بررسی مشخصات فنی کوروت GT3.R‌ مدل ۲۰۲۴

۱۳ بهمن ۱۴۰۱ بررسی مشخصات فنی کوروت GT3.R‌ مدل ۲۰۲۴

نام کوروت از بدو معرفی در ابتدای دهه ۱۹۵۰ میلادی با پیروزی در مسابقات اتومبیلرانی معادل شد. خودرویی که پیروزی‌های پیاپی آن در انواع و اقسام مسابقات، از ترنس امریکن (SCCA) گرفته تا لمانز (LeMans)، نشان‌دهنده برتری مهندسی و اصالت طراحی بود. نسل هشتم انقلابی این خودرو در میانه سال ۲۰۱۹ به بازار راه یافت که حتی در نسخه پایه به یکی از جدی‌ترین رقبای بازار خودروهای سوپر اسپرت جهان بدل شد.

نمونه جدید نسخه مسابقه‌ای این خودرو از کلاس رقابتی GT3 با نام کامل کوروت Z06 GT3.R یک سال پیش از آغاز مسابقات استقامت ۲۴ ساعته رولکس ۲۰۲۴، در پیست اتومبیلرانی بین‌المللی دیتونا معرفی شده است.

مزایا و معایب

+ مهندسی نوین و بسیار برتر

+ عملکرد فنی بسیار بالا

+ سابقه پیروزی‌های متعدد و قابل توجه

+ منطبق بر استانداردهای الزامی FIA

+ یکی از موفق‌ترین خودروهای مسابقه‌ای تاریخ

_عدم تولید در نسخه استاندارد خیابانی

مشخصات فنی

اهمیت کوروت برای بازار جهان به مراتب بالاتر از سابقه ۷۰ ساله آن است. نسل هشتم این خودرو با کد شناسایی فنی C8 اولین نسخه تولید انبوه از خانواده کوروت است که بر پایه مهندسی روز و ساختار فنی بسیار نوین تولید می‌شود.

مهم‌ترین تغییرات اعمال‌شده در نسل هشتم این سوپر اسپرت باسابقه آمریکایی، تغییر سیستم انتقال نیرو از ساختار پیشرانه وسط و جلو/متحرک عقب (FMR) به ساختار پیشرانه عقب/متحرک عقب (RR) است. این ساختار مهندسی به تنهایی نوین به حساب نمی‌آید، اما برای خودرویی چون کوروت که نزدیک به هفت دهه در ساختار FMR به تولید رسید، بسیار سنت‌شکن و انقلابی به حساب می‌آید. البته اعمال این تغییر اساسی نیازمند طراحی یک پلتفرم کاملا جدید و منطبق بر استانداردهای مدرن بود که بزرگ‌ترین بخش این چالش به حساب می‌آید.

مهم‌ترین دلیل مهندسان شورولت (برند عملکرد محور زیرمجموعه جنرال موتورز) برای اعمال این تغییر اساسی در ساختار مهندسی نسل جدید کوروت، رقابت راحت‌تر و قدرتمندتر با رقبای مطرح کلاس جهانی همچون فراری و لامبورگینی بود که در نهایت در مدل C8 محقق شد. تغییر اساسی دیگر، عرضه پیشرانه جدید ۵.۵ لیتری V8 در ساختار سنت‌شکن تویین کم (Twin Cam یا DOHC/دو میل سوپاپ-۳۲ سوپاپ) است که برای مهندسی دیرینه پوش راد (Push Rod یا OHV/۱۶ سوپاپ) کوروت، قدمی نوین به حساب می‌آید. مجموعه این تغییرات مهندسی بسیار بزرگ به خودرویی چون C8 انجامید که در نسخه استاندارد (نسخه پایه) یکی از قدرتمندترین خودروهای قدرتمند این کلاس در جهان است.

نسخه GT3.R با وجود این که بر اساس پیشرانه استاندارد خیابانی مدل C8 Z06 با کد شناسایی LT6 (قدرتمندترین پیشرانه V8‌ تنفس طبیعی تولید انبوه جهان) بنا شده است، در نسخه دارای مجوز خیابانی به تولید نخواهد رسید، چرا که این پیشرانه تنها مخصوص به شرکت در مسابقات رده GT3 تغییر یافته است. این پیشرانه از نوع ۵.۵ لیتری V8 میلنگ تخت (Flat-Plane Crankshaft) ۳۲ سوپاپ (مشترک با نسخه مسابقه‌ای C8.R مسابقات GTLM) است که بر اساس استانداردهای فدراسیون جهانی اتومبیرانی (FIA) ستاپ شده و تنها مخصوص مسابقات است. کوروت C8 Z06 GT3.R برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ به عنوان جانشین C8.R معرفی شد و تا کنون بیش از ۱۵ برد در مسابقات جهانی اتومبیرانی مختلف از خود برجای گذاشته است که از رکورد سایر خودروسازان هم کلاس بالاتر است.

شاسی آلومینیومی خودرو دقیقا نسخه به کار رفته در مدل خیابانی Z06 است که پس از تولید به شرکت پرت میلر سپرده شد تا تغییرات مهندسی و ایمنی آن از جمله نصب رول کیج فولادی، پنل تقویتی کربنی دوبل در ترکیب با الیاف کِولار (Cevlar) و ضربه‌گیر آلومینیومی لانه زنبوری بر جلو و طرفین اتاق آن انجام بگیرد.

سایر بخش‌های فنی ازجمله سیستم تعلیق جناغی دوبل جلو و عقب، کمک و فنرهای قابل تنظیم، دیسک و لنت‌های مسابقه‌ای ارتقا یافته، همگی مستقیما از مدل C8.R قرض گرفته شده‌اند.

مشخصات کلی

نوع موتور

بنزینی انژکتوری تزریق مستقیم میلنگ تخت– V8
حجم موتور

۵.۵ لیتر

سیلندر / سوپاپ

۸ / ۳۲
تنفس موتور

طبیعی

قدرت

۵۰۰ تا ۶۰۰ اسب بخار
گشتاور

گیربکس

۶ سرعت ترتیبی دستی
محور محرک

دیفرانسیل عقب

شتاب

کمتر از ۳.۰ ثانیه
سرعت

حدود ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

استاندارد آلایندگی

فرمان

مکانیکی فاقد سیستم کمکی
نوع بدنه

سوپر اسپرت کوپه

نوع رینگ

آلیاژ آلومینیوم

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

عرض

ارتفاع

فاصله محورها

۲۷۲۳ میلی‌متر

وزن خالص

حدود ۱۵۹۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین

۱ نفر

ظرفیت صندوق

حجم مخزن سوخت

قطر رینگ

۱۸ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

ندارد
کروز کنترل هوشمند

ندارد

کنترل ایستایی در سربالایی

ندارد
کنترل سرعت در سرازیری

ندارد

کنترل کشش

ندارد
کنترل پایداری

ندارد

اتو پارک

ندارد
سنسور جلو

ندارد

سنسور عقب

ندارد
رادار نقطه کور

ندارد

رادار تغییر لاین

ندارد
رادار تصادف جلو

ندارد

رادار تصادف عقب

ندارد
ترمز ضدقفل

ندارد

ترمز کمکی

ندارد
ترمز اضطراری

ندارد

ترمز پارک برقی

ندارد
اتولایت

ندارد

چراغ روز

ندارد
دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

گرم‌کن فرمان

ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

ندارد

ناوبری

ندارد
نمایشگر هدآپ

ندارد

دوربین عقب

دارد
دوربین جانبی

ندارد

دوربین ۳۶۰ درجه

ندارد
کیسه هوا

ندارد

ورود بدون کلید

ندارد
استارت بدون کلید

ندارد

تهویه اتوماتیک

ندارد
صندلی برقی راننده

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

ندارد
گرم‌کن صندلی جلو

ندارد

سردکن صندلی جلو

ندارد
آینه بغل برقی

ندارد

گرم‌کن آینه بغل

ندارد
پانوراما

ندارد

سانروف

ندارد

طراحی خارجی

نمای جلو شورولت کوروت Z06 GT3.R

سبک طراحی GT3.R کاملا منطبق بر اساس نسخه تولیدی C8 Z06 بنا شده است، اما تغییرات نمای خارجی بیشتر محدود به سبک‌سازی و استفاده از سیستم‌های پیشرفته کاهش مقاومت در برابر هوا و بهبود ضریب درگ (Cd.) انجام گرفته است.

مجموعه کیت ارودینامیک خودرو به طراحی مهندسان جنرال موتورز از جنس فیبر کربن ساخته شده است که شامل کاناردهای جلو، زیرکشی صاف، دفیوزر و اسپویلر جدید عقب ویژه مدل ۲۰۲۴ است که با تمرکز بر بهبود ضریب درگ و خنک‌سازی مجموعه فنی طراحی و تولید شده است. سیستم روشنایی تمام LED مضاعف در دو گوشه زیرسپرها نیز به منظور دید بهتر راننده در تاریکی شب مسابقات ۲۴ ساعته استقامت بر این نسخه مسابقه‌ای به کار گرفته شده است.

لیوِری (Livery) یا همان رنگ‌آمیزی انحصاری تیم مسابقه‌ای کوروت از رنگ سنتی زرد یکپارچه به ترکیب دو رنگ کربنی/زرد تغییر یافته است که در نمایش بهتر ابعاد بسیار پهن و خطوط شکسته و برجسته بدنه و جذابیت بصری آن کمک بسیار زیادی می‌کند.

طراحی داخلی

در خودرویی که به کلاس مسابقه‌ای حرفه‌ای GT3 تعلق دارد، سبک طراحی نمای داخلی هیچ کاربرد بخصوصی ندارد. هنوز عکس مشخصی از نمای داخلی نسخه ۲۰۲۴ کوروت GT3.R منتشر نشده است، اما انتظار می‌رود که این فضا همانند مدل C8.R به شدت سبک‌سازی شده باشد. در نتیجه نه خبری از داشبرد است و نه تریم تزئیناتی چرم ناپا. فضای داخلی این خودرو را یک رول کیج فولادی بسیار تنگ و مستحکم و یک صندلی بسیار نازک کربنی مسابقه‌ای به همراه نشانگر ساده دیجیتالی تک رنگ تشکیل خواهد داد که با سیستم ضد حریق اتوماتیک تکمیل خواهد شد.

سخن نهایی

نمای عقب شورولت کوروت Z06 GT3.R

برگ برنده شورولت کوروت در بازار جهان داشتن قیمت نهایی بسیار رقابتی در عین ویژگی‌های عملکردی فراتر از رقبای نیم میلیون دلاری خود بود. این خودرو در نسل‌های مختلف در سری مسابقات مختلف اتومبیلرانی از جمله لمانز، پیروزی‌های متعدد و پشت سر هم را از آن خود کرده است و همین موضوع باعث می‌شود همواره به عنوان یکی از موفق‌ترین و خطرناک‌ترین خودروهای مسابقه‌ای تاریخ شناخته شود.

نسل هشتم این خودرو باز هم با قیمت نهایی بسیار رقابتی و توان فنی خیره‌کننده‌ای روانه بازار شده است که حتی در نسخه استاندارد ۴۹۵ اسب بخاری نیز بسیاری از رقبای آلمانی و ایتالیایی خود را به سادگی حریف است. این موضوع از ساختار طراحی نوین و هندسی برتر جنرال موتورز و شورولت نشات می‌گیرد، اما زمانی که پای صحبت از شرکت پرت اند میلر و مسابقات حرفه‌ای اتومبیلرانی به میان می‌آید، داستان عوض می‌شود.

هر نسخه از شاهکار مهندسی GT3.R رقم فروش برابر با ۷۰۰ هزار دلار خواهد داشت که در صورت تمایل تیم‌های مسابقه‌ای غیر خودروساز به خرید، این مدل به صورت سفارشی برای آن‌ها به تولید خواهد رسید.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی