماتیک و بدون نیاز به دخالت راننده، ویژه جاده‌های تعیین شده و مناسب با این تکنولوژی است و باعث می‌شود لیریک اولین خودرو جهان باشد که به این سیستم مجهز است. همچنین نسل جدید سیستم حذف نویز محیطی (Noise Cancelation) به منظور بهبود آسایش و سکوت کابین در مدل لیریک معرفی شده است که با سیستم صوتی برتر برند مشهور AKG به همراه ۱۹ بلندگو دنبال می‌شود.

سخن نهایی

نمای عقب کادیلاک لیریک ۲۰۲۳

نسخه متحرک عقب (RWD) کادیلاک لیریک با قیمت نهایی حدود ۶۳ هزار دلار و نسخه دو دیفرانسیل (AWD) با قیمت آغازین ۶۵ هزار دلار عرضه خواهند شد. لیریک در کارخانه اسپرینگ هیل (Spring Hill) جنرال موتورز در ایالت تنسی به تولید خواهد رسید که اخیرا با سرمایه‌گذاری دو میلیارد دلاری همراه بوده است.

جنرال موتورز همچنین ۲.۳ میلیارد دلار در زمینه طراحی و تولید باتری‌های جدید سرمایه گذاری کرده است که یک قرارداد مشترک میان شرکت LG کره جنوبی و جنرال موتورز است و با نام شرکت Ultium Cells شناخته می‌شود.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: شهاب انیسی