بررسی مشخصات فنی کیا پگاس ۲۰۲۳

۱۲ دی ۱۴۰۱ بررسی مشخصات فنی کیا پگاس ۲۰۲۳

واردات خودروهای خارجی به بازار ایران به زودی اوج خواهد گرفت، اما با ناپایداری قابل توجه ارزش ارز و شرایط اقتصادی کشور، متاسفانه شاهد حضور خودروهای چشمگیر از کلاس‌های پریمیوم و لوکس نخواهیم بود. در عوض، بازار خودروهای اقتصادی و نسبتا ارزان کشور با ورود برخی گزینه‌های کره‌ای، رنگ و بوی جدید و البته کاملا اقتصادی به خود خواهد گرفت.

در کنار مدل‌هایی نظیر سونِت، سراتو و سلتوس، پگاس (Pegas) دیگر مدل اقتصادی برند کیا خواهد بود که از کلاس سدان‌های سایز کوچک شهری (ساب کامپکت) پا به بازار ایران می‌گذارد. این محصول اقتصادی را می‌توان به نوعی رقیب مدرن‌تر تندر ۹۰ از بازار کره جنوبی دانست.

مزایا و معایب

+ قیمت نهایی مناسب

+ مناسب برای استفاده روزمره و خانوادگی

+ ابعاد کوچک و مصرف کم سوخت

_ توان فنی بسیار کم پیشرانه

_ ظاهر قدیمی و اقتصادی

مشخصات فنی

پگاس در سال ۲۰۱۸ و سوار بر پلتفرم PB هیوندای/کیا روانه بازار شد. پلتفرمی که برای تولید هیوندای i20، اکسنت، ولاستر و کیا ریو نیز استفاده شده بود. این خودرو ویژه بازار چین طراحی و از سوی جوینت ونچر سه گانه دانگ‌فنگ یئودا کیا به تولید رسید که در بازار آمریکای لاتین و جنوب شرق آسیا با نام سُلوتو (Soluto) شناخته می‌شود.

پیشرانه درنظر گرفته شده برای پگاس یک نمونه چهار سیلندر انژکتوری چند نقطه‌ای (MPI) تنفس طبیعی ۱.۴ لیتری کاپا سری دو (Kappa II) است که به یک گیربکس اتوماتیک چهار سرعت یا جعبه دنده پنج سرعت دستی مجهز است. اگرچه این پیشرانه توانا و اسپرت جلوه نمی‌کند، وزن نهایی پگاس به اندازه‌ای کم است که توان فنی مورد نیاز به عنوان یک سدان ساب کامپکت کم آپشن را فراهم کند.

بازار خودرو ایران در مواجهه با محصولات کیا، دو دسته وارداتی‌های نسبتا لوکس و مونتاژی‌های اقتصادی نظیر کیا سراتو سایپا را شامل می‌شد. با حضور پگاس در لیست محصولات وارداتی جدید بازار ایران، این خودرو به واقع اقتصادی‌ترین محصول تاریخ کیا در بازار کشورمان خواهد بود.

مشخصات کلی

نوع موتور

بنزینی انژکتوری چند نقطه– I4

حجم موتور

۱.۴ لیتر
سیلندر / سوپاپ

۴ / ۱۶

تنفس موتور

طبیعی
قدرت

۹۴ اسب بخار

گشتاور

۱۳۵ نیوتون.متر
گیربکس

۴ سرعت اتوماتیک

محور محرک

دیفرانسیل جلو
شتاب

حدود ۱۲ ثانیه

سرعت

۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت

حدود ۵.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۴
فرمان

برقی

نوع بدنه

سدان ساب کامپکت
نوع رینگ

فولادی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۳۰۰ میلی‌متر

عرض

۱۷۰۰ میلی‌متر
ارتفاع

۱۴۶۰ میلی‌متر

فاصله محورها

۲۵۷۰ میلی‌متر
وزن خالص

حدود ۱۱۰۰ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ نفر
ظرفیت صندوق

۴۷۵ لیتر

حجم مخزن سوخت

۴۳ لیتر
قطر رینگ

۱۴ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

دارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

ندارد
کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد
اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

ندارد
سنسور عقب

دارد

رادار نقطه کور

ندارد
رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد
رادار تصادف عقب

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد
ترمز کمکی

ندارد

ترمز اضطراری

ندارد
ترمز پارک برقی

ندارد

اتولایت

دارد
چراغ روز

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد
گرم‌کن فرمان

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد
ناوبری

دارد

نمایشگر هدآپ

ندارد
دوربین عقب

دارد

دوربین جانبی

ندارد
دوربین ۳۶۰ درجه

ندارد

کیسه هوا

دارد
ورود بدون کلید

ندارد

استارت بدون کلید

ندارد
تهویه اتوماتیک

ندارد

صندلی برقی راننده

ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو

ندارد

گرم‌کن صندلی جلو

ندارد
سردکن صندلی جلو

ندارد

آینه بغل برقی

دارد
گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

ندارد
سانروف

ندارد

طراحی خارجی

نمای جلویی کیا پگاس ۲۰۲۳

نمای خارجی پگاس از دیدگاه جسارت همیشگی محصولات کیا حرف چندانی برای گفتن ندارد. این خودرو به عنوان یک سدان اقتصادی رده پایین شناخته می‌شود اما تعلق طراحی آن به حدود پنج سال پیش نیز در این ظاهر نسبتا قدیمی و کسل‌کننده چندان بی‌تاثیر نیست. نمای جلو پگاس تلاش زیادی در حفظ جلوه رایج محصولات برند کیا دارد. در نتیجه اتصال چراغ‌های جلو با جلوپنجره پله‌دار در ترکیب با مه‌شکن‌های دایره‌ای نزدیک به هم زیرسپرها، دقیقا الگو‌های طراحی یک نسل پیش محصولات کیا را به نمایش می‌گذارد که البته بی‌شباهت به برخی از محصولات شرکت برادر (هیوندای) نیست.

نمای جانبی این خودرو با توجه به تعلق داشتن به کلاس سدان‌های ساب کامپکت، کمی فشرده و خارج از ابعاد و تناسبات هندسی و زیبایی‌شناسی است. گویی خودروهای این کلاس هیچ‌گاه قرار نیست زیبا و جذاب باشند. نمای عقب این سدان اقتصادی خنثی‌ترین بخش طراحی ظاهری را تشکیل می‌دهد. سبک طراحی بسیار ساده، مختصر و کاربردی است، درست شبیه به آنچه در نسل‌های پیشین هیوندای اکسنت دیده می‌شد.

طراحی داخلی

نمای داخلی کیا پگاس ۲۰۲۳

تعلق به کلاس سدان‌های ساب کامپکت شهری اقتصادی در نمای داخلی پگاس به سادگی قابل رویت است. متریال داخلی حرف زیادی برای گفتن ندارد و سبک طراحی داشبرد نیز بسیار ساده و معاصر است. البته ترکیب چیدمان و رعایت هندسه ظاهری به زیبایی انجام گرفته است اما به صورت کلی از یک خودرو با تمرکز بر کاهش قیمت نهایی نباید انتظار بالایی داشت.

سیستم پخش دیجیتال برای نسخه‌های پایه پگاس عرضه می‌شود اما در صورت واردات نسخه رده بالاتر، این سیستم پخش با نمایشگر لمسی ۷.۰ اینچی مولتی مدیا جایگزین خواهد شد که با شش بلندگو پشتیبانی می‌شود. نشانگرهای پشن فرمان از نوع سنتی تمام آنالوگ است که با یک کامپیوتر سفری ۲.۸ اینچی تک رنگ همراهی می‌شود تا هر لحظه و هرجا نشانگر شدت رعایت موازین اقتصادی کیا در طراحی و تولید پگاس باشند. با این حال مجموعه نشانگرها بسیار مختصر و مفید و کاملا خوانا هستند و از همان رنگ استاندارد سفید خانواده کیا بهره می‌گیرند تا انسجام بصری میان محصولات برهم نخورد.

سیستم تنظیم صندلی‌ها و پشت‌سری‌ها از نوع دستی و سیستم تهویه مطبوع نیز تماما آنالوگ است. سیستم‌های ایمنی تنها محدود به چهار کیسه هوا در ردیف جلو، سیستم کنترل پایداری، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، سنسور و دوربین دنده عقب، قفل اتوماتیک درها در تناسب با سرعت می‌شود. به عبارت دیگر سطح امکانات ایمنی و مخصوصا رفاهی در این خودرو به اندازه‌ای کم است که شرکت کیا به صورت انحصاری و جداگانه بر وجود آپشن‌هایی چون ترمز‌های دیسکی در هر چهارچرخ، زیرآرنجی راننده و بالابرهای برقی درهای عقب تاکید کرده است. با این وجود داشتن فضای کافی برای حمل پنج سرنشین و صندوق عقب نسبتا جادار، برای این رده قیمتی از مهم‌ترین فاکتورهای خرید به حساب می‌آیند.

سخن نهایی

نمای عقبی کیا پگاس ۲۰۲۳

قیمت کیا پگاس بر اساس تریم و آپشن‌ها عددی حدود ۱۲ تا ۱۴ هزار دلار است که با در نظر گرفتن رقم فرضی ۴۰ هزار تمام ارزش دلار، قیمت خالص نهایی این محصول در ایران حدود ۴۸۰ تا ۵۶۰ میلیون تومان خواهد بود. در صورت اعمال هزینه‌های حمل و نقل، مالیات و گمرک واردات، بسیار بعید است که قیمت نهایی این محصول اقتصادی از مرز یک میلیارد تومان فراتر رود. در این صورت بازار ایران شاهد حضور یک محصول اقتصادی روزمره کم هزینه و کم مصرف وارداتی کره‌ای خواهد بود که شاید بتواند تا درصد زیادی انحصار را از دست خودروهایی چون پژو ۲۰۷ و پژو پارس و برخی دیگر از رقبای چینی بیرون بکشد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی