مقایسه آئودی Q5 e-tron با تویوتا BZ4X؛ جدال لوکس‌های برقی

۱۰ تیر ۱۴۰۴ مقایسه آئودی Q5 e-tron با تویوتا BZ4X؛ جدال لوکس‌های برقی

با توجه به گسترش فناوری خودروهای برقی و تولید مدل‌های متعدد به‌ویژه توسط خودروسازان چینی، برندهای معتبر جهانی نیز طی ۵ تا ۶ سال اخیر وارد عرصه خودروهای الکتریکی شده‌ و مدل‌های متعددی را در این زمینه به بازار عرضه کرده‌اند. محصولات کراس‌اوور یکی از مهم‌ترین سگمنت‌ها بین خودروهای برقی این کمپانی‌ها به‌شمار می‌روند؛ به‌طوری که اکنون دو مدل از معتبرترین آن‌ها به بازار ایران نیز راه یافته‌اند.

آئودی Q5 e-tron همراه با تویوتا BZ4X به‌عنوان دو مدل از شاسی‌بلندهای برقی معتبر و کاملاً جذاب در شرایط کنونی به بازار کشورمان آمده‌اند تا آن دسته از مشتریانی که برندهای چینی را قبول ندارند و خواهان یک خودروی معتبر هستند نیز بتوانند تا حدودی به خواسته‌های خود برسند. این دو خودرو جزو جدیدترین محصولات الکتریکی کمپانی‌های سازنده خود محسوب می‌شوند و از حوالی سال ۲۰۲۲ به بازارهای چین و دیگر کشورها عرضه شده‌اند.

در حال حاضر، آئودی Q5 و تویوتا BZ4X هر دو از مبدأ چین وارد بازار ایران شده‌اند و جزو نزدیک‌ترین و سرسخت‌ترین رقبا برای یکدیگر به‌شمار می‌روند. بنابراین در ادامه به مقایسه آئودی Q5 e-tron با تویوتا BZ4X می‌پردازیم و نقاط ضعف و قوت این دو کراس‌اوور الکتریکی وارداتی را بررسی می‌کنیم.

مقایسه طراحی ظاهری آئودی Q5 e-tron با تویوتا BZ4X

با دو مدل از جدیدترین محصولات دو خودروساز معتبر جهانی، یعنی تویوتا و فولکس‌واگن (مالک برند آئودی)، روبه‌رو هستیم. طراحی ظاهری محصولات تویوتا در سال‌های گذشته معمولاً نسبت به رقبای کره‌ای یا حتی چینی با اندکی انتقاد همراه بود، اما طی سال‌های اخیر زبان طراحی این شرکت تغییر کرده است؛ به‌گونه‌ای که اکنون حتی خودروهای خانوادگی تویوتا نیز از المان‌های اسپرت و مهیج در نمای بیرونی خود بهره می‌برند تا جذابیت بیشتری برای خریداران داشته باشند.

تویوتا BZ4X

استفاده از طرح‌های تند و تیز، المان‌های هندسی در چراغ‌های جلو و عقب، خطوط و زوایای شکسته در کنار انحناهای منحنی باعث شده نمای بیرونی تویوتا BZ4X حالتی خانوادگی و در عین حال جوان‌پسند پیدا کند. این طراحی میان خودروهای آفرود و کراس‌اوور شهری تویوتا تعادل ایجاد کرده و طیف وسیع‌تری از مشتریان را جذب خود می‌کند.

در مقابل، آئودی Q5 e-tron با وجود آن‌که زیبا و امروزی به‌نظر می‌رسد، همچنان همان کلیت طراحی محصولات بنزینی این کمپانی آلمانی را به نمایش می‌گذارد و نمی‌توان ظاهر آن را خلاقانه یا نوآورانه دانست. به هر حال، این سبک طراحی سرشار از اصالت و جذبه ناشی از اعتبار برند آئودی است که باعث شده نمایی متعادل و پرجاذبه برای Q5 e-tron شکل بگیرد. فرم کشیده بدنه متناسب با توقع طرفداران شاسی‌بلندهای خانوادگی است و طرح آشنا اما کمی مدرن‌تر چراغ‌ها و جلوپنجره نیز کاملاً پاسخ‌گوی انتظارات بصری مشتریان بوده است.

بنابراین، اگر طراحی خلاقانه و تا حدی خشن‌تر را می‌پسندید، احتمالا تویوتا BZ4X با ظاهر و استایل متفاوت خود مناسب سلیقه شماست. در غیر این صورت، افرادی که به‌دنبال اصالت بیشتر و ظاهری لوکس و تشریفاتی‌تر هستند، می‌توانند با خیال راحت آئودی Q5 e-tron را انتخاب کنند.

نمای عقب تویوتا BZ4X

مقایسه طراحی داخلی آئودی Q5 e-tron با تویوتا BZ4X

نمای داخلی آئودی Q5 e-tron از مدل کوچک‌تر Q4 e-tron الگوبرداری شده و نمایی نامتقارن، تجددگرا و امروزی را به نمایش می‌گذارد که در عین حال ساده و با ارگونومی مناسب همراه شده است. غربیلک فرمان حالتی تخت در بالا و پایین دارد و پنل نمایشگر مالتی‌مدیا همراه با پنل تهویه به‌سمت راننده متمایل است. استفاده از پلاستیک‌های مشکی پیانویی و مواد نرم در قسمت‌های مختلف داشبورد و رودری‌ها نیز سطح کیفی کابین را ارتقا داده است.

طراحی پنل تعویض دنده نیز در نوع خود جالب و زیباست؛ اما شیفترهای پشت فرمان نقشی در تعویض دنده ندارند و مربوط به انتخاب حالت بازیابی انرژی هستند. صندلی‌های جلو کاملاً ارگونومیک، راحت و بدن را به‌خوبی پشتیبانی می‌کنند، اما صندلی‌های ردیف عقب بیشتر حالتی نیمکتی دارند که ممکن است در سفرهای طولانی باعث ناراحتی سرنشینان شوند. همچنین، باید بدانید آئودی Q5 یک شاسی‌بلند سه‌ردیفه است و صندلی‌های ردیف سوم آن نسبتاً کوچک بوده و فضای زیادی برای سرنشینان فراهم نمی‌کنند.

در طرف مقابل، طراحی داخلی تویوتا BZ4X نیز کاملاً خاص و مطابق با الگوی جدید خودروهای برقی این برند طراحی شده است. غربیلک فرمان و نمایشگر کیلومترشمار پشت آن حالتی متفاوت نسبت به سایر خودروها دارند که بر شخصیت خاص این مدل افزوده‌اند. طراحی داشبورد BZ4X به اندازه محصول آئودی پیچیده نیست، اما فرم نامتقارن بخش زیرین نمایشگر مالتی‌مدیا کمی خلاقانه و متفاوت به‌نظر می‌رسد.

کابین تویوتا BZ4X

الگوها و متریال خاص به‌کاررفته در قسمت‌هایی از داشبورد، به‌ویژه ناحیه مقابل سرنشین جلو، بر کیفیت بالای فضای داخلی و مواد استفاده‌شده در آن دلالت دارند. از برخی جهات، حتی ممکن است بهتر از آئودی نیز به‌نظر برسد. در مجموع، هر دو خودرو از متریال باکیفیت و مرغوب در بخش‌های مختلف کابین استفاده کرده‌اند و از این نظر کاملاً قابل رقابت با یکدیگر هستند.

کابین تویوتا BZ4X

ضمناً با توجه به فاصلهٔ محوری بسیار بزرگ در کابین این دو خودرو، خوشبختانه فضای نسبتاً زیاد و جاداری در صندلی‌های ردیف اول و دوم آن‌ها وجود دارد که کلیهٔ نیازهای خانوادگی و افراد بزرگسال را به‌راحتی پاسخ می‌دهد. بنابراین محدودیت زیادی از این جهت در هر دو کراس‌اور برقی وجود ندارد. اما باید بدانید که فاصلهٔ محوری و به‌طور کلی کلاس اتاق آئودی نسبت به محصول تویوتا بزرگ‌تر بوده و به همین دلیل هم کابین نسبتاً جادارتری در اختیار سرنشینان خود قرار می‌دهد.

ضمن آنکه آئودی Q5 e-tron دارای سه ردیف صندلی است، اما تویوتا BZ4X با دو ردیف صندلی در ایران به فروش می‌رسد. از لحاظ گنجایش صندوق عقب نیز وضعیت آئودی بهتر است، چراکه حدود ۵۳۵ لیتر در بخش عقب خود ظرفیت پذیرش لوازم را دارد، درحالی‌که این رقم در تویوتا BZ4X به حدود ۴۵۲ لیتر کاهش پیدا می‌کند.

مقایسه مشخصات فنی آئودی Q5 e-tron با تویوتا BZ4X

آئودی Q5 صرفاً به‌صورت تک‌محور (محرک عقب) با یک موتور برقی پا به بازار ایران گذاشته است، اما تویوتا BZ4X در قالب نمونه‌های تک‌موتوره (دیفرانسیل جلو) و دوموتوره (تمام‌چرخ محرک) در بازار ایران موجود است. مدل‌های دوموتوره مسلماً از لحاظ میزان قوا و شتاب نسبت به مدل‌های تک‌موتوره شرایط بهتری دارند و سواری هیجان‌انگیزتری ارائه می‌دهند. اما به دلیل آن‌که حریف آلمانی به‌صورت تک‌موتوره وارد بازار ایران شده است، ما نیز در این مطلب به سراغ نمونهٔ دیفرانسیل جلو و تک‌موتوره تویوتا BZ4X رفته‌ایم.

تویوتا BZ4X در نسخهٔ تک‌موتور محور جلو از یک موتور الکتریکی با قدرت ۲۰۴ اسب بخار و ۲۶۶.۳ نیوتن‌متر گشتاور، همراه با یک باتری لیتیومی به ظرفیت ۶۶.۷ کیلووات‌ساعت استفاده می‌کند.
این خودرو دارای گیربکس تک‌سرعته است و شتاب صفر تا صد آن حدود ۸.۸ ثانیه برآورد می‌شود. حداکثر برد این خودرو تحت شرایط آزمایشگاهی و ایده‌آل حدود ۶۱۵ کیلومتر اعلام شده که در عمل احتمالاً به حدود ۵۵۰ کیلومتر یا کمتر کاهش پیدا می‌کند.

موتور تویوتا BZ4X

اما در سمت دیگر، آئودی Q5 e-tron به یک موتور برقی با قدرت ۲۰۲ اسب بخار و ۳۱۰ نیوتن‌متر گشتاور مجهز شده که روی محور عقب نصب است و نیرو را به‌طور مستقیم به چرخ‌های عقب منتقل می‌کند. با وجود گشتاور بیشتر، شتاب صفر تا صد آئودی Q5 کندتر از حریف ژاپنی بوده و حدود ۹.۳ ثانیه برآورد شده است. دلیل این افت شتاب را می‌توان به حدود ۳۰۰ کیلوگرم وزن بیشتر شاسی‌بلند آلمانی نسبت داد که موجب کندی آن در مقایسه با حریف ژاپنی شده است.

میزان برد پیمایشی آئودی Q5 با یک مرتبه شارژ حدود ۵۶۰ کیلومتر اندازه‌گیری شده که احتمالاً در عمل به زیر ۵۰۰ کیلومتر خواهد رسید. البته ظرفیت باتری آئودی کیو ۵ ایترون معادل ۸۳.۴ کیلووات‌ساعت است که نسبت به حریف حدود ۳۰ درصد بیشتر بوده، اما همین وزن بالاتر باعث شده تا مصرف انرژی آن نیز بیشتر شود و درنتیجه برد پیمایشی آن اندکی کاهش پیدا کند.

آئودی Q5 برقی

البته این نکته را نیز باید یادآوری کنیم که خودروهای برقی از لحاظ عملکردی به دمای هوا بسیار حساس هستند؛ به‌نحوی که در فصل زمستان، میزان برد پیمایشی آن‌ها نسبت به سایر فصول سال کاهش محسوسی خواهد داشت که باید به این موضوع نیز توجه کرد.

تویوتا BZ4X برقی

به‌کارگیری سیستم تعلیق مستقل در محور جلو و عقب موجب ارتقای پایداری این خودروهای شاسی‌بلند هنگام عبور از پیچ‌ها و دور زدن‌های پرسرعت خواهد شد. از لحاظ کیفیت سواری نیز به نظر می‌رسد هر دو خودرو شرایط مناسبی داشته باشند، اما به دلیل رینگ‌های بزرگ‌تر و فاق لاستیک کوتاه‌تر، احتمالاً آئودی سواری کمی خشک‌تر و کوبش بیشتری در عبور از مسیرهای ناهموار خواهد داشت.

مشخصات کلی

آئودی Q5 ای ترون تویوتا BZ4X
نوع موتور خودرو برقی برقی
ظرفیت باتری خودرو برقی ۸۳.۴ کیلووات.ساعت ۶۶.۷ کیلووات.ساعت
قدرت ۲۰۲ اسب بخار ۲۰۴ اسب بخار
گشتاور ۳۱۰ نیوتن.متر ۲۶۶.۳ نیوتن.متر
گیربکس تک سرعته اتوماتیک تک سرعته اتوماتیک
محور محرک عقب جلو
شتاب ۹.۳ ثانیه ۸.۸ ثانیه
سرعت  ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت
پیمایش ۵۶۰ کیلومتر ۶۱۵ کیلومتر
مصرف سوخت ۱۵.۹ کیلووات ساعت در صد کیلومتر ۱۱.۵ کیلووات ساعت در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی
فرمان برقی برقی
بدنه کراس اوور متوسط کراس اوور کامپکت
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

آئودی Q5 ای ترون تویوتا BZ4X
طول ۴۸۷۶ میلیمتر ۴۶۹۰ میلیمتر
عرض ۱۸۶۰ میلیمتر ۱۸۶۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۶۷۵ میلیمتر ۱۶۵۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۹۶۵ میلیمتر ۲۸۵۰ میلیمتر
وزن خالص ۲۳۲۵ کیلوگرم ۲۰۱۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۷ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۵۳۵ لیتر ۴۵۲ لیتر
حجم مخزن سوخت – لیتر
قطر رینگ ۲۰ اینچ ۱۸ اینچ

مقایسه آپشن‌های آئودی Q5 e-tron با تویوتا BZ4X

سطح آپشن‌های این دو خودرو نسبتاً کامل و در رده بالا ارزیابی می‌شود؛ به‌نحوی که انواع رادارهای هشداردهنده و سیستم‌های رفاهی مثل گرم‌کن صندلی‌ها، تهویه اتوماتیک چندکاناله، کروز کنترل تطبیقی، پارک اتوماتیک، ترمز اضطراری اتوماتیک، رادار نقطه کور و… در فهرست تجهیزات آن‌ها دیده می‌شود.

آپشن‌های آئودی Q5 e-tron

با این حال به نظر می‌رسد که تویوتا BZ4X با پکیج کامل‌تری از امکانات وارد بازار ایران شده و تجهیزاتی مثل سردکن اتوماتیک صندلی‌های جلو، گرم‌کن فرمان و… را نیز به کاربران خود ارائه می‌دهد که در نسخه های غیر فول آئودی Q5 ایترون موجود نیستند.

البته باید به این نکته نیز توجه کرد که احتمال تغییر در تنوع و کمیت آپشن‌های خودروهای وارداتی هنگام تحویل به مشتریان وجود دارد و بهتر است از نمایندگی شرکت مربوطه در مورد فهرست دقیق تجهیزات خودروی مورد نظر استعلام لازم انجام شود.

آئودی Q5 ایترون تویوتا BZ4X
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند دارد دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
ضد واژگونی
اتو پارک دارد دارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد دارد
سنسور باران دارد دارد
سنسور فشار باد تایر دارد دارد
رادار نقطه کور دارد دارد
رادار تغییر لاین دارد دارد
رادار تصادف جلو دارد دارد
رادار تصادف عقب
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز اضطراری خودکار دارد دارد
ترمز پارک برقی دارد دارد
اتولایت دارد دارد
دی لایت دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرم‌کن فرمان دارد
پدال شیفتر دارد دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی  ۱۱.۶ اینچ دارد
سیستم صوتی  ۷ اسپیکر دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هداپ دارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد دارد
کیسه هوا ۶ عدد ۸ عدد
ورود بدون کلید دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد دارد
گرمکن صندلی جلو دارد دارد
سردکن صندلی جلو دارد دارد
ماساژور صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما دارد دارد
سانروف دارد

آئودی Q5 e-tron یا تویوتا BZ4X؟

در اینجا با دو مدل از کراس‌ اوورهای برقی معتبر و سطح‌بالای جهانی روبرو هستیم که هرکدام به‌خوبی می‌توانند نیازهای خانوادگی مشتریان ایرانی را برآورده کنند. با این حال اگر به یک صندوق جادارتر، طراحی ظاهری مجلل و تشریفاتی‌تر، اعتبار برند بیشتر در ایران، شأن اجتماعی به‌مراتب بالاتر، کابین بزرگ‌تر و مجهز به صندلی‌های ردیف سوم نیاز دارید، آئودی Q5 می‌تواند گزینهٔ بهتری برای شما باشد.

اما تویوتا BZ4X طراحی ظاهری اسپرت و آینده‌نگرانه‌تری ارائه می‌دهد و شتاب و میزان برد پیمایشی آن نیز کمی بالاتر از حریف آلمانی است. بنابراین اگر خودرویی برقی با شتاب بیشتر، امکانات کمی متنوع‌تر (نسبت به مدلهای کم آپشن آئودی کیو۵ برقی) و طراحی ظاهری مهیج‌تر می‌خواهید که بازار خرید و فروش قابل قبولی هم داشته باشد، تویوتا BZ4X به‌عنوان یک کراس‌اوور جمع‌وجور خانوادگی می‌تواند نیازهای شما را به‌خوبی برآورده سازد. ضمن آنکه احتمالاً لوازم بدنه و قطعات یدکی تویوتا نسبت به آئودی کمی ارزان‌تر خواهد بود و این مورد هزینه‌های نگهداری از محصول تویوتا را نسبت به حریف آلمانی پایین‌تر خواهد آورد.

نویسنده حسین باباپور

فروش فوری خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *