مقایسه کی ام سی X5 با کی ام سی J7

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ مقایسه کی ام سی X5 با کی ام سی J7

نزدیکی قیمت فروش، همواره یکی از المان‌های مهم ترغیب‌کننده مشتری به تغییر در گزینه منتخب یا حتی بروز یک دوراهی بسیار دشوار در انتخاب میان دو خودرو کاملا متمایز است. حالا تصور کنید که دو گزینه پیش رو نه‌تنها از یک برند مادر هستند، بلکه هر دو از سوی یک خودروساز به بازار عرضه می‌شوند.

تنها تمایز میان دو گزینه مورد بررسی این مقاله، یعنی کی ام سی J7 و کی ام سی X5، تفاوت در سگمنت و کلاس آن‌ها است. کی ام سی J7 یک سدان کامپکت و کی ام سی X5 یک کراس‌اوور کامپکت است. با توجه به نزدیک بودن بازه قیمت kmc x5 و قیمت kmc j7 اما در قالب مقایسه، کدام یک بر دیگری برتری دارد؟

معرفی کی ام سی J7 و کی ام سی X5

دو خودرو J7 و X5 هر دو متعلق به برند سهول (Sehol / سیهول) از زیرمجموعه‌های شرکت خودروسازی جک موتورز (JAC Motors)  کشور چین هستند. هر دو از سگمنت کامپکت اما یکی سدان و دیگری کراس‌اوور است.

سدان J7 به‌عنوان نسخه ارتقایافته سهول A5 و با نام A5 پلاس در سال ۲۰۲۱ روانه بازار کشور چین شد. اما کراس‌اوور X5 نسخه ارتقایافته و فیس لیفت ماژور برای جانشینی همان جک S5 معروف بازار خودمان است که البته با نام کاملا متمایز سهول X6 و به عنوان یک محصول کاملا جدید در سال ۲۰۲۲ به بازار کشور چین راه یافت.

در نتیجه هر دو خودرو در بازار کشور چین از یک برند و تحت نظر یک شرکت مادر به تولید می‌رسند. اما نکته جالب آن است که حتی سیستم انتقال نیروی این دو خودرو نیز با یکدیگر مشترک و دقیقا همان ستاپ فنی است که در جک S5 فیس لیفت کرمان موتور ارائه شده بود.

مقایسه طراحی ظاهری کی ام سی X5 با کی ام سی J7

مقایسه طراحی دو خودرو از دو کلاس کاملا متمایز کاری به واقع دشوار است، اما نکته مهم اینجا است که هر دو خودرو در بازه زمانی تقریبا یکسان طراحی شده‌اند. در نتیجه تفاوت‌های بصری بسیار زیادی که میان این دو خودرو شاهد هستیم، در حقیقت از نگاه متمایز طراحان برای عرضه دو محصول از دو کلاس کاملا متفاوت نشات گرفته است.

کی ام سی J7 سدانی با پرستیژ و جذاب است. بخش مهمی از این جذابیت بصری از ساختار فست‌بک (اتصال سقف از ستون C به لبه در صندوق عقب) سرچشمه می‌گیرد که سبک طراحی نسبتا نامتعارفی را در بازار خودرو ایران ارائه می‌دهد. اما فراموش نکنیم که المان‌های بصری جذاب بسیاری در ساختار طراحی بیرونی این خودرو نهفته است.

کی ام سی J7

سیستم روشنایی جلو از نوع تمام LED پنج‌قسمتی با لنزهای مستقل بسیار باریک است که در ترکیب با سیستم روشنایی در روز سرتاسری و پیوسته، در تاریکی شبه جلوه بسیار جابی به همراه دارد. اما نکته جالب این‌جا است که بسیاری از مشتریان ایرانی، این سیستم روشنایی در روز پیوسته و سرتاسری J7 را نپسندیده و با جدا کردن کابل برق بخش مرکزی، آن را از کار می‌اندازند تا خودرو جلوه معاصرتری پیدا کند. اگر یادتان باشد همین داستان نیز در خصوص سیستم روشنایی عقب تارا از ایران خودرو نیز اتفاق افتاد.

