با صدور دعوتنامههای فروش، قیمت نهایی کراساوور وارداتی بی وای دی سانگ پلاس مدل ۲۰۲۵ توسط شرکت تیگارد موتور مشخص شد. بر این اساس، مشتریان برای تحویل این خودرو باید مبلغ ۳ میلیارد و ۶۳۸ میلیون تومان پرداخت کنند؛ رقمی که نشان از ادامه روند صعودی قیمت خودروهای وارداتی در سال ۱۴۰۳ دارد.
تعیین قیمت بی وای دی سانگ پلاس برای مشتریان نهایی
تیگارد موتور که پیشتر نیز در عرضه خودروهای وارداتی حضور فعال داشت، اینبار با مدل جدیدتری از بی وای دی سانگ پلاس وارد میدان شده است. پیش از این بی وای دی سانگ پلاس ۲۰۲۴ توسط بهمن موتور وارد شده بود. نخستین محموله بی وای دی در اواسط خردادماه ۱۴۰۳ وارد کشور شد و حالا با تکمیل مراحل ترخیص و شمارهگذاری، فاآیند تحویل به مشتریان وارد فاز اجرایی شده است.
نکته قابل توجه اینکه، مدل وارداتی تیگارد موتور از نظر فنی و امکانات رفاهی نسبت به نسخههای پیشین ارتقایافته است. پیشتر شرکت بیامکارز نیز نمونهای از این کراساوور چینی را به کشور وارد کرده بود، اما نسخه فعلی از نظر سال ساخت و سطح تجهیزات، یک سر و گردن بالاتر از نسخههای قبلی قرار دارد.
البته قیمت نهایی این خودرو صرفا به بهروزرسانی فنی و رفاهی محدود نمیشود. افزایش نرخ ارز تخصیصی و نیز تغییر در نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی گمرک از جمله عوامل مهمی هستند که منجر به رشد قابل توجه قیمت این خودرو نسبت به نسخههای قبلی شدهاند. بهویژه با سیاستهای اخیر بانک مرکزی و گمرک، واردکنندگان با هزینههای بیشتری نسبت به گذشته مواجه هستند که طبیعتاً در قیمت نهایی به مصرفکننده منعکس میشود.
بی وای دی سانگ پلاس ۲۰۲۵ را میتوان یکی از نمایندگان نسل جدید خودروهای چینی دانست که با تمرکز بر فناوری، ایمنی و طراحی مدرن پا به بازار ایران گذاشته است. از مشخصات فنی ارتقایافته، طراحی جلوپنجره و کابین متفاوت گرفته تا امکانات رفاهی متنوع، این خودرو تلاش دارد جای خود را در بازار رقابتی کراساوورهای میلیاردی باز کند.
با توجه به شرایط فعلی بازار خودرو و افت تولید داخلی، محصولات وارداتی با برندهای جدید چینی، فرصت مناسبی برای خریدارانی است که به دنبال خودروهای بهروز و قابل اتکا هستند. با این حال، قیمتگذاریهای میلیاردی، همچنان سد بزرگی در برابر تحقق رویای خودروی وارداتی برای بسیاری از خانوادههای ایرانی است.
در مجموع، اعلام قیمت نهایی بی وای دی سانگ پلاس ۲۰۲۵ را میتوان نشانهای از تثبیت مسیر جدید واردات خودرو در ایران دانست؛ مسیری که در آن، خودروهای چینی با امکانات بهروز و قیمتهای بالا جایگزین برندهای اروپایی و کرهای شدهاند. اکنون باید دید آیا بازار، از این خودرو استقبال خواهد کرد یا همچنان در انتظار تعدیل قیمتها باقی خواهد ماند.
نویسنده: میلاد قزللو
۴میلیارد پول یه ماشین چینی
نمیارزه