بررسی مشخصات فنی کیا سونت ۲۰۲۳

۱۴ دی ۱۴۰۱ بررسی مشخصات فنی کیا سونت ۲۰۲۳

بازار خودرو کشور در آستانه سه ماه پایانی سال با توجه به واردات خودرو آن هم پس از سال‌ها ممنوعیت، احتمالا شکل و شمایل جالبی به خود خواهد گرفت. با حاشیه‌های بسیار زیادی که در ماه‌های گذشته پیرامون سیاست‌های دولت فرانسه پیش آمد، انتظار می‌رود محصولات اقتصادی کره‌ای در میان مناسب‌ترین و البته محبوب‌ترین خودروهای وارداتی آینده نزدیک باشد.

کیا سونِت (Sonet) یکی از محصولات نسبتا جدید شرکت کیا کره جنوبی از گروه خودروسازی بزرگ هیوندای/کیا است که در سگمنت کراس‌اوورهای بسیار کوچک شهری روانه بازار کشور خواهد شد. استقبال جهانی از این خودرو در دو سال گذشته نشان می‌دهد که سونت می‌تواند بازار بسیار قوی و حجم فروش قابل توجهی را در ایران تجربه کند.

مزایا و معایب

+ طراحی روز و بسیار جذاب

+ محصول کاملا مدرن و مختص به بازار خودروهای اقتصادی

+ قیمت نهایی قابل قبول در مقایسه با محصولات چینی

– احتمال افزایش قابل توجه قیمت نهایی در بازار وارداتی ایران

– عدم تجهیز به آپشن‌های رفاهی و ایمنی دندان‌گیر

مشخصات فنی

سونت (Sonet) در سال ۲۰۲۰ و به عنوان یک محصول کاملا اقتصادی ویژه بازار کشور هند در قالب یک خودرو مفهومی معرفی و به سرعت روانه خط تولید شد. این کراس‌اوور ساب کامپکت شهری از سوی کیا در تناسب با بازار کشورهای در حال توسعه و البته بازار تشنه کشور هند ساخته شد تا بتواند در قالب یک شاسی بلند اقتصادی و در دسترس، ایفای نقش کند. از سال ۲۰۲۰ تا امروز، آمار فروش قابل توجه این خودرو در بازار کشور هند نشان داده است که کیا با مدل سونت به هدف زده و موفق به تولید یک خودرو اقتصادی همه پسند شده است. از این بابت با آزاد شدن دوباره واردات خودروهای خارجی به بازار ایران، انتظار مشابهی می‌رود که سونت نیز در بازار تشنه خودروهای وارداتی ایران فروش خوبی را تجربه کند.

سونت با توجه به کلاس تولیدی، تقریبا در همه زمینه‌ها ساختار اقتصادی و ارزان قیمت خود را به نمایش می‌گذارد. هنوز مشخص نیست که مدل وارداتی بازار ایران دقیقا از کدام تریم تولیدی و مجهز به کدام سیستم انتقال نیرو خواهد بود، اما شرکت کیا این محصول را در هفت تریم متنوع به تولید می‌رساند که نسخه اسپرت X-Line را نیز شامل می‌شود.

سونت با پیشرانه چهار سیلندر G1.5 انژکتوری MPI (پاشش سوخت چند نقطه‌) و بدون سیستم توربو از خانواده سری پیشرانه‌های اسمارت استریم (Smartstream) کیا برای بازار ایران انتخاب شده است. این خودرو به طیف قابل قبولی از سیستم‌های انتقال نیرو از جمله نمونه دستی، دستی هوشمند، گیربکس اتوماتیک، اتوماتیک دو کلاچ و اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) مجهز است که با توجه به بازار هدف و سابقه عرضه خودروهای مشابه در کشور، گیربکس ضریب متغیر اتوماتیک (CVT) انتخاب عرضه کنندگان کیا سونت در بازار ایران است.

مشخصات فنی سونت نشان می‌دهد که این خودر قرار نیست به عنوان یک محصول عملکرد محور و تند و تیز ایفای نقش کند. به عبارت دیگر، با قرارگیری سونت بر پلتفرم مشترک K2 گروه خودروسازی هیوندای/کیا به عنوان پلتفرم مشترک به کار رفته در محصولات دیگری همچون جدیدترین نسل هیوندای i20 و کیا ریو، سونت تنها قرار است بازار تشنه خودروهای اقتصادی وارداتی ایران را با مد نظر قرار دادن علاقه خریداران به کلاس خودروهای شاسی بلند، سیراب کند.

مشخصات کلی

نوع موتور

بنزینی انژکتوری چند نقطه– I4

حجم موتور

۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ

۴ / ۱۶

تنفس موتور

طبیعی
قدرت

۱۱۴ اسب بخار

گشتاور

۱۴۷ نیوتون.متر
گیربکس

اتوماتیک ضریب متغیر (CVT)

محور محرک

دیفرانسیل جلو
شتاب

حدود ۱۳ ثانیه

سرعت

۱۹۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت

حدود ۶.۰ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۴
فرمان

برقی

نوع بدنه

کراس‌اوور ساب کامپکت
نوع رینگ

آلیاژی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۱۲۰ میلی‌متر

عرض

۱۷۹۰ میلی‌متر
ارتفاع

۱۶۲۵ میلی‌متر

فاصله محورها

۲۵۰۰ میلی‌متر
وزن خالص

۱۱۰۰ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ نفر
ظرفیت صندوق

۳۹۲ لیتر

حجم مخزن سوخت

۴۵ لیتر
قطر رینگ

۱۶ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

دارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی

ندارد

کنترل سرعت در سرازیری

ندارد
کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد
اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

ندارد
سنسور عقب

ندارد

رادار نقطه کور

ندارد
رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد
رادار تصادف عقب

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد
ترمز کمکی

ندارد

ترمز اضطراری

ندارد
ترمز پارک برقی

ندارد

اتولایت

دارد
چراغ روز

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد
گرم‌کن فرمان

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد
ناوبری

دارد

نمایشگر هدآپ

ندارد
دوربین عقب

دارد

دوربین جانبی

ندارد
دوربین ۳۶۰ درجه

ندارد

کیسه هوا

ندارد
ورود بدون کلید

دارد

استارت بدون کلید

دارد
تهویه اتوماتیک

دارد

صندلی برقی راننده

ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو

ندارد

گرم‌کن صندلی جلو

دارد
سردکن صندلی جلو

ندارد

آینه بغل برقی

دارد
گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

ندارد
سانروف

دارد

طراحی خارجی

نمای جلویی کیا سونت ۲۰۲۳

طراحی ظاهری کیا سونت با تکیه بر زبان طراحی جهانی برند کیا و از سوی کریم آنتوان حبیب، مدیر ارشد طراحی جهانی کیا انجام شده است. بنابراین، نمای خارجی این خودرو نیز الهامی مستقیم از سایر محصولات مدرن کیا است که بدون تردید از سبک طراحی محصولات هیوندای اسپرت‌تر، جوان پسندتر و جسورتر دیده می‌شود.

نمای جلو سونت همان سبک طراحی ادغام شده سنتی کیا را به همراه دارد که به بینی ببر (Tiger Nose) شهرت یافته است. سبک قرارگیری و طراحی سیستم روشنایی در روز چراغ‌های جلو نیز با سایر محصولات این خودروساز مشترک است و در خانواده کیا با نام خط چشم ببر (Tiger Eyeline) معرفی می‌شود. نمای جانبی خودرو در هر چهار گوشه، با برجستگی‌های چشمگیر و بسیار بزرگ طاق گلگیرها همراه است که ظاهری فراتر از انتظار و نسبتا عضلانی برای سونت به ارمغان می‌آورد. استفاده از تریم پلاستیکی ضربه‌گیر در نیمه پایینی سپرها و دامن خودرو به صورت کاملا کنترل شده و در تعادل کامل انجام گرفته است و روف‌رک‌های روی سقف نیز نقش شایانی در ارائه جلوه‌ای شاسی‌بلند محور دارند. سبک طراحی بخش انتهایی خودرو کاملا از چراغ‌های پیوسته مشابه به کیا اسپورتیج نسل چهارم (۲۰۱۷-۲۰۲۲) الهام می‌گیرد که برای ایرانیان به سادگی قابل تشخیص و کاملا آشنا است.

به بیان ساده و مختصر، نمای خارجی سونت را باید ترکیبی زیبا از المان‌های معرف برند و نماینده‌ای درخور برای زبان طراحی جهانی برند کیا توصیف کرد که اقتصادی و ارزان‌ قیمت بودن خودرو در آن، تقریبا هیچ تاثیری بر رعایت تناسبات هندسی و طراحی نهایی آن نگذاشته است. سونت یک کراس‌اوور جمع و جور اقتصادی است که پسندیدن نمای خارجی آن کاری بسیار ساده به نظر می‌رسد.

طراحی داخلی

نمای کابین کیا سونت ۲۰۲۳

سونت در عین زیبایی باید محدودیت‌های کلاس تولیدی خود را نیز رعایت کند تا قابلت عرضه در بازه قیمت مورد انتظار را به دست آورد. در نتیجه نمای داخلی این خودرو یکی از معدود جاهایی است که بیننده می‌تواند کلاس اقتصادی و ارزان قیمت این کراس‌اوور کوچک شهری را درک کند. نمای داخلی سونت با ترکیب چرم و پارچه همراه است و متریال به کار رفته در ساختار کلی بدنه در آن چنگی به دل نمی‌زند. البته با همراه داشتن ویژگی‌هایی چون نمایشگر ۸.۰ اینچی افقی، مجموعه نشانگرهای تمام دیجیتال ۴.۲ اینچی پشت فرمان، سیستم نظارت بر فشار باد تایرها (TPMS)، سیستم تهویه هوشمند، سیستم صوتی برند بوز (Bose)، نورپردازی داخلی کابین و سبک طراحی مینیمال داشبرد، اجازه نمی‌دهد کلاس اقتصادی خودرو بیش از آنچه که هست بر ذهنیت سرنشینان تاثیر منفی بگذارد.

در عین حال باید بپذیریم که سونت یک خودرو اقتصادی روزمره از کلاس کراس‌اوور سایز کوچک شهری است که قابلیت حمل پنج سرنشین به همراه ظرفیت بار نزدیک به ۴۰۰ لیتر در آن، احتمالا از مهم‌ترین نقاط قوت این خودرو برای خریدار نهایی به شمار می‌آید.

سخن نهایی

نمای پشتی کیا سونت ۲۰۲۳

سونت قرار است کوچک‌ترین کراس‌اوور کیا و یکی از اقتصادی‌ترین محصولات این خودروساز در بازار جهان باشد. حجم فروش این خودرو در بازار کشور هند در سال ۲۰۲۰ برابر با ۳۸ هزار دستگاه و در سال ۲۰۲۱ معادل نزدیک به ۸۰ هزار دستگاه بود که رشد دو برابری در حجم فروش در بازه یک ساله‌ را به نمایش می‌گذارد. این مهم نشان‌دهنده آن است که شرکت کیا در عرضه یک خودرو اقتصادی از یک کلاس محبوب با حجم امکانات رفاهی و ایمنی قابل قبول، بسیار موفق عمل کرده است.

کیا سونت با توجه به تریم انتخابی در بازار هند عددی بین ۹ تا ۱۷ هزار دلار قیمت دارد که با محاسبه ارزش دلار برابر با رقم فرضی ۴۰ هزار تومان، این رقم به صورت خالص برابر با ۳۶۰ تا ۶۸۰ میلیون تومان خواهد بود. با این حال موفقیت سونت در بازار کشور در جایگاه یک کراس‌اوور سایز کوچک اقتصادی شهری، در نهایت در گرو قیمت‌گذاری نهایی شرکت عرضه کننده و البته تریم و آپشن‌های رفاهی و ایمنی عرضه شده خواهد بود.

در صورت عبور قیمت نهایی این خودرو از مرز یک میلیارد تومان، کیا سونت شانس پیروزی فراگیر خود در بازار خودروهای وارداتی را تا حد زیادی از دست خواهد داد اما با در نظر گرفتن قیمت میلیاردی برخی رقبای چینی، احتمالا بسیاری از مشتریان همچنان انتخاب یک کراس‌اوور بسیار کوچک شهری اقتصادی کره‌ای را به گزینه‌های چینی ترجیح خواهند داد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی