کلوت مکث موتور در برابر کی ام سی T8

۱۰ خرداد ۱۴۰۲ کلوت مکث موتور در برابر کی ام سی T8

بازار پیکاپ‌های دو دیفرانسیل چینی روز به روز در کشورمان داغ‌تر می‌شود، به‌خصوص حالا که ورود محصولات معتبر ژاپنی مثل تویوتا هایلوکس و نیسان ناوارا ممنوع است و درنتیجه مونتاژکاران داخلی تصمیم گرفته‌اند تا محصولات مشابه چینی را روانه میدان کنند. البته که محصولات چینی هیچ وقت نمی‌توانند جایگاه خودروهای اصیل ژاپنی را در این حوزه مال خود کنند، اما در حال حاضر خودروهایی مثل کلوت مکث موتور و کی ام سی T8، تنها گزینه‌های صفر کیلومتر به شمار می‌روند که در سگمنت وانت پیکاپ‌های متوسط مقابل مشتریان قرار دارد.

در این مطلب می‌خواهیم به مقایسه کلوت مکث موتور و کی ام سی T8 بپردازیم تا بدانید کدام یک از این دو خودرو از دیگری بهتر است.

مشخصات فنی

روی کاغذ به نظر می‌رسد که محصول شرکت مکث موتور وضعیت بهتری داشته باشد و مقایسه کی ام سی T8 با این خودرو، به نفع کلوت به پایان برسد. اما این تنها روی کاغذ است و در ادامه توضیح داده‌ایم که کی ام سی T8 علی‌رغم مشخصات فنی ضعیف‌تر، می‌تواند عملکرد بهتری ارائه دهد.

با نگاهی به کاتالوگ این دو وانت متوجه خواهید شد که مکث کلوت نیروی خود را از موتور ۴ سیلندر توربوشارژ ۲.۴ لیتری تحت لیسانس میتسوبیشی دریافت می‌کند. این موتور که روی آمیکو آسنا توربو هم نصب شده، قدرتی برابر با ۲۱۵ اسب بخار به‌علاوه گشتاور ۳۲۰ نیوتن.متر را از طریق یک گیربکس دستی ۶ سرعته و سیستم 4WD به هر چهار چرخ می‌فرستد.

در طرف دیگر، جک T8 که در ایران تحت عنوان KMC T8 عرضه می‌شود، یک موتور ۴ سیلندر توربوشارژ به حجم ۲ لیتر را به خدمت گرفته تا قدرتی برابر با ۱۷۴ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۹۰ نیوتن.متر را از طریق گیربکس ۶ دنده دستی و سامانه چهارچرخ محرک به لاستیک‌ها بفرستد.

نکته‌ای که باعث می‌شود کی‌ام‌سی T8 با وجود توان کمتر و موتور کوچک‌تر، رانندگی دلچسب‌تری ارائه دهد و از نظر چالاکی بیشتر موردپسند کاربران قرار بگیرد، این است که حداکثر قدرت و بیشینه گشتاور آن در دور موتورهای کمتر در اختیار راننده قرار می‌گیرد و لگ سیستم توربو کمتری دارد.

اما کلوت مکث موتور در دنده‌های یک و دو و هنگام شروع حرکت به‌خصوص زمانی که کولر روشن است، نسبت به کی ام سی T8 واکنش‌های کُندتری در قبال فشرده شدن پدال گاز نشان می‌دهد و زمان مورد نیاز برای فول بوست شدن آن نیز بیشتر است.

این موضوع وقتی اهمیت پیدا می‌کند که در مسیرهای پرترافیک شهری حرکت می‌کنید و بعد از هر کاهش سرعت و سنگین کردن دنده، مدتی باید صبر کنید تا کلوت دوباره روی دور بیفتد که این وقفه می‌تواند شما را دلزده کند.

این موضوع در زمان آفرود و طبیعت‌گردی هم بسیار اهمیت دارد و قابلیت‌های بیراهه‌نوردی کلوت را نسبت به کی ام سی T8 کاهش می‌دهد.

چنین مشکلی می‌تواند ناشی از عدم هماهنگی ضریب گیربکس کلوت دنده‌ای با سامانه نرم‌افزاری موتور آن باشد و احتمالا مکث موتور در آپدیت‌های بعدی بتواند این عیب را تا حدودی برطرف کند. اما در حال حاضر مشکل کُندی به‌ویژه در دنده‌های یک و دو به‌علاوه لگ اولیه توربو، رانندگان کلوت را تا حدودی آزرده‌خاطر کرده است.

با این حساب به نظر می‌رسد که KMC T8 شتاب اولیه و رانندگی مهیج‌تری را به شما ارائه می‌دهد و با وجود موتور کم‌حجم‌تر، هماهنگی بهتر پیشرانه با گیربکس، توان مناسبی را در هر لحظه در اختیار راننده می‌گذارد.

کیفیت سواری هر دو خودرو در مسیرهای شهری خیلی خشک نیست، اما شاید بتوان ادعا کرد که سواری با کی ام سی T8 کمی لذت‌بخش‌تر است. همچنین قفل دیفرانسیل عقب KMC T8 به صورت الکترونیکی فعال و غیرفعال می‌شود، ولی در کلوت مکث موتور این کار را باید به صورت دستی انجام داد که می‌تواند روی تجربه رانندگی اثرگذار باشد و مشتریان را بیشتر به سمت کی ام سی T8 کرمان موتور سوق دهد.

یکی از مهم‌ترین کاربردهای ماشین‌های پیکاپ قابلیت باربری آنهاست؛ بنابراین هر کدام از این دو خودرو که بتواند بار بیشتری را تحمل و جابه‌جا کند، محصول کاربردی‌تری به حساب می‌آید.

روی کاغذ کلوت مکث موتور با توجه به قدرت موتور بالاتر می‌تواند ظرفیت حمل بار بیشتری به شما ارائه دهد. طبق اعلام شرکت سازنده، ظرفیت حمل بار کلوت ۱۰۰۰ کیلوگرم بوده که این رقم برای جک T8 برابر با ۸۴۰ کیلوگرم اعلام شده است. بنابراین از لحاظ قابلیت باربری کلوت می‌تواند شرایط بهتری داشته باشد. هرچند که با وجود نبود هماهنگی بین گیربکس و موتور و همچنین لگ توربو در کلوت، این قابلیت بیشتر حمل بار در عمل می‌تواند به چالش کشیده شود و حتی در این زمینه هم کی ام سی T8 رضایت بیشتری از کاربران خود دریافت کند.

مشخصات کلی

  کلوت مکث موتور کی ام سی T8
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۲.۴ لیتر ۲ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژ توربوشارژ
قدرت ۲۱۵ اسب بخار ۱۷۴ اسب بخار
گشتاور ۳۲۰ نیوتن.متر ۲۹۰ نیوتن.متر
گیربکس ۶ سرعته دستی ۶ رعته دستی
محور محرک دو دیفرانسیل دو دیفرانسیل
شتاب —– —–
سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۱۰.۵ لیتر در صد کیلومتر ۹.۸ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان هیدرولیک هیدرولیک
بدنه پیکاپ متوسط پیکاپ متوسط
نوع رینگ  آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

  کلوت مکث موتور کی ام سی T8
طول ۵۳۳۰ میلی‌متر ۵۳۲۵ میلی‌متر
عرض ۱۸۷۰ میلی‌متر ۱۸۸۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱۸۶۴ میلی‌متر ۱۸۳۰ میلی‌متر
فاصله محورها ۳۱۰۰ میلی‌متر ۳۰۹۰ میلی‌متر
وزن خالص ۱۹۲۰ کیلوگرم ۱۹۶۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
بار مجاز قابل حمل ۱۰۰۰ کیلوگرم ۸۴۰ کیلوگرم
حجم مخزن سوخت ۷۲ لیتر ۷۶ لیتر
قطر رینگ ۱۷ اینچ ۱۸ اینچ

آپشن ها و امکانات

  کلوت مکث موتور کی ام سی T8
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی ندارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد ندارد
کنترل کشش ندارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
اتو پارک ندارد ندارد
سنسور جلو ندارد ندارد
سنسور عقب ندارد دارد
رادار نقطه کور ندارد ندارد
رادار تغییر لاین ندارد ندارد
رادار تصادف جلو ندارد ندارد
رادار تصادف عقب ندارد ندارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز اضطراری ندارد ندارد
ترمز پارک برقی ندارد ندارد
پدال شیفتر ندارد ندارد
اتولایت ندارد دارد
چراغ روز دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرم‌کن فرمان ندارد ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد دارد
ناوبری دارد دارد
نمایشگر هدآپ ندارد ندارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد ندارد
کیسه هوا دارد دارد
ورود بدون کلید دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد ندارد
صندلی برقی راننده دارد ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد ندارد
گرم‌کن صندلی جلو ندارد ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد ندارد
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما ندارد ندارد
سانروف ندارد ندارد

طراحی ظاهری

طراحی کلوت مکث موتور

طراحی کی ام سی T8

کی ام سی T8 ظاهر به مراتب مدرن‌تر، اسپرت‌تر و مردانه‌تری از کلوت مکث موتور دارد. طراحی چهره کلوت کمی قدیمی به نظر می‌رسد و طرح جلوپنجره و چراغ‌های آن نمی‌تواند به اندازه چهره کی ام سی T8 گیرا باشد. در نمای جانبی و قسمت عقب نیز وضعیت محصول کرمان موتور کمی بهتر است، اما اختلاف طراحی در این دو ناحیه به اندازه نمای روبه‌رو نیست.

بنابراین درمجموع می‌شود ادعا کرد که طراحی ظاهری کی ام سی T8 نسبت به مکث کلوت برتری دارد و می‌تواند سلیقه‌های بیشتری را جلب و با خود همسو کند.

طراحی داخلی

کابین کلوت مکث موتور

کابین کی ام سی T8

نتیجه مقایسه کی ام سی T8 و کلوت مکث موتور از نظر طراحی داخلی باز هم به نفع محصول کرمان موتور خواهد بود. چرا که طراحی داخلی T8 نسبت به کابین کلوت ظاهر مدرن‌تری را به نمایش می‌گذارد و نمای دلچسب‌تری در آن دیده می‌شود. این در حالی است که طراحی داشبرد کلوت کمی قدیمی بوده و آن طور که باید و شاید برای مشتریان امروزی چشم‌نواز نیست.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد که کیفیت متریال برای ساخت ادوات داخلی جک T8 مرغوب‌تر از کلوت باشد و رضایت خاطر بیشتری برای رانندگان و سرنشینان این خودرو به وجود آورد. این در حالی است که همه جای فضای داخلی، به‌ویژه داشبرد و رودری های کلوت را پلاستیک‌های خشک تسخیر کرده و این مسئله می‌تواند در تجربه کاربران از سواری با کلوت تاثیر منفی  بگذارد.

مقایسه کلوت مکث موتور و کی ام سی T8 از نظر ابعاد فضای بار هم نشان می‌دهد که حجم محفظه پشت این دو ماشین چینی یکسان است و از این جهت می‌توان به میزان مساوی لوازم و وسایل درون آنها قرار داد.

کلوت مکث موتور یا کی ام سی T8

نمای عقب کلوت مکث موتور

نمای عقب کی ام سی T8

بعد از بررسی و مقایسه همه جانبه کلوت مکث موتور و کی ام سی T8 این سوال برای شما پیش می‌آید که بالاخره کی ام سی T8 بخریم یا کلوت مکث موتور؟ نمی‌توانیم دقیق بگوییم که کلوت بهتر است یا T8؛ چرا که شاید اولویت‌های مشتریان و خریداران متفاوت باشد و حتی بعضی آفرودسواران حرفه‌ای ترجیح دهند مدل‌های کارکرده ژاپنی را بخرند و اصلا سمت پیکاپ‌های چینی نروند.

اما به هر حال اگر می‌خواهید یک وانت پیکاپ صفر کیلومتر و جدید خریداری کنید، بهتر است بدانید که کی ام سی T8 در مواردی مثل چابکی و شتاب اولیه، هماهنگی بهتر بین موتور و گیربکس، لگ کمتر توربوشارژ، امکانات بیشتر مثل سیستم کنترل حرکت در سربالایی، سامانه کنترل کشش یا هرزگردی، سنسور فشار باد تایر، اتولایت و قفل دیفرانسیل الکترونیکی، به‌علاوه گستردگی خدمات پس از فروش، نسبت به کلوت برتری دارد.

در سوی دیگر کلوت مکث موتور نیز در مواردی مثل قابلیت حمل بار و همچنین بهره‌مندی از امکانات مهمی مثل تهویه اتوماتیک، به‌علاوه صندلی برقی راننده و آینه‌های جانبی تاشو برقی، از KMC T8 بهتر است.

در ضمن، همان طور که گفتیم t8 می‌تواند جذابیت ظاهری بیشتری داشته باشد و از لحاظ کیفیت ساخت کابین و سبک طراحی داخلی نیز بهتر از کلوت به نظر می‌رسد. ناگفته نماند که قیمت این دو پیکاپ چینی در کارخانه و بازار مشابه و نزدیک به هم است و اختلاف زیادی بین قیمت آنها دیده نمی‌شود.

بنابراین حالا خودتان با سبک و سنگین کردن نکاتی که در این مطلب خواندید، بهتر می‌توانید در مورد خریدن یا نخریدن یکی از این دو وانت پیکاپ مونتاژی تصمیم بگیرید.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور