مقایسه KMC SR3 با جک S3

۱ مرداد ۱۴۰۴ مقایسه KMC SR3 با جک S3

شرکت کرمان‌موتور از سال ۱۳۹۶ یک کراس‌اوور کوچک با نام جک S3 را وارد بازار ایران کرد که بعد از مدتی توانست جایگاه خوبی در کشورمان به دست آورد. قیمت متعادل و محبوبیت برادر بزرگ‌تر این خودرو یعنی جک S5 سبب شد تا S3 نیز به میزان قابل‌قبول و با تیراژ نسبتا زیادی در ایران به فروش برسد.

جک S3 محصول سال ۲۰۱۳ است و در طول عمر خود چندین مرتبه مورد فیس‌لیفت قرار گرفته، بدون آن‌که وارد نسل بعدی شود. آخرین فیس‌لیفت جک S3 در سال ۲۰۱۹ عرضه شده که شرکت کرمان‌موتور تا سال ۱۴۰۴ هیچ‌یک از نمونه‌های فیس‌لیفت این خودرو را به فهرست محصولات خود اضافه نکرد. با این حال، بعد از سپری شدن چندین سال، کرمان موتور بالاخره تصمیم گرفته دستی به سر و گوش جک S3 بکشد و نسخه فیس‌لیفت ۲۰۱۹ آن را با نام KMC SR3 به بازار ایران تحویل دهد. اما کی‌ ام‌ سی SR3 چه تفاوتی با جک S3 دارد؟ به مقایسه کی‌ ام‌ سی SR3 با جک S3 می‌پردازیم تا تفاوت‌های این دو کراس‌اوور هم‌خانواده از کرمان‌موتور بیشتر برای شما مشخص شود.

مقایسه طراحی ظاهری کی‌ ام‌ سی SR3 با جک S3

کی‌ ام‌ سی SR3 به‌عنوان نسخه فیس‌لیفت جک S3 در سال ۲۰۱۹ وارد بازارهای بین‌المللی شد. این خودرو از همان اتاق جک S3 استفاده می‌کند، با این تفاوت که قسمت دماغه و بخش عقب آن تا حدودی بازطراحی شده است.

طراحی کی ام سی SR3

به‌ویژه در نمای جلو، کلیه المان‌های ظاهری تغییر کرده‌اند تا چهره این محصول نسبت به گذشته به‌روز و مدرن‌تر جلوه کند. مهم‌ترین تغییر این قسمت، استفاده از چراغ‌های نواری در بالا و جانمایی چراغ‌های اصلی در میانه‌های جانبی سپر جلو است که طی چند سال گذشته در خودروهای چینی و کره‌ای بسیار مورد استفاده قرار گرفته‌اند. کی‌ ام‌ سی K7 اولین خودرویی بود که با چنین طرحی از چراغ‌ها در بازار ایران خودنمایی کرد و حالا کی‌ام‌سی SR3 نیز همین رویه را در پیش گرفته است.

طراحی جک S3

طراحی جلوپنجره و المان‌های سپر نیز تغییر کرده و حالا هماهنگی بیشتری با طرح چراغ‌ها و سایر عناصر نماهای جدید این خودرو دارد. اما در نمای کناری، به‌جز رنگ مشکی ستون C که سعی در ایجاد حالت موسوم به «سقف شناور» دارد، تفاوت خاصی میان این دو محصول کرمان موتور دیده نمی‌شود. در بخش عقب، سپر بازطراحی شده و چراغ‌ها هم از نظر ابعاد کمی کوچک‌تر شده‌اند.

نمای عقب کی ام سی SR3

گرافیک داخلی چراغ‌های عقب هم تغییر کرده اما در مجموع، میزان تغییرات نمای عقب به‌اندازه بخش جلو، چشمگیر نیست. قاعدتا طراحی رینگ چرخ‌ها هم عوض شده تا در نمای بغل، جلوه به‌روز و متفاوت‌تری نسبت به نسخه قبلی ایجاد شود.

نمای عقب جک S3

در مجموع، کی ‌ام‌ سی SR3 به‌ویژه در بخش جلو حالتی جدیدتر به خود گرفته و می‌تواند حرف‌های بیشتری نسبت به جک S3 برای گفتن داشته باشد، اما هنوز هم ناهماهنگی‌هایی بین عناصر بخش جلو، به‌ویژه چراغ‌ها، با المان‌های نمای عقب و طراحی قدیمی‌تر اتاق این خودرو دیده می‌شود که شاید برخی مشتریان را نسبت به نمای بیرونی کی‌ ام‌ سی SR3 همچنان ناراضی نگه دارد.

مقایسه طراحی داخلی کی‌ ام‌ سی SR3 با جک S3

طراحی داخلی کی‌ ام‌ سی SR3 تا حد زیادی نسبت به جک S3، به‌ویژه در بخش داشبورد، متحول شده و حالا جلوه‌ای زیبا، متعادل و دلنشین روبه‌روی سرنشینان قرار می‌دهد. طراحی کنسول وسط داشبورد، دریچه‌های تهویه، فرم غربیلک فرمان و پنل تهویه کاملا تغییر کرده و حالا از نظر ارگونومی و ظاهر، جذاب‌تر به نظر می‌رسد. به‌کارگیری سطوح چرم مصنوعی در وسط داشبورد و اضافه شدن نوارهای تزیینی با پس‌زمینه کرومی و طرح شبیه به فیبرکربن نیز در ارتقای کیفیت ظاهری کابین موثر بوده است.

کابین کی ام سی SR3

از لحاظ کیفیت متریال هم به‌نظر می‌رسد کی‌ ام‌ سی SR3 رتبه بالاتری داشته باشد و بهتر بتواند رضایت خاطر کاربر را از این جهت جلب کند، هرچند نباید از یک خودروی اقتصادی چینی انتظار متریال کاملا لوکس داشت.

در کی‌ ام‌ سی SR3 دیگر اثری از دریچه‌های تهویه عمودی با نمایشگر بین آن‌ها نیست و به‌جای آن، دریچه‌های افقی در وسط داشبورد قرار گرفته‌اند که یک نمایشگر بزرگ ۱۰.۲ اینچی به‌صورت ایستاده در بخش بالایی آن خودنمایی می‌کند و استایل کابین را به سبک خودروهای روز نزدیک‌تر کرده است.

کابین جک S3

کیلومترشمار نیز همراه با فرم غربیلک فرمان تا حدودی تغییر کرده تا راننده حس بهتری نسبت به جک S3 داشته باشد و تفاوت‌های این دو خودرو برای او ملموس‌تر شود. فرم صندلی‌های کی‌ ام‌ سی SR3 نیز کمی راحت‌تر از قبل به نظر می‌رسد و شاید بتوان گفت میزان حمایت آن‌ها از بدن سرنشین بهتر شده است. البته صندلی‌های ردیف عقب همچنان همان حالت نیمکتی و نه‌چندان راحت را حفظ کرده‌اند که در سفرهای طولانی، چندان آسایش‌بخش نیستند.

حجم فضای پشت صندلی‌های ردیف دوم یا همان صندوق عقب نیز تغییر چندانی نکرده و کی‌ام‌سی SR3 همچون جک S3 دارای گنجایش حدود ۶۰۰ لیتر است که برای خودرویی در این ابعاد، کاملاً بزرگ و جادار محسوب می‌شود و می‌تواند چندین چمدان مسافرتی را به‌راحتی در خود جای دهد.

مقایسه مشخصات فنی کی‌ ام‌ سی SR3 با جک S3

تنها بخشی که به‌نظر می‌رسد تقریبا هیچ تغییری در آن صورت نگرفته، مشخصات فنی است. کی ‌ام ‌سی SR3 کاملاً مشابه جک S3 عمل کرده و همان موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی مجهز به تایمینگ متغیر سوپاپ‌ها با قدرت ۱۰۷ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۵۰ نیوتن‌متر در آن استفاده شده است.

موتور کی ام سی SR3 - موتور جک S3

این پیشرانه با گیربکس اتوماتیک CVT جفت شده که شباهت زیادی به گیربکس اتوماتیک خودرو کوییک دارد و از مکانیزم زنجیر و مخروطی به‌جای چرخ‌دنده‌های سیاره‌ای استفاده می‌کند.

این نوع گیربکس معمولا میزان خرابی و استهلاک نسبتا بالایی دارد و می‌تواند در کارکردهای حدود ۶۰ تا ۸۰ هزار کیلومتر هزینه‌های تعمیراتی زیادی را برای مالک ایجاد کند.

به هر ترتیب، مشخصات فنی کی‌ام‌سی SR3 با جک S3 تقریبا برابر است و می‌توان انتظار شتاب صفر تا صد نزدیک به ۱۴ ثانیه را برای این مدل نیز داشت. مصرف سوخت این خودرو هم حدود ۷.۴ تا ۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی می‌شود.

بنابراین نباید انتظار تحول خاصی در آمار و ارقام فنی کی ام سی SR3 نسبت به جک S3 داشته باشید و باید بدانید که این خودرو نیز مانند نسخه قبلی از نظر شتاب چندان هیجان‌انگیز نیست؛ مصرف سوخت آن در حد متوسط قرار دارد. اما کیفیت سواری نرم از مهم‌ترین ویژگی‌های آنهاست که می‌تواند سفرهای طولانی را با این دو خودرو لذت‌بخش کند.

سیستم تعلیق مستقل مک‌فرسون در جلو و محور پیچشی در عقب هم هندلینگ متوسطی را ارائه می‌دهد که در سرعت‌های بالا و هنگام مانور می‌تواند تا حدودی چالش‌برانگیز باشد، اما در رانندگی عادی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

مشخصات کلی

  کی ام سی SR3 جک S3
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر ۱.۶ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی طبیعی
قدرت ۱۰۷ اسب بخار ۱۰۷ اسب بخار
گشتاور ۱۵۰ نیوتن.متر ۱۵۰ نیوتن.متر
گیربکس CVT CVT
محور محرک جلو جلو
شتاب ۱۴ ثانیه ۱۴ ثانیه
سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۴ لیتر در صد کیلومتر ۷.۵ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان برقی برقی
بدنه کراس اوور جمع و جور کراس اوور جمع و جور
نوع رینگ آلومینومی آلومینومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

  کی ام سی SR3 جک S3
طول ۴۳۴۵ میلیمتر ۴۳۲۵ میلیمتر
عرض ۱۷۶۵ میلیمتر ۱۷۶۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۶۴۰ میلیمتر ۱۶۶۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۵۶۰ میلیمتر ۲۵۶۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۲۹۰ کیلوگرم ۱۲۵۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۶۰۰ لیتر ۶۰۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۴۵ لیتر ۴۵ لیتر
قطر رینگ ۱۶ اینچ ۱۶ اینچ

مقایسه آپشن‌ های کی‌ ام‌ سی SR3 با جک S3

کی ام سی SR3 همه امکانات موجود در جک S3 را ارائه می‌دهد؛ با این تفاوت که تجهیزات بیشتری نظیر کیسه‌های هوای جانبی، حسگر پارک جلو، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، سنسور نور (اتولایت)، آینه‌های جانبی تاشونده برقی، گرم‌کن صندلی‌های جلو، نمایشگر بزرگ‌تر مالتی‌مدیا و… نیز به فهرست تجهیزات آن اضافه شده‌اند.

بنابراین با خودرویی پرآپشن‌تر نسبت به JAC S3 روبه‌رو هستید و می‌توانید انتظار رفاه و ایمنی بیشتری را از KMC SR3 داشته باشید.

  کی ام سی SR3 جک S3
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش
کنترل پایداری دارد دارد
ضد واژگونی
اتو پارک
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد دارد
سنسور باران
سنسور فشار باد تایر دارد دارد
سنسور خواب‌آلودگی راننده
رادار نقطه کور
رادار تغییر لاین
رادار تصادف جلو
رادار تصادف عقب
رادار تابلوخوان
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز اضطراری خودکار
ترمز پارک برقی
اتولایت دارد
دی لایت دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرمکن فرمان
پدال شیفتر
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ‍‍‍۱۰.۲۳ اینچ ۷ اینچ
سیستم صوتی ۴ اسپیکر ۶ اسپیکر
ناوبری دارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
هداپ
کیسه هوا ۴ عدد ۲ عدد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرمکن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو
ماساژور صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل
پانوراما
سانروف دارد دارد

خرید کی ‌ام‌ سی SR3 یا جک S3

همان‌طور که اشاره کردیم، این دو خودرو اساسا و ذاتا تفاوتی با یکدیگر ندارند، اما KMC SR3 به‌عنوان نسخه فیس‌لیفت و به‌روزرسانی‌شده JAC S3 وارد بازار شده است که طراحی آن می‌تواند برای مشتریان امروزی جذاب‌تر باشد.

همچنین نمای داخل کابین کی ام سی SR3 نیز متحول شده و حالا جلوه‌ای متعادل و دلنشین‌تر ارائه می‌دهد. ضمن آن‌که از مواد و متریال باکیفیت‌تری هم در ساخت داشبورد، رودری‌ها و سایر بخش‌های کابین این خودرو استفاده شده تا سرنشینان حس بهتری از حضور در فضای داخلی این کراس‌اوور کوچک داشته باشند و متریال ارزان‌قیمت و نه‌چندان خوش‌کیفیت جک S3 را به فراموشی بسپارند.

میزان فضای داخلی کابین هر دو خودرو مشابه است و با توجه به ابعاد بدنه، خیلی جادار و بزرگ نیست. اما صندوق عقب کاملاً وسیع است و می‌تواند به‌راحتی نیازهای مسافرتی یک خانواده پنج‌نفره را پاسخگو باشد.

کی‌ ام‌ سی SR3 به‌طور مستقیم با محصولاتی همچون ام‌وی‌ام X33 کراس و همچنین خودروهایی مثل سایپا آریا یا شاید هم ری‌را از ایران‌خودرو رقابت خواهد کرد. البته ری‌را از لحاظ توان فنی، شتاب و طراحی ظاهری و داخلی نسبت به کی‌ام‌سی SR3 در رده بالاتری قرار می‌گیرد و به‌طور کلی خودروی سطح‌ بالاتری محسوب می‌شود.

نویسنده: حسین باباپور

طراحی کی ام سی SR3

۱ دیدگاه
  1. کلا ماشین بد قواره ای با فیست لیفتش قواره ش درست نمیشه

    پاسخ

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *