بررسی مشخصات فنی کایی X3 پرو

۶ بهمن ۱۴۰۱ بررسی مشخصات فنی کایی X3 پرو

خودروسازان چینی منجیان بازار کراس‌اوورهای حال حاضر کشور محسوب می‌شوند. پس از منع واردات خودرو در پنج سال گذشته، تنها امید بازار شاسی‌بلند پسند کشور به دستان پر خودروسازان چینی و نمایندگان آن‌‌ها در ایران بود تا رنگ و لعاب این بازار پر رونق را حفظ کنند.

حالا ایران خودرو می‌خواهد با کراس‌اوور مونتاژی جدیدی با نام احتمالی تانا به بازار وارد شود که از قضا چندان جدید و چندان ناشناس هم نیست. کایی X3 Pro که ایران خودرو قصد عرضه آن به بازار کشور را دارد، در حقیقت همان MVM X55 Pro در پوسته‌ای متمایز از برندی متفاوت است.

مزایا و معایب

+ ایجاد تنوع در بازار کراس‌اوورها

+ احتمال عرضه در بازه قیمتی بسیار پایین‌تر از X55 پرو

+ اشتراک ویژگی‌های فنی با X55 پرو مدیران خودرو

+ سادگی تعمیرات و تامین خدمات

– شباهت بیش از حد ظاهری به X55 پرو مدیران خودرو

– احتمال حذف بسیاری از ویژگی‌های رفاهی به منظور کاهش بازه قیمت نهایی

مشخصات فنی

آنچه ایران خودرو با نام احتمالی تانا برای مونتاژ در نظر دارد، در حقیقت X3 Pro برند کایی (Kaiyi) است. البته پیش از آن‌ که از شنیدن این نام متعجب شوید باید بدانید که برند کایی همان برند کووین (Cowin) از زیرمجموعه‌های شرکت چری چین است که در سال ۲۰۱۴ تاسیس شد. این برند پس از واگذاری ۵۱% از سهام به گروه پوش (PUSH Group Co.) در سال ۲۰۱۹، به کایی تغییر نام داد. با توجه به حضور خودرو کووین شواندو (بهمن رسپکت) در بازار ایران، برند کایی چندان هم ناشناخته نیست.

شرکت چری در حال حاضر دارنده ۴۹% سهام برند کایی است، اما جای تعجب ندارد که مجموعه فنی و ماهیت خودرو با محصولات چری مشترک باشد. از این رو زیر پوسته X3 پرو در حقیقت همان MVM X55 Pro نهفته که البته در نمای خارجی آن نیز به سادگی قابل رویت است. آنچه ایران خودرو را در راستای عرضه و موفقیت بازار X3 پرو امیدوار می‌کند، پایین‌تر بودن بازه قیمت محصولات برند کایی در مقایسه با محصولات چری است. در نتیجه انتظار می‌رود که X3 پرو در صورت عرضه به صورت ابتدایی ارزان‌تر از X55 پرو باشد.

حذف بسیاری از ویژگی‌های رفاهی و فنی عرضه شده در کایی X3 پرو از سوی ایران خودرو، می‌تواند روش دیگری برای کاهش قیمت نهایی این خودرو و البته راه بسیار خوبی برای رقابت با X55 پرو مدیران خودرو (و کراس‌اوورهای هم کلاس) در بازار کشور باشد.

سیستم انتقال نیرو به کار رفته در کایی X3 پرو همان نسخه ۱.۵ لیتری توربو چهار سیلندر و گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) با ۹ ضریب از پیش تعیین شده است که در ساختار FF (پیشرانه جلو/متحرک جلو) روانه بازار خواهد شد. از این رو انتظار می‌رود ویژگی‌های دیگر این خودرو نظیر شتاب اولیه و میزان مصرف سوخت نیز با X55 پرو یکسان باشد. جزئیات بیان شده در جدول زیر بر اساس مشخصات فنی ارائه شده از کایی X3 پرو در بازار جهان است. اینکه ایران خودرو چه بخش‌هایی از این ویژگی‌ها را حذف یا دستخوش تغییرات خواهد کرد، هنوز مشخص نیست.

مشخصات کلی

نوع موتور

بنزینی انژکتوری چند نقطه توربو– I4

حجم موتور

۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ

۴ / ۱۶

تنفس موتور

توربو
قدرت

۱۵۶ اسب بخار

گشتاور

۲۳۰ نیوتون.متر
گیربکس

ضریب متغیر اتوماتیک (CVT)

محور محرک

دیفرانسیل جلو
شتاب

حدود ۱۱.۰ ثانیه

سرعت

۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت

حدود ۷.۰ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۶
فرمان

برقی

نوع بدنه

سدان ساب کامپکت
نوع رینگ

آلیاژ آلومینیوم

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۴۰۰ میلی‌متر

عرض

۱۸۳۱ میلی‌متر
ارتفاع

۱۶۵۳ میلی‌متر

فاصله محورها

۲۶۳۲ میلی‌متر
وزن خالص

حدود ۱۴۰۰ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ نفر
ظرفیت صندوق

۳۴۰ لیتر

حجم مخزن سوخت

۵۰ لیتر
قطر رینگ

۱۷ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

دارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

دارد
کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد
اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

ندارد
سنسور عقب

دارد

رادار نقطه کور

ندارد
رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد
رادار تصادف عقب

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد
ترمز کمکی

ندارد

ترمز اضطراری

ندارد
ترمز پارک برقی

دارد

اتولایت

دارد
چراغ روز

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد
گرم‌کن فرمان

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد
ناوبری

دارد

نمایشگر هدآپ

ندارد
دوربین عقب

دارد

دوربین جانبی

دارد
دوربین ۳۶۰ درجه

دارد

کیسه هوا

دارد
ورود بدون کلید

دارد

استارت بدون کلید

دارد
تهویه اتوماتیک

دارد

صندلی برقی راننده

دارد
صندلی برقی سرنشین جلو

دارد

گرم‌کن صندلی جلو

ندارد
سردکن صندلی جلو

ندارد

آینه بغل برقی

دارد
گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

ندارد
سانروف

دارد

طراحی خارجی

نمای جلویی کایی X3 پرو

اگر بخواهید به کایی X3 پرو به چشم یک خودرو جدید نگاه کنید به سادگی شاهد شباهت‌های ظاهری بسیار زیاد آن با X55 پرو مدیران خودرو خواهید بود. اما اگر قرار باشد آن را به عنوان نسخه تغییریافته X55 پرو ببینید، آنگاه شباهت‌های بسیار زیاد میان دو خودرو در قالب یک فیس لیفت جدیدتر برای X3 پرو معنا پیدا خواهد کرد.

به عبارت دیگر، X3 پرو نسخه فیس لیفت‌شده و به‌روزتر X55 پرو است که امروز از سوی مدیران خودرو در بازار عرضه می‌شود. در نتیجه چراغ‌های جلو دارای کشیدگی بیشتر، جلو پنجره از نوع دو تکه با همان تزئینات کرومی سبک کهکشانی و چراغ‌های عقب با طراحی مشابه، اما در ساختار پیوسته است. نمای جانبی در X3 پرو با در بر گرفتن تزئینات مشکی در حد فاصل ستون C تا D، تمایز قابل توجهی با X55 پرو ایجاد کرده است، ولی برجستگی گلگیرها همچنان بدون تغییر مانده‌اند. حتی در برخی از مدل‌ها، X3 پرو با تزئینات رنگی در قطعات کوچک نمای خارجی همراه است که بر شدت این شباهت می‌افزاید.

انکار این حقیقت که X3 پرو فیس‌لیفت به‌روز‌تر X55 پرو حال حاضر مدیران خودرو است، ممکن نیست. حداقل این فیس لیفت با زیبایی قابل قبولی انجام گرفته است، اما پذیرش آن در قالب نام و لوگو متفاوت به عنوان یک خودرو جدید چندان قابل پذیرش نیست. هر چند که این موضوع به احتمال قوی تاثیر منفی چندانی بر استقبال بازار از این محصول جدید نخواهد گذاشت..

طراحی داخلی

نمای داخلی کایی X3 پرو

خوشبختانه نمای داخلی X3 پرو با خانواده محصولات امروزی چری (مدیران خودرو) متمایز است و سبک طراحی برند کووین سابق را به همراه دارد. این موضوع باعث می‌شود سرنشینان حداقل در نمای داخلی احساس سواری با یک خودرو جدید را داشته باشند و نه نسخه فیس لیفت شده X55 پرو.

ساختار طراحی داشبرد به داشبرد X55 پرو بسیار نزدیک است که البته جای تعجب ندارد، اما طراحی جزئیات نظیر پیچیدگی بیشتر خطوط داشبرد و تزئینات به کار رفته در کنسول میانی به اندازه‌ای متمایز است که بتواند سرنشینان را متقاعد کند. محل قرارگیری نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی سیستم مولتی مدیا تغییری نکرده و همانند سبک طراحی مشابه به محصولات بی‌ ام و در دهه گذشته، به صورت عمودی بر بالای بخش میانی داشبرد قرار دارد. مجموعه نشانگرهای پشت فرمان نیز همان نمایشگر تمام دیجیتال رنگی مشابه به X5 پرو است که البته از طراحی دیجیتالی متمایز بهره می‌گیرد. غربیلک فرمان خودرو از نمونه سه شاخه در X55 پرو به نمونه دو شاخه در X3 پرو تغییر یافته است که نشان‌دهنده تلاش طراحان کایی (کووین سابق) برای عرضه محصول مشابه، اما متفاوت با چری است.

بازی با تریم در نمای داخلی به یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین نقاط قوت طراحی خودروسازان چینی در دهه گذشته بدل شده است. کایی X3 پرو نیز در برخی مدل‌ها با تزئینات رنگ متمایز در روکش صندلی‌ها، رودری‌ها و داشبرد همراه است که تاثیر شگرفی بر دلپذیر بودن فضای داخلی خودرو دارد. البته با توجه به سابقه خودروسازان دولتی ایران (ایران خودرو و سایپا) در زمینه کاهش هزینه‌های تولید و قیمت نهایی، جای تعجب نخواهد داشت اگر که X3 پرو با تزئینات داخلی تک رنگ مشکی روانه بازار کشور شود. اما اگر این خودرو با تزئینات داخلی رنگ متمایز به بازار ایران راه نیابد، شانس خود در راستای رقابت با X55 پرو را تا حد زیادی از دست خواهد داد.

سخن نهایی

نمای پشتی کایی X3 پرو

محصولات کایی در مقایسه با محصولات چری از قیمت نهایی پایین‌تری برخوردار هستند و ذاتی اقتصادی‌تر دارند. در نتیجه عرضه X3 پرو از برند کایی برای شرکتی چون ایران خودرو توجیه منطقی‌تری به همراه دارد، مخصوصا آن که ذات اقتصادی و ارزان‌تر محصولات این برند می‌تواند توجیه خوبی برای کاهش ویژگی‌های رفاهی و تزئیناتی X3 پرو باشد.

با توجه به ماهیت ایران خودرو به عنوان شرکت عرضه‌کننده کایی X3 پرو در ایران و البته ذات اقتصادی‌تر این محصول در مقایسه با برادر گران‌تر خود (X55 پرو)، X3 پرو می‌تواند بازار انحصاری و مختص به خود را در ایران رقم بزند. با توجه به محبوبیت و شناختی که مردم ایران به لطف مدیران خودرو از محصولات چری کسب کرده‌اند، ایران خودرو نیاز چندانی به بازاریابی و معرفی برند کایی در بازار کشور نخواهد داشت؛ به شرطی که در تعیین قیمت نهایی X3 پرو دندان گردی نکند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی