شوال H6 هیبرید بهمن؛ بررسی و مشخصات فنی

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ شوال H6 هیبرید بهمن؛ بررسی و مشخصات فنی

شرکت بهمن موتور خبر از همکاری دوباره خود با گروه خودروسازی گریت وال (GWM) چین برای تولید محصولات زیرمجموعه شاسی بلندساز هاوال (Haval) تحت نام داخلی شِوال (Cheval) داده است.

اولین محصول این برند نوظهور در بازار ایران، خودرویی هیبرید با نام شوال H6 هیبرید خواهد بود که در حقیقت نسخه مونتاژی از نسل سوم هاوال H6 است. هاوال H6 هیبرید که پیش از این به‌عنوان یک خودرو وارداتی توسط گروه بهمن در اختیار خریداران قرار گرفته، یک کراس‌اوور سایز متوسط است که در مدت زمان کوتاه مونتاژ نسخه نسل دوم آن در ایران، استقبال گرمی را تجربه کرد.

معرفی شوال H6 هیبرید

سال ۱۳۹۷ و پیش از اعمال تحریم‌ها، محصولات برند هاوال، زیرمجموعه شاسی بلندساز گروه خودروسازی گریت وال، از سوی بهمن موتور و در مدت زمان بسیار کوتاه مونتاژ شد. کیفیت قابل توجه محصولات برند هاوال که بهصورت تخصصی و در سایه گریت وال به تولید انواع شاسی‌بلند مشغول بود به اندازه‌ای جلب توجه کرد که خیلی زود برند هاوال در بازار ایران به‌عنوان یک شاسی‌بلند چینی ارزنده و توانمند جا افتاد.

Cheval H6 Hybrid HEV 03

اما این مهم به دلیل تحریم‌های سنگین پسابرجام پایدار نماند و گریت وال نیز از بازار ایران خداحافظی کرد تا مسیر برای خودروسازان رده دوم و سوم چینی باز شود. بعد از آزادسازی واردات، هاوال با مدل H6 هیبرید به‌عنوان یک خودرو وارداتی بازار ایران برگشت. حالا با بازگشت برند هاوال به خط تولید بهمن موتور و البته با نام متمایز و عجیب شوال (Cheval)، امید بر آن است که این برند خوشنام خیلی زود روانه بازار کشور شود.

شِوال کلمه‌ای فرانسوی و برگرفته از ریشه لاتین به معنای اسب است که به نام اصلی برند هاوال، ریتم و نگارشی بسیار نزدیک دارد.

طراحی ظاهری شوالH6  هیبرید

نمی‌توان ظاهر بیرونی نسخه نسل سوم هاوال H6 یا همان شوال H6 بهمن موتور را دید و متوجه ارتباط بصری آن با نمونه نسل دوم نشد. ساختار سیستم روشنایی عقب پیوسته و اتصال روشنایی جلو به جلوپنجره همچنان حفظ شده است. اما گرافیک طراحی این بخش‌ها تفاوت بسیار زیادی یافته و خودرو ظاهری مدرن‌تر و متمایزتر پیدا کرده است.

جلوپنجره نسخه هیبرید حالا با ساختار کل سپر ادغام شده و تماما مشبک است. در نتیجه حدود ۸۰ درصد از نمای جلو خودرو را یک جلوپنجره بسیار بزرگ تشکیل می‌دهد که ظاهری فضایی به همراه دارد. در بخش انتهایی خبری از سراگزوز نیست و نمای جانبی خط شانه برجسته بالای دستگیره درها و گلگیرهای بیرون زده، ظاهر عضلانی را که در تمامی مدل‌های هاوال رویت می‌شد، تکرار کرده است.

Cheval H6 Hybrid HEV

استفاده از تریم تزئیناتی سبز فسفری در نمای جلو و عقب خودرو شاید کمی از جلوه اسپرت محصولات هاوال را به بیننده القا کند، اما این تریم تزئیناتی بیشتر نمادی برای تعیین هویت هیبرید و نسبتا پاک خودرو است.

نسل سوم H6 از سال ۲۰۲۰ روانه بازار کشور چین شد، اما نمونه هیبرید رونمایی‌شده بهمن موتور و بازار ایران، در حقیقت در سال ۲۰۲۲ به بازار چین رسید و تغییرات طراحی ارائه‌شده در فیس لیفت سال ۲۰۲۴ شامل حال آن نشده است.

طراحی داخلی شوال H6 HEV

فضای داخل کابین شوال H6 هیبرید همان المان‌هایی را به همراه دارد که معمولا در میان خودروهای تمام الکتریکی نوین بازار امروز جهان به چشم می‌خورد. یعنی المان‌های میانه‌رو، مملو از سادگی و دوری از اغراق که نشانگر ساختار ساده و مهندسی بی‌آلایش تکنولوژی خودروهای الکتریکی است.

Cheval H6 Hybrid HEV

داشبرد افقی خودرو طراحی نامتقارن دارد که با رسیدن خطوط عرضی به پشت غربیلک فرمان سه‌شاخه جذاب آن، فرو رفته و کلاستر تمام دیجیتال را در خود جای می‌دهد. نمایشگر سیستم مولتی‌مدیا به‌صورت شناور در میانه داشبرد و بالای کنسول وسط جا خوش کرده است. کنسول میانی با طراحی طبقانی پوشیده از تریم تزئیناتی مشکی پیانویی است و طراحی بسیار ساده‌ای دارد که جز برخی کلید‌های فیزیکی کنترل سیستم‌های خودرو و یک اهرم دوار به عنوان شیفتر دنده، هیچ پیچیدگی دیگری را به نمایش نمی‌گذارد.

Cheval H6 Hybrid HEV

تریم تزئیناتی مسی به‌کاررفته روی رودری‌ها، داشبرد و غربیلک فرمان در ترکیب با پوشش دورنگ تریم داخلی و سیستم روشنایی انتزاعی کابین، جلوه‌ای از لوکس‌گرایی و حس پریمیوم را به سرنشینان منتقل می‌کند که بدون تردید نشان‌دهنده مسیر بسیار طولانی است که چینی‌ها در دهه گذشته برای بهبود سبک طراحی داخلی و خارجی خودروهای خود طی کرده‌اند.

Cheval H6 Hybrid HEV

مشخصات فنی شوالH6  هیبرید

شوال H6 هیبرید از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو در کنار یک موتور آهنربا دائمی از ساخته‌های بورگ وارنر آمریکا بهره می‌گیرد که به کمک یک پک باتری به ظرفیت بسیار پایین ۱.۶۹ کیلووات.ساعت تغذیه می‌شود. اعداد و ارقام و مشخصات اعلام‌شده برای نسخه هیبرید با اطلاعات نسخه بازار چین همخوانی ندارد. حتی نوع سیستم هیبرید به‌کاررفته در کاتالوگ مشخصات این خودرو نیز عنوان نشده است، اما انتظار می‌رود که این خودرو یک نمونه هیبرید ملایم (MHEV) باشد که تنها به منظور کاهش مصرف سوخت در سرعت پایین و ترافیک شهری از سیستم هیبرید با باتری ضعیف بهره گرفته است.

Cheval H6 Hybrid HEV

همانند بیشتر خودروهای هیبرید، شوال H6 HEV نیز برای انتقال نیرو به محور جلو، از گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر هیبرید با نام E-CVT یا همان DHT بهره می‌گیرد. این گیربکس که از نظر ساختار طراحی داخلی هیچ ارتباطی به گیربکس اتوماتیک تسمه‌ای CVT ندارد، این امکان را فراهم می‌کند که دو موتور بنزینی و برقی خودرو به صورت موازی یا سری به چرخ‌های خودرو متصل باشند.

در نتیجه حالات رانندگی بسیار متفاوتی برای تامین نیروی دورانی چرخ‌ها و همچنین شارژ پک باتری خودرو وجود دارد که این تغییر حالت به صورت اتوماتیک و از طریق کامپیوتر خودرو انجام گرفته و راننده دخالتی در تغییر یا انتخاب آن‌ها ندارد.

به این ترتیب که در سرعت پایین، موتور برقی به کمک شارژ باتری حرکت خودرو در ترافیک را کنترل می‌کند. با افزایش سرعت یا نیاز به شتاب‌گیری ناگهانی، پیشرانه بنزینی روشن شده و گشتاور بیشتری را در اختیار محور جلو قرار می‌دهد. همچنین اگر شارژ باتری رو به پایان باشد، پیشرانه بنزینی روشن شده و ضمن بر عهده گرفتن تامین نیروی حرکتی خودرو، به کمک موتور الکتریکی پک باتری را نیز شارژ می‌کند.

Cheval H6 Hybrid HEV

در نتیجه با توجه به نحوه عملکرد متغیر سری-موازی دو موتور، لازم به تاکید است که مجموع گشتاور و قدرت این ستاپ هیبرید الزاما از جمع خروجی هر دو سیستم پیشرانه حاصل نشده و بیشینه توان و گشتارور خودرو معمولا محدود به مشخصات موتور پربازده‌تر الکتریکی است.

Cheval H6 Hybrid HEV

در نتیجه اگر با این دست خودروهای هیبرید همواره پرشتاب و تند و تیز رانندگی کنید، پیشرانه بنزینی بیشترین بار حرکتی خودرو را بر دوش خواهد کشید و مصرف سوخت خودرو عملا با یک خودرو تمام بنزینی تفاوتی نخواهد داشت. ازاین‌رو مصرف سوخت ایدئال اعلام‌شده در کاتالوگ خودرو هرگز محقق نخواهد شد.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی + برقی (هیبرید)
حجم موتور ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ /۱۶
تنفس موتور توربوشارژر
قدرت ۱۴۷ اسب بخار (بنزینی)

۱۷۴ اسب بخار (برقی)

گشتاور ۲۳۰ نیوتن.متر (بنزینی)

۳۰۰ نیوتون.متر (برقی)

گیربکس DHT
محور محرک جلو
شتاب ۹ ثانیه
سرعت
مصرف سوخت ۵.۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵
فرمان برقی
بدنه کراس‌اوور متوسط
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۶۸۳ میلیمتر
عرض ۱۸۸۶ میلیمتر
ارتفاع ۱۷۳۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۷۳۸ میلیمتر
وزن خالص ۱۷۲۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۰۷ لیتر
حجم مخزن سوخت ۶۱ لیتر
قطر رینگ ۱۹ اینچ

Cheval H6 Hybrid HEV

آپشن های شوال H6 HEV

به عنوان یک خودرو مونتاژی، شوال H6 در بخش امکانات رفاهی و ایمنی بسیار توانمند ظاهر می‌شود.

Cheval H6 Hybrid HEV

این خودرو با طیف نسبتا کامل سیستم کمک راننده، کنترل کشش و پایداری، ترمز پارک برقی و اتوهلد، کنترل حرکت در سرازیری و سربالایی، ورود و استارت بدون کلید، سنسور نور و باران، ۶ کیسه ایمنی هوا، سنسور پارک عقب و جلو، دوربین ۳۶۰ درجه، دوربین ثبت وقایع، سیستم پارک اتوماتیک، استارت/استاپ اتوماتیک، صندلی ردیف جلو با گرم‌کن و سرد کن و تنظیم گودی کمر برای راننده، سیستم مولتی مدیا با ۸ اسپیکر و نمایشگر ۱۰.۳ این و کلاستر ۱۰.۲۵ اینچ، شارژر بی‌سیم تلفن همراه، سیستم روشنایی LED، مه‌شکن‌های اتوماتیک حساس به زاویه فرمان، ورود و استارت بدون کلید، سانروف پانوراما، سنسور در صندوق عقب، نمایشگر HUD، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با خروجی مجزا برای ردیف دوم و پاور ویندوز روانه بازار می‌شود تا امکانات رفاهی و ایمنی خود را به رخ رقبا بکشد.

Cheval H6 Hybrid HEV

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
ضد واژگونی
اتو پارک دارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
سنسور باران دارد
سنسور فشار باد تایر دارد
سنسور خواب‌آلودگی راننده
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو دارد
رادار تصادف عقب دارد
رادار تابلوخوان دارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری خودکار دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
دی لایت دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان
پدال شیفتر
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ۱۰.۳ اینچ
سیستم صوتی ۸ اسپیکر
ناوبری
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
هداپ دارد
کیسه هوا ۶ عدد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرمکن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو دارد
ماساژور صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما دارد
سانروف دارد

مزایای شوال H6 HEV

  • طراحی مدرن و به روز
  • قوای فنی مناسب
  • اعتبار برند در بازار چین
  • قیمت نهایی نسبتا معقول به دلیل مونتاژ
  • مصرف سوخت کم در صورت رانندگی صحیح
  • سطح امکانات رفاهی و ایمنی قابل توجه

Cheval H6 Hybrid HEV

معایب شوالH6  هیبرید

  • طراحی نه‌چندان جذاب
  • سیستم انتقال نیروی تک‌محور
  • قیمت نهایی قابل توجه
  • پک باتری بسیار کوچک

Cheval H6 Hybrid HEV

قیمت شوالH6  هیبرید در بازار

هنوز بسیار زود است که بخواهیم در خصوص قیمت نهایی و تمام‌شده شوال H6 هیبرید صحبت کنیم. اما با در نظر داشتن سطح امکانات رفاهی و ایمنی قابل توجه، ساختار هیبرید نسبتا پیچیده آن که معمولا در بازار ایران با قیمت بالاتر همراه است و همچنین بازه قیمت ۳۰ تا ۳۹ هزار دلاری آن، نسخه وارداتی این خودرو در بازار ایران حدود ۲.۸ تا ۳ میلیارد تومان خرید و فروش می‌شود. هرچند که عرضه این خودرو به عنوان یک محصول مونتاژی بدون تردید در بهبود بازه قیمت نهایی آن نقشی موثر خواهد داشت.

با این حال اگر این خودرو را با رقبای شناخته شده نظیر فونیکس تیگو ۸ e+ هیبرید مقایسه کنیم، شوال H6 می‌تواند به عنوان یک رقیب توانمند ظاهر شود.

نویسنده: شهاب انیسی

فروش فوری خودرو