بی‌ وای ‌دی D1 مدل ۲۰۲۴ نبکا؛ بررسی جامع و مشخصات فنی

۷ اسفند ۱۴۰۳ بی‌ وای ‌دی D1 مدل ۲۰۲۴ نبکا؛ بررسی جامع و مشخصات فنی

شرکت نوین ماهان معروف به نبکا در نمایشگاه خودرو اصفهان چندین محصول از BYD را به نمایش درآورد که مدل بی وای دی D1 نیز میان آنها دیده می‌شود. این خودرو در اصل یک مینی‌ون کوچک است که برای مصارف حمل‌ونقل عمومی و خودروهای اشتراکی توسعه پیدا کرده و طی همکاری بی وای دی با یک پلتفرم مدرن حمل‌ونقل مسافر در چین با نام DiDi از سال ۲۰۲۰ وارد میدان شده است.

این مینی‌ون کوچک برقی قصد دارد تا خود را به‌عنوان یک خودروی خانوادگی و همچنین خودروی موردنیاز برای مصارف عمومی نظیر تاکسی معرفی کند تا هزینه‌های حمل‌ونقل برای مشتریان به حداقل برسد. شرکت نبکا نیز قصد عرضه بی وای دی۱ را دارد و احتمال می‌رود که در آینده آن را به‌عنوان یکی از تاکسی‌های برقی شهرهای بزرگ مشاهده کنیم.

طراحی ظاهری بی وای دی D1

ظاهر بی وای دی D1 فاقد المان‌های پیچیده و مدرنی است که امروزه در بسیاری از محصولات مشاهده می‌کنیم. دلیل آن هم مشخص است، چراکه بی وای دی دی‌وان اصولا برای مصارف حمل‌ونقل عمومی ساخته شده و سعی چندانی در جلب نظر مشتریان خاص ندارد. بنابراین یک خودروی چندمنظوره جمع‌وجور با استایل نسبتا ساده و عاری از عناصر فانتزی را مشاهده می‌کنیم که قد و قامت معمولی اما باوقار آن می‌تواند در کلاس خودروهای مینی‌ون مورد قبول واقع شود.

ی وای دی D1

در نمای جلو بی وای دی D1، چراغ‌های کشیده در دو طرف چهره خودنمایی می‌کنند و طبق انتظار، اثری از جلوپنجره در آن دیده نمی‌شود. قسمت پایین چهره نیز دارای یک دریچه است که هوای مورد نیاز برای سیستم خنک‌کننده موتور و باتری‌ها را تامین می‌کند. نکته جالب توجه این است که درِ سمت راست عقب به‌صورت کشویی باز و بسته می‌شود، اما درِ سمت چپ به حالت معمولی است.

در نمای عقب نیز ظاهری ساده اما هماهنگ با بخش جلو مشاهده می‌شود که در این بین، گرافیک چراغ‌های عقب زیبایی خاصی دارد.

بنابراین، با توجه به آنکه این خودرو در اصل به‌عنوان یک وسیله حمل‌ونقل عمومی طراحی شده، می‌توان گفت که ظاهر بی وای دی D1 ساده، متین و قابل قبول به نظر می‌رسد و با هدف طراحی خود یعنی حمل‌ونقل عمومی همخوانی دارد.

طراحی داخلی بی وای دی D1

نوع طراحی داخلی بی وای دی D1 کمی مدرن‌تر و خلاقانه‌تر از نمای بیرونی به نظر می‌رسد. اولین نکته‌ای که شاید شما را متعجب کند، کوچک بودن بیش از حد نمایشگر صفحه آمپر پشت فرمان است که تاکنون در خودروهای دیگر مشابه آن دیده نشده است. اما در عوض، یک نمایشگر بزرگ مالتی‌مدیا در بالای داشبورد قسمت وسط قرار داده شده که وضوح و کیفیت مناسبی ارائه می‌دهد.

دیگر خلاقیت به کار رفته در ساخت داشبورد، نوع طراحی پنل انتخاب حالت دنده است که با یک انحنای جذاب از دل داشبورد بیرون آمده و علاوه بر کلید چرخان انتخاب وضعیت دنده، برخی دیگر از کلیدها نظیر ترمز پارک برقی، اتو هلد، پرتاب باد تهویه و دکمه استارت را با یک پنل به رنگ مشکی پیانویی روی خود جا داده است. قسمت زیرین این بخش نیز خالی گذاشته شده تا محلی برای قرار دادن لوازمی همچون گوشی موبایل باشد.

طراحی داخلی بی وای دی D1

طراحی رودری‌ها نیز حالت مینیمالیستی و آینده‌نگرانه دارد که هماهنگی بالایی با نوع طراحی داشبورد نشان می‌دهد.

با توجه به اینکه با یک خودروی حمل‌ونقل عمومی طرف هستیم، در نتیجه فاصله محوری آن نسبت به خودروهای هم‌کلاس بیشتر در نظر گرفته شده تا سرنشینان فضای راحت‌تری در اختیار داشته باشند. بدین ترتیب، ۴ تا ۵ نفر سرنشین بزرگسال با قد متعارف می‌توانند از کابین این خودرو به‌راحتی استفاده کنند. ظرفیت صندوق عقب حدود ۳۴۵ لیتر است که خیلی بزرگ نیست، اما به‌هرحال برای گذاشتن ۳ یا ۴ چمدان به همراه برخی لوازم ریز و درشت کفایت خواهد کرد.

مشخصات فنی بی وای دی D1

بی وای دی D1 یک خودروی چندمنظوره کوچک الکتریکی است و اثری از سرسیلندر، اگزوز، موتور پیستونی و مواردی از این دست که اجزای اصلی پیشرانه‌های احتراقی هستند، در آن دیده نمی‌شود.

بی وای دی D1 به یک موتور برقی و گیربکس تک‌سرعته برای به حرکت درآوردن خود متکی است. این موتور می‌تواند ۱۳۵ اسب بخار قدرت و ۱۸۰ نیوتن‌متر گشتاور را به چرخ‌های جلو ارسال کند و برای تامین انرژی خود نیز به یک باتری لیتیومی با ظرفیت ۵۳.۶ کیلووات‌ساعت وابسته است. برد پیمایشی این خودرو با یک مرتبه شارژ کامل باتری چیزی حدود ۴۱۸ کیلومتر در شرایط استاندارد اندازه‌گیری شده که در عمل، بسته به شرایط مسیر و آب‌وهوا این رقم مقداری کاهش پیدا خواهد کرد.

همچنین مدت‌زمان لازم برای شارژ باتری به‌وسیله شارژر خانگی حدود ۸ ساعت زمان می‌برد تا میزان شارژ از ۳۰ به ۸۰ درصد برسد، اما با استفاده از فست شارژ و ایستگاه‌های شارژ سریع این مدت‌زمان به نیم ساعت کاهش پیدا خواهد کرد.

بی وای دی D1

بی وای دی دی‌وان حدود ۱۶۴۰ کیلوگرم وزن دارد و از سیستم تعلیق مستقل مک‌فرسون در جلو به همراه تعلیق عقب یکپارچه تورشن بیم استفاده می‌کند. معمولا سیستم‌های تعلیق یکپارچه باعث کاهش هندلینگ و پایداری خودرو به‌ویژه هنگام دور زدن می‌شوند، اما در اینجا به دلیل وجود باتری‌های نسبتا سنگین در کف خودرو و کاهش مرکز ثقل، احتمالا پایداری بهتری نسبت به نسخه‌های بنزینی را شاهد خواهیم بود.

با توجه به وزن بالا، نباید انتظار شتاب صفر تا صد آن‌چنانی از این ماشین برقی معمولی داشته باشید، اما احتمالا شتاب اولیه آن به دلیل برقی بودن و انتقال لحظه‌ای گشتاور شما را راضی خواهد کرد. حداکثر سرعت خودرو نیز حدود ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت برآورد شده است.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو یک موتور برقی
ظرفیت باتری خودرو برقی  ۵۳.۶ کیلووات.ساعت
قدرت ۱۳۵ اسب بخار
گشتاور ۱۸۰ نیوتن.متر
گیربکس تک دنده کاهشی
محور محرک جلو
شتاب
سرعت  ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت
پیمایش ۴۱۸ کیلومتر
استاندارد آلایندگی
فرمان برقی
بدنه مینی ون کوچک
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۳۹۰ میلیمتر
عرض ۱۸۵۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۶۵۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۸۰۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۶۴۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۳۴۵ لیتر
حجم مخزن سوخت
قطر رینگ ۱۶ اینچ

آپشن های بی وای دی D1

با وجود آنکه با خودرویی ساخته‌شده برای حمل‌ونقل عمومی طرف هستیم، اما می‌توان گفت که امکانات مناسبی در بی وای دی دی‌وان حضور دارد. طبق اطلاعات ما، این خودرو با امکانات مهمی نظیر ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، درب سمت راست کشویی برقی، تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم تصفیه هوا، شارژر وایرلس تلفن همراه، نمایشگر ۱۰ اینچی لمسی مالتی‌مدیا، صفحه آمپر دیجیتال، کامپیوتر سفری، ترمز پارک برقی، سیستم اتوهلد، ترمز کمکی BA، سیستم کنترل پایداری، نمایشگر فشار باد تایر، کروز کنترل تطبیقی، سنسور پارک جلو و عقب، رادار حرکت بین خطوط و ۳ حالت رانندگی به بازار ایران می‌آید.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
ضد واژگونی
اتو پارک
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
سنسور باران
سنسور فشار باد تایر دارد
رادار نقطه کور
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو
رادار تصادف عقب
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری خودکار دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
دی لایت دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان
پدال شیفتر
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی  ۱۰.۲۵ اینچ
سیستم صوتی ۴ اسپیکر
ناوبری
نمایشگر هداپ
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
کیسه هوا ۲ عدد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک خودرو برقی دارد
صندلی برقی راننده
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو
سردکن صندلی جلو
ماساژور صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل
پانوراما
سانروف

مزایای بی وای دی D1

+ ظاهر زیبا

+ کابین کاربردی

+ پیمایش مناسب با یک مرتبه شارژ

+ امکانات قابل قبول

معایب بی وای دی D1

– موتور تقریبا ضعیف

– کمبود زیرساخت خدمات و استفاده از خودروهای برقی در کشور

قیمت بی وای دی D1 در بازار

قیمت بی وای دی D1 در بازار کشور چین حدود ۲۰ هزار دلار است. بنابراین، اگر تعرفه واردات خودروهای برقی همچنان در حد پایین در نظر گرفته شود، این خودرو با قیمتی نزدیک به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در ایران عرضه می‌شود. فعلا خودروی مینی‌ون برقی دیگری به‌صورت گسترده در ایران عرضه نشده است که بتوان آن را رقیب مستقیم BYD D1 دانست. اما خودروهایی همچون لونا GR-E، بستیون نات و شاید حتی کی ام سی J7 برقی را بتوان به‌عنوان محصولات رقیب D1 در بازار ایران تحت شرایط فعلی معرفی کرد.

نویسنده: حسین باباپور

فروش فوری خودرو