فهرست مطالب
در روند فروش خودرو، یکی از دغدغههای اصلی مالکان، نداشتن کارت سوخت یا نامشخص بودن وضعیت آن است. گمکردن کارت سوخت خودرو یک مشکل ساده و رایج است اما نبود همین کارت کوچک میتواند باعث کاهش قیمت یا حتی کنسلشدن فروش شود. به همین دلیل، استعلام و پیگیری کارت سوخت المثنی و صفر، اهمیت زیادی پیدا میکند. در این مطلب، به شما کمک میکنیم تا به سادهترین روش، وضعیت کارت سوخت ماشین یا موتور سیکلت خود را بررسی و برای دریافت آن اقدام کنید.
اگر در ادامه این مطلب با ما باشید اول به شما روشهای پیگیری وضعیت صدور کارت سوخت جدید را یاد میدهیم، سپس میگوییم اگر کارت سوختمان را گم کردیم یا در جایگاه سوخت جا گذاشتیم، نحوه استعلام آن چگونه است.
1-پیگیری کارت سوخت ماشین و موتورسیکلت از طریق سامانه شرکت نفت
اگر حداقل یکبار در زندگی درخواست صدور مدارک خودرو داده باشید، حتما شما هم با این سوال مواجه هستید که بالاخره صدور این مدرکها چقدر طول میکشد؟ متاسفانه برخلاف آنچه که گفته میشد، گاهی ممکن است از لحظه دریافت رسید ثبتنام تا دریافت مدرک فیزیکی، ماهها فاصله باشد. بنابراین دانستن راهی که بتوانیم در هر لحظه متوجه شویم درخواست کارت سوخت ماشین یا سایر مدارک خودرو در چه مرحلهای است، بدون شک لازم است.
روشهای اینترنتی پیگیری کارت سوخت ماشین سادهترین راهکار برای اینکار هستند که در ادامه مرحله به مرحله یکی از آنها را با هم مرور خواهیم کرد.
وارد سایت fcs.niopdc.ir شوید و اطلاعات ورود را وارد کنید.
از بخش عملیات، گزینه «پیگیری درخواستها» را انتخاب کنید.
گزینه «خودرو با پلاک ملی» یا «موتورسیکلت» را انتخاب کرده سپس شماره پلاک و شماره شناسنامه برگه وسیله نقلیه خود را وارد کنید. این شماره یک کد 11 رقمی با سرشماره IR است که در گوشه بالای سمت چپ برگه سبز خودرو در یک کادر آبی رنگ قرار دارد.
2-پیگیری کارت سوخت با پلاک از طریق درگاه خدمات الکترونیک انتظامی
وارد سایت epolice.ir شوید و اطلاعات ورود را وارد کنید. در بخش خدمات استعلامی گزینه «استعلامها» را انتخاب کرده تا به صفحه بعدی هدایت شوید.
از بخش خدمات استعلامی خودرو، گزینه «کارت سوخت خودرو» را انتخاب کنید. در صورتی که قصد استعلام کارت سوخت موتورسیکلت را دارید، در همین بخش گزینه موتورسیکلت و سپس کارت سوخت موتور سیکلت را انتخاب کنید.
اطلاعات خودرو و کد ملی مالک خودرو را وارد کنید. حالا امکان پیگیری کارت سوخت ماشین صفر و المثنی و کارت سوخت موتورسیکلت برای شما فراهم است.
3-پیگیری کارت سوخت با vin از طریق پیامک
کد VIN خودرو یا موتورسیکلت را با فرمت M*VIN به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰ ارسال کنید. اگر پیغام خطای «۲۵ المثنی باید صادر گردد» دریافت کردید، یعنی کارت قبلی غیرفعال شده و باید برای المثنی اقدام کنید. این روش هم برای پیگیری کارت سوخت المثنی بسیار ساده است با این حال ممکن است گاهی اوقات این سامانه فعال نباشد.
4-پیگیری کارت سوخت پست
در صورتی که مراحل بالا را پیش بردید و وضعیت کارت سوخت خود را بهصورت «صادرشده» یا «پستشده» دیدید، کافی است کد مرسوله 24رقمی که برای شما مشخص شده را بردارید و در جایی نگهداری کنید. همچنین در نظر داشته باشید گاهی اوقات این کد پیگیری مرسوله ممکن است به شما پیامک هم شده باشد. برای پیگیری کارت سوخت پستشده، باید ابتدا وارد سایت پست به آدرس tracking.post.ir شوید. حالا کافی است کد مرسوله را در باکش مشخصشده جایگذاری کنید تا وضعیت ارسال مرسوله مشخص شود. همچنین در صورتی که کارت سوخت شما به مامور پست تحویل داده شده باشد، اطلاعات مامور پست نیز در این بخش قابل مشاهده است.
5-پیگیری کارت سوخت المثنی بهصورت حضوری
در نهایت سادهترین روش برای پیگیری وضعیت صدور کارت سوخت، مراجعه به یکی از دفاتر پلیس +10 محل زندگیتان است. برای این کار کافی است کد پیگیریای که در زمان ثبتنام کارت سوخت المثنی به شما داده شده را به یکی از این مراکز ببرید و وضعیت صدور را مستقیما جویا شوید.
پیگیری کارت سوخت گم شده چگونه است؟
برای پیگیری کارت سوخت گمشده از طریق سامانه پستیافته، مراحل زیر را دنبال کنید:
وارد سامانه پستیافته به آدرس postyafteh.post.ir/Home/Personal شوید. در بخش «جستجو با مشخصات فردی»، اطلاعات صاحب مدرک را وارد کنید.
در قسمت «تأیید جستجو»، گزینهی نوع مدرک پیدا شده را روی «همه موارد» قرار دهید و سپس دکمهی «جستجو» را کلیک کنید.
همچنین میتوانید از بخش «جستجو با کد ملی» استفاده کرده و پیگیری کارت سوخت با کد ملی را انجام دهید.
امکان استعلام مدارک خودرو با پلاک نیز برای شما فراهم است. کافی است پلاک ماشین یا موتورسیکلتتان را وارد کنید تا سریعا فرآیند استعلام کارت سوخت آغاز شود.
آیا امکان دیدن کارت سوخت جامانده در جایگاه وجود دارد؟
بله شما میتوانید در همان روش پیگیری کارت سوخت ماشین و موتورسیکلت از طریق سامانه شرکت نفت روی گزینه «استعلام» زده و گزینه «استعلام کارتهای جامانده در جایگاه» را انتخاب کنید. در این روش در صورتی که کارت شما در جایگاه مانده باشد تا 10 روز امکان مشاهده و استعلام کارت خود را خواهید داشت.
جمعبندی
کارت سوخت یکی از مدارک ضروری هر خودرویی است و نبود آن، چه به دلیل گمشدن، تأخیر در صدور یا جا ماندن در جایگاه سوخت، میتواند مشکلات زیادی برای مالک ایجاد کند، بهویژه هنگام فروش. خوشبختانه روشهای متعددی برای استعلام و پیگیری وضعیت کارت سوخت خودرو یا موتورسیکلت (صفر و المثنی) وجود دارد که اغلب بهصورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری قابل انجام هستند.
در این مطلب با روشهای مختلف پیگیری کارت سوخت آشنا شدید؛ از سامانه شرکت نفت گرفته تا درگاه خدمات الکترونیک انتظامی (epolice)، پیگیری از طریق پیامک با VIN، رهگیری مرسوله پستی کارت سوخت صادر شده، و حتی مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10. همچنین اگر کارت سوخت شما گم شده یا در جایگاه جا مانده، میتوانید با استفاده از سامانه پستیافته یا گزینه اختصاصی کارتهای جامانده در جایگاه در سامانه شرکت نفت، وضعیت آن را بررسی و پیگیری کنید. در نهایت، انتخاب سریعترین روش بر اساس شرایط شما میتواند زمان انتظار را کاهش داده و از مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری کند.
نویسنده: بهاره سامانی پور
سوالات متداول
۱. چگونه وضعیت صدور کارت سوخت خودرو یا موتورسیکلت را پیگیری کنیم؟
از طریق سامانه شرکت نفت به نشانی fcs.niopdc.ir یا سایت پلیس epolice.ir میتوانید آنلاین وضعیت کارت را بررسی کنید.
۲. چطور بفهمیم کارت سوخت در جایگاه جا مانده است؟
در سامانه fcs.niopdc.ir روی گزینه «استعلام کارتهای جامانده در جایگاه» بزنید؛ تا ۱۰ روز قابل پیگیری است.
۳. آیا امکان پیگیری کارت سوخت با پیامک وجود دارد؟
بله، کد VIN را با فرمت M*VIN به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰ پیامک کنید تا وضعیت کارت مشخص شود.
۴. اگر کارت سوخت صادر شده باشد، چطور بفهمیم به کجا ارسال شده؟
با استفاده از کد مرسوله در سایت tracking.post.ir میتوانید وضعیت پستی کارت را ببینید.
۵. اگر کارت سوخت گم شده باشد، چطور پیگیری کنیم؟
در سایت postyafteh.post.ir با وارد کردن کد ملی یا شماره پلاک، کارت گمشده را جستجو کنید.