خودروهای یک میلیارد تومانی بازار (۱۴۰۳)

۱۰ اسفند ۱۴۰۳ خودروهای یک میلیارد تومانی بازار (۱۴۰۳)

در بازار ایران، خودروهای یک میلیارد تومانی حالا بخشی جدانشدنی از صنعت خودرو شده‌اند. افزایش نرخ ارز، تورم و تحریم‌ها قیمت خودروهای داخلی را به شدت بالا برده است. با دلار ۹۰ هزار تومانی، هزینه‌های تولید سر به فلک کشیده و ارزش پول ملی هم هر روز کمتر می‌شود. تورم مدام قدرت خرید مردم را کاهش داده و تامین قطعات به خاطر تحریم‌ها سخت‌تر شده، که این عرضه را محدودتر کرده است. حالا مدل‌هایی مثل دنا پلاس توربو اتوماتیک یا شاهین، در این رده قیمتی جا خوش کرده‌اند. تقاضای زیاد، انتخاب را برای خریدار ایرانی سخت می‌کند؛ تصمیم بین آپشن‌ها و کیفیت همیشه یه دردسر بزرگ بوده است.

خصوصی‌سازی ایران خودرو هم این روزها بحث داغی است. اگر این برنامه درست اجرا شود، شاید با مدیریت بهتر و کاهش دخالت دولت، تولید و کیفیت بالا برود و قیمت‌ها کمی قابل‌تحمل‌تر شود. اما اگر شکست بخورد، آشفتگی بازار بیشتر خواهد شد. آینده بازار در سال ۱۴۰۴ به کاهش تحریم‌ها، کنترل تورم و مدیریت نرخ ارز بستگی دارد. در افزایش نرخ دلار و ثبت رکورد جدید، یک میلیارد تومان دیگر قدرت خرید چندانی نخواهد داشت و گزینه‌های خرید خودرو باز هم کمتر می‌شوند. با این حال، این خودروها هنوز بهترین انتخاب با یک میلیارد تومان هستند و نیاز روزمره را تا حدی جواب می‌دهند.

ام وی ام X22 پرو

دنده‌ای – مدل ۱۴۰۳ – ۱،۰۱۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

اتوماتیک IE – مدل ۱۴۰۲ – ۱،۰۸۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

ام وی ام X22 پرو نسل جدید ام وی ام X22 است که در آذر ماه ۱۴۰۰ رونمایی شد و کمی بعد به دست مشتریان رسید. ظاهر مدل جدید X22 به خصوص در نمای جلو تفاوت زیادی با نسل قبلی دارد و جذاب‌تر شده و دارای همان جلوپنجره کهکشانی محصولات جدید چری است. علاوه بر تغییرات ظاهری، گیربکس و پیشرانه جدیدی هم روی ام وی ام X22 پرو نصب شده و مانورپذیری بیشتری نسبت به مدل قبلی دارد. همچنین برای اولین بار آپشن‌هایی مثل فرمان برقی، ترمز پارک برقی و اتوهلد در ارزان‌ترین کراس‌اوور نسل جدید مدیران خودرو دیده می‌شود.

ام وی ام X33 کراس

اتوماتیک – مدل ۱۴۰۳ –  ۱،۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

اتوماتیک – مدل ۱۴۰۲ – ۱،۱۹۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

دنده‌ای – مدل ۱۴۰۳ – ۱،۱۳۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

دنده‌ای – مدل ۱۴۰۲ – ۱،۰۴۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

ام وی ام X33 کراس دومین فیس لیفت از ام وی ام X22 است که سال ۱۴۰۲ توسط مدیران خودرو رونمایی و معرفی شد. از آنجایی که این خودرو فیس لیفت یک محصول قدیمی‌تر به حساب می‌آید، تغییراتی در مشخصات فنی نداشته است. با این حال، ام وی ام X33 کراس ظاهر به‌روزتر و جدیدتری دارد و کابین هم از نو طراحی شده تا ایراد X22 پرو در این بخش را پوشش دهد. این خودرو به فاصله کمتر از ۲ سال از X22 پرو معرفی شده تا بتواند مشتریان بیشتری را در بازار خودروهای اقتصادی برای مدیران خودرو جذب کند.

بی ای سی X3 پرو

مدل ۱۴۰۳ – ۱،۲۲۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

بی ای سی X3 پرو جدیدترین محصول گروه خودروسازی جیلی چین در بازار ایران است. این کراس اوور کوچک در سال ۲۰۲۰ با برند میپل به بازار چین عرضه شد. خودروسازان بم خبر عرضه این خودرو را با نام BAC X3 Pro در زمستان ۱۴۰۱ اعلام کرد. بی ای سی X3 پرو مجهز به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو به قدرت ۱۱۳ اسب بخار و گشتاور ۱۴۳ نیوتن.متر و گیربکس CVT است. این خودرو در هر صد کیلومتر ۶.۹ لیتر بنزین مصرف می‌کند و به‌عنوان یک کراس اوور کوچک شهری امکانات قابل قبولی دارد.

پژو ۲۰۷

پانوراما – اتوماتیک – مدل ۱۴۰۳ – ۱،۰۳۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

پانوراما – اتوماتیک – مدل ۱۴۰۲ – ۱،۰۱۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

اتوماتیک – مدل ۱۴۰۳ – ۹۹۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان

اتوماتیک – مدل ۱۴۰۲ – ۹۷۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان

پژو ۲۰۷ فیس‌لیفت پژو ۲۰۶ است که با امکانات بیشتر از مدل قبلی، یکی از محبوب‌ترین خودروهای داخلی است که توسط شرکت ایران خودرو تولید و عرضه می‌شود. این خودرو در سال ۹۵ زیر پای مشتریان قرار گرفت و نسخه مجهز به سقف پانوراما نیز در سال ۹۹ به بازار آمد. چراغ‌های جلو، آینه و جلوپنجره از نو طراحی و بالای داشبرد هم یک نمایشگر لمسی استفاده شده است.

تارا

اتوماتیک V4 LX – مدل ۱۴۰۳ – ۱،۰۶۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

اتوماتیک V4 LX – مدل ۱۴۰۲ – ۱،۰۳۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

اتوماتیک V2 – مدل ۱۴۰۳ – ۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

تارا جدیدترین خودرو ملی است که ایران خودرو طراحی و تولید و روانه بازار کرده است. این خودرو روی پلتفرم پژو ۳۰۱ ساخته و به نوعی فیس‌لیفت این سدان فرانسوی هم محسوب می‌شود. تارا در سال ۹۹ با جعبه دنده دستی روی خط تولید قرار گرفت و یک سال بعد مدل اتومات آن از طریق طرح‌های پیش فروش ایران خودرو عرضه شد. شکل و شمایل تارا در مقایسه با خودروهای داخلی به‌روزتر و جدیدتر است و همچنین از مدل جدید پیشرانه TU5P که روی پژو ۳۰۱ وجود داشت، استفاده می‌کند.

جک S3

مدل ۱۴۰۲ – ۱،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

جک S3 شاسی بلند کوچک و محصول شرکت چینی JAC Motor است که در ایران توسط شرکت کرمان موتور مونتاژ و عرضه می‌شود. این خودرو در سال ۲۰۱۳ (۱۳۹۲ شمسی) در چین رونمایی شد و در سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳ شمسی) به دست مشتریان چینی رسید. دو سال بعد، یعنی در سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۵ شمسی) تغییراتی روی جک S3 اعمال و مدل فیس‌لیفت آن به بازار آمد. اما ایرانی‌ها در سال ۱۳۹۶ با این خودرو آشنا شدند، البته نه مدل فیس‌لیفت، بلکه مدل اولیه‌ای که در سال ۱۳۹۲ تولید شده بود. با این حال طراحی خوب، امکانات متنوع و قیمت مناسب باعث شده تا فروش خوبی داشته باشد.

دنا پلاس

اتوماتیک توربو آپشنال – مدل ۱۴۰۳ – ۱،۱۱۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان

اتوماتیک توربو آپشنال – مدل ۱۴۰۲ – ۱،۰۶۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

اتوماتیک توربو ساده – مدل ۱۴۰۳ – ۱،۰۴۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

اتوماتیک توربو ساده – مدل ۱۴۰۲ – ۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

۶ دنده توربو – مدل ۱۴۰۳ – ۱،۰۱۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

دنا پلاس دو سال بعد از عرضه دنا، در سال ۹۶ به بازار آمد. در حقیقت این خودرو مدل اسپرت دنا است که تغییراتی در طراحی ظاهری داشته است. دنا پلاس توربو در سال ۹۷ به دست مشتریان رسید و تفاوتش با مدل ساده دنده‌ای، فقط افزوده شدن توربو به پیشرانه بود و البته ظاهر اسپرت‌تری پیدا کرد. دنا پلاس در ابتدا امکانات و آپشن‌های متنوعی داشت، اما از سال ۹۷ بعضی از این آپشن‌ها مثل سانروف، کیسه هوا جانبی و نویگیشن حذف شد.

زوتی DL5

مدل ۲۰۲۴ – ۱،۲۳۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

مدل ۲۰۲۳ – ۱،۱۵۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

زوتی DL5 کراس اوور وارداتی است که توسط پارس خودرو در بازار ایران عرضه می‌شود. این خودرو جمع و جور در چین با نام زوتی T300 به فروش می‌رسد و به پیشرانه ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر به قدرت ۱۴۴ اسب بخار مجهز است. گیربکس CVT نیروی موتور را به چرخ‌های جلو می‌رساند. طراحی زوتی DL5 در سال ۲۰۱۶ انجام شده است و ممکن است برای بعضی کاربران قدیمی به نظر برسد. این خودرو از نظر امکانات در سطح قابل قبولی قرار دارد. زوتی DL5 به‌زودی روی خط تولید پارس خودرو قرار می‌گیرد و نسخه‌های مونتاژی آن وارد بازار می‌شود.

شاهین پلاس

مدل ۱۴۰۳ – ۱،۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

شاهین پلاس خودرویی است که سایپا تلاش کرده با عرضه آن کاستی‌های شاهین دنده‌ای و اتومات را برطرف کند. شاهین پلاس از موتور ۱۶ سوپاپ ME16 با ۱۱۱ اسب بخار قدرت و مصرف سوخت ۷.۲ لیتر بهره می‌برد. این مدل امکاناتی نظیر صندلی برقی، گرم‌کن صندلی و تهویه اتومات دارد. طراحی ظاهری بدون تغییر باقی مانده، اما کابین جادار و بهبودهای فنی، آن را به گزینه‌ای مناسب در برابر رقبایی مانند تارا و دنا پلاس تبدیل کرده است.

فردا ۵۱۱

مدل ۱۴۰۳ – ۱،۰۶۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

فردا FMC ۵۱۱ نام ایرانی است که فردا موتورز روی نسل دوم چانگان آلسوین گذاشت. سدان جمع و جور FMC 511 در سال ۱۴۰۰ به بازار ایران آمد. این خودرو بعد از سه کراس‌اوور، چهارمین محصول فردا موتورز و اولین سدان کمپانی ایرانی است. فردا ۵۱۱ آپشن‌های به‌روزی مثل گیربکس دوکلاچه، شیب‌سنج و استارت استاپ دارد، اما امکاناتی مثل کروز کنترل و دوربین جانبی در نسخه ایرانی حذف شده است.

لونا GRE

مدل ۲۰۲۴ – ۱،۲۴۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

مدل ۲۰۲۳ – ۱،۱۸۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان

لونا GRE، یک سدان مدرن محصول همکاری رنو و جیانگلینگ موتورز، در بازارهای چین و اروپا عرضه و اکنون توسط ایران خودرو وارد بازار ایران شده است. این خودرو با باتری ۴۷ کیلووات‌ساعتی و موتور ۱۴۹ اسب بخاری، مسافتی نزدیک به ۴۰۰ کیلومتر را با هر بار شارژ طی می‌کند. طراحی بیرونی جدید و کابین جادار آن، موجب شد تا در ابتدا این خودرو با هدف کاربری تاکسی وارد شود، اما بعد از مدتی در دسترس خریداران عمومی قرار گرفت. امکانات ایمنی و رفاهی مانند کروز کنترل و تهویه اتوماتیک نیز در آن به‌کاررفته است.

فروش فوری خودرو

نویسنده: میلاد قزللو