بررسی مشخصات فنی جتا VA3

۲۲ خرداد ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی جتا VA3

فولکس واگن که سابقه همکاری درازمدت با گروه خودروسازی فاو چین را در کارنامه دارد، سال ۲۰۱۹ تصمیم گرفت بعضی محصولات خود را که قیمت پایین‌تری دارند، زیر یک برند و لوگوی جدید در بازارهای چین و سایر کشورها به فروش برساند. در این راستا، نام سدان محبوب و پرفروش آلمانی روی این برند گذاشته شد و از آن زمان برخی خودروهای فولکس واگن در چین با نشان جتا به فروش رسیده‌اند.

ماموت خودرو نیز که پیش از شروع تحریم‌ها موفق به دریافت مجوز رسمی نمایندگی فولکس واگن در ایران شده و تعدادی از خودروهای برند آلمانی را وارد کرده بود، حالا تصمیم به جبران مافات دارد و می‌خواهد تولیدات برند چینی آلمانی جتا را در کشور عرضه کند.

جتا VA3 که در واقع نسخه فیس‌لیفت نسل دوم فولکس واگن جتا به حساب می‌آید، یکی از این محصولات بوده و به زودی توسط ماموت خودرو به فروش می‌رسد.

مزایا و معایب

+ تکنولوژی ساخت فولکس واگن

+ دوام فنی مناسب

+ استهلاک پایین موتور تنفس طبیعی

+ صندوق عقب بزرگ

– طراحی قدیمی

– کابین کم‌کیفیت و نه‌چندان زیبا

– توان پایین موتور نسبت به نمونه‌های توربوشارژ

مشخصات فنی

جتا VA3 برای تامین نیروی محرکه مورد نیاز خود یک موتور ۴ سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۱.۵ لیتر را زیر کاپوت خود جاسازی کرده است. این موتور ساخت فولکس واگن بوده و همین نکته می‌تواند باعث برتری آن نسبت به موتورهای مشابه موجود در ایران شود. البته توان این پیشرانه خیلی بالا نیست و حداکثر قدرت خروجی آن ۱۱۲ اسب بخار است که در دور موتور ۶۱۰۰ دور در دقیقه تولید می‌شود. نهایت گشتاوری که از این پیشرانه به دست می‌آید، ۱۴۵ نیوتن.متر است و از دور موتور ۴۰۰۰ در دسترس قرار می‌گیرد. بنابراین نمی‌توان با جتا VA3 روی رانندگی مهیج و ترشح آدرنالین بعد از آن حساب کرد و فقط می‌شود این خودرو را رقیبی برای محصولات تولید داخل مثل تارا و شاهین دانست.

نیروی موتور جتا VA3 توسط یک گیربکس دستی ۵ سرعته یا ۶ سرعته اتوماتیک به سمت محور جلو فرستاده می‌شود. هنوز معلوم نیست که نسخه دستی این خودرو هم به ایران بیاید، اما مدل اتوماتیک در لیست محصولات وارداتی ماموت خودرو جای خواهد داشت.

شتاب صفر تا ۱۰۰ مدل اتوماتیک جتا VA3 با وزن ۱۲۰۰ کیلوگرم نزدیک به ۱۲.۵ ثانیه بوده و این آمار برای مدل مجهز به گیربکس دستی نیم ثانیه سریع‌تر است.

بنابراین در بحث چابکی و هیجان سواری هم نباید انتظار زیادی از جتا VA3 داشته باشید. این خودرو در بهترین حالت از نظر شتاب می‌تواند با ماشین‌هایی مثل شاهین و تارا برابری کند و رانندگی متعادلی را داشته باشد.

سیستم تعلیق عقب جتا VA3 از نوع یکپارچه میله پیچشی است که مشابه اکثر خودروهای اقتصادی موجود در بازار ایران بوده و نمی‌تواند هندلینگ سطح بالایی را برای این خودرو به وجود آورد. هرچند که با توجه به سطح توان موتور، سیستم تعلیق پیشرفته‌تر برای افزایش پایداری و ارتقای هندلینگ ضرورت چندانی ندارد. به هر حال این مسئله می‌تواند روی کیفیت سواری VA3 به ویژه در صندلی‌های ردیف دوم تاثیر منفی بگذارد و موجب ورود کوبش‌های سطح جاده به داخل کابین شود.

به هر حال سدان جتا یک خودروی اقتصادی است که به دلیل برخورداری از فناوری ساخت فولکس واگن، از نظر فنی دوام بالایی نسبت به محصولات تولید داخل ارائه می‌دهد، اما عملکرد آن از لحاظ شتاب، چابکی و هندلینگ چندان تفاوتی با اکثر خودروهای موجود در بازار ایران ندارد و نمی‌توان انتظار کارکرد فوق‌العاده‌ای از این سدان اقتصادی داشت.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور تنفس طبیعی
قدرت ۱۱۲ اسب بخار
گشتاور ۱۴۵ نیوتن.متر
گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۲.۵ ثانیه
سرعت —–
مصرف سوخت ۵.۶ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه سدان جمع و جور
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

طول ۴۵۰۱ میلیمتر
عرض ۱۷۰۴ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۶۹ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۰۴ میلیمتر
وزن خالص ۱۲۰۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۵۴۶ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۳ لیتر
قطر رینگ ۱۵ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو ندارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی ندارد
اتوهلد ندارد
پدال شیفتر ندارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید ندارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرم‌کن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما ندارد
سانروف دارد

طراحی ظاهری

طراحی جتا VA3

بدنه و پلتفرم VA3 جتا تفاوتی با فولکس واگن جتا نسل دوم ندارد و فقط نمای جلو و عقب به طور کامل تغییر کرده تا شخصیت تازه‌ای مبتنی بر برند جدید برای این محصول شکل بگیرد. لازم است بدانید که نسل دوم فولکس واگن جتا از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ روی خط تولید قرار داشت، بنابراین دیدن استایل و چهره ساده VA3 نباید برای شما غیرقابل انتظار باشد؛ چراکه اصل و اساس این خودرو حداقل ۱۰ – ۱۱ سال پیش طراحی شده و برای مشتریان امروزی جلوه مدرن و چشم‌نوازی ارائه نخواهد داد. به‌خصوص زمانی که از بغل به آن نگاه کنید، همه چیز را مطابق الگوهای طراحی یکی دو دهه پیش می‌بینید و نکته هیجان‌انگیزی توجه شما را جلب نخواهد کرد.

در نمای جلو، فیس‌لیفت این خودرو چندان زیبا نیست.‌ طرح جلوپنجره و چراغ‌ها ساده بوده و ترتیب قرارگیری آنها نیز خیلی دلچسب و گیرا حس نمی‌شود. در نمای عقب نیز نکته چشمگیر و قابل ذکری وجود ندارد و همان استایل قدیمی سدان فولکس جتا در اینجا نیز قابل مشاهده است.

با این حال تکرار این نکته که جتا VA3 یک ماشین اقتصادی بوده و برای پایین آوردن قیمت نهایی باید طراحی ساده‌ای داشته باشد، می‌تواند انتقادات از طرح قدیمی این خودرو را تا حد زیادی کاهش دهد و مشتریان را با آن همراه سازد. البته در بازار ایران به دلیل تنوع کم محصولات، این خودرو از لحاظ طراحی مورد انتقاد شدید واقع نخواهد شد و مشتریان ایرانی ظاهر و استایل ساده اما پخته جتا VA3 را می‌پذیرند.

طراحی داخلی

کابین جتا VA3

پس از ورود به فضای کابین جتا VA3، آن را با نسخه جدیدی از کابین تندر۹۰ اشتباه خواهید گرفت. به‌خصوص آنکه پلاستیک‌های خشک تمامی سطوح رودری‌ها و داشبرد را تسخیر کرده و اجازه خودنمایی به هیچ نوع متریال باکیفیت دیگری نداده‌اند.

نوع طراحی داشبرد نیز قدیمی بوده و در مقایسه با خودروهای روز چینی، به هیچ وجه زیبا نیست. تنها عنصر مدرن این بخش، نمایشگر لمسی مرکزی است که البته آن نیز در نسخه مجهز به گیربکس دستی وجود ندارد. فرم صندلی‌ها هم ساده به نظر می‌رسد و  در مسافرت‌های طولانی موجب بروز کوفتگی و خستگی زیاد در بدن سرنشینان می‌شود.

در مجموع باید گفت که این خودروی اقتصادی از لحاظ طراحی داخلی و کیفیت ادوات کابین، در حد محصولاتی مثل تارا اتوماتیک قرار می‌گیرد و نقطه قوت چندانی نسبت به خودروهای ملی ایرانی ندارد.

صندلی‌های ردیف عقب جادار است و افرادی با قد ۱۸۵ تا ۱۹۰ سانتیمتر می‌توانند سواری راحتی را تجربه کنند.

خبر خوب برای آنهایی که به صورت خانوادگی مسافرت می‌روند، این است که صندوق عقب جتا VA3 معادل ۵۴۶ لیتر گنجایش دارد. این فضا ۴۶ لیتر بزرگ‌تر از صندوق عقب سمند و دنا پلاس است و فضای کافی برای جا دادن کلیه لوازم و چمدان‌های مسافرتی را به شما می‌دهد. هر چند که این میزان نسبت به صندوق عقب تارا مقداری کوچک‌تر است.

قیمت جتا VA3 در بازار ایران

نمای عقب جتا VA3

قیمت جتا VA3 در چین از ۹ هزار و ۵۰۰ دلار برای نسخه دستی شروع می‌شود و به ۱۳ هزار و ۴۰۰ دلار بابت مدل اتوماتیک فول آپشن می‌رسد. البته مدل فول آپشن این خودرو امکانات آنچنانی ندارد و سطح آپشن‌های آن در حد خودرویی مثل تارا اتوماتیک است. بنابراین شرکت ماموت خودرو نسخه اتوماتیک فول را به بازار ایران می‌آورد که با احتساب کلیه هزینه‌ها شامل عوارض گمرکی و سایر مخارج عمومی، قیمت نهایی این خودرو برای متقاضیان داخلی به بیش از ۲۴ هزار دلار خواهد رسید.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور