مقایسه خودروهای ۱۰ هزار دلاری بازار جهانی با ایران (۱۴۰۳)

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ مقایسه خودروهای ۱۰ هزار دلاری بازار جهانی با ایران (۱۴۰۳)

در دسترس‌ترین گزینه‌ای که برای خرید خودرو پیش روی افراد در کشورهای مختلف قرار دارد، خودروهای ۱۰ هزار دلاری است. با این مبلغ می‌توان یک خودرو مدل ۲۰۲۴ را با به‌روزترین طراحی ظاهری و داخلی و آپشن‌های جدید و قابل قبول خریداری کرد.

در صورتی که با ۱۰ هزار تا ۱۱ هزار دلار در ایران فقط می‌توان رانا پلاس، پژو ۲۰۶، سمند و… را خرید که طراحی ظاهری‌شان به دو دهه قبل برمی‌گردد و معمولا آپشن‌های رفاهی و ایمنی قابل قبولی ندارند.

قیمت خودروها در جهان

سوزوکی برزا

۱۰،۰۰۰ دلار

چانگان آلسوین

۱۰،۰۱۰ دلار

سوزوکی دیزایر

۱۰،۰۵۰ دلار

شورولت اسپارک

۱۰،۰۵۰ دلار

هوندا امیز

۱۰،۱۳۰ دلار

هیوندای آئورا

۱۰،۱۳۰ دلار

میتسوبیشی آتراژ

۱۰،۱۵۰ دلار

میتسوبیشی میراژ

۱۰،۱۵۰ دلار

رنو سیمبل

۱۰،۱۶۰ دلار

هیوندای i10 گرند

۱۰،۲۵۰ دلار

سوزوکی ارتیگا

۱۰،۴۱۰ دلار

تویوتا گلانزا

۱۰،۵۲۰ دلار

سوزوکی سوئیفت

۱۰،۵۴۰ دلار

سوزوکی بالنو

۱۰،۶۰۰ دلار

سوزوکی فرانکس

۱۰،۶۰۰ دلار

ریچ

۱۰،۶۲۰ دلار

کیا سونت

۱۰،۶۵۰ دلار

تاتا پانچ

۱۰،۷۲۰ دلار

رنو کایگر

۱۰،۸۲۰ دلار

سیتروئن C3

۱۰،۸۸۰ دلار

هیوندای i20

۱۰،۸۸۰ دلار

هیوندای ونیو

۱۰،۹۱۰ دلار

هوندا امیز

۱۰،۹۲۰ دلار

تویوتا اوربن کروزر

۱۰،۹۴۰ دلار

هیوندای اکستر

۱۰،۹۶۰ دلار

*همه این خودروها مدل ۲۰۲۴ هستند.

با توجه به اینکه در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، میانگین نرخ دلار در بازار آزاد ۶۱ هزار تومان است، ۱۰ هزار دلار معادل ۶۱۰ میلیون تومان و ۱۱ هزار دلار معادل ۶۷۱ میلیون تومان می‌شود.

برای مقایسه قیمت بازار جهانی با بازار ایران، در جدول زیر، خودروهای صفر داخل کشور در محدوده قیمتی ۶۰۰ تا ۶۷۵ میلیون تومان آورده شده است.

رانا پلاس

۶۴۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما

۶۶۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

پژو پارس

۶۶۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان

پژو ۲۰۷ TU3

۶۷۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان

سمند سورن پلاس

۶۸۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان

چانگان آلسوین

قیمت جهان: ۶۱۱،۰۰۰،۰۰۰ تومان

قیمت ایران: ۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

فردا ۵۱۱ نام ایرانی است که فردا موتورز روی نسل دوم چانگان آلسوین گذاشت. سدان جمع و جور FMC 511 در سال ۱۴۰۰ به بازار ایران آمد. این خودرو بعد از سه کراس ‌اوور، چهارمین محصول فردا موتورز و اولین سدان کمپانی ایرانی است. فردا ۵۱۱ آپشن‌های به‌روزی مثل گیربکس دوکلاچه، شیب‌سنج و سیستم استارت استاپ دارد، اما امکاناتی مثل کروز کنترل و دوربین جانبی در نسخه ایرانی آن حذف شده است.

چانگان آلسوین و فردا ۵۱۱ از نظر ظاهری و همین طور مشخصات فنی تفاوتی با هم ندارند، با این حال قیمت مدل مونتاژی ایرانی حدود ۴۰۰ میلیون تومان گران‌تر از قیمتی است که در کشورهای حاشیه خلیج فارس به فروش می‌رسد.

میتسوبیشی میراژ

قیمت جهان: ۶۱۹،۰۰۰،۰۰۰ تومان

قیمت ایران: ۱،۴۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

میتسوبیشی میراژ ارزان‌ترین خودرو وارداتی در بازار ایران محسوب می‌شود. این خودرو هاچبک برای اولین بار در سال ۱۳۹۴ وارد کشور شد، اما نتوانست به موفقیتی دست پیدا کند و فیس‌لیفت نسل ششم آن در زمستان سال ۱۳۹۵ با چهره‌ای جذاب‌تر و امکانات بیشتر به دست مشتریان ایرانی رسید. موتور ۱.۲ لیتری میراژ ۷۹ اسب بخار قدرت دارد که کمتر از قدرت هاچبک‌های تیبا ۲ و کوییک سایپا است، اما آپشن‌هایی مثل کروز کنترل، گرمکن صندلی جلو، فرمان برقی، نمایشگر لمسی، دوربین عقب و ورود و استارت بدون کلید را می‌توان در این هاچبک کوچک ژاپنی پیدا کرد.

آخرین مدل میراژ در بازار ایران برای سال ۲۰۱۸ است و به دلیل ممنوعیت واردات که از سه سال پیش اعمال شده، مدل‌های جدیدتر آن به کشور نرسید. در صورتی که مدل ۲۰۲۴ این هاچبک در کشورهای همسایه حدود ۲ برابر ارزان‌تر به دست مشتریان می‌رسد.

رنو سیمبل

قیمت جهان: ۶۲۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

قیمت ایران: ۹۶۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

رنو سیمبل، نسل دوم لوگان است که در ایران با نام تندر۹۰ و ال۹۰ شناخته می‌شود. این خودرو به عنوان یکی از محصولات اقتصادی رنو، در ترکیه تولید شده و سپس از آنجا به بازارهای خاورمیانه صادر می‌شود. طراحی رنو سیمبل از تندر۹۰ روان‌تر شده و ظاهر بهتری پیدا کرده، اما مشخصات فنی آن با ال۹۰ یکسان است.

رنو سیمبل ۲۰۲۴ در بازارهای جهانی در محدوده قیمتی ۱۰ هزار دلار به فروش می‌رسد، در صورتی که ایرانی‌ها برای آخرین بار، صفر آن را با مدل‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ دیدند و در حال حاضر فقط سیمبل کارکرده در بازار کشور موجود است که برای آن هم باید حدود یک میلیارد تومان پرداخت کرد.

سوزوکی بالنو

قیمت جهان: ۶۴۷،۰۰۰،۰۰۰ تومان

قیمت ایران: ۱،۲۴۸،۰۰۰،۰۰۰ تومان

سوزوکی بالنو هاچبک کوچکی است که توسط برند اقتصادی‌ساز سوزوکی به بازار کشورهای در حال توسعه عرضه می‌شود. این خودرو از نظر ابعاد و اندازه مشابه هاچبک‌های مونتاژی ایران‌خودرو است، با این تفاوت که هم طراحی ظاهری به‌روزتری دارد، هم فضای جادارتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. یک موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی زیر کاپوت بالنو، ۱۰۵ اسب بخار نیرو تولید می‌کند و گیربکس اتوماتیک ۴ سرعته، این نیرو را به چرخ‌های جلو می‌فرستد. مصرف سوخت بالنو در هر صد کیلومتر فقط ۵.۴ لیتر است.

سوزوکی بالنو یکی از ماشین‌هایی است که در دوره جدید واردات خودرو به بازار ایران راه پیدا کرده است و توسط راسا موتور در دسترس خریداران قرار می‌گیرد. هاچبک کوچک سوزوکی در هند با قیمت حدود ۶۵۰ میلیون تومان فروخته می‌شود، در صورتی که قیمت اولیه آن در بازار ایران دو برابر بیشتر است.

ریچ

قیمت جهان: ۶۴۸،۰۰۰،۰۰۰ تومان

قیمت ایران: ۱،۴۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

ریچ خودرو وانت است که برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ میلادی توسط دانگ فنگ چین تولید شد و در سال ۱۳۹۰ به بازار ایران رسید تا به جای نیسان پیکاپ (ناوارا) روی خط تولید پارس خودرو قرار بگیرد. این وانت دو دیفرانسیل نسخه ارزان‌تر همتای ژاپنی خود است و به همین خاطر از نظر ظاهری شباهت‌هایی به نیسان ناوارا دارد. ریچ در ایران با پیشرانه ۴ سیلندر ۲.۵ لیتری با قدرت ۱۳۲ اسب بخار و جعبه دنده دستی ۵ سرعته و دنده کمکی به فروش می‌رسد. آن طور که در خبرها آمده، پارس خودرو در نظر دارد نسل سوم این وانت را با نام ریچ ۶ در کشور مونتاژ و تولید کند.

پیکاپ ریچ یکی از ارزان‌ترین خودروهای وانت در جهان است که مدل ۲۰۲۴ آن با موتور ۲.۴ لیتری و قدرت ۲۱۷ اسب بخار فروخته می‌شود و ظاهری جذاب‌تری دارد، اما با وجود قدرت بیشتر و طراحی ظاهری جدیدتر، نصف قیمت ریچ در ایران فروخته می‌شود.

کیا سونت

قیمت جهان: ۶۵۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

قیمت ایران: ۳،۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

کیا سونت یکی از محصولات اقتصادی خودروساز کره‌ای است که مشتریان زیادی را در کشورهای در حال توسعه جذب خود کرده است. سونت در دسته کراس اوورهای کوچک شهری جا می‌گیرد و به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی مجهز شده است. این موتور حداکثر ۱۱۴ اسب بخار قدرت و ۱۴۷ نیوتن.متر گشتاور تولید می‌کند و از طریق گیربکس CVT به چرخ‌های جلو متصل است. اگرچه طراحی ظاهری کیا سونت نشانگر یک خودرو اقتصادی است، اما المان‌های به‌روزی در آن به کار رفته است.

کیا سونت در دور جدید واردات توسط کوشا خودرو به بازار ایران راه پیدا کرده است تا پس از مدت‌ها ایرانی‌ها امکان خرید خودرو از برند معتبر و جهانی کیا را داشته باشند. هند اصلی‌ترین بازار سونت محسوب می‌شود و در این کشور با ۶۵۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. با این حال، قیمت این خودرو در بازار آزاد ایران به حدود ۳ میلیارد تومان رسیده است.

هیوندای i20

قیمت جهان: ۶۶۴،۰۰۰،۰۰۰ تومان

قیمت ایران: ۱،۷۵۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

هیوندای i20 یکی از خودروهایی است که از اوایل دهه ۹۰ توسط کرمان موتور مونتاژ و تولید می‌شد. قرارداد مونتاژ این هاچبک کره‌ای در سال ۹۵ بین هیوندای و کرمان موتور امضا شد و ایران بعد از هند و ترکیه سومین کشوری شد که این خودرو را تولید می‌کند. مدل پایه هیوندای i20 آپشن‌ها و امکانات کمی داشت، اما کرمان موتور با اضافه کردن دستگیره‌های کرومی و نمایشگر دوربین به آینه وسط و تغییر محل دوربین عقب، مدلی آپشنال از هاچبک کره‌ای ارائه داد. همکاری هیوندای با کرمان موتور هم به دلیل تحریم‌ها لغو شد. حالا i20 را فقط می‌توان در بازار خودروهای کارکرده پیدا کرد.

در حال حاضر مدل ۲۰۲۴ هیوندای i20 در بازارهای جهانی عرضه و خرید و فروش می‌شود و ظاهر آن با زبان طراحی جدید این برند کار شده و جلوپنجره‌ای یکسان با دیگر اعضای خانواده هیوندای دارد. قیمت مدل ۱۳۹۷ هاچبک جمع و جور در ایران یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان است، اما خارجی‌ها برای خرید جدیدترین مدل هیوندای i20 فقط ۶۵۰ میلیون تومان می‌پردازند.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: میلاد قزللو