بریتانیای کبیر میراثی باورنکردنی در صنعت خودروسازی دارد و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در جهان به شمار میآید. خودروسازان انگلیسی توانستهاند با تولید طیف گستردهای از محصولات متنوع، از ماشینهای مسابقهای گرفته تا هایپرکارهای برقی و سدانها و استیشنهای مجلل، به شهرت دیرینهای دست پیدا کنند. بدون شک با توجه به سابقه غنی و تعهد به صنعتگرایی و نوآوری، نام برخی برندهای انگلیسی مترادف با ظرافت، کلاس و سبک شده است.
خودروهای مشتری پسند
با تمام پیچوتابهایی که صنعت خودرو در طول سالها با آن دست و پنجه نرم کرده است، رسیدن به اوج کار آسانی نیست. اما خودروسازان انگلیسی با عرضه محصولات مطابق با نیاز مشتریان و حتی فراتر از انتظارات آنها، توانستهاند جایگاه خود را در سطح جهانی حفظ کرده و هرساله با تولید خودروهای زیبا، پیشرفته، قدرتمند و در عین حال اصیل و قابل تشخیص، توجه و تحسین فعالان حوزه را جلب کنند.
استون مارتین
استون مارتین (Aston Martin) یکی از برترین و معروفترین خودروسازان انگلیسی به شمار میآید که سال ۱۹۱۳ توسط لیونل مارتین و رابرت بمفورد تاسیس شد. این دو در ابتدا در حوزه فروش و تعمیر خودرو فعالیت داشتند. سال ۱۹۱۵ بود که دو شریک تصمیم گرفتند خودروی انحصاری خود را تولید کنند، هرچند که به دلیل شروع جنگ، تلاش آنها به سرانجام نرسید. با این حال پس از جنگ شرایط عوض شد و آنها مجددا در سال ۱۹۲۲ شرکت خود را برای تولید خودروهای اسپرت و مسابقهای احیا کردند.
استون مارتین تاکنون با چالشهای متعددی مواجه شده است، اما بارها به مسیر اصلی برگشته و به فعالیت خود ادامه داده است. این شرکت از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۷ به عنوان زیرمجموعه کمپانی آمریکایی فورد مشغول به کار بود، ولی حالا تحت مالکیت یک کنسرسیوم مشارکتی است.
استون مارتین بخشی از معروفیت خود را مدیون مجموعه فیلمهای جیمز باند است. به طور خاص مدل DB5 در فیلم پنجهطلایی توانست چهره جذابی از استون مارتین را به جهان معرفی کند. از دیگر خودروهای خاص و منحصربهفرد استون مارتین میتوان به مدل لاگوندا محصول سال ۱۹۷۶ (نخستین خودروی جهان با پنل پشت فرمان دیجیتالی) و مدل ونکوئیش (خودروی جیمز باند در فیلم Die Another Day) اشاره کرد.
رولز رویس
شرکت رولز رویس از سال ۱۹۰۶ تاکنون در حوزه مهندسی، طراحی و تولید خودروهای لوکس فعالیت میکند. البته این شرکت در سال ۱۹۱۴ بخش طراحی و تولید موتور هواپیما را به کارخانجات خود اضافه کرد. در سال ۱۹۷۱ رولز رویس به دارایی ملی انگلستان تبدیل شد تا از ورشکستگی در امان بماند. بهناچار بخش تولید خودرو و تولید موتور از هم جدا شد. رولز رویس هماینک یکی از زیرمجموعههای بی ام و به حساب میآید، با این حال فعالیتی مستقل از شرکت آلمانی دارد و هرساله محصولات لوکس، شیک، مدرن و تحسینبرانگیزی را به بازار معرفی میکند.
لوگوی معروف رولز رویس شامل دو حرف R میشود که به حروف ابتدایی نام خانوادگی بنیانگذاران شرکت، سر هنری رویس و چارلز استوارت رولز اشاره دارند. یکی دیگر از نمادهای رولز رویس، تندیس زنی معلق در لباس بلند است که به روح خلسه معروف است. مدلهای گوست، فانتوم، کالینان و سیلور شدو، اوج ابتکار و خلاقیت شرکت انگلیسی را به نمایش میگذارند.
بنتلی
یکی دیگر از خودروسازان بزرگ انگلیسی، بنتلی نام دارد که در سال ۱۹۱۹ توسط والتر اوون بنتلی تاسیس شده است. این شرکت در ابتدا در حوزه تولید خودروهای اسپرت و مسابقهای فعالیت میکرد، ولی پس از اینکه در سال ۱۹۳۱ توسط رولز رویس خریداری شد، به مدت ۲ سال در خاموشی مطلق فرو رفت. بنتلی و رولز رویس با مشارکت یکدیگر خودروهای متعددی را تولید کردند، اما فولکس واگن در سال ۱۹۹۸، بنتلی را از زیر پرچم رولز رویس درآورد و مسیر ترقی را برای شرکت انگلیسی هموار کرد.
بنتلی هماینک به عنوان یکی از شرکتهای تابعه فولکس واگن، به تولید خودروهای لوکس و اشرافی مشغول است. خودروی جدید کانتیننتال GTS کانورتیبل یکی از گرانترین محصولات بنتلی به حساب میآید که قیمت آن به ۲۴۵ هزار دلار میرسد. بد نیست بدانید در حال حاضر گرانترین خودروی بنتلی، مدل Blower محصول دهه ۳۰ میلادی است که حدود ۷ میلیون دلار قیمت دارد.
مک لارن
مگر میتوان در لیست خودروسازان انگلیسی نام مک لارن را جا انداخت. خودروهای لوکس این شرکت نگاه بیننده را تا مدتها روی خود قفل میکند. مک لارن در سال ۱۹۶۳ با هدف تولید خودروهای شهری با فناوری خودروهای فرمول ۱ توسط راننده حرفهای به نام بروس مک لارن تاسیس شد. وی قهرمان ۴ دوره از مسابقات فرمول یک بود و قصد داشت با تولید خودروهای برند خود، هیجان مشابهی را به رانندگان شهری انتقال دهد. هرچند عمر بروس به آنجا نکشید که شاهد موفقیت چشمگیر برند مک لارن باشد. وی در سال ۱۹۷۰، در سن ۳۲ سالگی در اثر حادثه رانندگی جان به جانآفرین تسلیم کرد.
پس از مرگ مک لارن، شرکت با فراز و نشیبهای متعددی مواجه شد و در نهایت در سال ۲۰۱۰ استقلال خود را بازیافت. تنها یک سال پس از استقلال، مک لارن خودروی 12C را در سال ۲۰۱۱ و اسپایدر را در سال ۲۰۱۲ به بازار عرضه کرد و توانست نظر خبرگان حوزه ماشین را به خود جلب کند. از آن زمان، فعالیت مک لارن روی غلتک افتاد و محصولات متنوع با مشخصات فوقالعاده یکی پس از دیگری به تولید رسیدند. یکی از بهترین و محبوبترین خودروهای این کمپانی انگلیسی، مک لارن 720S است که میتواند در ۲.۸ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
خودروسازان انگلیسی لوکس
خودروسازان انگلیسی در زمینه تولید خودروهای لوکس و گرانقیمت شهرت دارند. به هر حال انگلیس نماد ثروت و زندگی تجملاتی است و چنین خصیصهای به خوبی در صنعت خودروسازی این کشور مشاهده میشود. خودروسازان انگلیسی در دهه ۵۰ در جایگاه دوم بزرگترین شرکتهای تولید خودرو جهان قرار گرفته و از آن زمان به بعد، جای پای آنها در صنعت خودرو هرروز محکمتر میشود. جگوار، واکسال، مینی، لوتوس، مورگان و کاترهام از دیگر خودروسازان برجسته انگلیسی به حساب میآیند که اشاره به نام آنها در کلام آخر خالی از لطف نیست.
نویسنده: تیم تولید محتوا خودرو45