رنو تالیسمان به عنوان گل سرسبد سدانهای رنو در حال خداحافظی از بازار و صنعت خودروسازی است. طی دو سال اخیر، مشکلاتی که بیماری کووید۱۹ در صنعت خودروسازی و اقتصاد پدید آورد، منجر به کاهش حجم تولید و فروش بسیاری از خودروسازان در دنیا شد. تا جایی که برخی از شرکتهای شاغل در این صنعت یا از تعداد محصولات خود کم کردند و یا دچار ضرر و زیانهای سنگین حتی تا مرز ورشکستگی شدند. رنو تالیسمان نیز از این وضعیت بیبهره نبوده و از سال آینده دیگر تولید نمی٬شود.
رنو تلیسمان یک خودرو خانوادگی سایز بزرگ است که از سال ۲۰۱۵ روی خط تولید است و با تغییر لوگو و نشان خودرو، در کره جنوبی نیز به نام رنو سامسونگ SM6 فروخته میشود. این خودرو در واقع جانشینی برای رنو لاگونا به حساب میآید که کمپانی رنو برای آن از یک پلت فرم مشترک و توسعه یافته با نیسان، استفاده کرد و همین قضیه باعث شد تا به فروش بسیار بهتری نسبت به لاگونا دست پیدا کند. تالیسمان در دو نوع بدنه سدان چهاردرب و چهاردرب استیشن ساخته شده و فقط پیشرانههای چهار سیلندر با حجمهای ۱.۳ لیتری توربو تا ۲ لیتری روی آن نصب شده است.
خداحافظی رنو با سدان ها
باید اعتراف کرد که رنو در سالهای اخیر با سدانهای مختلفی از سبد محصولاتش خداحافظی کرده است. لاگونا هیچ وقت به فروشی راضی کننده برای مدیرانش نرسید تا با تالیسمان جایگزین شد. رنو فلوئنس فقط یک دهه روی خط تولید بود و این خودرو هم در سال پیش از خط تولید برای همیشه کنار گذاشته شد تا رنو مگان سدان در کلاس این خودرو فروخته شود. رنو سفران که یک سدان خانوادگی بزرگ با مشخصات و ویژگیهای لوکس بود هم نزدیک به دو سال است که دیگر حتی با نام سامسونگ نیز تولید نمیشود. به این ترتیب، رنو فقط دو سدان در صف محصولاتش دارد که یکی مگان سدان است و دیگری هم رنو تالیانت است که در واقع همان داچیا لوگان بوده و جانشین رنو سیمبل در برخی از بازارها نیز به حساب میآید. تلیسمان حتی به صورت استیشن نیز دیگر تولید نمیشود و جای آن را رنو مگان استیشن خواهد گرفت. به این ترتیب میتوان به نقش مهم رنو مگان در سهم رنو از بازار پی برد. تلیسمان تا آخر فوریه ۲۰۲۲ تولید میشود و بعد از آن برای همیشه به بایگانی خواهد رفت.
اوضاع نامساعد سدان ها
تلیسمان تنها سدان موفقی نیست که این روزها از خط تولید کنار گذاشته میشود. در واقع امروزه به خاطر فروش خوب و بالای کراساوورها، افراد به این کلاس خودرویی در سراسر دنیا بیش از سدانها اقبال و روی خوش نشان میدهند و همین قضیه باعث شده است تا برای داشتن یک خودرو جادار و مناسب برای ترددهای شهری و بین شهری، کراس اوورها را انتخاب کنند. همین عوامل باعث شده است تا سدان محبوب و موفقی مثل فولکس واگن پاسات نیز از سال جاری بعد از مدتی طولانی از بازار آمریکای شمالی برای همیشه خارج شود. این قضیه ناشی از فروش کم تعداد این خودرو در این منطقه هست. یا مثلا اوپل اینسیگنیا که جنرال موتورز به فروش آن در قالب نامهای اوپل، واکسهال و هولدن امید زیادی داشت، از سال ۲۰۲۴ به صورت کراساوور فروخته خواهد شد که نشان از تمایل بازار به خرید شاسی بلندهای شهری به جای سدانها و استیشنها دارد. زمزمه هایی از کنار گذاشتن پژو۵۰۸ نیز برای برخی از بازارها به گوش میرسد یا احتمالا این خودرو نیز در قامت کراس عرضه شود. اتفاقی که برای همزاد این خودرو یعنی سیتروئن C5 نیز رخ داده است و این خودرو در آخرین نسل خود به کراساوور تغییر کرده است.
نویسنده: علیرضا داودی