فونیکس تیگو ۷ پرو در برابر فیدلیتی پرایم

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ فونیکس تیگو ۷ پرو در برابر فیدلیتی پرایم

بازار کراس اوورهای چینی در نبود محصولات مشابه از برندهای معتبر جهانی در ایران داغ و پررونق دنبال می‌شود. مونتاژکاران داخلی به این سگمنت علاقه فراوانی نشان داده‌اند و محصولاتی مثل فونیکس تیگو ۷ پرو از مدیران خودرو و فیدلیتی پرایم از گروه بهمن، جزو محبوب‌ترین محصولات این دسته به حساب می‌آیند.

تیگو ۷ پرو از محصولات کمپانی چری است که در سال ۱۴۰۰ با برند فونیکس به بازار ایران معرفی شد. فیدلیتی پرایم نیز جزو تولیدات چری است، با این تفاوت که با برند جتور (زیرمجموعه چری) در بازارهای جهانی به فروش می‌رسد. جتور ایکس X70 S در سال ۱۴۰۰ با نام فیدلیتی پرایم به ایران آمد و خیلی زود به یکی از محبوب‌ترین کراس اوورهای بازار تبدیل شد.

در این مطلب به مقایسه فونیکس تیگو ۷ پرو و فیدلیتی پرایم می‌پردازیم تا بدانید کدام‌یک از این دو شاسی بلند چینی گزینه بهتری برای خرید است و بیشتر با انتظارات شما از یک کراس اوور شهری چینی همخوانی دارد.

مشخصات فنی

از آنجا که فیدلیتی پرایم و فونیکس تیگو ۷ پرو جزو محصولات یک کمپانی مادر، یعنی شرکت چری هستند، بنابراین عجیب نیست که موتور هر دو شاسی بلند شهری یکسان باشد. این پیشرانه ۱.۵ لیتر حجم دارد و به سیستم مکش هوای توربوشارژ مجهز است.

موتور فیدلیتی پرایم قادر است ۱۵۵ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه تولید کند. این در حالی است که نمونه به‌کاررفته در فونیکس تیگو ۷ پرو اندکی تقویت شده و ۱۵۷ اسب بخار قدرت تولید می‌کند. با وجود، شباهت پیشرانه‌ها، جعبه‌دنده‌های متفاوتی برای انتقال قدرت به چرخ‌های جلو به کار رفته است.

فیدلیتی پرایم ابتدا از یک جعبه دنده دوکلاچه ۶ سرعته خشک استفاده می‌کرد که مشکلاتی را در ترافیک و سربالایی‌ها برای راننده به وجود می‌آورد و داغ شدن بیش از حد آن تحت فشار، موجب نارضایتی کاربران می‌شد.

به همین دلیل، بهمن موتور سری جدید فیدلیتی پرایم را به گیربکس دو کلاچه تر مجهز کرد که از نظر داغ شدن و استهلاک شرایط بهتری دارد. خودروساز ایرانی با این به‌روزرسانی، سعی کرده انتقادات وارده به گیربکس فیدلیتی پرایم تا حد زیادی برطرف شود و دیگر با مشکلاتی مثل داغ شدن جعبه‌دنده درگیر نباشیم.

در سمت دیگر، مدیران خودرو و چری تصمیم گرفتند فونیکس تیگو ۷ پرو را با گیربکس CVT با ۹ دنده مصنوعی به بازار ایران بیاورند. این جعبه دنده در دیگر محصولات فونیکس و ام وی ام نیز حضور دارد و عملکرد بهتر، دقیق‌تر و کاراتری از مدل‌های قدیمی‌تر ارائه می‌دهد.

تجربه رانندگی با این دو خودرو نشان می‌دهد که سیستم تعلیق آنها در جذب ضربات، کارایی متوسط رو به بالا دارد و گرچه ورود تکان‌ها و لرزش‌ها به  کابین چندان آزاردهنده نیست، اما در مجموع نباید انتظار سواری نرم از این کراس‌اوورهای شهری داشته باشید. به‌خصوص فیدلیتی پرایم به دلیل ابعاد بدنه و رینگ‌های بزرگ‌تر، به سیستم تعلیق خشک‌تری برای کاهش تکان‌های عرضی نیاز دارد تا بتواند هندلینگ و پایداری مورد نیاز برای عبور از پیچ‌ها را در سرعت بالا فراهم کند.

تسلط راننده بر ابعاد خودرو در فونیکس تیگو ۷ پرو کمی بهتر به نظر می‌رسد، اما در فیدلیتی پرایم نیز راننده به خوبی بر ماشین مسلط است.

در مورد شتاب و چابکی باید گفت که با توجه به وزن کمتر و ارتقای عملکرد گیربکس CVT نسبت به نسخه‌های قبلی این نوع جعبه دنده در محصولات مدیران خودرو، تیگو ۷ پرو می‌تواند عملکرد سریع‌تر و پرشتاب‌تری نسبت به فیدلیتی پرایم به نمایش بگذارد.

باید بدانید که دستیابی به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در فونیکس تیگو ۷ پرو در بازه زمانی ۱۱.۳ تا ۱۱.۵ ثانیه امکان‌پذیر است. اما این فرایند در فیدلیتی پرایم حدود ۱۱.۹ تا ۱۲.۳ ثانیه طول می‌کشد که نشانگر شتاب کمتر این خودرو نسبت به حریف است.

در مورد مصرف سوخت هم به نظر می‌رسد وضعیت هر دو خودرو نزدیک به هم باشد و بین ۸ تا ۸.۵ لیتر سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر توسط پیشرانه این دو شاسی بلند چینی سوزانده خواهد شد.

مشخصات کلی

  فونیکس تیگو ۷ پرو فیدلیتی پرایم
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۵ لیتر ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژ توربوشارژ
قدرت ۱۵۷ اسب بخار ۱۵۵ اسب بخار
گشتاور ۲۳۰ نیوتن متر ۲۳۰ نیوتن متر
گیربکس CVT با ۹ دنده مصنوعی ۶ سرعته DCT
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۱.۵ ثانیه ۱۲ ثانیه
سرعت ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۸.۲ لیتر در صد کیلومتر ۸.۱ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان برقی برقی
بدنه کراس اوور جمع و جور کراس اوور متوسط
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

  فونیکس تیگو ۷ پرو فیدلیتی پرایم
طول ۴۵۰۰ میلی‌متر ۴۷۳۵ میلی‌متر
عرض ۱۸۴۲ میلی‌متر ۱۹۰۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱۷۴۶ میلی‌متر ۱۷۱۰ میلی‌متر
فاصله محورها ۲۶۷۰ میلی‌متر ۲۷۲۰ میلی‌متر
وزن خالص ۱۴۰۱ کیلوگرم ۱۵۷۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ – ۷ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۱۴ لیتر ۱۲۶۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۱ لیتر ۵۵ لیتر
قطر رینگ ۱۸ اینچ ۲۰ اینچ

آپشن ها و امکانات

  فونیکس تیگو ۷ پرو فیدلیتی پرایم
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد ندارد
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
اتو پارک ندارد ندارد
سنسور جلو دارد دارد
سنسور عقب دارد دارد
رادار نقطه کور ندارد دارد
رادار تغییر لاین ندارد دارد
رادار تصادف جلو ندارد ندارد
رادار تصادف عقب ندارد ندارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز اضطراری ندارد ندارد
ترمز پارک برقی دارد دارد
پدال شیفتر ندارد ندارد
اتولایت دارد دارد
چراغ روز دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرم‌کن فرمان دارد ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد دارد
ناوبری دارد دارد
نمایشگر هدآپ ندارد ندارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد دارد
کیسه هوا دارد دارد
ورود بدون کلید دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد ندارد
صندلی برقی راننده دارد دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد دارد
گرم‌کن صندلی جلو دارد دارد
سردکن صندلی جلو ندارد ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد ندارد
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما دارد دارد
سانروف دارد دارد

طراحی ظاهری

نمای جلوی تیگو ۷ پرو

نمای جلوی فیدلیتی پرایم

از نظر طراحی ظاهری، هم فیدلیتی پرایم و هم فونیکس تیگو ۷ پرو اصول طراحی کلاسیک ماشین‌های شاسی بلند را رعایت کرده‌اند و استایل آنها شباهت نسبی با شاسی‌بلندهای واقعی دهه پیش دارد.

اما شرکت سازنده با ارائه یک سری جزئیات جذاب و مدرن در نمای بیرونی، توانسته طراحی ظاهری دلچسب و به‌روزی را برای این خودروها ایجاد کند.

فیدلیتی پرایم ظاهر ساده و خانوادگی‌تری دارد و المان‌های مدرن در طراحی بیرونی آن کمتر دیده می‌شود. این در حالی است که فونیکس تیگو ۷ پرو اصرار دارد تا المان‌های جوان‌پسند بیشتری در شمایل نمایش دهد و به کمک مواردی مثل جلوپنجره کهکشانی، چراغ‌های کشیده با طراحی خشن و سپر جلو مدرن، ظاهری اسپرت و جوان‌پسند را پیش روی شما بگذارد.

بنابراین فونیکس تیگو ۷ پرو به‌واسطه استفاده از خطوط حجمی پیچیده در نمای جانبی، طراحی مدرن قسمت جلو و همچنین بهره‌گیری از چراغ‌های به‌هم‌پیوسته در بخش عقب، طراحی بدنه چشم‌نوازتری دارد و نمای بیرونی آن تطابق بیشتری با مد روز و سلیقه مشتریان امروزی دارد.

با این وجود فیدلیتی پرایم نیز استایل جالبی دارد و با توجه به سادگی بیشتر در نمای بیرونی، می‌تواند مشتریان و به ویژه خانواده‌ها را به سوی خود جلب کند.

طراحی داخلی

نمای داخلی تیگو ۷ پرو

نمای داخلی فیدلیتی پرایم

مقایسه فونیکس تیگو ۷ پرو و فیدلیتی پرایم از نظر طراحی داخلی نشان می‌دهد که رقابت سختی بین این دو خودرو جریان دارد؛ چراکه هم فونیکس تیگو ۷ پرو و هم فیدلیتی پرایم، کابین مدرن و به‌روزی دارند. هرچند این سبک طراحی نسبت به محصولات جدید، کمی ساده به نظر می‌رسد، اما همچنان برای بازار داخلی و مشتریان ایرانی جذابیت خاص خود را دارد و می‌تواند انتظارات خریداران این دست از خودروهای چینی را تا حد زیادی برآورده سازد.

غربیلک فرمان خوش‌دست، صفحه نمایشگر ایستاده، طراحی مینیمال، مدرن و جذاب داشبرد و طرح دلنشین و ارگونومیک رودری‌ها، باعث شده تا نمای داخلی تیگو ۷ پرو از هر جهت کارآمد و زیبا به نظر برسد. اما اگر بیشتر دقت کنیم، می‌بینیم که استفاده از پلاستیک‌های خشک در داشبرد فیدلیتی بیشتر است و این قضیه می‌تواند امتیاز این خودرو را در بخش طراحی داخلی کاهش دهد.

اما از سوی دیگر فضای داخل فیدلیتی پرایم، به‌ویژه صندلی های ردیف عقب جای بیشتری در اختیار سرنشینان می‌گذارد؛ دلیل آن هم مشخص است و به فاصله محوری بزرگ‌تر محصول گروه بهمن برمی‌گردد.

یکی دیگر از مهم‌ترین فاکتورهای مورد توجه مشتریان خودروهای خانوادگی حجم صندوق عقب است. در این بخش فیدلیتی پرایم می‌تواند گزینه بهتری باشد، چراکه ۱۲۶۰ لیتر فضا پشت صندلی های ردیف دوم وجود دارد که به راحتی می‌تواند کلیه لوازم سفر یک خانواده پنج تا شش نفره را درون خود جا بدهد. این در حالی است که حجم صندوق فونیکس تیگو ۷ پرو ۴۱۴ لیتر است و نسبت به حریف محدودیت بیشتری دارد.

مقایسه فونیکس تیگو ۷ پرو با فیدلیتی پرایم از نظر زیبایی طراحی داخلی و همچنین کیفیت متریال کابین، با اختلاف اندکی به نفع فونیکس تیگو ۷ پرو به پایان می‌رسد؛ اما از لحاظ گنجایش کابین و ظرفیت صندوق عقب، رقابت به سود فیدلیتی پرایم است.

فونیکس تیگو ۷ پرو یا فیدلیتی پرایم

نمای عقب تیگو ۷ پرو

نمای عقب فیدلیتی پرایم

با پایان مقایسه فونیکس تیگو ۷ پرو و فیدلیتی پرایم باید به این سوال مهم شما پاسخ دهیم که تیگو ۷ پرو بخرید یا فیدلیتی پرایم؟

برای اینکه بدانید فیدلیتی بهتر است یا تیگو ۷ پرو و اینکه کدام‌یک ارزش خرید بالاتری دارد، باید بدانید که در بحث طراحی ظاهری و همچنین طراحی داخلی و کابین، وضعیت فونیکس تیگو ۷ پرو کمی بهتر از فیدلیتی پرایم است.

همچنین شتاب چالاکی تیگو ۷ پرو نیز اندکی هیجان‌انگیزتر از فیدلیتی پرایم برآورد می‌شود که آن هم ناشی از وزن کمتر کراس اوور فونیکس است.

در مورد امکانات رفاهی فونیکس تیگو ۷ پرو به دلیل بهره‌مندی از تجهیزاتی مثل سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، گرمکن فرمان و ارتفاع نور اتوماتیک بهتر از رقیب عمل کرده است.

اما فیدلیتی پرایم دارای سیستم‌های ایمنی مدرن مثل رادار نقطه کور و رادار تغییر لاین است که می‌تواند از نظر تجهیزات ایمنی شرایط بهتری را برای محصول گروه بهمن فراهم کند.

فیدلیتی پرایم خودروی جادارتری است و اگر نمونه جدید مجهز به گیربکس دوکلاچه تر آن را خریداری کنید، دیگر با مشکلات داغ شدن جعبه دنده مواجه نخواهید شد.

بنابراین اگر یک کراس‌اوور چینی با فضای داخلی جادارتر، طراحی خانوادگی‌تر و امکانات ایمنی مدرن‌تر نیاز دارید، فیدلیتی پرایم بهتر می‌تواند توقعات شما را برآورده سازد. اما اگر خودرویی با رانندگی جذاب‌تر، طراحی اسپرت‌تر و شتاب و سرعت بیشتر می‌خواهید، فونیکس تیگو ۷ پرو مناسب شما خواهد بود.

به نظر شما، فونیکس تیگو ۷ پرو بهتر است یا فیدلیتی پرایم؟

فروش فوری خودرو

نویسنده: تیم تولید محتوای خودرو45