آلفارومئو جونیور ۲۰۲۵؛ بررسی و مشخصات فنی

۱۲ فروردین ۱۴۰۴ آلفارومئو جونیور ۲۰۲۵؛ بررسی و مشخصات فنی

آلفا رومئو نه‌الزاما بهترین، اما بدون تردید یکی از تاثیرگذار‌ترین خودروسازان تاریخ کشور ایتالیا است که در سایه سنگین شرکت‌های مشهور ایتالیایی به تولید خودروهای پریمیوم مشغول است. ادغام این شرکت در گروه خودروسازی بسیار بزرگ استلانتیس (ادغام دو گروه بزرگ فیات-کرایسلر و پژو-سیتروئن) برای آن بی‌ثمر نبود.

کراس‌اوور بسیار کوچک (CUV ساب کامپکت) جدید این شرکت به‌نام آلفارومئو جونیور (Junior)، ارائه‌دهنده مجموعه‌ای از اولین‌ها برای برند آلفا رومئو در ترکیب اشتراکات فنی بسیار از خانواده استلانتیس است.

طراحی ظاهری آلفارومئو جونیور

نمای خارجی جونیور، به پلتفرم مناسب برای ارائه زبان طراحی جدید برند آلفا رومئو بدل شد. در نتیجه آنچه در طراحی این محصول جدید دیده می‌شود، زبان طراحی نوینی است که در محصولات پیش روی برند آلفا استفاده خواهد شد.

اگرچه هنوز می‌توان المان‌های رایج طراحی آلفارومئو را در نمای جونیور دید، اما این خودرو به‌طور کلی زبان طراحی شرکت را دگرگون کرده است. همچنان می‌توان جلوپنجره مثلثی همیشگی را در جلوی خودرو دید. با این تفاوت که به‌جای قرارگیری لوگو بر روی آن، این بخش از جلوپنجره به‌صورت برش‌خورده سایه‌ای از لوگوی برند آلفا رومئو را تشکیل می‌دهد. سیستم روشنایی تمام LED جلو دارای گرافیک L شکل است و زیر سپر خودرو با ابعاد قابل توجه ورودی هوا، ساختار اصلی جلوپنجره را تشکیل می‌دهد. نکته مهم در نمای جلو جونیور آن است که این خودرو اولین محصول تاریخ آلفارومئو است که به‌جای استفاده از جای پلاک متمایل به یک سو، حالا از جای پلاک استاندارد قرارگرفته در وسط سپر بهره می‌گیرد.

نمای عقب از یک حرف Uشکل کشیده معکوس به رنگ تیره تشکیل شده است که در حقیقت قاب دربرگیرنده سیستم روشنایی LED است. خوشبختانه در نمای عقب هیچ خبری از برش‌های انتزاعی و فیک برای سراگزوز نیست. نمای جانبی نمایانگر دستگیره‌های مخفی درهای عقب است. تریم مشکی مات در تاق گلگیرها و دامن خودرو به‌زیبایی و با تناسب کامل اجرا شده، اما حجم آن در سپر عقب بسیار بیشتر است که در تضاد با نمای جلو که فاقد این تریم تزئیناتی است، به‌شدت به چشم می‌آید. تریم مشکی‌رنگ متضاد سقف و ستون‌ها و همچنین ریم‌های بسیار بزرگ ۲۰ اینچی با طرح شبدر چهار برگ (نماد تیم مسابقه‌ای آلفا رومئو) به‌زیبایی ظاهر خودرو را تکمیل می‌کند.

حالا بیایید ظاهر این CUV ساب کامپکت را با رقیب مشهورش یعنی نیسان جوک نسل اول یا حتی نسل دوم مقایسه کنید تا دریابید چرا شرکت خودروساز آلفا رومئو از دیدگاه سلیقه طراحی و رعایت تناسبات مشهور بوده است.

طراحی داخلی آلفا رومئو جونیور

اگر مزدا را در ژاپن و کرایسلر را در آمریکا از برترین‌های طراحی فضای کابین بدانیم، پس باید اعتراف کنیم که آلفارومئو یکی از برترین طراحان داخلی خودرو در بازار اروپا به حساب می‌آید. اگرچه آلفارومئو جونیور آن حال و هوای خالص طراحی داخلی مشابه به مدل جولیا را به همراه ندارد، اما برای یک خودرو برقی، فضای کابین بسیار متناسب و گیرا است.

طراحی نامتقارن داشبرد که با زاویه مجموعه نمایشگر و کلیدهای کنترلی سیستم تهویه مطبوع در سبک راننده‌محور در هم می‌شکند، یکی از زیبایی‌های بصری داشبرد آلفا رومئو جونیور است. کلاستر خودرو به نمونه دیجیتالی تغییر یافته، اما قاب دربرگیرنده آن همچنان طراحی دو نیم‌دایره را به همراه دارد تا یادآور سبک طراحی کلاستر محصولات کلاسیک برند آلفا باشد. غربیلک فرمان نیز ساختار D-Cut و طراحی سه‌شاخه اسپرت خود را حفظ کرده است.

کنسول میانی بسیار خلوت و ساده است و غلبه تریم تزئیناتی مشکی پیانویی در فضای کابین کاملا محسوس است. پوشش صندلی‌ها از نوع ترکیبی چرم و جیر، تا روی داشبرد و رودری‌ها نیز امتداد یافته است. بدون تردید بسیار جذاب‌‌تر است اگر این فضا به‌صورت دورنگ به تولید برسد.

یکی از مهم‌ترین نکات آلفارومئو جونیور، فضای بار ۴۰۰ لیتری صندوق عقب است که از هم‌کلاسی‌های خود فضای بیشتری دارد. این فضا همچنین با یک محفظه مخفی در زیر تایر یدک همراه است. با خوابیدن ردیف دوم صندلی‌ها به‌صورت ۶۰/۴۰، این حجم به‌شکل چشم‌گیری افزایش خواهد یافت.

مشخصات فنی آلفارومئو جونیور

جونیور به‌تازگی به‌عنوان جانشین رسمی دو مدل آلفارومئو میتو و آلفارومئو جولیتا در شهر میلان رونمایی شد. یعنی دقیقا جایی که ۱۱۴ سال پیش (۱۹۱۰ میلادی) برند آلفا رومئو در آن تاسیس شده بود. ازاین‌رو نام ابتدایی این مدل را میلانو (Milano) نهادند تا از دیدگاه تاریخی با نام این شهر و نام برخی محصولات کلاسیک آلفا رومئو در اشتراک باشد. اما این موضوع اعتراض دولت ایتالیا را به همراه داشت، چرا که آن‌ها معتقد بودند محصولی که در کشور ایتالیا ساخته نمی‌شود، نباید با نام خالص ایتالیایی معرفی شود. ازآن‌جایی که خط تولید این خودرو در لهستان قرار دارد، نام نسخه تولیدی به جونیور (Junior/به معنای نوجوان-کوچک) تغییر یافت.

این نام ثانویه نیز البته چندان بی‌ارتباط با این خودرو جدید نیست. جونیور به‌عنوان جانشین رسمی میتو و جولیتا، کوچک‌ترین محصول جدید عرضه‌شده از سوی آلفا رومئو است. همچنین این خودرو اولین محصول برند است که از پلتفرم مشترک e-CMP2 (با نام دیگر STLA Small) گروه استلانتیس بهره برده و اولین خودرو تمام الکتریکی است که از سوی آلفارومئو تولید می‌شود. در حقیقت این کراس‌اوور به‌اندازه‌ای کوچک و فشرده است که ممکن است آن را با هاچبک ۵در نیز اشتباه بگیرند اما همچنان از دیدگاه پلتفرم با خودروهای دیگری چون جیپ اونجر، اپل موکا، پژو ۲۰۰۸ نسل دوم و فیات ۶۰۰ جدید مشترک است.

برخلاف آنچه از خودروهای سایز کوچک تمام الکتریکی باتری‌دار (BEV) می‌شناسیم، آلفارومئو جونیور در قدرتمندترین نسخه با نام شناسایی ولوچه (Veloce/به معنای سریع)، با یک موتور الکتریکی با توان و گشتاور قابل توجه بهره می‌گیرد که شتاب اولیه خیره‌کننده‌ای را برای این ریزنقش ۱۶۳۵ کیلوگرمی تمام الکتریکی به همراه دارد. این ستاپ فنی که با یک پک باتری لیتیوم-یون (Li-Ion) به ظرفیت ۵۴ کیلووات.ساعت تغذیه می‌شود، دقیقا همان ستاپ مشترکی است که در نسل جدید فیات ۶۰۰ به کار گرفته خواهد شد.

تنها ایرادی که می‌توان به این مجموعه فنی گرفت، انتقال نیرو به محور جلو در ساختار FWD است. با این وجود همچنان با یک کراس‌اوور هاچ‌بک مانند با قابلیت‌های فنی یک هات‌هچ (Hot Hatch/هاچ بک اسپرت) مواجه هستیم، چرا که دیفرانسیل این خودرو به سیستم لغزش محدود (LSD) نوع مکانیکی مجهز است و بر اساس تجربیات سایر رسانه‌های خارجی، از دیدگاه عملکرد فنی در پیچ‌ها خیره‌کننده ایفای نقش می‌کند.

آلفا رومئو جونیور در تیپ‌های دیگر نظیر ایبریدا (IBRIDA/به معنای هیبرید)، دو نمونه برقی اِلِتریکا و اِسپچاله (تلفظ ایتالیایی کلمه اِسپشال/Speciale) نیز به تولید می‌رسد، اما هیچ‌یک از این سه تریم دیگر از دیدگاه توان فنی توان رویارویی با تریم تمام الکتریکی ولوچه را ندارند.

نباید از یاد برد که نسخه ولوچه جونیور دارای تمایزهای فنی قابل توجه با تریم‌های دیگر است که مواردی چون ریم‌های ۲۰ اینچی، عرض محور بیشتر، میل موج‌گیر محور جلو و عقب سفت‌تر، ترمزهای بزرگ‌تر، جعبه فرمان متفاوت با ضریب تیز‌تر و ۲.۵ سانتیمتر ارتفاع کمتر کف خودرو تا سطح زمین را شامل می‌شود.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو یک موتور برقی آهنربا دائم سینکرون
ظرفیت باتری خودرو برقی ۵۴ کیلووات.ساعت
قدرت ۲۷۸ اسب بخار
گشتاور ۳۴۴ نیوتن.متر
گیربکس تک‌سرعت کاهنده
محور محرک جلو
شتاب ۵.۹ ثانیه
سرعت
پیمایش ۳۴۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه کراس‌اوور ساب کامپکت
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۱۷۰ میلیمتر
عرض ۱۷۸۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۵۰۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۵۵۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۶۳۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۰۰ لیتر
حجم مخزن سوخت
قطر رینگ ۲۰ اینچ

آپشن های آلفارومئو جونیور

به‌عنوان نسخه برتر در خط سری جدید جونیور، مدل ولوچه با امکاناتی چون نمایشگر مولتی‌مدیا و کلاستر دیجیتال هر یک به ابعاد ۱۰.۲۵ اینچ، قابلیت سفارش سه نوع صندلی متفاوت، سیستم نورپرازی انتزاعی داخل کابین، شارژر بی‌سیم تلفن همراه، انتخاب سه حالت مختلف رانندگی که در محصولات آلفا با نام dna شناخته می‌شود، به فروش می‌رسد.

رادار کمک راننده خودران سطح ۲ (ADAS 2) به همراه دوربین و رادار جلو، کروز کنترل تطبیق‌پذیر، رادار تابلوخوان، رادار حفظ حرکت خودرو در بین خطوط، سیستم کمک پارک، سیستم پارک نیمه اتوماتیک، ترمز اضطراری اتوماتیک، رادار نظارت بر نقاط کور، سیستم نظارت بر هشیاری راننده، سیستم ثبت سرویس‌های دوره‌ای و کیفیت نگهداری از خودرو به منظور حفظ ارزش در نسخه دست دوم، سنسور نور و باران، سیستم روشنایی تمام LED ماتریکسی (برای روشنایی جلو) و تریم دورنگ بدنه دیگر امکانات این خودرو برقی هستند.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
ضد واژگونی دارد
اتو پارک
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
سنسور باران دارد
سنسور فشار باد تایر دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو دارد
رادار تصادف عقب
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری خودکار دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
دی لایت دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان
پدال شیفتر
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ۱۰.۲۵ اینچ
سیستم صوتی
ناوبری دارد
نمایشگر هداپ
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو
سردکن صندلی جلو
ماساژور صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما دارد
سانروف

مزایای آلفارومئو جونیور

+ زبان طراحی جدید، جذاب و گیرا

+ توان فنی مناسب در قدرتمندترین نسخه

+ اشتراک فنی با محصولات استلانتیس

معایب آلفا رومئو جونیور

– عدم ارائه نسخه تمام بنزینی

– قیمت نهایی قابل توجه

قیمت آلفارومئو جونیور در بازار

خودروهای برقی معمولا گران‌تر از رقبای بنزینی و حتی گران‌تر از نمونه‌های هیبرید هستند. در خصوص نسخه ولوچه خودروی جونیور، این موضوع بسیار بارز‌تر است. ارزان‌ترین نسخه آلفارومئو جونیور یعنی تریم التریکا قیمتی حدود ۴۳ هزار دلار دارد. این رقم برای تریم قدرتمند ولوچه تا مرز ۵۲ هزار دلار بالا خواهد رفت که بدون تردید قیمت قابل توجهی است.

اما باید در نظر داشته باشید که تغییرات انجام‌شده بر روی این خودرو از سوی آلفا رومئو موجب شده است که از دیدگاه کیفی و لذت رانندگی به هیچ عنوان قابل مقایسه با خودروهای عرضه‌شده روی پلتفرم مشترک آن نباشد. آلفارومئو جونیور یک CUV ریزنقش پریمیوم از نوع تمام‌الکتریکی با لذت سواری معادل یک هاچبک اسپرت است.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی