کی ام سی T8؛ بررسی جامع و مشخصات فنی

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ کی ام سی T8؛ بررسی جامع و مشخصات فنی

شرکت کرمان موتور در سال ۱۳۹۹ وارد عرصه پیکاپ‌های خانوادگی و آفرودی کشور شد تا خلاء به‌وجودآمده ناشی از نبود تویوتا هایلوکس را تا حدودی برای دوستداران این کلاس پر کند.

بدین منظور کرمان موتور به سراغ شریک خود یعنی کمپانی جک JAC چین رفت و مدل T8 را انتخاب کرد، با این تفاوت که نشان KMC روی جلو پنجره و سایر قسمت‌های این خودرو نصب شد تا اولین گام‌ها برای حضور کی‌ ام سی T8 در بازار پیکاپ‌های خانوادگی آفرودی کشور برداشته شود.
کی ام سی تی ۸ یا همان جک شوالینگ T8 یک پیکاپ آفرودی خانوادگی سایز متوسط است که در سال ۲۰۱۸ به خطوط تولید کمپانی جی ای سی چین پیوست. این خودرو بر اساس پلتفرم مدل T6 توسعه داده شده و شرکت کرمان موتور نیز از سال ۱۳۹۹ آن را در قالب مدل دنده‌ای به بازار ایران آورده است.

بدین ترتیب طرفداران این کلاس در بازار ایران حق انتخاب‌های بیشتری نسبت به مدل‌های بسیار قدیمی تویوتا هایلوکس و یا بعضی پیکاپ‌های چینی نظیر آمیکو آسنا داشته باشند.

طراحی ظاهری کی ام سی T8

تا قبل از ورود کی ام سی T8 به بازار ایران تقریبا اثر چندانی از وانت پیکاپ‌های مدرن و خوش‌استایل در بازار ایران دیده نمی‌شد. البته تویوتا هایلوکس ۲۰۱۶ به صورت محدود تا قبل از ماموریت واردات در ایران حضور داشت و به دلیل قیمت بالا خیلی به صورت محسوس و پرتعداد در بازار دیده نمی‌شد. کی ام سی تی ۸ با برخورداری از یک استایل نسبتا مدرن پیکاپ‌مانند و چهره مزین به جلوپنجره بزرگ با چراغ‌های لنزدار، توانست سلیقه و حق انتخاب پیکاپ‌سواران ایرانی را تا حد زیادی ارتقا ببخشد.

طراحی ظاهری کی ام سی T8 از جلو

به جز قسمت جلو که به واسطه جلوپنجره بزرگ کرومی مشکی‌رنگ، حالتی خشن و تهاجمی به سبک برخی محصولات چینی پیدا کرده است، در دیگر قسمت‌ها به‌ویژه‌ نمای جانبی از طراحی پخته و قابل انتظار بهره می‌برد‌. خطوط حجمی روی بدنه و در موتور هم ضمن کاهش سادگی طراحی، نمای عضلانی‌تری به این ماشین آفرودی بخشیده‌اند تا به نوعی یادآور سرسختی آن در مسیرهای دشوار و بیراهه‌ها باشد.

قسمت عقب خودرو نیز مطابق طرح اکثر وانت پیکاپ‌ها با چراغ‌های عمودی مستطیلی در امتداد ستون و در بخش بار که با دستگیره وسط باز و بسته می‌شود، روبرو هستیم.

طراحی ظاهری کی ام سی T8 از عقب

به‌طور کلی در کی ام سی T8 با نوعی طراحی هماهنگ و زیبا مواجه هستیم که به استثنای جلوپنجره، در قسمت‌های دیگر به راحتی می‌تواند سلایق مختلف را با خود همراه سازد. طرح فانتزی و نسبتا اغراق‌آمیز جلوپنجره این وانت بزرگ سبب شده تا نوعی ناهماهنگی در چهره با سایر قسمت‌ها پدید آمده و از زیبایی کلی این محصول کاسته شود.

طراحان می‌توانستند با به خرج دادن اندکی خلاقیت و به کار گرفتن حس زیبایی شناختی خود، جلوپنجره عامه‌پسندتری برای این محصول خلق کنند تا دیگر هیچ حرف و حدیثی پیرامون نمای ظاهری این خودرو باقی نماند و عیب‌جویان فرصتی برای انتقاد از ظاهر KMC T8 پیدا نکنند.

طراحی ظاهری کی ام سی T8 از کنار

البته نسخه فیس لیفت این خودرو که در حال حاضر با نام کی‌ام‌سی تی ۹ در بازار ماه حاضر شده است، مرزهای طراحی چهره را تا حد زیادی درنوردیده و یک نوع فیس کاملاً آینده نگرانه و متمایز برای این خودرو به وجود آورده است که در حال حاضر با استقبال روبرو شده و حتی اکثر مشتریان سنتی پیکاپها نیز طرح چهره نوآورانه تی ۹ را می‌پسندند.

در مجموع فرم ظاهری T8 به واسطه مواردی نظیر: طراحی خوش‌فرم بدنه، وجود رکاب‌ها و فلاپ‌های جانبی به سبک خودروهای آفرود، گلگیرهای برجسته، رینگ‌های خوش‌سایز و…، نسبت به سایر محصولات روز دنیا نظیر تویوتا هایلوکس ۲۰۲۰ از لحاظ ظاهری مشکل چندانی نداشته و طی این مدت هم که به دست مشتریان ایرانی رسیده، انتقاد چندانی به نمای بیرونی این خودرو وارد نشده است.

طراحی داخلی کی ام سی T8

در فضای داخل کابین KMC T8 نسبت به بسیاری از کراس‌اوورهای مدرن چینی و کره‌ای از خطوط پیچیده در ترسیم داشبورد استفاده نشده و طراحی این بخش تقریبا ساده و کاربردی است؛ به‌ویژه کنسول میانی و تونل جعبه‌دنده این خودروی پیکاپ از طراحی چندان متمایز و مدرنی سود نمی‌برند که همین مورد می‌تواند به ویژه در مقایسه با نمونه جدیدتر این خودرو یعنی مدل تی ۹ کمی توی ذوق بزند.

طراحی داخلی کی ام سی T8

با این وجود طرح کلی داشبورد به دلیل استفاده از تزئینات براق آلومینیومی، شکل مناسب دریچه‌های تهویه و سایر بخش‌ها، نمایی نسبتا جالب و قابل قبول برای کابین این خودرو پیکاپ فراهم آورده است.

غربیلک فرمان کی ام سی تی ۸ از شمایلی آشنا مشابه فرمان جک S5 برخوردار شده و پنل کیلومترشمار پشت آن نیز فرمی تلسکوپی، اسپرت و قابل قبول را در برابر راننده پدید آورده است.

طراحی داخلی کی ام سی T8

صندلی‌های خوش‌فرم با روکش چرمی نسبتا باکیفیت نیز حضور در کابین این وانت پیکاپ چینی را برای سرنشینان دلنشین‌تر می‌سازد.

البته اگر شما جثه نسبتا بزرگی داشته باشید، این صندلی‌ها برای شما مقداری کوچک است و بهتر بود که برای کی‌ام سی تی ۸ به عنوان یک پیکاپ نسبتا بزرگ، از صندلی‌های بزرگتر با قابلیت دربرگیرندگی بیشتر برای افراد با جثه‌های درشت استفاده می‌شد.

پلاستیک خشک در بسیاری از بخش‌ها دیده می‌شود که می‌تواند موجب کاهش رضایت‌مندی مشتریان شود؛ اما به هر حال استفاده از پلاستیک‌های خشک در محصولات چینی دور از ذهن و غیرعادی نیست. با وجود این، قسمت روبرویی داشبورد که با مواد نرم و روکش چرم مصنوعی پوشش داده شده که سطح کیفی کابین را مقداری ارتقا می‌دهد.

از طرف دیگر به دلیل فاصله محوری ۳۰۹۰ میلیمتری، شاهد کابینی جادار و راحت هستیم که محدودیت چندانی برای سرنشینان ردیف عقب خود به وجود نمی‌آورد و برخلاف بسیاری از پیکاپ‌ها، صندلی‌های ردیف دوم برای حضور افراد بلندقد هم فضای کافی ارائه می‌دهد.

فضای بار این وانت پیکاپ نیز به نسبت وسیع بوده و حجم حدود ۱۰۸۵ لیتر به شما ارائه می‌دهد؛ ضمن آنکه حدود ۸۴۰ کیلوگرم بار را هم می‌توان با این خودرو حمل کرد این مورد مدیون استفاده از فنرهای تخت در سیستم تعلیق عقب است.

فضای بار کی ام سی T8

مشخصات فنی کی ام سی T8

ماشین KMC T8 به یک پیشرانه بنزینی ۲ لیتری توربو مجهز شده که حداکثر ۱۷۴ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتن.متر گشتاور را تولید می‌کند. کی ام سی T8 برعکس رقبای موجود در بازار ایران فقط با گیربکس دستی ۶ سرعته به فروش می‌رسد. سیستم انتقال نیروی دو دیفرانسیل 4×4 قدرت موتور را به هر چهار چرخ منتقل می‌کند. این سیستم دارای سه حالت 2H و 4H و 4L است که قابلیت رانندگی در همه مسیرها، چه جاده‌های آسفالت و چه آفرود را به T8 می‌دهد.

نکته قابل توجه برای بسیاری از مالکان این خودرو که باید به آن اشاره کنیم، این است که موتور کی‌ام‌سی تی ۸ برخلاف تصور دارای زنجیر تایم نیست و به مکانیزم تسمه تایم مجهز شده است. بنابراین حتماً باید تسمه تایم این خودرو را پیش از پاره شدن بازدید و تعویض کنید.

البته در نمایندگی‌ها یا کاتالوگ شرکت خودروساز به این نکات اشاره می‌شود، اما بهتر دیدیم که در اینجا هم به آن اشاره کنیم تا به دلیل عدم آگاهی به این نکته مهم، دچار خسارت مادی بالا نشوید؛ چرا که پاره شدن تسمه تایم مساوی با کج شدن سوپاپ و خرابی احتمالی سرسیلندر یا موتور خواهد شد که هزینه بسیار بالایی برای تعمیر آن نیاز است.

همچنین به دلیل حساسیت موتورهای توربوشارژ نسبت به کیفیت بنزین‌های داخلی، توصیه می‌شود حتما به مراکز معتبر و متخصص در زمینه داینو ریمپ مراجعه کرده و نسبت به هماهنگ سازی پیشرانه با کیفیت بنزین داخلی اقدام کنید تا با خطراتی مثل ناک زدن شدید و خراب شدن رینگ و پیستون مواجه نشوید.

اگرچه موتور کی ام سی T8 نسبت به رقبایی مثل کلوت مکث موتور کمی ضعیف‌تر است، اما قدرت و گشتاور را در دورهای پایین تولید می‌کند و لگ توربو کمتری دارد. این موارد در زمان رانندگی آفرود بسیار تاثیرگذار است و موجب می‌شود تا KMC T8 سواری چابک‌تری داشته باشد.

ارائه ماکزیمم گشتاور این موتور در دوره‌های پایین کارایی بسیار بالایی داشته و علاوه بر موارد آفرود، هنگام سواری در جاده و بزرگراه هم می‌تواند بسیار کارگشا باشد و نیاز به دنده کشی را به حداقل برساند. به عنوان مثال اگر با دنده ۵ یا ۶ در مسیر جاده‌ای با یک سرعت متعارف در حال حرکت باشید و نیاز به سبقت گیری به وجود آید، می‌توانید بدون تعویض دنده و صرفاً با همین دنده‌های سبک هم گشتاور بالای موتور را سر چرخ‌های خود احساس کرده و شتاب لحظه‌ای بسیار مناسبی برای عبور از خودروی کناری دریافت کنید.

سیستم تعلیق در جلو از نوع جناغی دوبل با فنر مارپیچ و در قسمت عقب غیرمستقل فنر تخت است. اگرچه تعلیق T8 کمی سفت است و موجب شده که کیفیت سواری این خودرو به ویژه در ردیف دوم کمی خشک با ضربات بیشتر همراه شود، اما این تنظیمات پایداری بیشتری در هنگام رانندگی ایجاد می‌کند و حسی شبیه رانندگی با ماشین‌های سواری را هنگام دور زدن‌های سریع و گذر از مسیرهای منحنی می‌دهد.

ارتفاع ۱۹۷ میلیمتری از سطح زمین، زوایای ورود و خروج و شیب‌پیمایی ۳۰.۹، ۲۳.۳ و ۳۰ درجه در کنار مشخصات فنی کی ام سی T8 و قفل دیفرانسیل اتوماتیک، امکان آفرود قابل قبولی را ایجاد می‌کند.

قابل ذکر است که نسخه فیس لیفت و قوی‌تر این خودرو با نام جک T8 پرو در بازار چین موجود بوده، اما کرمان موتور به جای آن کی ام سی T9 را به ایران آورده است. جک T8 برقی مدل دیگری از KMC T8 محسوب می‌شود که در بازار چین عرضه شده و از نظر ظاهری به کی ام سی T8 بنزینی شباهت دارد.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۲ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژر
قدرت ۱۷۴ اسب بخار
گشتاور ۲۹۰ نیوتن.متر
گیربکس ۶ سرعته دستی
محور محرک دو دیفرانسیل ۳ حالته با قفل برقی
شتاب  –
سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت  ۹.۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵
فرمان هیدرولیکی
بدنه پیکاپ بزرگ
نوع رینگ

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۵۳۲۵ میلیمتر
عرض ۱۸۸۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۸۳۰ میلیمتر
فاصله محورها ۳۰۹۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۹۶۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب  –
حجم مخزن سوخت ۷۶ لیتر
قطر رینگ ۱۸ اینچ

آپشن های کی ام سی T8

آپشن‌ها و امکانات کی ام سی T8 چندان پر و پیمان نیست و به مواردی نظیر کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش و پایداری، سنسور و دوربین عقب، ترمز کمکی، ترمز اضطراری، ورود و استارت بدون کلید، نمایشگر لمسی و گرم‌کن آینه بغل خلاصه می‌شود.

ماشین KMC T8 در چین به دوربین ۳۶۰ درجه مجهز است، اما این آپشن در نسخه مونتاژی کرمان موتور حذف شده و بهتر است که مشتریان بعد از خرید این خودرو حتما چنین آپشنی را روی ماشین خود نصب کنند. همچنین کی ام سی T8 تهویه اتوماتیک ندارد و صرفا باید به تنظیمات دستی خود اعتماد کنید.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
سنسور جلو
سنسور عقب دارد
سنسور باران
سنسور فشار باد تایر دارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز پارک برقی
اتولایت دارد
دی لایت دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ۱۰ اینچ
سیستم صوتی ۶ اسپیکر
ناوبری دارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
کیسه هوا ۲ عدد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده
صندلی برقی سرنشین جلو
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل
سانروف

مزایای کی ام سی T8

  • طراحی بدنه زیبا
  • کابین جادار
  • انتقال قدرت دو دیفرانسیل سه‌حالته
  • توانایی آفرود مناسب
  • ظرفیت حمل بار تا ۸۴۰ کیلوگرم

معایب کی ام سی T8

  • تهویه دیجیتال
  • کیفیت پایین پلاستیک سپر و جلوپنجره
  • نبود دوربین ۳۶۰ درجه
  • کیفیت فنی نسبتا پایین موتور و پیشرانه
  • قیمت کی ام سی T8 در بازار

قیمت کی ام سی T8 در بازار

کی ام سی T8 را می‌توان به‌عنوان ماشین پایه در کلاس پیکاپ‌های بزرگ آفرودی در نظر گرفت. قیمت کی ام سی T8 در بازار آزاد نسبت به رقبا کمتر است، البته این را هم باید در نظر داشته باشید که پیکاپ کرمان موتور قدرت و امکانات کمتری از کلوت مکث موتور و آمیکو آسنا ارائه می‌دهد.

برای خرید کی ام سی T8 با قیمت کارخانه می‌توانید به طرح های پیش فروش قسطی و نقدی کرمان موتور مراجعه کنید.

پیکاپ‌ها به‌عنوان بهترین ماشین ایرانی برای مسافرت معرفی نمی‌شوند و KMC T8 نیز از این قاعده مستثنا نیست، با این حال این پیکاپ آفرودی روی جاده‌ها و خیابان‌های آسفالت تقریبا در حد ماشین‌های سواری عمل می‌کند و شتاب مناسب به همراه هندلینگ قابل قبول در اختیار شما می‌گذارد. هرچند که کیفیت سواری آن کمی خشک بوده و ضربات سیستم تعلیق فنر شمش عقب به داخل کابین کشیده می‌شود.

نویسنده: حسین باباپور

فروش فوری خودرو