بررسی انواع مدل و تیپ های فیدلیتی

۲۸ تیر ۱۴۰۴ بررسی انواع مدل و تیپ های فیدلیتی

فیدلیتی یکی از پرفروش‌ترین کراس‌اوورهای چینی بازار کشورمان محسوب می‌شود و از ابتدای عرضه توسط بهمن موتور به خوبی مورد توجه بازار قرار گرفته است. همین توجه باعث شد تا بهمن موتور نسخه‌های مختلفی از این کراس‌اوور متوسط را روی خط مونتاژ خود بیاورد. آشنایی با انواع فیدلیتی و تفاوت آنها با هم می‌تواند در زمان خرید خودرو به شما کمک کند.

معرفی فیدلیتی

خودرویی که در بازار ایران با نام فیدلیتی می‌شناسیم، در اصل محصولی از شرکت جتور چین است که خود جتور هم از زیرمجموعه‌های چری محسوب می‌شود و محصولات آن اشتراک فنی زیادی با محصولات چری دارند.

اولین فیدلیتی بازار ایران فیدلیتی پرایم است که از سال ۱۴۰۰ روی خط مونتاژ بهمن موتور آمد. فیدلیتی پرایم در اصل جتور X70s است که سال ۲۰۱۸ در بازار چین معرفی و عرضه شد.

دومین فیدلیتی بازار ایران، فیدلیتی پرستیژ نام دارد که از اواخر سال ۱۴۰۲ روی خط مونتاژ بهمن موتور آمد. فیدلیتی پرستیژ در اصل جتور X70 پلاس نام دارد که سال ۲۰۲۰ به عنوان نسخه فیس‌لیفت و ارتقایافته جتور X70 در بازار چین معرفی و عرضه شد.

سومین و جدیدترین تیپ فیدلیتی در بازار کشورمان، فیدلیتی الیت است که اشتراک ظاهری و فنی زیادی با فیدلیتی پرایم دارد و از سال ۱۴۰۴ جایگزین نسخه پرایم در خط مونتاژ بهمن موتور شده است. البته فیدلیتی الیت در بازار چین خودرو جدیدی نیست و از سال ۲۰۱۹ به عنوان نسخه فیس‌لیفت جتور X70s به بازار آمده است.

ناگفته نماند که بهمن موتور چند وقتی است نسخه چهارمی از فیدلیتی به نام فیدلیتی XB1 را معرفی کرده و قرار است در آینده نزدیک آن را مونتاژ کند. فیدلیتی XB1 خودرویی مستقل از سایر نسخه‌های فیدلیتی است و در بازار چین با نام جتور داشینگ (dashing) شناخته می‌شود. جتور داشینگ از سال ۲۰۲۲ در بازار چین عرضه شده است و در سال ۱۴۰۴ یا ۱۴۰۵ به بازار کشور ما خواهد آمد.

انواع فیدلیتی در بازار ایران

در ادامه به جزئیات ویژگی‌ها و مشخصات هر چهار نسخه فیدلیتی در بازار کشورمان خواهیم پرداخت.

فیدلیتی پرایم

فیدلیتی پرایم که به عنوان نخستین نسخه فیدلیتی در بازار کشورمان شناخته می‌شود، سال ۱۴۰۰ در دو نسخه ۵ نفره (تیپ ۱) و ۷نفره (تیپ ۲) روی خط مونتاژ بهمن موتور آمد و تا سال ۱۴۰۴ تولید شد. خریداران فیدلیتی پرایم در هنگام ثبت نام امکان انتخاب طرح رینگ خودرو را هم از بین دو طرح ۵ پَر یا ۱۰ پَر داشتند.

فیدلیتی پرایم

پیشرانه فیدلیتی پرایم یک نسخه ۱.۵ لیتری توربو با پاشش سوخت چند نقطه‌ای (MPI) است. این موتور که با کد E4T15C شناخته می‌شود، پیشرانه‌ای معروف در گروه چری است و در بسیاری از محصولات این گروه که در بازار کشورمان حضور دارند استفاده شده است. از این محصولات می‌توانیم به فونیکس تیگو ۷ پرو، فونیکس آریزو ۶ پرو، ام وی ام X55 پرو، ریسپکت پرایم و… اشاره کنیم.

این پیشرانه حداکثر قدرت ۱۵۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۳۰ نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) به محور جلو فیدلیتی پرایم منتقل می‌کند. البته نوع گیربکس فیدلیتی پرایم بسته به بازه زمانی تولید متفاوت است.

از ابتدای تولید فیدلیتی پرایم تا اواخر سال ۱۴۰۱، این خودرو از گیربکس دوکلاچه خشک (Dry DCT) استفاده می‌کرد و لیور دنده آن از نوع مکانیکی بود. اما بعد از مشخص شدن مشکلات این نوع گیربکس و داغ کردن آن در ترافیک‌ها، از زمستان سال ۱۴۰۱ به بعد بهمن موتور آن را با نوع دوکلاچه تر (Wet DCT) عوض کرد. سایر مشخصات این نسخه‌ها که در بازار با عنوان فیدلیتی پرایم گیربکس جدید شناخته می‌شوند، با فیدلیتی پرایم‌های قبلی یکسان است. فقط لیور دنده از نوع الکترونیکی شده و چیدمان برخی اجزای کابین هم متفاوت است.مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد هر دو نسخه فیدلیتی پرایم هم به ترتیب برابر با ۸.۱ لیتر در صد کیلومتر و ۱۱.۹ ثانیه است.

کابین فیدلیتی پرایم

از آپشن‌های رفاهی و ایمنی فیدلیتی پرایم هم می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

کی‌لس استارتر،‌ کروز کنترل، سقف پانوراما، مالتی مدیا با مانیتور ۱۰.۲۵ اینچی لمسی و ۸ بلندگو، دوربین ۳۶۰ درجه، دوربین ثبت وقایع، سنسور پارک جلو و عقب، ترمز پارک برقی با اتوهلد، درب صندوق بار برقی با سنسور حرکتی پا، تنظیم برقی صندلی راننده در ۶ جهت و صندلی سرنشین جلو در ۴ جهت، گرم‌کن صندلی‌های جلو، نورپردازی محیطی کابین، تهویه مطبوع الکتریکی، حالت رانندگی Eco / Sport، سنسور نور،‌ سنسور باران، آینه‌های جانبی تاشو برقی، آینه میانی الکتروکرومیک، شارژر وایرلس تلفن همراه، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، هشداردهنده نقاط کور (BSD)، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط (LDW)، ۴ ایربگ و…

فیدلیتی پرستیژ

دومین تیپ فیدلیتی در بازار کشورمان فیدلیتی پرستیژ است که از اواخر سال ۱۴۰۲ به بازار آمد و عرضه آن تاکنون ادامه دارد. فیدلیتی پرستیژ هم مثل نسخه پرایم در دو تیپ ۵ نفره و ۷ نفره عرضه می‌شود که این دو تیپ به‌جز تعداد صندلی باهم تفاوت دیگری ندارند. البته فیدلیتی با دو نوع تریم داخلی عرضه می‌شود و رنگ کابین آن می‌تواند سفید – مشکی یا سفید – قهوه‌ای باشد.

فیدلیتی پرستیژ

فیدلیتی پرستیژ از یک پیشرانه ۱.۶ لیتری توربو با سیستم پاشش مستقیم سوخت (GDI) بهره می‌برد. این پیشرانه که با کد SQRF4J16 شناخته می‌شود هم از موتورهای معروف گروه چری است و در بسیاری از خودروهای حاضر در بازار کشورمان مثل لوکانو L7، فونیکس FX پرمیوم، فونیکس تیگو ۷ پرو مکس، فونیکس آریزو ۶ جی تی و… استفاده شده است.

پیشرانه مذکور حداکثر قدرت ۱۹۷ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۹۰ نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه تر (Wet DCT) به محور جلو فیدلیتی پرستیژ منتقل می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد فیدلیتی پرستیژ هم به ترتیب برابر با ۸.۳ لیتر در صد کیلومتر و ۹.۹ ثانیه است.

کابین فیدلیتی پرستیژ

فیدلیتی پرستیژ از نظر آپشن هم نسبت به نسخه پرایم پیشرفت قابل توجهی داشته است و از سیستم‌های کمکی رانندگی (ADAS) بهره می‌برد. این سیستم‌ها که در فیدلیتی پرستیژ شامل کروز کنترل تطبیقی (ACC)، هشداردهنده نقاط کور (BSD)، رادار هشدار موانع متحرک عقب در هنگام خروج از پارک (RCTA)، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط (LDW)، هشداردهنده خطر برخورد از جلو (FCW)، ترمز اضطراری اتوماتیک (AEB)، رادار هشدار تغییر لاین (LCA)، رادار کمکی حرکت در ترافیک (TJA)، رادار کروز یکپارچه (ICA)، نگهدارنده اتوماتیک خودرو بین خطوط (LKA)، هشداردهنده موانع در هنگام بازکردن درب‌ها (DOW) و نور بالا اتوماتیک (IHC) می‌شوند؛ سطح ۲.۵ از رانندگی اتوماتیک را به این خودرو می‌بخشند. به این معنا که در صورت مساعد بودن شرایط مسیر، راننده فیدلیتی پرستیژ می‌تواند کار رانندگی را به خودرو واگذار کند اما خودش باید هوشیار باشد و به کار سیستم‌ها نظارت کند.

از سایر آپشن‌هایی که فیدلیتی پرستیژ نسبت به فیدلیتی پرایم بیش‌تر دارد می‌توانیم به سردکن صندلی‌های جلو، حافظه صندلی راننده، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله با کنترل مستقل برای ردیف دوم، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، حالت رانندگی Normal، کنترل حرکت در سراشیبی (HDC) و ایربگ‌های پرده‌ای اشاره کنیم.

فیدلیتی الیت

سومین نسخه فیدلیتی در بازار کشورمان فیدلیتی الیت است که از سال ۱۴۰۴ جای نسخه پرایم را در خط مونتاژ بهمن موتور گرفته است. فیدلیتی الیت از نظر فنی تفاوتی با نسخه پرایم ندارد و از نظر ظاهری هم تنها یک فیس‌لیفت مختصر را تجربه کرده و قسمت‌هایی مثل سپرها، رینگ‌ها و جلوپنجره آن نسبت به نسخه پرایم تغییر کرده‌اند. اما در کابین تغییر خاصی نمی‌بینیم.

فیدلیتی الیت

فیدلیتی الیت در بحث آپشن تغییراتی اندک نسبت به فیدلیتی پرایم داشته و سردکن صندلی‌های جلو، اپل کارپلی و اندروید اتو به آن اضافه شده است اما فاقد هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط (LDW) است.

فیدلیتی XB1

فیدلیتی XB1 از نظر ظاهری کاملاً به‌روزتر و جذاب‌تر از سایر نسخه‌های فیدلیتی به نظر می‌رسد و قرار است نقش نسخه جوان‌پسند این خودرو را در سبد محصولات بهمن موتور بازی کند. ابعاد فیدلیتی XB1 اندکی کوچک‌تر از سایر تیپ‌ها است و به همین دلیل تنها در نسخه 5 نفره تولید می‌شود.

فیدلیتی xb1

مشخصات فنی فیدلیتی XB1 با فیدلیتی پرستیژ یکسان است. فیدلیتی XB1 کامل‌ترین نسخه فیدلیتی از نظر آپشن هم هست و از امکانات مشابه فیدلیتی پرستیژ به علاوه هدآپ دیسپلی و حافظه صندلی سرنشین جلو بهره می‌برد.

کدام تیپ فیدلیتی بهتر است؟

با توجه به این‌که فیدلیتی XB1 هنوز به بازار عرضه نشده است و قیمت آن مشخص نیست، نمی‌توانیم اظهار نظر دقیقی در خصوص ارزش خرید آن داشته باشیم. اما از بین سه تیپ پرایم، پرستیژ و الیت، فیدلیتی پرستیژ گزینه کامل‌تری است که البته قیمت بسیار بالاتری هم نسبت به دو تیپ دیگر دارد.

بنابراین اگر محدودیت بودجه را کنار بگذاریم،‌ تیپ پرستیژ ارزش خرید بالاتری دارد اما از بین دو تیپ پرایم و الیت، توصیه ما خرید تیپ الیت است. چراکه در ازای افزایش قیمت اندک، ظاهری جدیدتر و یکی دو آپشن بیش‌تر را ارائه می‌کند. ضمن این‌که در تیپ الیت، یک‌سری تغییرات نرم افزاری را هم شاهد هستیم که باعث بهبود در عملکرد کلی خودرو شده است.

نویسنده: امیر خادمی پور

فروش فوری خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *