بررسی مشخصات فنی لئو MX8

۲۰ شهریور ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی لئو MX8

در گذر چند دهه گذشته، بازار خودروهای شاسی بلندهای حقیقی ایران یعنی آن دست خودروهایی که واقعا به درد بیراهه‌نوردی و شیطنت‌های آفرودی می‌خورند، به‌ندرت به‌روز شده است. پس از مونتاژ و واردات خودروهای شاسی‌بلند آمریکایی در دهه ۱۳۵۰، به شاسی‌بلندهای ژاپنی در دهه ۱۳۶۰ رسیدیم و از آن پس این بازار با غیبت طولانی‌مدت و به‌روزرسانی‌های پراکنده مواجه شد. اما امروزه، دست برخی از خودروسازان به‌خصوص چینی‌ها به تکنولوژی ساخت خودروهای آفرودر مدرن رسیده است.

لئو MX8، نسخه فیس‌لیفت نیسان ترا (Terra) است که توسط گروه خودروسازی دانگ فنگ به تولید رسیده و حالا قرار است در ایران با نشان لئو عرضه شود. این خودرو در اصل یکی از نوادگان محصول معروف پارس خودرو یعنی نیسان رونیز است و از لحاظ قابلیت‌های آفرودی به عنوان یک شاسی بلند دو دیفرانسیل واقعی با شاسی مستقل می‌تواند تا حد زیادی جای خالی محصولاتی همچون تویوتا لندکروزر و تویوتا پرادو را برای مشتریان ایرانی پر کند.

مزایا و معایب

+ طراحی ظاهری زیبا و هیبت متناسب

+ فضای داخلی جذاب و جادار و باکیفیت

+ امکانات نسبتا متقاعدکننده

+ برخورداری از شاسی مستقل

+ برخورداری از سیستم دو دیفرانسیل و کمک سنگین

+ توان قابل قبول پیشرانه

+ قابلیت حمل بار مناسب

– حساسیت پیشرانه توربوشارژ به کیفیت سوخت

– خدمات پس از فروش محدودتر از رقبا

مشخصات فنی

مشخصات فنی لئو MX8 شامل یک موتور ۴ سیلندر ۲ لیتری توربو تزریق مستقیم (GDi) ساخت میتسوبیشی به قدرت ۲۲۸ اسب بخار و نهایت گشتاور ۳۶۰ نیوتن.متر می‌شود. این میزان توان فنی برای خودرویی که حدود ۱۹۵۰ کیلوگرم وزن دارد، شاید چندان زیاد به نظر نرسد، اما گیربکس اتوماتیک ۸ سرعته از ساخته‌های شرکت ZF‌ آلمان، معادله حرکتی و مانوردهی خودرو را تا حد بسیار زیادی دگرگون می‌کند.

سیستم انتقال نیروی لئو MX8 از یک گیربکس کمکی دارای ضریب سنگین استفاده می‌کند تا قابلیت انتقال نیروی دو سرعت (سبک و سنگین) را برای هر نوع سناریو سواری در اختیار راننده قرار دهد. این خودرو به قفل دیفرانسیل مرکزی و قفل دیفرانسیل لغزش محدود عقب (LSD) مجهز است. مزیت داستان آنجاست که در نسخه فول آپشن، قفل دیفرانسیل محور جلو نیز ارائه خواهد شد تا ویژگی‌های حرکتی MX8 در بیراهه به حد اعلا برسد.

یکی دیگر از ویژگی‌های جذاب لئو MX8 استفاده از سیستم کمک چرخش خودرو ملقب به Tank U Turn (گردش همانند تانک) به عنوان آپشن استاندارد است که به مانوردهی آن در آفرود سنگین و مسیرهای دشوار کمک شایانی می‌کند.

سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع جناغی دوبل مستقل بوده و در عقب نیز از نوع پنج نقطه اتصال (5-Link) است. این همان سیستم تعلیقی است که تقریبا در تمامی خودروهای مدرن آفرودی امروزی ازجمله تویوتا لندکروزر، پرادو، هایلوکس و FJ کروزر به کار گرفته شده است. در نتیجه در توانایی و قابلیت‌های آفرود لئو MX8 نمی‌توان شک کرد.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۲ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربو
قدرت ۲۲۸ اسب بخار
گشتاور ۳۶۰ نیوتن.متر
گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک
محور محرک دو دیفرانسیل
شتاب
سرعت
مصرف سوخت ۷.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه شاسی بلند سایز متوسط
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۸۸۲ میلیمتر
عرض ۱۸۵۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۸۳۵ میلیمتر
فاصله محورها ۲۸۵۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۹۵۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۶۷۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۷۸ لیتر
قطر رینگ ۱۸ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو ندارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرم‌کن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما ندارد
سانروف دارد

طراحی ظاهری

طراحی لئو MX8

بعد از مدت‌ها که انواع و اقسام کراس اوورهای چینی با طراحی‌های نسبتا فانتزی در بازار ایران رفت‌وآمد کرده‌اند، حالا یک شاسی بلند واقعی و تمام‌عیار به میدان آمده که نه‌تنها استایل آن دیگر به سبک کراس اوورهای چینی ظرافت چندانی ندارد، بلکه سعی می‌کند قاطعیت و سرسختی دوچندانی را در طراحی بدنه خود به نمایش بگذارد.

البته این سرسختی و اصطلاحا چهارشانگی بدنه لئو MX8 را باید مدیون طراحان شرکت نیسان باشیم؛ زیرا همان‌طور که در ابتدا اشاره کردیم این خودرو در اصل نسخه فیس‌لیفت نیسان ترا است که صرفا نمای چهره آن تغییر کرده و در دیگر بخش‌ها شباهت بسیار زیادی به شاسی بلند ژاپنی دارد.

در نمای روبه‌رو شاهد این هستیم که شرکت دانگ فنگ چراغ‌ها، جلوپنجره و سپر جلوی مدل پیکاپ ریچ ۷ را روی بدنه نیسان ترا نصب کرده تا بر اساس آن محصولی جدید را به نام خود به بازار عرضه کند. اما در طراحی نمای بغل و همچنین قسمت پشت چندان دست نبرده تا اکثر افراد با دیدن این خودرو به یاد محصول ژاپنی بیفتند.

در مجموع به نظر می‌رسد که طراحی ظاهری لئو MX8 با نوع کاربری این خودرو که در اصل یک شاسی بلند دو دیفرانسیل شاسی مستقل است، تناسب زیادی دارد و می‌تواند مورد پسند مشتری قرار گیرد.

البته که اگر لوگو و نمای چهره نیسان روی این خودرو بود، قطعا شرایط فرق می‌کرد و حتی شاید قیمت MX8 نیز بسیار گران‌تر می‌شد، اما به هر حال در شرایط فعلی هم باید ورود لئو ام ایکس ۸ را به بازار ایران به فال نیک گرفت.

طراحی داخلی

کابین لئو MX8

نمای داخلی لئو MX8 کاملا مدرن و امروزی طراحی شده است و شباهت زیادی به خودروهای کراس اوور چینی دارد. البته همان‌طور که اشاره کردیم نمای داخلی این خودرو هم از پیکاپ ریچ ۷ گرفته شده و در نتیجه با کراس اوورهای چینی مشابهت پیدا کرده است. اما به هر حال ظرافت و هنرمندی خاصی در طرح نمای داخلی به‌ویژه داشبورد و رودری‌های این خودرو مشاهده می‌شود. استفاده از الگوهای مواج نیز این زیبایی را دو چندان کرده است.

لئو MX8 یک شاسی بلند سایز متوسط پنج نفره محسوب می‌شود، اما فضای نشیمن سرنشینان جلو و عقب بسیار باز و راحت است. با این حال فضای صندوق ۶۷۰ لیتری آن شاید از برخی رقبا کمتر باشد، اما در عوض از ابعاد داخلی خودرو بسیار مفید استفاده شده است.

دو تریم عرضه شده لئو MX8 شامل تیپ DLX (تیپ آفرود) و تیپ SLX (تیپ آن‌رود) است که به بیان ساده‌تر باید این دو تیپ را به ترتیب تیپ پایه و تیپ فول آپشن خطاب کرد. تیپ فول آپشن به جهت ارائه و قابلیت استفاده ویژه شرایط درون شهری و بین شهری، به تجهیزات رفاهی بیشتری نظیر سیستم کمک راننده سطح ۲ (ADAS-Level 2)، دوربین ۳۶۰ درجه، گرم‌کن صندلی جلو، سیستم روشنایی اصلی LED با عملکرد اتوماتیک، سیستم هشدار نقطه کور، نمایشگر لمسی ۱۰ اینچ عمودی و آینه وسط الکتروکرومیک مجهز است. باقی ویژگی‌های رفاهی و ایمنی، در بین دو تریم مشترک است.

قیمت لئو MX8 در بازار ایران

نمای عقب لئو MX8

لئو MX8 یک شاسی بلند حقیقی با شاسی مستقل و قابلیت به‌کارگیری گیربکس ضریب سنگین است. این کلاس از خودروها در بازار مدرن ایران بسیار نادرند. تنها خودروهای مدرنی که از دیدگاه کلاس فنی در یک رده مشابه قرار می‌گیرند شامل یوآز پاتریوت، دایون Y5 و سانگ یانگ رکستون G4 هستند. باقی خودروهای هم رده نظیر تویوتا پرادو J120، پرادو J150 و FJ کروزر در بازار دست دوم در مقابل MX8 قرار می‌گیرند.

لئو MX8 با تکیه بر مهندسی ژاپنی، استفاده از قطعات و تجهیزات پیشرفته گروه نیسان ژاپن، ارائه پیشرانه قدرتمند و آپشن‌های رفاهی و ایمنی درخور در کنار قابلیت سواری آفرود و بیراهه‌نوردی بسیار خوب، در زمره یکی از بهترین گزینه‌های صفر کیلومتر کلاس خود قرار می‌گیرد. در حالی که رقبای دیگر آن یا در زمینه سطح آپشن‌های رفاهی دچار کمبود هستند، یا از دیدگاه توان فنی و ویژگی‌های آفرودی قابلت‌های لئو را ندارند.

امروزه قیمت رقیب کار کرده در رده فنی مشابه، مانند FJ کروزر یا پرادو J150 تقریبا هم‌سطح با نسخه فول آپشن لئو MX8 است. در نتیجه با مد نظر قرار دادن توانایی‌های لئو MX8 باید آن را گزینه‌ای توانمند و قابل توجه خطاب کرد.

فروش فوری خودرو

نویسنده و عکاس: شهاب انیسی