بررسی مشخصات فنی کیا K3 مدل ۲۰۲۴

۱۶ دی ۱۴۰۳ بررسی مشخصات فنی کیا K3 مدل ۲۰۲۴

کیا K3 نسل سوم همان خودرویی است که در بازار ایران با نام سراتو و در بازار آمریکای شمالی تحت عنوان فورته (Forte) می‌شناسیم. خودرویی که در نسل اول به صورت وارداتی، در نسل دوم به صورت وارداتی و مونتاژی (از سوی سایپا) و در نسل سوم تنها به صورت وارداتی تیراژ محدود روانه بازار کشور شد.

شرکت هرمس خودرو قرار است نسخه نسل چهارم سراتو (نسل سوم فورته) را در نسخه فیس لیفت ۲۰۲۳ کشور چین با نام کیا K3 روانه بازار خودرو ایران کند.

کاتالوگ کیا K3 مدل ۲۰۲۴ (PDF)

مزایا و معایب

+ اعتبار خوب برند

+ سگمنت مورد پسند مشتریان ایرانی

+ امکانات رفاهی مناسب

– ناشناخته بودن شرکت عرضه‌کننده

– محدودیت شبکه خدمات پس از فروش عرضه‌کننده

– ضعف ستاپ فنی

مشخصات فنی

به جرات می‌توان ادعا کرد که سدان سایز کوچک (کامپکت سدان) کیا سراتو در بازار خودرو ایران از برادر ناتنی خود یعنی هیوندای الانترا نیز محبوب‌تر واقع شد. این خودرو اوج موفقیت خود را زمانی شاهد بود که از سوی خودروسازی دولتی سایپا به صورت مونتاژی و با قیمت نهایی مناسب در بازار کشور به تولید رسید. زمانی که سراتو از خط تولید سایپا خداحافظی کرد، تنها نسخه صفر کیلومتر آن در بازار نمونه‌های وارداتی تیراژ محدود نسل سوم بود.

حالا شرکت نوظهور هرمس خودرو قصد دارد نمونه نسل چهارم با کد شناسایی DB از نمونه فیس لیفت ۲۰۲۳ بازار کشور چین را روانه کشور کند. بر اساس مشخصات ارائه‌شده در سایت هرمس خودرو، دو ستاپ فنی برای کیا K3 نسل چهارم عرضه خواهد شد. نمونه اول مجهز به پیشرانه ۱.۴ لیتری با گیربکس اتوماتیک دو کلاچ ۷ سرعت و نمونه دوم نسخه ضعیف‌تر تنفس طبیعی ۱.۵ لیتری با گیربکس اتوماتیک دو کلاچ ضریب متغیر با نام انحصاری IVT است.

در کاتالوگ رسمی کیا K3 مشخص است که پیشرانه ۱.۴ لیتری به شکل محسوس قدرتمندتر از نسخه ۱.۵ لیتری است. با اندک تحقیق مشخص می‌شود که این پیشرانه به سیستم پرخوران توربو مجهز است و به همین دلیل می‌تواند به ازای هر ۱۰۰ سی‌سی از حجم موتور، ۱۰ اسب بخار قدرت تولید کند. اما شرکت هرمس خودرو به خود زحمت نداده است تا فاکتورهای مهمی چون وزن نهایی خودرو یا حتی وجود سیستم توربوشارژر و میزان مصرف سوخت متوسط را در جدول مشخصات فنی ذکر کند.

پر واضح است که نمونه توربو با وجود داشتن حجم کمتر، به دلیل داشتن توان و گشتاور بهتر و همچنین تجهیز به گیربکس دو کلاچ اتوماتیک، گزینه مطلوب‌تری برای مشتری ایرانی است که تلاش دارد از گیربکس CVT دوری کند.

اولین نسخه از این خودرو که وارد کشور شده و تحویل مشتریان شده، به موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی و گیربکس IVT (جعبه دنده CVT اختصاصی کیا) مجهز است.

البته گفته شده که سری‌های بعدی این خودرو با پیشرانه ۱.۴ لیتری توربو و گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه وارد می‌شود.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی
قدرت ۱۱۵ اسب بخار
گشتاور ۱۴۴ نیوتن.متر
گیربکس IVT
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۰.۳ ثانیه
سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۵.۷۷ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه سدان سایز کوچک
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۶۶۶ میلی‌متر
عرض ۱۷۸۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱۴۵۰ میلی‌متر
فاصله محورها ۲۷۰۰ میلی‌متر
وزن خالص ۱۲۶۲ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۵۴۴ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۳ لیتر
قطر رینگ ۱۷ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی کیا K3 ۲۰۲۴

زمانی که سر صحبت از خودروهای باسابقه و رایج در بازار کشورهای مختلف باز می‌شود، داستان کمی پیچیده شده و در هم می‌تابد. این خودرو در بازار جهان با سه نام کیا K3، سراتو و فورته به فروش می‌رسد، اما الزاما در تمامی نسل‌ها در بازار کشورهای هدف حضور نداشته است. از سوی دیگر، شرکای چینی خودروسازان جهان بعضا دست خود را در ارائه مدل، تیپ و حتی تغییرات ظاهری در نسخه‌های مخصوص به بازار کشور خود بسیار باز می‌بینند.

از این رو کیا K3 هرمس خودرو در حقیقت نسخه فیس لیفت دوم نسل چهارم است. فیس لیفتی که در اواخر سال ۲۰۲۱ برای بازار آمریکای شمالی عرضه شده بود، اما با اندک تفاوت‌های بصری، در سال ۲۰۲۳ برای نسخه بازار چین پیاده‌سازی شد.

نکته مثبت آن است که طراحی کلی نمای جلو خودرو، سراتو بودن را فریاد می‌زند. آنچه تغییر یافته، تمایز در گرافیک سیستم روشنایی چراغ‌های جلو و تغییر طراحی جلوپنجره و اشتراک طراحی آن با سایر محصولات روز کیا است. زیرسپر خودرو از سادگی خارج شده و با داشتن طراحی متمایز، حالا در دو گوشه سپر با دو شکاف عمودی مثلثی مجهز به روشنایی LED همراه است.

خطوط جانبی بدنه به اندازه‌ای تغییر یافته است که از نمای جانبی شبیه به سراتوهایی که ایرانیان می‌شناسند، نیست. از آن مهم‌تر، نمای عقب خودرو در طراحی چراغ‌ها و سپر به اندازه‌ای دگرگون شده است که چراغ‌های پیوسته آن حالا شباهت بسیار بیشتری به محصولات روز کشور چین دارد و به هیچ عنوان در جایگاه یک محصول نوین از برند کیا قابل شناسایی نیست.

خوشبختانه اختلاف طراحی ظاهری مدل K3 با سایر محصولات برند کیا حفظ شده و بر خلاف رقبای اروپایی نظیر مرسدس بنز و بی ام و، هیچ یک از مدل‌ها به آن اندازه شبیه به یکدیگر نیستند که نتوان آن‌ها را از یکدیگر تشخیص داد.

طراحی داخلی

کابین کیا K3 ۲۰۲۴

در میان خودروسازان آسیای شرق، طراحی داخلی محصولات برند کیا به مراتب زیباتر از هیوندای و حتی بسیاری از مدل‌های هم‌نسل نیسان و تویوتا است. تنها برند خودروسازی که در آن سمت کره زمین از برند کیا در زمینه زیبایی بصری طراحی داخلی پیشی می‌گیرد، برند ژاپنی مزدا است.

با این حال در این نسخه از کیا کی۳ همچنان شاهد حفظ المان‌های جذاب طراحی کابین خانواده سبد محصولات کیا هستیم. غربیلک فرمان سه شاخ دایره‌ای با طراحی اسپرت، نشانگرهای آنالوگ دوار مزین به نوشته های سفید و قرمز همیشگی و استفاده از دریچه‌های دایره‌ای جانبی سیستم تهویه مطبوع در دو سمت داشبرد، همچنان زیبایی و خط مشی طراحی شناخته‌شده کیا را به همراه دارد.

اما اگر توجه خود را به ساختار کلی داشبرد و مخصوصا بخش میانی آن متوجه کنید، شاید کمی شوکه شوید. چیدمان طبقاتی ادوات نظیر نمایشگر شناور مولتی مدیا (بیرون‌زده از داشبرد)، دریچه‌های میانی سیستم تهویه مطبوع، مجموعه کنترلی سیستم تهویه مطبوع و کنسول میانی، شباهت بسیار زیادی به سبک طراحی داشبرد محصولات بی ام و در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ دارد. مخصوصا اگر تریم داخلی خودرو از نوع دو رنگ باشد، این شباهت بیش از پیش به چشم می‌آید. البته ناگفته نماند که این شباهت زیبا است، اما ممکن است موجب تعجب علاقه‌مندان دقیق و تیزبین صنعت خودروسازی شود.

آپشن ها و امکانات

اگر از مشخصات فنی کیا K3 جدید راضی نیستید، حداقل می توانید در بخش امکانات رفاهی و ایمنی دل خود را صابون بزنید، چرا که K3 وارداتی با ویژگی‌های مناسبی روانه بازار خواهد شد.

امکاناتی نظیر کنترل حرکت در سربالایی، اتوهلد، سنسور پارک جلو و عقب، سیستم روشنایی تمام LED جلو و عقب، سانروف برقی، ورود و استارت بدون کلید، تهویه مطبوع اتوماتیک به همراه سیستم تصفیه هوا و دریچه‌های انحصاری ردیف دوم، سنسور نور با نور بالا اتوماتیک، روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی راننده در ۱۰ جهت، نمایشگر لمسی ۱۰.۲۵ اینچی سیستم مولتی مدیا با ۶ بلندگو، کروز کنترل هوشمند تطبیق‌پذیر، رادار هشدار برخورد از جلو، سیستم حفظ حرکت بین خطوط و هشدار خروج از خط، هشدار خستگی در نسخه وارداتی ارائه خواهد شد.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
ضد واژگونی ندارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
سنسور باران
سنسور فشار باد تایر دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو دارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری خودکار ندارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
دی لایت دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
پدال شیفتر ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ۱۰.۲۵ اینچ
سیستم صوتی ۶ اسپیکر
ناوبری دارد
نمایشگر هداپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرمکن صندلی جلو ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما ندارد
سانروف دارد

قیمت کیا K3 در بازار

نمای عقب کیا K3 ۲۰۲۴

قیمت تمام‌شده و نهایی کیا K3 بازار ایران چیزی در حدود ۲.۳ تا ۲.۵ میلیارد تومان خواهد بود. این رقم K3 را در اختلاف قیمتی نسبتا کم با خودروهای وارداتی دیگر نظیر برخی مدل‌های اقتصادی تویوتا قرار می‌دهد. ازاین‌رو کیا K3 هرمس خودرو رقابت سختی را در بازار وارداتی‌های جدید ایران تجربه خواهد کرد.

آنچه می‌تواند موجب محبوبیت دوباره K3 شود، حضور بسیار قدرتمند در شبکه تامین خدمات پس از فروش است چرا که هرمس خودرو باید به صورت همزمان با واردکننده دیگر محصولات کیا به بازار ایران، یعنی شرکت کوشا خودرو نگین نیز رقابت کند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی