وقتی به یک ماشین نگاه میکنید، یا از آن خوشتان میآید یا نسبت به آن بیتفاوت هستید و یا حس تنفر در شما ایجاد میشود. ریشه این تضاد احساسات در برابر یک خودرو، به شخصیت شما برمیگردد و باعث میشود که هر فرد در صورت توانایی مالی، ماشینی مطابق شخصیت و علایق خود سوار شود.
در ادامه با ما همراه باشید تا به روانکاوی شخصیتی راننده ماشین های معروف موجود در ایران بپردازیم و ببینیم که شخصیت فرد ال نود سوار با راننده پژو پارس چه فرقی میکند و چرا نیسان آبی از باند سبقت کنار نمیرود. لازم به تاکید است که این مطلب بیشتر جنبه شوخی و سرگرمی دارد.
شخصیت راننده پژو ۲۰۶ تیپ ۲
اصولا این بنده خدا تازه استخدام شده و با وامی که به ضمانت پدر زنش از بانک دریافت کرده به سختی توانسته یک پژو ۲۰۶ تیپ ۲ بخرد و عصرها بعد از پایان کار با نامزدش بیرون برود. او از ماشینش نه شتاب میخواهد نه قدرت بالا، فقط میخواهد که بیآزار باشد، استهلاک پایین داشته باشد، خرج روی دستش نگذارد و خلاصه دردسر درست نکند.
انصافا پژو ۲۰۶ تیپ ۲ هم خیلی سر ناسازگاری با مالکش برنمیدارد و سعی میکند با دار و ندار راننده تازهکار و البته تازهداماد خود کنار بیاید. راننده پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با همه مهربان است، همسرش را خیلی دوست دارد، از ترافیک متنفر است و عاشق سفر آخر هفتهها به سوی کنار دریا به صرف جوجه کباب و نوشابه است. در کل راننده ۲۰۶ تیپ ۲ آدمی دوستداشتنی و عاشق محسوب میشود.
شخصیت راننده تیبا
معلوم نیست کارمند است یا شغل بازاری دارد. شاید هم همین ماشین وسیله امرار معاش او باشد و شغلش محسوب شود. راننده تیبا پول اضافی ندارد که صرف خرید ماشین بکند، تنها یک خودرو میخواهد که با حداقل هزینه بیشترین کارایی را به او بدهد.
معمولا در اسنپ کار میکند تا بتواند خرج خانوادهاش را دربیاورد. شاید هم توان مالیاش آنطور که به نظر میرسد بد نباشد، اما کلا نمیخواهد پول زیادی روی ماشین خرج کند. به نظر او ماشین هرچی کمخرجتر بهتر.
راننده تیبا برای زندگی به سختی تلاش میکند. گاهی اوقات ۸ و ۹ او به هم گره میخورد اما جا نمیزند و با مسافرکشی هم که شده این گره را از هم باز میکند. در کل باید گفت راننده تیبا انسان شریفی است که سخت پول در میآورد اما دل بزرگی دارد و به آینده امیدوار است.
شخصیت راننده نیسان آبی
از اینکه راننده نیسان آبی در باند سبقت به شما راه نمیدهد، دلخور نباشید. او بار مهمی در ماشین خود دارد و برای اینکه از دست چالهچولههای لاین سمت راست خلاص شود، مجبور شده تا مدتی از باند سبقت استفاده کند. راننده نیسان آبی به سختی کار میکند تا بتواند با تورم کنار بیاید؛ در روستا، در شهر، در جاده، در بزرگراهها و… همیشه مشغول کار است تا بخشی از اقتصاد کشور روی چرخ بیفتد و زمین نماند.
راننده نیسان آبی انسان شوخطبعی است، موسیقی شاد قدیمی حین رانندگی گوش میدهد تا سختی روزگار از یادش برود. درست است که اقساط وام و اجاره خانه به دوشش فشار میآورد، اما باز هم زیر بار فشار زندگی سر خم نمیکند و هر روز صبح با امید بیشتر به سر کار میرود.
شخصیت راننده پژو پارس
اصولا برای راننده پژو پارس دو حالت بیشتر وجود ندارد؛ یا جوان است و جویای نام، یا پا به سن گذاشته و جویای آرامش. در حالت اول راننده جوان پژو پارس دوست دارد از همه سبقت بگیرد، کمی فرم شوتی به ماشینش بدهد تا هم جلب توجه کند و هم برای بدخواهان خطونشان بکشد. معمولا رفقا را دور هم جمع میکند و با ماشین یک دور میدهد تا بادی به کلهشان بخورد و دورهمی در آخر شب به یک کافه رستوران سنتی ختم میشود.
در حالت دوم راننده پژو پارس تازه پا به سن گذاشته و همین دیروز حکم بازنشستگی او امضا شده است. به فکر این است که جهاز دختر و هزینه ازدواج پسر را تامین کند. البته شاید هم این کار را قبلا کرده باشد و حالا میخواهد با ماشین خود به همراه همسر و نوهها چند روزی به مسافرت برود تا گرد ۳۰ سال کار از ذهنش شسته شود و کمی آرامش جای آن را بگیرد. البته اگر گرانی و تورم بگذارد که او دمی را آرام بگذراند.
شخصیت راننده ال ۹۰
راننده ال نود هنوز کارمند است و میخواهد تا جا دارد از ماشینش استفاده کند و به این زودیها ماشین جدید نمیخرد. انصافا ال ۹۰ هم خیلی سربهراه است و اگر خوب سرویس شود، معمولا خرج زیادی روی دست رانندهاش نمیگذارد و خیلی هوای جیب او را دارد.
راننده ال نود سعی میکند تا در برابر اصرار خانم بچهها برای رفتن به سفر مقاومت کند اما موفق نمیشود و مجبور است در ایام عید یا اوایل تابستان حتما سری به مناطق تفریحی کشور بزند.
این جور وقتها حداقل یک هفته تا ۱۰ روز در سفر است و همیشه ماشین را زیر سایه پارک میکند تا آفتاب رنگش را خراب نکند. گاهی وقتها که کنار جاده توقف میکند، کاپوت را بالا میدهد تا موتور خنک شود و استهلاکش بالا نرود. راننده ال ۹۰ حسابوکتابش درست است، حواسش به خرج و مخارج مسافرت بهویژه مخارج غیرضروری هست. اما به هر حال نمیشود در برابر خواست بچهها مقاومت کرد و باید بعضی جاها بیشتر دست به جیب شد. راننده ال نود به سختی پول درآورده تا این ماشین را بخرد، بنابراین منطقی است که آدم حسابگری باشد.
شخصیت راننده سمند
راننده سمند همکار راننده ال ۹۰ است و با او در یک اداره کار میکند، منتها حقوقش کمی پایینتر است و فعلا نمیخواهد هزینه زیادی برای خرید ماشین صرف کند. او خیلی علاقه ندارد که مسافرکشی کند اما شاید گاهی مجبور باشد که به تاکسیهای اینترنتی ملحق شود تا کمی پول در بیاورد. راننده سمند بسیار خوشمشرب است و معمولاً رفتن به رستوران را دوست دارد.
اما خیلی مواقع گران بودن هزینه رستوران او را از این کار دور میکند و بیشتر سعی دارد خودش در خانه یا همین حوالی اطراف شهر برای اعضای خانواده کوبیده بزند تا هم صرفهجویی کرده باشد و هم غذای مورد علاقهاش را خورده باشد . راننده سمند سرش به کار خودش است اصلاً اهل دعوا و درگیری نیست. معتقد است که احترام، احترام میآورد و نباید سر مسائل هیچ و پوچ با آشنا و غیر آشنا بحثوجدل کرد. به نظر او زندگی ارزشمند است و باید برایش جنگید، اما در کمال آرامش و احترام به دیگران.
شخصیت راننده پژو ۲۰۷
به نظر راننده پژو ۲۰۷ ماشین شیک و جذاب از نان شب هم واجبتر است. اگر پولدار هم نباشد سعی میکند هرچه دارد و ندارد را روی هم بریزد، از دوست و آشنا قرض بگیرد تا بتواند یک پژو ۲۰۷ مدل بالا بخرد. راننده پژو ۲۰۷ حالا که این ماشین را خریده خیلی روی تمیز بودن آن وسواس نشان میدهد. اگر شب باران ببارد، مجبور است همان اول صبح ماشین را به طور کامل بشوید و تمیز کند تا کسی نبیند که او با ماشین کثیف بیرون آمده است.
راننده پژو ۲۰۷ عاشق شتاب و مانور دادن با ماشین است اما خیلی دلش نمیآید که با ماشین خودش این کار را بکند. البته اگر کمی برف روی یک جاده خلوت جمع شده باشد، بدش نمیآید که کمی با ترمز دستی شوخی کند و هیجان را به خود و دوستانش انتقال دهد. کافه رفتن و شبنشینی و اینطور چیزها هم که اصلا از برنامه روزانه یا هفتگی او حذف نمیشود. خلاصه از نظر راننده پژو ۲۰۷، اول خدا، بعد خانواده، بعد خودرو و دیگر هیچ.
شخصیت راننده کوییک
راننده کوییک پولش به خرید پژو ۲۰۷ نرسیده و بعد از فروش تیبا ۲ خودش تصمیم گرفته تا ماشین باکلاس تر بخرد. او کوییک را انتخاب کرده تا هم احساس کند که ماشین بهتری سوار شده و هم خودرویی نزدیک به پژو ۲۰۷ خریده باشد. راننده کوییک هنوز ازدواج نکرده است و دوست دارد سفرهای زیادی برود و از جنوب تا شمال و از شرق تا غرب را با این ماشین کم استهلاک گشتوگذار کند.
برای اینکه هزینه سوخت را پایین بیاورد، قید صندوق عقب را زده و یک کپسول سی ان جی در آن گذاشته است. البته صندوق عقب خیلی هم به کارش نمیآید، چون که معمولا تنها یا با دوستش سفر میرود و لوازم سفر را روی همان صندلیهای عقب میچیند. خیلی با شلوغی جاده حال نمیکند و بنابراین ایام عید یا اوایل تابستان سفر نمیرود.
او اوایل پاییز را برای مسافرت انتخاب میکند. گاهی هم هفته دوم اسفند قبل از عید که هوا بسیار لطیفتر است، به سفر میرود. بیشتر سعی میکند به مناطق تفریحی شمال کشور برود. درآمدش خیلی بالا نیست اما با این حال خوشگذران است و سختیهای زندگی نمیتواند تاثیر زیادی روی او داشته باشد. راننده کوییک زندگی را در لحظه میبیند و قدر خوشیهایش را میداند.
در پایان باید مجدد تاکید کنیم که این مطلب بیشتر جنبه سرگرمی دارد و همه رانندگان ایرانی انسانهایی شریف و بزرگوار هستند و برحسب شرایط مالی که دارند، خودرویشان را خریداری کرده و در پی رسیدن به زندگی بهتر هستند.
نویسنده: تیم تولید محتوا خودرو45