جذاب ترین فناوری های خودرویی در سال ۲۰۲۲

۶ فروردین ۱۴۰۲ جذاب ترین فناوری های خودرویی در سال ۲۰۲۲

یک سال دیگر در صنعت خودرو با معرفی ماشین‌های جدید به پایان رسید و حالا چشم به سال بعد و آینده دوخته‌ایم. در آینده‌ای که انتظار آن را می‌کشیم، جدیدترین تکنولوژی‌ها ماشین‌ها را به وسایلی راحت‌تر و ایمن‌تر برای راننده و سرنشینان تبدیل می‌کند.

اما برای استفاده از بعضی از فناوری‌های خودرویی نیازی نیست سال‌های سال منتظر باشیم، چرا که بعضی از این امکانات روی مدل‌های ۲۰۲۳ نصب شده و همین الان رانندگان به آنها دسترسی دارند.

نمایشگر سینمایی بی ام و

نمایشگر سینمایی بی ام و

نمایشگر سینمایی بی ام و (Theatre Screen) یکی از جذاب‌ترین فناوری‌هایی است که در دسترس سرنشینان نسل جدید بی ام و سری ۷ و بی ام و i7 قرار گرفته است.

این نمایشگر ۳۱ اینچی اولین صفحه لمسی 8K است و تلویزیون اینترنتی Amazon Fire و دیگر رسانه‌های صوتی و تصویری را پیش روی سرنشینان عقب می‌گذارد. نمایشگر سینمایی بی ام و در حالت خاموش درون سقف خودرو قرار گرفته است. برای تماشای فیلم و سریال، صفحه نمایش پایین می‌آید، صندلی‌ها به سمت عقب خم می‌شود، آفتاب‌گیرها جلوی ورود نور خورشید را می‌گیرند، صدای سیستم فراگیر از ۳۶ بلندگو پخش می‌شود و ویبراتورهای پشت صندلی‌ها هماهنگ با سیستم صوتی به لرزش درمی‌آیند. بی ام و برای طراحی و ساخت صداهای خاص، با هانس زیمر، برنده جایزه اسکار همکاری کرده است.

یک سینمای خانگی متحرک فناوری جذابی است که به زودی در دیگر خودروهای لوکس به کار خواهد رفت.

سیستم تعلیق مولتیماتیک FAST پوروسانگوئه

سیستم تعلیق FAST فراری

فراری پوروسانگوئه، اولین شاسی بلند خودروساز ایتالیایی است که طراحی ظاهری خاص، موتور V12 قدرتمند و کابین چشمگیری دارد.

سیستم تعلیق جدید در کارخانه فراری با نام FAST (فناوری سیستم تعلیق فعال فراری) شناخته می‌شود. سیستم FAST قابلیت پیش‌بینی ناهمواری‌های مسیر و بهینه‌سازی هندلینگ برای مانور بهتر را دارد.

سیستم تعلیق منحصربه‌فرد فراری پوروسانگوئه عملکرد لوکسی دارد. هر چند در حال حاضر هزینه آن بالا است، اما در سال‌های آینده یکی از امکانات استاندارد خودروهای لوکس خواهد بود.

سوخت مصنوعی پورشه

پورشه ۹۱۱ با سوخت مصنوعی

چند سالی است که بحث سوخت مصنوعی مطرح شده و تحقیقاتی در این زمینه صورت گرفته است. اما پورشه بیشترین سرمایه‌گذاری را روی این موضوع انجام داده. چند هفته پیش، کارخانه eFuel پورشه در شیلی برای تولید بنزین بدون کربن افتتاح شد.

دیگو پاردو، وزیر انرژی شیلی در روز افتتاح کارخانه، برای اولین بار سوختگیری پورشه ۹۱۱ را با سوخت مصنوعی انجام داد. اگرچه ظرفیت تولید این کارخانه جوابگوی تقاضای جهانی نیست، اما اولین قدم برای تولید سوخت‌های جایگزین پایدار و پاک برداشته شد.

امیدواریم دیگر خودروسازان و شرکت‌ها نیز وارد رقابت با پورشه شوند و عمر موتورهای درون‌سوز را طولانی‌تر کنند.

تنظیم درون خودرویی پورشه ۹۱۱

کیلومترشمار پورشه

همه انتظار داشتند پورشه ۹۱۱ GT3 RS ماشینی مختص حرفه‌ای‌ها باشد، اما هیچ کس فکرش را هم نمی‌کرد رانندگان آماتور بتوانند این ابرخودرو مسابقه‌ای را مطابق سلیقه خود تنظیم کنند.

نسل‌های گذشته GT3 RS همیشه برای رانندگی در پیست طراحی و تولید شده‌اند و تعمیرکاران برای انجام تنظیمات و تغییرات باید با آچار و پیچ‌گوشتی قطعات خودرو را باز و بسته می‌کردند.

اما در جدیدترین مدل می‌توان به راحتی و با فشردن دکمه‌های روی فرمان، عملکرد دیفرانسیل را در زمان ورود و خروج از پیچ تغییر داد، سیستم کنترل کشش را تنظیم کرد، زاویه بال عقب را تغییر داد و حتی می‌شود تنظیمات هر چرخ را به صورت مجزا اعمال کرد. این قابلیت تنظیم فوری و سفارشی‌سازی بی‌نظیر است.

گیربکس کونیگزگ CC850

گیربکس کونیگزگ

ابرخودرو کونیگزگ CC850 با یکی از نوآوری‌های خاص و جدید وارد بازار شده است.

اگرچه گیربکس Light Speed، ساخت مگاکار سوئد، عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد، اما ESS (سیستم تعویض دنده – Engage Shift System) با شبیه‌سازی کامل گیربکس دستی، چیزی بیشتر از قبل در اختیار رانندگان ابرخودرو می‌گذارد.

با گیربکس جدید هم می‌توان با پدال کلاچ و اهرم، دنده‌ها را سبک و سنگین و عوض کرد و هم می‌توان جعبه دنده را روی حالت اتوماتیک قرار داد. بستگی به راننده دارد که آیا می‌خواهد سواری اسپرت را تجربه کند یا اینکه راحت و آسوده خودرو را براند.

نحوه عملکرد این گیربکس جالب و پیچیده است و امیدواریم دیگر خودروسازان، علی‌الخصوص تولیدکنندگان ابرخودروها از روی دست کونیگزگ کپی کنند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: میلاد قزللو