بررسی مشخصات فنی هونگچی E-QM5

۴ شهریور ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی هونگچی E-QM5

با تاکید وزارت صمت، تولید و واردات خودروهای برقی از سوی شرکت‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است. در راستای تحقق این هدف، گروه بهمن قصد دارد سدان برقی هونگچی E-QM5 را وارد بازار کند. این خودروی چینی که تحت برند جدید BM Cars عرضه خواهد شد، با هدف استفاده در سرویس‌های آنلاین حمل و نقل مسافر توسعه پیدا کرده است. به همین دلیل، این خودرو برای ناوگان حمل و نقل عمومی، یک گزینه ایده‌آل و البته پاک به‌شمار می‌رود.

مزایا و معایب

+ طراحی خاص نمای ظاهری

+ امکانات قابل قبول

+ کابین جادار

– پیشرانه‌های نه‌چندان قدرتمند

– استفاده از نمایشگر آنالوگ در پشت فرمان

مشخصات فنی

هونگچی E-QM5 از پلتفرمی مشترک با سدان بنزینی هونگچی H5 بهره می‌برد. سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع مک‌فرسون و در عقب از نوع چند اتصالی (مولتی لینک) است. از این رو باید انتظار کیفیت سواری مناسبی را از آن داشت. نیروی مدل پایه این سدان لوکس، توسط یک موتور برقی تامین می‌شود. این موتور روی محور جلو قرار دارد و ۱۰۰ کیلووات یا ۱۳۶ اسب بخار قدرت و همچنین ۱۸۰ نیوتن.متر گشتاور تولید می‌کند. شتاب این نسخه ۹.۵ ثانیه اعلام شده است.

اما مدل فول هونگچی E-QM5 که پسوند پلاس را در نام خود دارد، به موتوری قوی‌تر مجهز است. این موتور ۱۴۰ کیلووات یا ۱۸۷ اسب بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن.متر گشتاور دارد و چرخ‌های جلو را به حرکت وادار می‌کند. در رابطه با شتاب این نسخه اطلاعاتی در دست نیست.

وظیفه تأمین انرژی مدل پایه هونگچی E-QM5 را باتری ۵۵ کیلووات ساعتی بر عهده دارد. این باتری از نوع لیتیوم فسفات آهن و ساخت شرکتی به نام چونگ‌کینگ فودی است. بد نیست بدانید این شرکت تازه‌تاسیس جزو زیرمجموعه‌های گروه بی وای دی (BYD) محسوب می‌شود. در صورت شارژ کامل باتری، این نسخه از E-QM5 می‌تواند تا ۴۳۱ کیلومتر مسافت را طی کند. البته این رقم بر مبنای استاندارد NEDC محاسبه شده است و در شرایط واقعی، برد حرکتی کمتر خواهد بود. گفتنی است باتری این خودرو از فناوری شارژ سریع پشتیبانی می‌کند و چنانچه به پورت پرسرعت متصل شود، در عرض ۳۰ دقیقه میزان شارژ آن از ۳۰ به ۸۰ درصد می‌رسد. شارژ کامل از طریق برق استاندارد شهری هم حدود ۸ ساعت زمان می‌برد.

هونگچی E-QM5 پلاس انرژی خود را از باتری ۸۲ کیلووات ساعتی دریافت می‌کند. با اتکا به این باتری حجیم‌تر، E-QM5 توانایی پیمایش ۶۰۵ کیلومتر مسافت را دارد.

مشخصات کلی

نوع موتور یک موتور برقی
ظرفیت باتری ۵۵ کیلووات ساعت

۸۲ کیلووات ساعت

قدرت ۱۳۶ اسب بخار

۱۸۷ اسب بخار

گشتاور ۱۸۰ نیوتن.متر

۳۲۰ نیوتن.متر

گیربکس تک سرعته اتوماتیک
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۹.۵ ثانیه
سرعت —–
بُرد خودرو ۴۳۱ کیلومتر

۶۰۵ کیلومتر

استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
نوع بدنه سدان
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۵۰۴۰ میلیمتر
عرض ۱۹۱۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۵۶۹ میلیمتر
فاصله محورها ۱۹۱۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۸۱۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۳۳ لیتر
قطر رینگ ۱۸ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه  دارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرم‌کن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما دارد
سانروف ندارد

طراحی ظاهری

طراحی هونگچی E-MQ5

در مواجهه با هونگچی E-QM5 مشخص است که با خودرویی از شرق آسیا طرف هستیم. این سدان برقی تحت نظارت جایلز تیلور طراحی شده و ظاهر خاصی دارد. شاید بدانید آقای تیلور پیش از پیوستن به گروه فاو در سال ۲۰۱۸، مدیر طراحی رولزرویس بود. جلوپنجره عریض و فرم خاص چراغ‌ها از ویژگی‌های شاخص E-QM5 در نمای روبه‌رو است. همانند شمار زیادی از مدل‌های جدید، چراغ‌های این سدان برقی نیز ساختاری دو تکه دارند و روشنایی در شب توسط چراغ‌های موجود روی سپر تامین می‌شود. شایان ذکر است به‌دلیل برقی بودن پیشرانه، جلوپنجره مشبک نیست و جنبه تزئینی دارد.

در نمای جانبی، قوس زیبای سقف و خط شانه ضخیمی که به لبه صندوق عقب منتهی می‌شود، بیش از هر چیز دیگر جلب توجه می‌کند. حاشیه بالایی شیشه‌ها یک نوار کرومی دارد و رینگ‌ها ۱۸ اینچی است. این خودرو با تایرهایی به ابعاد ۵۵/۲۱۵ خط تولید کارخانه را ترک می‌کند.

مثل نمای روبه‌رو، هونگچی E-QM5 در نمای عقب نیز طراحی پیچیده و متمایزی دارد. چراغ‌های Y شکل موجود در این بخش دارای ابعاد بزرگی هستند و تا روی گلگیرهای عقب امتداد پیدا کرده‌اند. لبه صندوق تیز طراحی شده و خط شانه جانبی به آن ختم می‌شود.

از لحاظ ابعاد باید گفت طول بدنه هونگچی E-QM5 برابر با ۵۰۴۰ میلیمتر و عرض آن برابر با ۱۹۱۰ میلیمتر است. ارتفاع این خودرو ۱۵۶۹ میلیمتر اعلام شده و فاصله محوری آن به ۲۹۹۰ میلیمتر می‌رسد که رقمی بسیار مناسب است.

طراحی داخلی

کابین هونگچی E-MQ5

در بخش طراحی داخلی، هونگچی E-QM5 کمی پایین‌تر از انتظارات است. برخلاف سایر مدل‌های برقی که در آنها کابین آینده‌نگرانه طراحی شده است، داشبورد این سدان چینی ساختاری ساده دارد و حس مدرنیته را به بیننده منتقل نمی‌کند. همچنین، خبری از دکمه‌های کنترلی روی داشبورد نیست و همه چیز از طریق نمایشگر مرکزی ۱۰ یا ۱۲ اینچی (بسته به تیپ) کنترل می‌شود. نکته عجیب اینکه نشان‌دهنده‌های پشت فرمان ترکیبی از آمپرهای آنالوگ با صفحه دیجیتال است، امری که برای یک خودروی برقی معرفی‌شده در سال ۲۰۲۱ چندان پسندیده به‌نظر نمی‌رسد.

شاید این موضوع ریشه در ماهیت هونگچی E-QM5 دارد. همان‌طور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، این خودرو با هدف استفاده در سرویس‌های آنلاین حمل و نقل مسافر ساخته شده است. بنابراین فاکتورهایی مثل جاداری کابین و دوام قطعات نسبت به کیفیت و امکانات ارجحیت دارد. فضای گسترده پا برای سرنشینان عقب، به‌نوعی این مسئله را تایید می‌کند.

نکته مثبت اینکه سیستم اطلاعات و سرگرمی هونگچی E-QM5 با همکاری شرکت DiDi توسعه پیدا کرده و به قابلیت تشخیص چهره مجهز است. بی‌تردید وجود این قابلیت را باید به فال نیک گرفت، چرا که امنیت خودرو را بالا می‌برد.

علاوه‌بر این، امکانات و تجهیزات هونگچی E-QM5 در سطح قابل قبولی قرار دارد. از جمله امکانات این خودرو باید به مواردی مثل دوربین ۳۶۰ درجه، تنظیم برقی صندلی جلو، کروز کنترل هوشمند و تنظیم برقی صندلی‌های ردیف عقب در نسخه فول آپشن اشاره کنیم.

قیمت هونگچی E-QM5 در بازار ایران

نمای عقب هونگچی E-MQ5

در حال حاضر مشخص نیست کدام نسخه از هونگچی E-QM5 وارد خیابان‌های ایران خواهد شد. قیمت خودرو در مدل پایه سدان سایز متوسط برقی از ۱۲۲،۸۰۰ یوان شروع می‌شود. این رقم معادل ۱۷ هزار دلار و ۸۵۰ میلیون تومان می‌شود. نسخه پلاس هم ۳۰ هزار دلار قیمت دارد، یعنی حدود ۱.۵ میلیارد تومان. با احتساب تعرفه ۱۵ درصدی واردات خودروهای برقی و همچنین سایر هزینه‌های جانبی، می‌توان قیمتی در حدود ۱.۲ میلیارد تومان را برای مدل پایه هونگچی E-QM5 پیش‌بینی کرد. با این فرمول فروش خودرو در مدل پلاس هم اندکی فراتر از ۲ میلیارد تومان انجام خواهد شد. همه این پیش‌بینی‌ها به شرطی است که تغییری در قیمت دلار، تعرفه و هزینه‌های جانبی رخ ندهد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: سعید علیپور