معرفی خودروهای هندی

۲۲ آبان ۱۴۰۱ معرفی خودروهای هندی

خودروهای هندی و صنعت خودروسازی این کشور مانند همه بازارهای بزرگ دنیا مختصات و مشخصات خاص خود را دارند. در این کشور بزرگ و باستانی به‌علت سطح پایین درآمد و طبقه متوسط روبه ‌رشد، خودروهای کوچک با طول کوتاه پرتعداد هستند و مشمول حمایت‌های ویژه دولتی می‌شوند. در هند بزرگترین خودروسازان جهانی از جمله مرسدس بنز، بی ام و، آئودی و جنرال موتورز حضور گسترده دارند و محصولات خود را تولید و مونتاژ می‌کنند. اما مختصات ویژه این بازار موجب شده خودروسازانی مانند سوزوکی، هیوندای، رنو و فولکس واگن مدل‌های اختصاصی برای هند طراحی و تولید کنند.

بزرگترین خودروسازان هند

بازار هند مانند ایران انحصاری محسوب می‌شود اما تقریبا اکثر خودروسازان بزرگ جهان در این کشور حاضر هستند و خودروسازان بزرگ هندی محصولات متنوع و نسبتا به‌روزی را عرضه می‌کنند. سه کمپانی ماروتی-سوزوکی، ماهیندرا و  تاتاموتورز اصلی‌ترین خودروسازان هند محسوب می‌شوند. شرکت‌هایی که همواره ۱۰ محصول پرفروش بازار این کشور را در انحصار خود دارند و با خودروسازان بزرگ بین‌المللی همکاری می‌کنند.

به‌عنوان مثال ماهیندرا که با مالکیت سانگ یانگ موتور کره جنوبی در کشور ما شناخته می‌شود، همکار رنو و فورد است؛ از سوی دیگر ماروتی همکاری تنگاتنگی با سوزوکی ژاپن دارد. نام کمپانی تاتا موتورز نیز از سال‌ها قبل با خرید جگوار-لندروور سر زبان‌ها افتاد. البته تاتا اکنون مالک خط تولید خودروهای تجاری دوو نیز هست و با مرسدس بنز و استلانتیس همکاری‌های ویژه‌ای دارد.

نکته جالب توجه حضور کمرنگ همسایه شمالی هند یعنی چین در بازار خودرو این کشور است. موضوعی که نشان می‌دهد صنعت خودروسازی هند، شرکت‌های خودروساز چینی را نه به‌عنوان یک همکار بلکه تحت عنوان یک رقیب جهانی در دهه‌های آینده می‌شناسد. کشوری که تقریبا از ابتدای اختراع خودرو همواره به شکل آهسته و پیوسته در این صنعت حضور داشته است.

خودروهای هندی چند ملیتی

در میان مدل‌های چند ملیتی متعددی که در هند تولید می‌شوند، برخی هم در بازار این کشور پرفروش هستند و هم نسخه فول یا نیمه‌فول آنها باتوجه به آیتم‌هایی مانند قیمت، طراحی ظاهری و برند می‌توانند در ایران نیز موفق باشند.

ماروتی سوزوکی CIAZ

ماروتی سوزوکی سیاز یکی از خودروهای هندی پرفروش در سال ۲۰۲۲ محسوب می‌شود. یک خودرواستایلیش و ساده که مدل سدان‌اش از نظر طراحی هماهنگی زیادی را نشان می‌دهد. جالب است بدانید این مدل اقتصادی یکی از خودروهای مشترک تویوتا و سوزوکی است و در بازارهای مختلف نشان متفاوتی دارد. به‌عنوان مثال همین خودرو در مصر با نام تویوتا بلتا شناخته می‌شود. مدل آلفا AT سیاز سدان مجهز به یک موتور ۱.۵ لیتری با قدرت ۱۰۴ اسب بخار و گشتاور ۱۳۸ نیوتن‌.متر به‌علاوه گیربکس ۴ سرعته خودکار است. بازه قیمتی این خودرو نیز بین ۱۱ تا بیشتر از ۱۴ هزار دلار قرار می‌گیرد.

هوندا AMAZE

از بین خودروهای اختصاصی برندهای بزرگ جهانی برای بازار هند، می‌توان هوندا اِمِیز را یکی از خودروهای موفق دانست که قابلیت صادراتی بالایی دارد. نسخه VX CVT این سدان کوچک اقتصادی از یک موتور ۱.۲ لیتری با قدرت ۸۸.۵ اسب بخار و گشتاور ۱۱۰ نیوتن‌.متر همراه با جعبه دنده اتوماتیک CVT 4 سرعته سود می‌برد. قیمت آن نیز بسته به تیپ و تجهیزات از ۸ تا ۱۴ هزار دلار است.

ام جی هکتور

این خودرو چندرگه که در بازارهای بین‌المللی از جمله کشورهای عربی تحت برند شورولت و مدل کاپتیوا و در چین به‌عنوان تولیدکننده اصلی با نام بائوجون ۵۳۰ شناخته می‌شود، یک مینی کراس‌اوور نسبتا جذاب و خوش‌قیمت است. ام جی HECTOR در مدل مجهز به گیربکس CVT و پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو، ۱۴۱ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن‌.متر گشتاور دارد. قیمت این مدل به‌عنوان فول‌ترین نمونه بنزینی و دنده اتوماتیک برای بازار هند ۲۳ هزار دلار اعلام شده است. بازه قیمتی هکتور در هند بیشتر از ۱۷ تا ۲۵ هزار دلار قرار دارد.

تویوتا اوربن کروزر

تویوتا URBAN CRUISER یکی از خودروهای اختصاصی بازار هند در کلاس مینی کراس‌اوورهاست. محصولی با طراحی نسبتا قدیمی که با تکیه بر برند تویوتا توانسته در بازار این کشور موفقیت‌های قابل دفاعی کسب کند. فول‌ترین تیپ دنده اتوماتیک تویوتا اوربن کروزر از یک موتور تنفس طبیعی به حجم دقیق ۱۴۶۲ سی‌سی با نهایت قدرت و گشتاور ۱۰۳ و ۱۳۸ اسب بخار و نیوتن‌.متر سود می‌برد. این خودرو همچنین از یک گیربکس ۴ سرعته خودکار استفاده می‌کند. بازه قیمتی اوربن کروزر در هند بین ۱۱ تا بیشتر از ۱۴ هزار دلار تعیین شده است.

رنو کایگر

رنو کایگر به‌عنوان نمونه لوکس‌تری از KWID که طی سال‌های گذشته در ایران مشهور شده بود، کراس‌اوور کوچکی بین کوئید و داستر است. طراحی مدرن، رنگ‌های متنوع و برند رنو برگ‌های برنده KIGER برای بازار هند و کشورهای در حال توسعه به‌شمار می‌روند. پیشرانه نسخه معمولی کایگر در مدل دنده اتوماتیک ۵ سرعته ۹۹۹ سی‌سی حجم، ۷۱ اسب بخار قدرت و ۹۶ نیوتن‌.متر حدود ۹ هزار دلار قیمت دارد. البته کایگر در تیپ‌های دیگری مجهز به توربوشارژر و گیربکس AMT نیز عرضه می‌شود. بازه قیمتی کایگر در هند بین ۷ تا ۱۳ هزار دلار تعیین شده است.

هیوندای آئورا

هیوندای AURA یکی از خودروهای کاملا اختصاصی برای بازار هند با طول کمتر از ۲.۵ متر است. این سدان کوچک و مدرن از نظر ظاهری کاملا اقتصادی اما استایلیش محسوب می‌شود. تیپ SX PLUS AMT هیوندای آئورا از یک موتور ۱.۲ لیتری بنزینی با قدرت ۸۲ اسب بخار و گشتاور ۱۱۳ نیوتن‌.متر که با یک گیربکس ۵ سرعته AMT جفت می‌شود، سود می‌برد. این مدل به‌عنوان یکی از نسخه‌های فول آئورا کمتر از ۱۱ هزار و ۵۰۰  دلار قیمت دارد. بازه قیمتی آئورا در هند بین ۷ تا کمتر از ۱۲ هزار دلار تعیین شده است.

فولکس واگن ویرتوس

فولکس واگن ویرتوس یکی از سدان‌های اختصاصی غول آلمانی برای بازار هند و برزیل است. خودرویی که قابلیت بالایی برای فروش در کشورهای در حال توسعه دیگر دارد. فول‌ترین نسخه VIRTUS که با پسوند جی‌تی پلاس شناخته می‌شود از یک موتور ۱.۵ لیتری TSI EVO بهره می‌برد. موتوری که با یک جعبه دنده اتوماتیک ۷ سرعته DSG کوپل می‌شود و ۱۴۷.۵ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن‌.متر گشتاور تولید می‌کند. بازه قیمتی ویرتوس در هند بین کمتر از ۱۴ تا بیشتر از ۲۲ هزار دلار تعیین شده است.

خودروهای هندی ماهیندرا و تاتا

همان‌گونه که در ابتدای نوشتار اشاره شد، ماهیندرا و تاتا از جمله بزرگترین خودروسازان هندی هستند که همکاران و زیرمجموعه‌های بین‌المللی بسیاری دارند. به همین دلیل طی ۵ سال گذشته این ۲ خودروساز تحت برندهای خودشان هم مدل‌های موفقی راهی بازار کرده‌اند.

 ماهیندرا اسکورپیو-اِن

خودروهای دو دیفرانسیل معمولا طرح خشن و جعبه‌مانندی دارند. ماهیندرا اسکورپیو-اِن (SCORPIO-N) نیز از این قاعده مستثنی نیست. یک شاسی‌بلند آفرودی که موتور ۲ لیتری توربو آن در تیپ Z8L 6 STR AT  به کمک یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک، ۲۰۰ اسب بخار قدرت و ۳۸۰ نیوتن‌.متر گشتاور تولید می‌کند. اسکورپیو بسته به تیپ و تجهیزات بین کمتر از ۱۵ تا ۲۹ هزار دلار قیمت دارد.

تاتا نکسون

تاتا موتورز با تکیه بر تجربیات ارزشمندی که از مالکیت جگوار-لندروور به‌دست آورده، طی سال‌های اخیر خودروهای جذابی را روانه بازار کرده است. بدون تردید یکی از این خودروهای جذاب و پرفروش مدل نکسون (NEXON) است. تاتا برای این خودرو طیف وسیعی از انواع مشخصات فنی و تجهیزاتی را ارائه می‌دهد. اما فول‌ترین تیپ بنزینی نکسون که با کد XZA Plus P Dark Edition AMT شناخته می‌شود از یک پیشرانه ۱.۲ لیتری توربو مجهز به گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک با قدرت ۱۱۸ اسب بخار و گشتاور ۱۷۰ نیوتن‌.متر بهره می‌برد. بازه قیمتی نکسون برای بازار هند بین بیشتر از ۹ تا ۱۷ هزار دلار تعیین شده است.

خودروهای هندی در ایران

خودروهای هندی به‌علت برخورداری از طراحی نسبتا به‌روز و فناوری‌های جدید در کنار قیمت مناسب همواره گزینه قابل تاملی برای ورود به بازار ایران محسوب شده و می‌شوند. همچنین تولید مدل‌های اختصاصی ارزان‌قیمت برای بازار هند از سوی برندهای آسیایی و اروپایی مشهور باعث شده علاقه‌مندان به این حوزه، همکاری با صنعت خودرو هند را به‌عنوان راهی برای رقابتی‌ کردن بازار امروز ایران که در انحصار چینی‌هاست بشناسند.

البته در گذشته شرکت‌های داخلی مانند عظیم‌خودرو از قصد خود برای مونتاژ خودروهای هندی پرده برداشتند. حتی این شرکت در نمایشگاه خودرو تهران در آذر ۱۳۹۶ از خودروهایی چون ماهیندرا XUV500، KUV100 و پیکاپ اسکورپیو رونمایی کرد. محصولاتی که با آغاز دور تازه تحریم‌ها علیه صنعت خودروسازی ایران هرگز وارد بازار نشدند.

حتی روزگاری در دهه ۸۰ شمسی زمزمه‌های تولید مجهزترین تیپ تاتا نانو، به‌عنوان ارزان‌ترین خودرو جهان در کشورمان شنیده می‌شد. در تابستان گذشته نیز اتاق بازرگانی ایران و هند از مذاکره برای تولید یک خودرو هندی ۵ نفره الکتریکی در محدوده قیمت ۱۰ هزار دلار مختص بازار ایران خبر داد! محصولی که به احتمال قوی ماهیندرا e-KUV100 خواهد بود.

کلام پایانی

خودروهای هندی هنوز به جذابیت‌های محصولات پرآپشن و تکنولوژیک ۲، ۳ سال گذشته چین نرسیده‌اند. اما رشد آهسته و پیوسته صنعت خودرو در این کشور امروز سرعت بالایی به خود گرفته است. هند کم کم برای رسیدن به مقام ششمین خودروساز بزرگ جهان آماده می‌شود و خودروسازان بزرگی مانند فولکس واگن قصد دارند در آینده عمده محصولات الکتریکی خود را در این کشور آسیایی تولید کنند.

صادرات خودرو از هند به کشورهای پیشرفته‌ای مثل انگلستان، ایتالیا، هلند و آفریقای جنوبی نشان می‌دهد خودروهای هندی با برندهای چند ملیتی یا ملی خیلی زود می‌توانند جای پای خود را در بازارهای بین‌المللی محکم کنند. نباید فراموش کرد که این کشور عضوی از 4 قدرت نوظهور اقتصادی در دهه‌های آینده موسوم به BRIC (برزیل، روسیه، هند و چین) است و طی سال‌های آینده رشد اقتصادی و صنعتی بالایی را تجربه خواهد کرد.

فروش آنلاین خودرو

تهیه و تنظیم: تیم تولید محتوا خودرو45