مقایسه چری تیگو 5 با ام وی ام X55 پرو

۳۰ آبان ۱۴۰۳ مقایسه چری تیگو 5 با ام وی ام X55 پرو

بازار خودرو ایران در دهه گذشته با کراس‌اوورهای کامپکت و ساب کمپکت (یک کلاس کوچک‌تر از کامپکت) پر شده است. آیا این مهم نشان‌دهنده تمایل مشتریان ایرانی به خرید خودروهای سایز کوچک است؟ قطعا خیر. اما فاکتورهایی چون قیمت ماشین، میزان مصرف سوخت و سهولت استفاده در محیط پرترافیک شهری مشتریان را به سوی این کلاس‌ از خودروها کشانده است.

در مقایسه تیگو 5 با X55pro، محصولاتی از دو کلاس مختلف از شرکت مدیران خودرو را مورد بررسی قرار می‌دهیم که از دیدگاه ابعاد خارجی تنها به اندازه یک کلاس با یکدیگر اختلاف دارند.

مشخصات فنی

چری تیگو 5 یکی از اولین کراس‌اوورهای مدیران خودرو بود که در زمان عرضه از سال ۱۳۹۵، از طراحی متمایز شرکت چری بهره می‌گرفت و در میان سایر محصولات مدیران خودرو متمایز جلوه می‌کرد. این خودرو از کلاس کراس‌اوورهای کامپکت، با دو ایراد بسیار اساسی همراه بود. اول آن‌که پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی آن (به قدرت ۱۳۹ اسب بخار و گشتاور ۱۸۲ نیوتن.متر) به هیچ عنوان توان و گشتاور کافی برای ارائه سواری درخور نیاز مشتریان ایرانی به همراه نداشت. دوم آن که گیربکس ضریب متغیر CVT این خودرو در ترکیب با پیشرانه ضعیف آن، موجب دشواری حرکت خودرو در سربالایی‌ها (مخصوصا به هنگام حمل وزن کامل سرنشینان) و شتاب‌گیری ابتدایی افتضاح آن شد.

پس از این دو فاکتور مهم که به شکنجه‌گر روزمره مالکان این خودرو بدل شد، باید فاکتور خرابی گیربکس بسیار حساس و بسیار ضعیف CVT را نیز در نظر بگیریم که به پاشنه آشیل تیگو ۵ بدل شد و مخارج سنگینی روی دستان مالکان این خودرو گذاشت. آن هم در شرایطی که شرکت مدیران خودرو توان تامین خدمات پس از فروش در زمینه تامین این حجم از گیربکس‌های خراب را نداشت.

تیگو 5 از سال ۱۳۹۵ تا پایان عرضه در سال ۱۴۰۰ با تغییرات ظاهری و فنی قابل توجهی همراه شد که مهم‌ترین آن تجهیز نسخه‌های نهایی تولید (مدل ۱۴۰۰) به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو و گیربکس CVT با ۹ ضریب دنده مجازی (ستاپ مشترک با تیگو ۷ نسل اول) بود که با کد تیپ TE شناخته می‌شود. این تغییر اساسی قابلیت‌های حرکتی تیگو ۵ را به شکل خیره‌کننده‌ای بهبود داد و رانندگی روزمره شهری با آن در خیابان‌های کشور را بهتر کرد. اما خوشبختانه با عرضه محصولات جدیدتر از سوی مدیران خودرو، این کراس‌اوور بدنام و پردردسر از خط تولید خداحافظی کرد.

از سوی دیگر، X55 (با نام‌های دیگر تیگو ۵x/تیگو 4 در سایر قسمت‌های بازار جهان) کراس‌اووری است ساب کامپکت که در سبد محصولات مدیران خودرو در بازار ایران، جایی در میان خانواده ام وی ام X33 (تیگو ۳) و تیگو ۵ قرار می‌گیرد. ام وی ام X55 با عرضه در سال ۱۳۹۸ از دیدگاه طراحی، جلوه بسیار بهتری به نسبت مدل خوش فروش و محبوب X33 از خود ارائه داد. این خودرو از همان ابتدا با ستاپ فنی تغییر یافته تیگو ۷ نسل اول، یعنی نسخه بهبودیافته همان پیشرانه ۱.۵ لیتر توربو با گیربکس CVT به‌کاررفته در تیپ TE تیگو ۵ مدل ۱۴۰۰ به بازار عرضه شد. از آن‌جایی که این پیشرانه مورد بهبود و تغییرات جزئی قرار گرفته بود و ام وی ام X55 پرو وزن کمتری در مقایسه با تیگو ۵ دارد، ویژگی‌های حرکتی این خودرو به شکل اندک از تیگو ۵ بهتر است.

نمی‌توان ام وی ام X55 پرو را بررسی کرد و سخنی از حواشی سنگین مربوط به فراخوان آن به میان نیاورد. اوایل سال جاری (۱۴۰۳)، اخباری مبنی بر شکسته شدن محور عقب یک نسخه X55 پرو کم کارکرد در اتوبان قم-کاشان که خوشبختانه آسیب جدی سرنشینان را به همراه نداشت، حاشیه سنگینی در رسانه‌های تخصصی حوزه خودرو به وجود آورد.

این موضوع زمانی اوج گرفت که مشخص شد نه‌فقط X55 و نه‌تنها در بازار ایران، بلکه گروهی از خانواده محصولات چری (نظیر اومودا ۵ یا همان فونیکس FX) در سایر بازارهای جهان (از جمله روسیه و مالزی) دچار مشکل مشابهی شده‌اند. این ایراد از تنظیمات اشتباه یک روبات جوشکار در کارخانه تولید محورهای عقب محصولات چری نشات گرفته بود که تحت تاثیر به‌روزرسانی این خط تولید اتفاق افتاد و تعداد مشخصی از محورهای تولیدی این خط را با ضعف قابل توجه در کیفیت جوشکاری نقاط اتصال مواجه کرد.

مدیران خودرو اولین فراخوان (Recall) رسمی صنعت خودروسازی کشور را به اجرا درآورد، اما ضعف بزرگ شرکت مدیران خودرو در این موضوع مهم، در حقیقت از واکنش دیرهنگام و عدم پذیرش مسئولیت آنی از سوی مدیران چینی چری نشات گرفت که منجر به نارضایتی بازار، افت اعتبار این شرکت و لطمه اعتباری شدید خانواده X55 در بازار کشور شد.

با وجود فاصله زیاد بین عرضه اولین سری از این دو خودرو، مقایسه تیگو 5 با X55pro شباهت‌های آنها را نمایان می‌کند.

مشخصات کلی

  چری تیگو ۵ ام وی ام X55 پرو
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور  ۱.۵ لیتر ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژر توربوشارژر
قدرت ۱۵۰ اسب بخار ۱۵۶ اسب بخار
گشتاور ۲۰۵ نیوتن.متر ۲۳۰ نیوتن.متر
گیربکس CVT CVT
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۱.۲ ثانیه ۱۱ ثانیه
سرعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر ۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان برقی (فقط تیپ TE) برقی
بدنه کراس اوور کامپکت کراس‌اوور ساب کامپکت
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

  چری تیگو ۵ ام وی ام X55 پرو
طول ۴۵۰۶ میلی‌متر ۴۳۱۸ میلی‌متر
عرض ۱۸۴۱ میلی‌متر ۱۸۳۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱۷۴۰ میلی‌متر ۱۶۶۲ میلی‌متر
فاصله محورها ۲۶۱۰ میلی‌متر ۲۶۱۰ میلی‌متر
وزن خالص ۱۵۳۷ کیلوگرم ۱۴۳۹ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق ۳۷۰ لیتر ۳۷۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۵ لیتر ۵۵ لیتر
قطر رینگ ۱۸ اینچ ۱۷ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی تیگو 5

طراحی X55 پرو

با وجود ارائه فیس‌لیفت‌های قابل قبول برای خانواده تیگو ۵، این خودرو ظاهر تخم‌مرغی خود را همواره حفظ کرده است. بهبود طراحی در نسخه‌های آخر تولیدی با تغییر گرافیک و طراحی سپر جلو و سیستم روشنایی در روز و چراغ‌های عقب مجهز به روشنایی LED خطی بود که ظاهر تیگو5 را در گذر زمان با المان‌های روز همسو نگه‌ داشت. عدم تناسب هندسی اجزا بدنه و اتاق؛ مخصوصا ارتفاع قابل توجه به نسبت عرض خودرو، یکی از بارزترین نقاط ضعف طراحی این کراس‌اوور چینی است که البته در طیف گسترده‌ای از محصولات صنعت خودرو ساخت چین (و نه فقط در خانواده چری) دیده می‌شود. با این حال، تیگو ۵ به دلیل تعلق طراحی ابتدایی به سال ۲۰۱۳، نمی‌توانست با هیچ روشی ظاهر نسبتا قدیمی خود را مخفی کند.

این در حالی است که ام وی ام X55 با عرضه در سال ۲۰۱۷، از دیدگاه طراحی چند سر و گردن بالاتر از تیگو ۵ است. این خودرو در نمای خارجی خود با المان‌های جدید طراحی چری برای آن دوران نظیر برجستگی قابل توجه گلگیر جلو و عقب همراه بود که موجب شد در مقایسه با نسل‌های جدیدتر X33 نیز همچنان زیباتر جلوه کند. نسخه فیس‌لیفت‌شده این خودرو در بازار ایران از تریم تزئیناتی قرمز‌ رنگ بر روی ریم‌ها، کالیپر ترمز و بدنه، گرافیک جدید چراغ‌های جلو و جلوپنجره کهکشانی جدید بهره گرفت که از مهم‌ترین تغییرات طراحی انجام‌شده بر محصولات وقت برند چری بود.

در انتهای موضوع مقایسه تیگو 5 با X55pro در بخش طراحی، ام وی ام X55 پرو با ابعادی جمع‌وجورتر و ظاهری به‌روز‌تر، خواسته یا ناخواسته جلوه‌ای اسپرت‌تر در قیاس با تیگو ۵ به همراه دارد. همین موضوع نیز موجب شد تا بیشتر طیف مشتریان این محصول را افراد میانسال و جوانان تشکیل دهند.

طراحی داخلی

کابین تیگو 5

کابین X55 پرو

داستان مقایسه X55pro با تیگو 5 در نمای داخلی نیز شباهتی بسیار نزدیک به داستان نمای خارجی آن‌ها دارد. آخرین نسخه عرضه‌شده از تیگو ۵ در بازار ایران با برخی بهبود‌های ظاهری همراه شد که استفاده از تریم دو رنگ پوشش طرح چرم کابین و استفاده از نمایشگر بزرگ‌تر ۱۰ اینچی عمودی، از مهم‌ترین آن‌ها است. سایر المان‌های اصلی طراحی کابین در تیگو ۵ دست‌نخورده باقی ماند و همین موضوع نشان‌دهنده قدمت و اختلاف زمان طراحی میان آن با X55 پرو است.

نمای داخلی ام وی ام X55 پرو در نسخه فیس لیفت از داشبرد و طراحی داخلی مشابه تیگو ۷ نسل دوم بهره گرفت. این موضوعی بود که بسیاری از مشتریان X55 را خوشحال و مالکان تیگو ۷ نسل دوم را دلخور کرد، چرا که فضای کابین یک خودرو اقتصادی از محصولات ام وی ام، از این پس به نمای داخلی مدل لوکس‌تر سری اول تیگو ۷ نسل دوم شباهت کامل پیدا کرده بود. بعدها و با عرضه تیگو ۷ نسل دوم فیس‌لیفت‌شده و تغییر کامل سبک طراحی داخلی کابین آن، این موضوع به طور کلی فراموش شد.

از این رو نمای داخلی ام وی ام X55 پرو از دیدگاه مینیمال‌گرایی و جذابیت بصری، جلوه بسیار زیباتر و گیراتری نسبت به آخرین و به‌روزترین مدل تیگو ۵ دارد و می‌تواند تا حدودی احساس لوکس‌گرایی را نیز به سرنشینان هدیه کند. در حالی که کابین چری تیگو ۵ از دیدگاه طراحی و متریال به کار رفته، هم قدیمی‌تر است و هم میان‌رده.

آپشن ها و امکانات

برترین تیپ عرضه‌شده از چری تیگو 5 یا همان تیپ TE مدل ۱۴۰۰، با ارائه برخی بهبود‌های بصری و امکانات رفاهی و ایمنی نظیر فرمان برقی حساس به سرعت، کنترل ایستایی در سربالایی، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران، دوربین ۳۶۰ درجه، استفاده از نمایشگر مولتی مدیا ۱۰ اینچ عمودی و سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دیجیتال با کنترل لمسی از روی نمایشگر مرکزی، برای دوران عرضه از جایگاه قابل قبولی برخوردار شد.

اما ام وی ام X55 پرو با عرضه در سال‌های بعد، قابلیت‌های رفاهی و ایمنی بیشتری با خود به همراه داشت تا با استانداردهای روز صنعت خودروسازی کشور نیز هماهنگ‌تر باشد. ویژگی‌هایی چون کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل حرکت در سرازیری، ریموت استارتر، سنسور پارک عقب، ترمز پارک برقی، اتوهلد، سیستم روشنایی LED، نورپردازی انتزاعی ۷ رنگ کابین، نمایشگر ۱۰.۲ اینچی مرکزی مولتی مدیا، دوربین ۳۶۰ درجه، نمایشگر ۷.۰ اینچی دیجیتال کلاستر، دوربین ثبت وقایع، ۶ کیسه ایمنی هوا (۲ عدد بیشتر از تیگو ۵)، دریچه تهویه مطبوع ردیف دوم، گرم‌کن صندلی‌های جلو و شارژر بی‌سیم، تا حد مناسبی بالاتر از تیگو ۵ قرار می‌گیرد.

  چری تیگو ۵ ام وی ام X55 پرو
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد دارد
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
اتو پارک ندارد ندارد
سنسور جلو دارد ندارد
سنسور عقب دارد دارد
رادار نقطه کور ندارد ندارد
رادار تغییر لاین ندارد ندارد
رادار تصادف جلو ندارد ندارد
رادار تصادف عقب ندارد ندارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی ندارد ندارد
ترمز اضطراری ندارد ندارد
ترمز پارک برقی ندارد ندارد
پدال شیفتر ندارد ندارد
اتولایت دارد دارد
چراغ روز دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرم کن فرمان ندارد ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد دارد
ناوبری دارد دارد
نمایشگر هدآپ ندارد ندارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد دارد
کیسه هوا دارد دارد
ورود بدون کلید دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد دارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد ندارد
گرمکن صندلی جلو ندارد دارد
سردکن صندلی جلو ندارد ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد ندارد
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما ندارد ندارد
سانروف دارد دارد

خرید چری تیگو ۵ یا ام وی ام X55 پرو

نمای عقب تیگو 5

نمای عقب X55 پرو

بعد از مقایسه تیگو 5 با X55pro، انتخاب میان دو خودرو برای مشتری نهایی تقریبا واضح است. تیگو ۵ یک کراس‌اوور قدیمی خارج‌شده از خط تولید با اندک فضای داخلی جادارتر و پیشرانه و گیربکس مناسب (در تیپ TE مدل ۱۴۰۰) است که نمونه‌های قدیمی‌تر آن از نظر رانندگی و دوام در جایگاه بسیاری بدی قرار دارند. در نتیجه جز نمونه دست دوم تیپ TE، خرید خودرو از هیچ تیپ دیگری از آن توصیه نمی‌شود.

ام وی ام X55 پرو خودرویی به‌روز‌تر، زیباتر، جوان‌پسند و با داشتن برخی امکانات رفاهی و ایمنی بهتر است که از نظر حس و حال رانندگی نیز بر تیگو ۵ برتری دارد. اما سابقه خدشه‌دار این خودرو پس از داستان شکستن محور عقب آن، حتی پس از رفع ایراد و جایگزینی نمونه‌های معیوب هنوز هم برای بسیاری از مشتریان قابل هضم نیست. اگر موضوع شکستن اکسل عقب این خودرو را از ذهن بیرون کنیم و اصلاح نسخه‌های ایراددار آن را بپذیریم، ام وی ام X55 پرو تقریبا از هر نظر بهتر از تیگو ۵ است.

مالکان تیگو 5 قدیمی اگر قصد تعویض ماشین را دارند، می‌توانند برای فروش خودرو اقدام کنند و به جای آن به سراغ محصولات جدیدتر مدیران خودرو بروند. قیمت خودرو خارجی مدام رو به افزایش است و قیمت این دو محصول مدیران خودرو نیز هر ساله بالاتر می‌رود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی