فیدلیتی پرایم در برابر کی ام سی K7

۲۷ بهمن ۱۴۰۱ فیدلیتی پرایم در برابر کی ام سی K7

فیدلیتی پرایم و کی ام سی K7 دست‌پخت نسبتا جدید چینی‌ها برای بازار ایران و البته سایر کشورهای در حال توسعه به حساب می‌آیند که ضمن ارائه ظاهری زیبا و جذاب، از قیمت پایین‌تری در قیاس با محصولات مشابه کره‌ای، ژاپنی و اروپایی برخوردار هستند.

این دو خودرو در کلاس کراس اوورهای سایز متوسط قرار می‌گیرند و از لحاظ ابعادی تناسب زیادی با احتیاجات خانواده‌های پرجمعیت و افراد درشت‌هیکل دارند. شرکت کرمان موتور در سال ۱۴۰۰ تصمیم گرفت نسخه جدید جک سهول X7 را با نشان اختصاصی خودش یعنی KMC به بازار ایران عرضه کند. بهمن موتور هم به سراغ زیرمجموعه شرکت چری یعنی کمپانی جتور رفت و مدل X70S را با برند فیدلیتی به دست مشتریان خود رساند. با توجه به انتقاداتی که نسبت به مشکلات گیربکس دوکلاچه خشک فیدلیتی پرایم ابراز شده بود، گروه بهمن یک گیربکس دو کلاچه تر را جایگزین مدل قبلی کرد.

به هر ترتیب حالا فیدلیتی پرایم و کی ام سی K7 جزو کراس اوورهای نسبتا جذاب بازار هستند که می‌توانند رقیبان سرسختی برای هم به حساب بیایند.

مشخصات فنی

مقایسه فیدلیتی با جک K7 را از بخش فنی این دو شاسی بلند چینی آغاز می‌کنیم.

این دو خودرو از نظر نوع موتور و گیربکس شباهت زیادی با هم دارند؛ چرا که هر دوی آنها از موتورهای توربوشارژ به حجم ۱.۵ لیتر و جعبه‌دنده ۶ سرعته دو کلاچه اتوماتیک استفاده می‌کنند.

با این حال میزان توان خروجی این پیشرانه‌ها یکسان نیست و همین موضوع باعث شده تا عملکرد حرکتی فیدلیتی با کی ام سی K7 تفاوت داشته باشد.

فیدلیتی پرایم از موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ mpi خود، قدرتی برابر با ۱۵۵ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۳۰ نیوتن.متر در بازه ۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰ دور دریافت و آن را به محور چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. ضمنا این ماشین ابتدا با گیربکس دوکلاچه خشک به بازار آمد اما ایراداتی مثل داغ کردن و استهلاک بالای این نوع جعبه‌دنده باعث بروز انتقادات بسیار زیاد از فیدلیتی شد؛ تا حدی که گیربکس این خودرو حکم پاشنه آشیل آن را پیدا کرد. بهمن موتور هم متوجه این نقطه ضعف شد و گیربکس فیدلیتی پرایم را به یک مدل ۶ سرعته دوکلاچه تر یا روغنی تغییر داد تا ایراد داغ کردن آن تا حد زیادی رفع شود و مشتریان دیگر دغدغه داغ شدن گیربکس در ترافیک‌های سنگین یا سایر مواقعی که فشار روی خودرو زیاد است را نداشته باشند.

در سوی دیگر کی ام سی کی ۷ یا همان جک K7 با ابعاد کمی بزرگتر از فیدلیتی پرایم و البته ۱۶۰ کیلوگرم وزن بیشتر، به یک موتور ۱.۵ لیتری توربو GDi یا تزریق مستقیم مجهز است. پیشرانه‌های جی دی آی نسبت به مدل‌های MPi راندمان بهتر و مصرف سوخت متعادل‌تری ارائه می‌دهند، اما نسبت به کیفیت بنزین معمولا حساس‌تر هستند.

موتور جک K7 در حالت عادی حدود ۱۷۱ اسب بخار قدرت تولید می‌کند اما ظاهرا به دلیل رعایت استانداردهای یورو ۵ و تطابق بیشتر با سطح کیفی بنزین داخلی، میزان قدرت تولیدی موتور کی ام سی کی ۷ در ایران به حدود ۱۶۱ اسب بخار کاهش پیدا کرده است.

گیربکس کی ام سی K7 نیز از نوع ۶ سرعته دوکلاچه تَر بوده و نیروی دریافتی موتور را به چرخ‌های جلو انتقال می‌دهد. یکی از مهم‌ترین ضعف‌های فنی فیدلیتی و کی ام سی K7 نبود سامانه انتقال قدرت تمام چرخ محرک است که می‌توانست قابلیت‌های این دو شاسی بلند شهری را برای طبیعت‌گردی و مسافرت بسیار بهبود ببخشد.

در بحث تجربه رانندگی و کیفیت سواری هم با توجه به نوع بدنه این دو خودرو، سیستم تعلیق آنها کمی خشک تنظیم شده تا تعادل و پایداری اتاق خودرو هنگام عبور سریع از مسیرهای منحنی شکل تا حد زیادی حفظ شود و خطر واژگونی یا انحراف به حداقل برسد. خوشبختانه وجود سیستم تعلیق مالتی لینک در قسمت عقب باعث می‌شود تا تعادل و هندلینگ بهتری برای آنها در جاده‌ها به وجود بیاید.

همچنین شاید برخی مالکانی که با عملکرد گیربکس‌های دوکلاچه آشنایی ندارند، نسبت به کشش این خودروها هنگام شروع به حرکت از سربالایی و یا در ترافیک‌های سنگین انتقاداتی داشته باشند. لازم است اشاره کنیم برای رفع این مشکل باید حتما در شروع حرکت با گیربکس دو کلاچه اتوماتیک به صورت کاملا سرگاز و آهسته پدال گاز را فشار دهید تا کلاچ‌های گیربکس اتوماتیک به طور کامل درگیر شده و سپس خودرو به راحتی شروع به حرکت کند. اما اگر ناگهان پدال گاز را در شروع حرکت فشار دهید، گیربکس نمی‌تواند واکنش دقیق و مطلوبی نشان دهد و خودرو خوب حرکت نمی‌کند.

بنابراین اگر در تجربه رانندگی با فیدلیتی و جک K7 چنین مشکلی داشتید، لازم است که در تعامل با پدال گاز هنگام شروع به حرکت، عملکرد خود را کمی اصلاح کنید. البته ما هم قبول داریم که وجود یک موتور ۱.۵ لیتری برای این خودروها چندان مناسب نیست و بهتر بود از نمونه‌های پرقدرت با توان بیش از ۲۲۰ اسب بخار به‌ویژه در کی ام سی K7 استفاده می‌شد.

در موضوع شتاب و چابکی هم باید اعلام کنیم که شتاب صفر تا ۱۰۰ کی ام سی K7 معادل ۱۱ ثانیه است اما این رقم در فیدلیتی معمولا به بیش از ۱۲ ثانیه می‌رسد. در نتیجه اگر خودروی چابک‌تری از لحاظ شتابگیری اولیه نیاز دارید، ظاهرا کی ام سی گزینه بهتری برای شما خواهد بود.

مشخصات کلی

نوع خودرو

فیدلیتی پرایم کی ام سی K7
نوع موتور خودرو 4T15C

حجم موتور

۱.۵ لیتر ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴/۱۶

۴/۱۶

تنفس موتور

توربو MPi توربو GDi
قدرت ۱۵۵ اسب بخار

۱۷۱ اسب بخار

گشتاور

۲۳۰ نیوتن متر ۲۵۱ نیوتن متر
گیربکس شش دنده DCT

شش دنده DCT

محور محرک

دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۲ ثانیه

۱۱ ثانیه

سرعت

۱۸۰ کیلومتر بر ساعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۸.۱ لیتر در کیلومتر

۸.۶ لیتر در کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو۵ یورو۵
فرمان برقی

برقی

بدنه

کراس اوور متوسط کراس اوور متوسط
نوع رینگ آلومینیومی

آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

نوع خودرو

فیدلیتی پرایم کی ام سی K7
طول ۴۷۳۵ میلی‌متر

۴۷۷۶ میلی‌متر

عرض

۱۹۰۰ میلی‌متر ۱۹۰۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱۷۱۰ میلی‌متر

۱۷۶۰ میلی‌متر

فاصله محورها

۲۷۲۰ میلی‌متر ۲۷۵۰ میلی‌متر
وزن خالص ۱۵۷۵ کیلوگرم

۱۷۳۵ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ – ۷ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۱۶۸۰ لیتر

۹۶۰ لیتر

حجم مخزن سوخت

۵۵ لیتر ۶۴ لیتر
قطر رینگ ۲۰ اینچ

۱۸ اینچ

آپشن ها و امکانات

نوع خودرو

فیدلیتی پرایم کی ام سی K7
کروز کنترل دارد

دارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

ندارد دارد
کنترل کشش دارد

دارد

کنترل پایداری

دارد دارد
اتو پارک ندارد

ندارد

سنسور جلو

دارد دارد
سنسور عقب دارد

دارد

رادار نقطه کور

دارد ندارد
رادار تغییر لاین دارد

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد ندارد
رادار تصادف عقب ندارد

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد

دارد

ترمز کمکی

دارد دارد
ترمز اضطراری ندارد

ندارد

ترمز پارک برقی

دارد دارد
پدال شیفتر ندارد

ندارد

اتولایت

دارد دارد
چراغ روز دارد

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد دارد
گرم‌کن فرمان ندارد

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد دارد
ناوبری دارد

دارد

نمایشگر هدآپ

ندارد ندارد
دوربین عقب دارد

دارد

دوربین ۳۶۰ درجه

دارد دارد
کیسه هوا دارد

دارد

ورود بدون کلید

دارد دارد
استارت بدون کلید دارد

دارد

تهویه اتوماتیک

ندارد دارد
صندلی برقی راننده دارد

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

دارد دارد
گرم‌کن صندلی جلو دارد

دارد

سردکن صندلی جلو

ندارد دارد
ماساژور صندلی جلو ندارد

دارد

آینه بغل برقی

دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد

دارد

پانوراما

دارد دارد
سانروف دارد

دارد

طراحی ظاهری

نمای جلویی فیدلیتی

یکی از مهم‌ترین جنبه‌های مقایسه فیدلیتی پرایم و کی ام سی K7 بحث طراحی ظاهری این دو خودرو شاسی بلند است؛ چرا که به عنوان محصولات جدید و تقریبا گران‌قیمت باید حتما استایل زیبا و متناسب با سلیقه مشتریان ارائه دهند تا بتوانند متقاضیان بیشتری را به سمت خود جلب کنند. در این میان کی ام سی K7 عملکرد بهتری دارد و با توجه به بهره‌مندی از طرح چهره بسیار لوکس و مدرن می‌تواند پرستیژ ظاهری بیشتری از خود به نمایش بگذارد و در اصطلاح خودروی باکلاس‌تری به حساب بیاید.

نمای جلویی کی ام سی کی ۷

البته فیدلیتی پرایم هم طراحی ظاهری پخته و مناسبی دارد اما فرم چهره آن بر اساس مبانی طراحی کلاسیک شکل گرفته و احتمالا نمی‌تواند به اندازه کی ام سی K7 در نظر افراد جذاب جلوه کند. هر چند که شاید سبک طراحی جدید جک K7 به‌ویژه حالت خاص چراغ‌های دی لایت آن نتواند همه سلیقه‌ها را با خود همراه کند، اما در مجموع این محصول کرمان موتور هم از هیبت مناسبی سود می‌برد و هم از لحاظ المان‌های مدرن، در سطح بالاتری نسبت به فیدلیتی قرار می‌گیرد؛ بنابراین به نظر می‌رسد که برنده مقایسه فیدلیتی و جک K7 از نظر طراحی بیرونی باشد.

طراحی داخلی

نمای داخلی کی ام سی کی ۷

در مورد مقایسه کی ام سی K7 با فیدلیتی از لحاظ طراحی داخلی و کیفیت کابین می‌توان چنین گفت که هر دو خودرو در شرایط مناسبی هستند و شاخصه‌های یک طراحی امروزی در آنها به خوبی رعایت شده است. با این حال باز هم به نظر می‌رسد که نمای داخل kmc k7 برای مشتریان کمی خوشایندتر باشد و درجه بالاتری از تجلل و لوکس بودن را ارائه دهد. به‌ویژه که متریال استفاده شده در آن نیز باکیفیت‌تر است و این مورد می‌تواند روی انتخاب مشتری تاثیر بگذارد.

با این حال فیدلیتی نیز نمای داخلی قابل قبولی ارائه می‌دهد اما استفاده از پلاستیک‌های خشک در اکثر قسمت‌های داشبرد کمی از کیفیت کابین خودرو نسبت به حریف کم می‌کند.

باید اشاره کنیم که فیدلیتی پرایم در سری جدید خود علاوه بر مجهز شدن به گیربکس متفاوت، در قسمت کنسول و اهرم تعویض دنده داخل اتاق نیز با تغییرات کلی مواجه شده که نمای داخل این خودرو را زیباتر از گذشته کرده و با جابجایی مکان شارژر بی‌سیم تلفن همراه، دسترسی به این آپشن مهم را راحت‌تر کرده است.

نمای داخلی کی ام سی فیدلتی پرایم

در مورد میزان فضای داخل اتاق به‌ویژه صندلی‌های ردیف دوم باید بدانید که هم فیدلیتی و هم کی ام سی کی ۷ وضعیت مطلوبی دارند و می‌توانند به راحتی از افراد بزرگسال و بلندقد پذیرایی کنند. با توجه به فاصله محوری و ابعاد بزرگتر جک K7 باز هم این محصول کرمان موتور است که وضعیت بهتری نسبت به حریف دارد و کابین بزرگ و راحت‌تری در اختیار کاربران می‌گذارد.

مورد بسیار مهم دیگری که معمولا مشتریان از یک خودرو خانوادگی توقع دارند، وجود صندوق عقب حجیم است تا در مسافرت بتواند لوازم مورد نیاز را به نحو مطلوب درون خود جا بدهد. از این نظر فیدلیتی بسیار فوق‌العاده ظاهر شده و گنجایشی وسیع در حد ۱۶۸۰ لیتر در نسخه ۵ نفره ارائه می‌دهد. از سوی دیگر وضعیت کی ام سی نیز از این جهت نسبت به رقبا مطلوب است اما در مقایسه با فیدلیتی محدودتر به نظر می‌رسد. این محصول کرمان موتور می‌تواند در حالت عادی ۹۶۰ لیتر گنجایش را به لوازم و وسایل کاربران اختصاص دهد.

در مجموع، مقایسه کی ام سی K7 و فیدلیتی پرایم از نظر کیفیت و کارایی کابین با اختلاف اندک به نفع کی ام سی به پایان میرسد اما فیدلیتی هم در این زمینه بسیار خوب ظاهر شده و می‌تواند توقعات شما را به نحو مناسب پاسخ دهد.

نتیجه‌ گیری

اگر بخواهیم به صورت کلی نتیجه این مقایسه را اعلام کنیم و جواب قانع‌کننده‌ای به سوال شما در زمینه اینکه بالاخره فیدلیتی بخریم یا کی ام سی k7 بدهیم، باید بگوییم که فیدلیتی پرایم از مزایای زیر سود می‌برد و اگر معیارهای شما با موارد زیر مطابقت دارد بهتر است به سراغ محصول بهمن موتور بروید:

شاسی‌بلند متوسط شهری با قیمت مناسب و خدمات پس از فروش گسترده، بهره‌مندی از برخی آپشن‌های مهم مثل رادار هشدار نقطه کور و هشدار تصادف و شارژر وایرلس که در کی ام سی وجود ندارند، تشابه موتور فیدلیتی با اکثر محصولات چری در بازار ایران و در نتیجه دردسر کمتر برای تعمیرات و یافتن لوازم و قطعات یدکی، امکان خرید نسخه هفت‌نفره، صندوق عقب بسیار وسیع و کابین جادار… .

اما KMC K7 از طراحی ظاهری مدرن و هیبت جذاب‌تری برخوردار است، عملکرد فنی و چابکی آن کمی هیجان‌انگیزتر از فیدلیتی است، گستردگی نمایندگی‌های کرمان موتور می‌تواند نگرانی‌های مالک را نسبت به خدمات پس از فروش تا حدودی کاهش دهد، فضای سرنشینان ردیف دوم آن بیشتر از فیدلیتی است و از امکانات رفاهی بهتر مثل سردکن و ماساژور صندلی سود می‌برد. اگر این موارد جزو اولویت‌های شما در خرید یک شاسی بلند شهری است، پس کی ام سی انتخاب بهتری نسبت به فیدلیتی محسوب می‌شود.

البته باید بدانید که موتور توربو GDI جک کی ۷ نسبت به کیفیت بنزین کمی حساس‌تر است و این مورد می‌تواند طی زمان مشکلات و آسیب‌های بیشتری را برای موتور کی ام سی به وجود آورد. البته موتور توربوشارژ فیدلیتی هم خیلی نسبت به این مسئله مصونیت ندارد و باید حتما از بنزین باکیفیت و استاندارد برای آن استفاده شود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: تیم محتوا خودرو45