بررسی مشخصات فنی دایون Y7

۲۱ مرداد ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی دایون Y7

سال ۱۴۰۰، شرکت کیان موتور وارنا با نام شرکت خودروسازی ایلیا (ایلیا موتور)، شاسی بلند آفرودی سایز متوسطی از برند دایون چین را روانه بازار کشور کرد که به دلیل استفاده از برخی ویژگی‌های خاص نظیر شاسی مستقل و سیستم دو دیفرانسیل کمک سنگین، به عنوان یک آفرودر توانمند شناخته می‌شود.

این شرکت به‌زودی نسخه به‌روزشده دایون Y5 را با برخی امکانات فنی و رفاهی جدید روانه بازار خواهد کرد که با نام دایون Y7 شناخته می‌شود. نسخه آپشنال این خودرو با داشتن برخی ویژگی‌های مضاعف، دایون Y7 پلاس نام‌گذاری خواهد شد.

مزایا و معایب

+ استفاده از پیشرانه قوی‌تر

+ بهره‌گیری از آپشن‌های بیشتر

+ تولید در نمونه آپشنال

– استفاده از نام متمایز برای محصولی مشابه

– داشتن رقبای هم‌کلاس در بازار

مشخصات فنی

دایون Y5 جدید که قرار است آن را با نام دایون Y7 بشناسیم، در طراحی ظاهری و داخلی تمایز چندانی با نسخه قدیمی ندارد. این خودرو تقریبا هیچ تغییر ظاهری به خود ندیده است و تمایزها و ویژگی‌های عرضه‌شده تنها در بخش نهان خودرو، یعنی آپشن‌ها و قوای محرکه خلاصه شده است.

مهم‌ترین تمایز دایون Y7 استفاده از پیشرانه ۲.۴ لیتری توربو، به جای ۲ لیتری توربو است که توان و گشتاور تولیدی را تا حد قابل توجهی افزایش داده است. در این بین سیستم انتقال نیرو شامل گیربکس و کمک تغییری نکرده و همچنان همان نسخه ۶ سرعته اتوماتیک با سیستم دو دیفرانسیل کمک سنگین است که به صورت الکترونیکی فعال می‌شود.

یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های دایون Y7 که از قضا Y5 نیز از آن برخوردار بود، داشتن قابلیت آفرود جدی و سنگین است. اگرچه این خودرو به صورت استاندارد به سپرهای پلاستیکی و رکاب جانبی مجهز است و زوایای آفرود (زاویه حمله، فرار و شکست) را خدشه‌دار می‌کند، تنها با استفاده از سپرهای فلزی جایگزین، حذف رکاب‌ها و استفاده از تایرهای آفرودی بزرگ‌تر، با خودرویی مواجه خواهید بود که تقریبا می‌تواند از پس هر مسیر بیراهه‌ای برآید.

ناگفته نماند که سیستم تعلیق دایون Y7 همانند Y5 در محور جلو از نوع جناغی دوبل و در محور عقب از نوع مولتی لینک پنج نقطه اتصال (پنج لینک) با محور یکپارچه است. این همان سیستم تعلیقی است که در شاسی‌بلندهای آفرودی مدرن نظیر تویوتا پرادو یافت می‌شود.

تنها ایراد فنی Y5 که احتمال وجود آن در پیشرانه جدید Y7 نیز بسیار بالا است، تاخیر سیستم توربو (پدیده توربو لگ) است که در دور موتور پایین و لحظه ورود توربوشارژر به مدار به‌شدت احساس شده و با پرش ناگهانی خودرو مواجه است. این تاخیر در صورت عدم تسلط بر سیستم پدال گاز برقی خودرو، می‌تواند در شتاب‌گیری ناگهانی و ترافیک شهری بسیار آزاردهنده باشد.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۲.۴ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژر
قدرت ۲۱۵ اسب بخار
گشتاور ۳۲۰ نیوتن.متر
گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک
محور محرک دو دیفرانسیل
شتاب —–
سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۱۰.۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵
فرمان هیدرولیک
بدنه شاسی بلند سایز متوسط
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۷۷۱ میلیمتر
عرض ۱۸۷۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۸۲۸ میلیمتر
فاصله محورها ۲۷۹۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۹۵۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۷ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۲۷۸۵ لیتر
حجم مخزن سوخت ۷۲ لیتر
قطر رینگ ۱۷ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو ندارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی ندارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی ندارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرم‌کن صندلی جلو ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل ندارد
پانوراما ندارد
سانروف دارد

طراحی ظاهری

طراحی دایون Y7

نمای خارجی دایون Y7 هیچ تمایز محسوسی با نسخه قبلی (Y5) ندارد. ظاهر خودرو همان جثه تپل و هیکلی را به همراه دارد که تنها در نمای جلو با سیستم روشنایی در روز همراه شده است. با وجود داشتن ابعاد بزرگ در نمای خارجی، دید راننده به جلو و طرفین به لطف آینه‌های جانبی بزرگ بسیار خوب است. استفاده از دوربین ۳۶۰ درجه در نسخه آپشنال دایون Y7‌ پلاس، دید رو به عقب و اطراف را حتی از نسخه پیشین نیز بهتر کرده است.

ظاهر خودرو از دیدگاه مقایسه با محصولات هم‌کلاس چینی خود، کمی قدیمی و محافظه‌کارانه به نظر می‌رسد که البته می‌تواند برای برخی از افراد بسیار جذاب‌تر از ظاهر فضایی چینی‌های جدید باشد. مزیت سبک طراحی سنتی دایون Y7 در آن است که این زبان طراحی به دلیل منطقی و معقول بودن، دیرتر کهنه می‌شود و کمتر دل بیننده را می‌زند.

طراحی داخلی

کابین دایون Y7

فضای داخلی دایون Y7 همانند نمای خارجی آن تمایزی بسیار ناچیز با نسخه پیشین دارد. با این تفاوت که در مدل جدید، بخش سیستم‌های کنترلی مربوط به تهویه مطبوع و مولتی مدیا، جای خود را به مجموعه لمسی داده است که اولین بار در نسخه ارتقایافته Y5 به بازار کشور معرفی شد. هماهنگی ظاهری و شیوه کاربری این بخش در ادغام با دریچه‌های مرکزی سیستم تهویه، چیدمان بهینه‌تری را به نمایش می‌گذارد.

نمایشگر سیستم مولتی مدیا یک واحد لمسی ۸ اینچی و نمایشگرهای پشت فرمان همچنان از نوع دوگانه آنالوگ (عقربه‌ای) است که برای استانداردهای امروزی صنعت خودرو چین کمی قدیمی به نظر می‌رسد، اما کاربری واقعی و سرگرمی اصلی این خودرو در بیراهه‌نوردی است و نه در سیستم مولتی مدیای آن.

آپشن‌های عرضه‌شده در دایون Y7 در مقایسه با Y5 شامل استفاده از روشنایی در روز چراغ‌های جلو (DRL)، سیستم کنترل پایداری (ESC)، سیستم نمایش فشار باد تایرها (TPMS)، چراغ‌های جلو اتوماتیک (Autolight) و سنسور باران (برف پاک‌کن اتوماتیک) است. نسخه آپشنال Y7 که با نام دایون Y7 پلاس شناخته خواهد شد، چند آپشن سفارشی مضاعف در آستین خود دارد که در صورت سفارش مشتری روی خودرو قرار خواهد گرفت. این آپشن‌های مضاعف شامل دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور پارک جلو و تشخیص نقطه کور است که برای خودرویی با این ابعاد بسیار مفید و کاربردی است.

قیمت دایون Y7 در بازار

نمای عقب دایون Y7

خودروهای دارای ویژگی آفرود واقعی در میان محصولات چینی بازار کشور از جمله گزینه‌های نادر به شمار می‌روند. به عبارت دیگر، در میان این همه شاسی بلند چینی که امروزه در بازار ایران به فروش می‌رسند، تنها در صد بسیار کوچکی همچون دایون Y7 از کلاس شاسی بلند شاسی مستقل آفرودی به حساب می‌آیند. اگرچه دایون در این سگمنت تنها نیست، اما بدون تردید برای مشتری آفرودر سوار، یکی از بهترین گزینه‌های صفر کیلومتر بازار محسوب می‌شود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی