ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی از سال ۲۰۳۵

۱۰ آبان ۱۴۰۱ ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی از سال ۲۰۳۵

از اواخر دهه ۲۰۱۰ میلادی، اتحادیه اروپا شروع به تدوین قوانینی در زمینه آلایندگی خودروها کرد. از آن زمان موج تولید خودروهای برقی و برقی‌سازی خودروسازان اروپایی و شرکت‌های ژاپنی و آمریکایی شروع شد. طبق گزارش بلومبرگ، فروش وسایل نقلیه با موتورهای درون‌سوز (بنزینی و دیزلی) از سال ۲۰۳۵ میلادی (۱۴۱۴ خورشیدی) در کشورهای اتحادیه اروپا ممنوع خواهد بود و انتظار می‌رود تا زمان تعیین‌شده، خودروسازان فقط ماشین‌های پاک و بدون آلایندگی تولید و عرضه کنند.

ممنوعیت خودروهای بنزینی

اگزوز خودرو

خودروهای بنزینی و دیزلی از سال ۲۰۳۵ در کشورهای عضو اتحادیه اروپا پلاک نخواهند شد و مردم این منطقه مجبور هستند ماشین‌های الکتریکی خریداری کنند. به گفته یان هویتما، سیاستمدار هلندی و نماینده پارلمان اروپا «این قانون، شروع تحولی بزرگ در اتحادیه اروپا خواهد بود.»

پیش از ممنوعیت کامل موتورهای احتراق داخلی، آماده‌سازی‌هایی باید انجام شود، بدین شکل که از سال ۲۰۳۰ میلادی، میزان آلایندگی و انتشار CO2 اتومبیل‌های بنزینی و دیزلی باید ۵۵ درصد میزان فعلی کاهش پیدا کند.

البته برای انطباق خودروسازان لوکس و اسپرت، مهلت کافی تعیین شده است. تولیدکنندگان ابرخودرو فراری و لامبورگینی یک سال بیشتر از دیگر کمپانی‌ها فرصت دارند تا به اهداف تعیین‌شده برای کاهش آلایندگی محصولاتشان برسند. خودروسازان لوکس و اسپرت هم که سالانه کمتر از ۱۰ هزار دستگاه تولید می‌کنند، تا پایان سال ۲۰۳۵ مجاز به فروش خودروهای درون‌سوز خواهند بود. بدین ترتیب ابرخودروهایی مثل لامبورگینی هوراکان ایوو و ماشین جایگزین آن، مدت زمان بیشتری در بازار به فروش می‌رسند.

فرانس تیمرمانس، یکی از نمایندگان پارلمان اتحادیه اروپا در این باره گفت: «خودروسازان اروپایی ثابت کرده‌اند که آمادگی عرضه خودروهای برقی پاک‌تر را دارند. تغییر در سیاست‌های خودروسازان و فهرست محصولاتشان در چند سال اخیر با سرعت قابل توجهی انجام شد. اگرچه بعضی از شرکت‌ها موافق این کار نیستند.»

با توجه به اینکه خودروهای احتراق داخلی بخش بزرگی از بازار را تشکیل می‌دهند، مقام‌های آلمانی قبلا مخالفت خود را با تصمیم اتحادیه اروپا اعلام کرده بودند. چند کشور اروپایی دیگر هم اعتراض خود را در این باره نشان داده‌اند، اما به نظر می‌رسد گوش شنوایی وجود ندارد.

اولیور زیپسه، مدیرعامل بی ام و و رئیس انجمن خودروسازان اروپا (ACEA)، این تصمیم را به شدت تاثیرگذار و مهم می‌داند. زیپسه قبلا مخالفت خود را با ممنوعیت زودهنگام خودروهای درون‌سوز بیان کرده بود: «کنار گذاشتن فناوری که بخش بزرگی از بازارهای جهانی را در اختیارتان قرار می‌دهد، زیان‌بار است. به نظرم این کار هیچ تاثیری روی محیط زیست یا موارد دیگر ندارد.»

رئیس بی ام و می‌گوید خودروسازان به راحتی می‌توانند وسایل نقلیه برقی را طراحی و تولید کنند، با این حال برای کمک به صنعت خودرو باید اقدامات بیشتر و آماده‌سازی‌های گسترده‌تری صورت گیرد. به جز ایجاد و راه‌اندازی ایستگاه‌های شارژ، دسترسی به انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر لازم و ضروری است.

جولیا پولیسکانووا اظهار داشت: «موتورهای آلاینده درون‌سوز بنزینی و دیزلی به روزهای آخر عمر خود نزدیک می‌شوند. از زمانی که رودلف دیزل، انقلابی در بهره‌وری موتور خودرو ایجاد کرد، ۱۲۵ سال می‌گذرد و قانونگذاران اروپایی تصمیم گرفته‌اند تا بازار و صنعت خودرو، با ماشین‌های پاک‌تر و بهتر برقی ادامه پیدا کند.» لازم به ذکر است که خودروهای سواری و وانت‌ها، فقط ۱۶ درصد از گازهای گلخانه‌ای اروپا را تولید می‌کنند.

ایالت کالیفرنیا آمریکا اعلام کرده که فروش خودروهای بنزینی و دیزلی از سال ۲۰۳۵ ممنوع است. تا سال ۲۰۲۶ میلادی، ۳۵ درصد از خودروهای جدید بازار باید بدون آلایندگی باشند. این آمار تا سال ۲۰۳۰ باید به ۶۸ درصد و تا سال ۲۰۳۵ به ۱۰۰ درصد برسد. انتظار می‌رود ایالت نیویورک نیز همین قانون را تصوب و اجرا کند.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: میلاد قزللو