بررسی مشخصات فنی فراری پوروسانگوئه ۲۰۲۳

۲۸ مهر ۱۴۰۱ بررسی مشخصات فنی فراری پوروسانگوئه ۲۰۲۳

وقتی پورشه در سال ۲۰۰۲ ساخت کاین را شروع کرد، تاثیری روی لیست محصولات سایر خودروسازان نگذاشت. اما لامبورگینی در سال ۲۰۱۸ با عرضه اوروس وارد حوزه خودروهای شاسی‌ بلند شد و استون مارتین هم DBX را در سال ۲۰۲۰ به بازار فرستاد. فراری تا آنجایی که می‌توانست در برابر ساخت SUV مقاومت کرد، اما در نهایت برای اینکه از رقبا جا نماند، اولین شاسی‌بلند خود به نام پوروسانگوئه (Purosangue) را معرفی کرد.

همچنین فراری پوروسانگوئه اولین خودرو چهار در چهار نفره این کمپانی است و در فهرست ویژگی‌هایش، «اولین»های زیادی دیده می‌شود. درباره این خودرو چیزهای زیادی می‌شود گفت و نوشت، اما آن طور که فراری می‌گوید، پوروسانگوئه یک شاسی‌بلند واقعی نیست.

مزایا و معایب

+ اولین شاسی‌بلند فراری

+ طراحی ظاهری زیبا و اسپرت

+ کابین جذاب و بزرگ

+ پیشرانه تنفس طبیعی قدرتمند

گران‌تر از رقبا

مشخصات فنی

تا به حال سابقه نداشته که خودروهای شاسی‌بلند و کراس‌اوور از موتور V12، مخصوصا تنفس طبیعی استفاده کنند. موتور ۶.۵ لیتری تنفس طبیعی فراری پوروسانگوئه بدون القای اجباری و الکتریکی کار می‌کند. این موتور V12 با زاویه ۶۵ درجه که مدلی از پیشرانه ۸۱۲ کومپتیتزیونه است، در ۷۷۵۰ دور در دقیقه (۵۰۰ دور کمتر از حداکثر دور موتور) ۷۱۵ اسب بخار نیرو و ۷۱۶ نیوتن متر در ۶۲۵۰ دور در دقیقه گشتاور تولید می‌کند. هر چند بر اساس این آمار، موتور پوروسانگوئه در دورهای بالا بهترین عملکرد را دارد، اما طبق اظهارات فراری، می‌تواند ۸۰ درصد گشتاور را در ۲۱۰۰ دور در دقیقه ارائه دهد.

فراری پوروسانگوئه از گیربکس دوکلاچه اتوماتیک ۸ سرعته استفاده می‌کند که در عقب خودرو قرار گرفته تا بیشتر قدرت موتور را به چرخ‌های عقب منتقل کند و در اصل ترانس اکسل است. اما برای ایجاد سیستم تمام چرخ متحرک، یک گیربکس هم روی محور جلو قرار گرفته که مقداری از نیروی پیشرانه را به چرخ‌های جلو می‌فرستد و فراری به آن واحد انتقال نیرو (Power Transfer Uint) می‌گوید.

علاوه بر این، گیربکس ۸ سرعته دارای سیستم هیدرولیک جدید برای سریع‌تر شدن کلاچ و کاهش زمان تعویض دنده در مقایسه با جعبه‌دنده DCT ۷ سرعته قدیمی‌تر است و ۳۵ درصد عملکرد بهتری دارد.

عملکرد فراری پوروسانگوئه به عنوان یک شاسی‌بلند ۴ در ۴ نفره خیره‌کننده است. این خودرو در ۳.۳ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و در ۱۰.۶ ثانیه ۰ تا ۲۰۰ را پر می‌کند و حداکثر سرعتش نیز ۳۱۱ کیلومتر بر ساعت است، یعنی هم‌اندازه استون مارتین DBX707.

شاسی خودرو کاملا جدید و از صفر طراحی شده است. از شاسی‌های مدل‌های چهار نفره قبلی کمپانی سبک‌تر است و سفتی پیچشی و سختی میله به ترتیب ۳۰ و ۲۵ درصد افزایش یافته است. برای سیستم تعلیق فعال جدید، به جای میله‌های آنتی رول، سیستم Multimatic True Active Spool Valve به کار رفته که شامل یک موتور الکتریکی به همراه دمپر هیدرولیک است و در کنار Side Slip Control 8.0 (کنترل لغزش جانبی)، چرخش را کاهش می‌دهد، بیش‌فرمانی و کم‌فرمانی را متعادل و ناهمواری‌های مسیر را جذب می‌کند.

فرمان مستقل چهار چرخ، چابکی خودرو را افزایش می‌دهد و تا اینجا شبیه یک ابرخودرو است. هر چند طبق گفته‌های فراری پوروسانگوئه شاسی‌بلند نیست، اما این خودرو مجهز به کنترل سرعت در سرازیری است که یکی از آپشن‌های ماشین‌های SUV محسوب می‌شود. بدین ترتیب پوروسانگوئه اولین فراری تاریخ است که با این آپشن به بازار می‌آید.

هنوز مصرف سوخت کراس‌اوور فراری اعلام نشده، اما موتور ۶.۵ لیتری با قدرت ۸۱۹ اسب بخار، با نام Competizione 812، در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۶.۸ لیتر بنزین مصرف می‌کند و با این شرایط، می‌توان انتظار داشت که مصرف پوروسانگوئه کمتر و حتی تک‌رقمی باشد.

ظرفیت باک خودرو جدید فراری ۱۰۰ لیتر است و بدین ترتیب نیازی نیست تند تند به پمپ بنزین رفت.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو

خورجینی بنزینی

حجم موتور

۶.۵ لیتر

سیلندر / سوپاپ

۱۲ / ۴۸

تنفس موتور

طبیعی

قدرت

۷۱۵ اسب بخار

گشتاور

۷۱۶ نیوتن.متر

گیربکس

۸ سرعته اتوماتیک دوکلاچه

محور محرک

دو دیفرانسیل

شتاب

۳.۳ ثانیه

سرعت

۳۱۱ کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

—–

استاندارد آلایندگی

یورو ۶

فرمان

برقی

بدنه

کراس‌اوور

نوع رینگ

آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۹۷۳ میلیمتر

عرض

۲۰۸۸ میلیمتر

ارتفاع

۱۵۹۰ میلیمتر

فاصله محورها

۳۰۱۸ میلیمتر

وزن خالص

۲۰۳۳ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۴ نفر

ظرفیت صندوق عقب

۴۷۳ لیتر

حجم مخزن سوخت

۱۰۰ لیتر

قطر رینگ

۲۲ اینچ (جلو)

۲۳ اینچ (عقب)

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

دارد

کروز کنترل هوشمند

دارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

دارد

کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد

اتو پارک

دارد

سنسور جلو

دارد

سنسور عقب

دارد

رادار نقطه کور

دارد

رادار تغییر لاین

دارد

رادار تصادف جلو

دارد

رادار تصادف عقب

دارد

ترمز ضدقفل

دارد

توزیع نیروی ترمز

دارد

ترمز کمکی

دارد

ترمز اضطراری

دارد

ترمز پارک برقی

دارد

اتولایت

دارد

چراغ روز

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

گرم‌کن فرمان

دارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد

ناوبری

دارد

نمایشگر هدآپ

دارد

دوربین عقب

دارد

دوربین ۳۶۰ درجه

دارد

شارژر بی‌سیم

دارد

کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

دارد

استارت بدون کلید

دارد

استارت از راه دور

دارد

تهویه اتوماتیک

دارد

صندلی برقی راننده

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

دارد

گرم‌کن صندلی جلو

دارد

سردکن صندلی جلو

دارد

آینه بغل برقی

دارد

گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

دارد

سانروف

ندارد

طراحی ظاهری

طراحی فراری پوروسانگوئه ۲۰۲۳

در توضیح ظاهر فراری پوروسانگوئه باید گفت که این خودرو طراحی کاملا متفاوتی با الگوهای مدرن GT و همین طور کراس‌اوورها و شاسی‌بلندها دارد. به همین خاطر پوروسانگوئه یک کراس‌ اوور سنتی نیست و بیشتر مدل عضلانی‌تر GTC4Lusso است تا اینکه یک خودرو قدبلند باشد.

برای جای دادن موتور V12، پوروسانگوئه یک کاپوت بلند دارد و همچنین لولای کاپوت در قسمت جلو قرار گرفته تا تیم طراحی فضای بیشتری برای کار روی ستون‌های A داشته باشد. طراحی ظاهری به دو بخش تقسیم می‌شود: بالاتنه باابهت و پایین‌تنه فنی. گروه طراحی می‌خواست قسمت بالایی بدنه طوری به نظر برسد که انگار روی گلگیرها شناور است.

در قسمت جلو، ورودی‌های هوا بخش غالب را تشکیل می‌دهند و بیشتر از چراغ‌ها به چشم می‌آیند. همین طور چراغ‌های جلو در کنار ورودی‌های هوا قرار گرفته‌اند. به جای جلوپنجره، برای «زیبایی‌شناسی فنی» از یک قطعه دو وجهی استفاده شده است.

لولای درهای عقب نیز مثل کاپوت در جای معمول خود قرار ندارد و روی ستون C نصب شده که به صورت برقی است و سوار و پیاده شدن را آسان می‌سازد و وقتی باز باشد، نمای کاملا متفاوتی به پوروسانگوئه می‌دهد.

چرخ‌های ۲۲ اینچی در جلو و ۲۳ اینچی در عقب قرار گرفته‌اند و مشتریان می‌توانند کالیبرهای ترمز را در رنگ‌های آبی، قرمز و زرد سفارش دهند. همچنین سقف خودرو به صورت شیشه‌ای (پانوراما) و فیبرکربن قابل سفارش است.

در قسمت عقب، یک نوار روی در صندوق کشیده شده که چراغ‌ها را به هم وصل می‌کند. باله‌های بزرگ، دیفیوزر اسپرت، اسپویلر و چهار لوله اگزوز گرد در کنار هم نمای جذابی را در عقب پوروسانگوئه می‌سازند.

طراحی داخلی

کابین فراری پوروسانگوئه ۲۰۲۳

فراری قبلا خودروهای چهار نفره ساخته، اما پوروسانگوئه اولین خودرو چهار در این شرکت است و ماشینی با درهای لولاعقب و برقی، تجربه جدیدی به حساب می‌آید. در کابین فراری پوروسانگوئه، فرمان اسپرت و کیلومترشمار خاص آن دیده می‌شود، اما دیگر قسمت‌ها برای اولین بار در یکی از محصولات برند ایتالیایی ظاهر شده است. مرکز داشبرد فرورفتگی دارد و دو دریچه تهویه در دو طرف آن قرار گرفته.

فراری با الهام از SF90 استراداله، طرح دوگانه و قرینه را برای کابین محصول جدیدش انتخاب کرده و نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی روبروی سرنشین جلو قرار گرفته است. طراحی قرینه علاوه بر صندلی‌های جلو، در ردیف عقب پوروسانگوئه نیز وجود دارد. راننده و سرنشین جلو برای استفاده از امکانات رفاهی می‌توانند از یک کنترلر چرخشی استفاده کنند و همین کنترلر برای سرنشینان عقب نیز نصب شده است.

کل کابین با مواد گرانقیمت و البته زیست‌محیطی ساخته شده و ۸۵ درصد کابین تیپ پایه از جنس مواد بازیافتی است. همچنین فراری پوروسانگوئه اولین خودرو جهان است که دارای آلکانتارای اختصاصی است و ۶۸ درصد آن از پلی‌استر بازیافتی تشکیل شده.

صندلی‌های عقب فراری پوروسانگوئه قابل تنظیم است و می‌توان آنها را به صورت جداگانه تا کرد یا به سمت جلو حرکت داد و فضای بار بیشتری در اختیار داشت. صندوق کراس‌اوور ایتالیایی ۴۷۳ لیتر گنجایش دارد و هر چند برای یک شاسی‌بلند چندان زیاد نیست، اما در بین محصولات فراری، یکی از جادارترین‌ها است.

پوروسانگوئه؛ اولین اَبَر شاسی بلند

نمای عقب فراری پوروسانگوئه ۲۰۲۳

فراری پوروسانگوئه اولین کراس‌اوور و شاسی‌بلند خودروساز ایتالیایی است و طراحی آن با SUVهای معمول کاملا تفاوت دارد و به نوعی می‌توان به آن لقب اولین ابر شاسی‌بلند داد. احتمالا خرید خودرو از اواخر سال ۲۰۲۳ و با قیمت ۴۰۰ هزار دلار امکان‌پذیر خواهد بود. قیمت پوروسانگوئه، حدود دو برابر رقبایی مثل لامبورگینی اوروس، استون مارتین DBX707 و پورشه کاین توربو GT است. اما هیچ کدام از این ماشین‌ها موتور V12 ندارند و فقط بنتلی بنتایگا از پیشرانه W12 استفاده می‌کند که آن هم خودرویی لوکس محسوب می‌شود و به اندازه فراری پوروسانگوئه اسپرت نیست.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: میلاد قزللو