کی ام سی J7

با این حال، پیوسته بودن سیستم روشنایی در روز با چراغ‌های پیوسته عقب، از دیدگاه توجه به جزئیات هم‌خوانی و هماهنگی تحسین‌برانگیز است و همچنین موجب می‌شود عرض خودرو به مراتب پهن‌تر از آنچه در واقعیت هست، به نظر برسد.

اما کی ام سی X5 تلاش بیشتری داشت تا از ذات ابتدایی خود گریخته و خود را به عنوان یک محصول کاملا متمایز و جدید معرفی کند. قابل انکار نیست که سبک طراحی بسیار رادیکال خودرو مخصوصا از نمای روبه‌رو با جلوپنجره مشبک عظیم و سیستم روشنایی در روز به واقع متمایز، در این مسیر بسیار موفق بوده است.

کی ام سی X5

با این حال ممکن نیست X5 را از نمای جانبی تماشا کنید و متوجه شباهت‌های بسیار زیاد طراحی نیم‌رخ جانبی ستون C، شیب سقف و گلگیرهای عقب ان با جک S5 نشوید. کی ام سی X5 همان S5 سابق است که حالا یک لباس کاملا نو و بسیار متمایز بر تن کرده تا خود را به عنوان یک محصول جدید در دل مشتریان وفادار به خانواده جک S5 جا کند.

کی ام سی X5

مشکل آن‌جا است که طراحی بخش انتهایی خودرو آنچنان که از طراحی نمای جلو انتظار می‌رود، رادیکال و منحصر به فرد نیست. گرافیک سیستم روشنایی عقب به سبک خطوط عمودی مستقل، هماهنگی بسیار خوبی با زبان طراحی مشابه به‌کاررفته در سیستم روشنایی عقب J7 دارد. اما طراحان X5 یا در طراحی بخش جلو خودرو بیش از حد اغراق کرده‌اند، یا در طراحی بخش انتهایی کم گذاشته‌اند، چرا که این دو بخش با یکدیگر تناسب هندسی ندارند.

مقایسه طراحی داخلی کی ام سی J7 با کی ام سی X5

خودرویی که کی ام سی J7 در بازار کشور چین جانشین آن شد، هیچ وقت در بازار ایران حضور نداشت. در نتیجه زمانی که J7 روانه بازار کشور شد، سبک طراحی کابین آن بسیار ساده و بی‌آلایش، سنگین و باوقار و شیک جلوه کرد.

داشبرد بسیار ساده خودرو از خطوط افقی با طراحی نامتقارن تشکیل شده و استفاده از تریم تزئیناتی مشکی پیانویی و نقره‌ای مات، با رعایت تناسبات به کار گرفته شده است. کنسول میانی با اتصالی بسیار زیبا به بخش میانه داشبرد، با قوسی ملایم نمایشگر نسبتا بزرگ سیستم مولتی مدیا خودرو را در ساختار عمودی دربر می‌گیرد که بخش بیرون‌زده آن از بالای داشبرد، حس طراحی شناور و سه بعدی را به سرنشینان القا می‌کند.

طراحی داخلی کی ام سی J7

طراحی غربیلک فرمان چهارشاخه، کلاستر دیجیتال و سادگی المان‌های کابین، یک اتاق بدون اغراق و با طراحی شبیه به خودروهای رده پریمیوم ارائه می‌دهد که ضمن دوری از سبک فضایی و آینده‌نگرا، همچنان تلاش دارد الگوهای طراحی مدرن امروزی صنعت خودرو را نیز به تصویر بکشد.

کی ام سی X5 اگرچه خودرویی جدید است، اما پیش‌تر در غالب جک S5 در بازار ایران حضور داشت. پس اگر کابین این خودرو را با سبک طراحی S5، الهام‌گرفته از الگوهای زبان طراحی محصولات هیوندای مقایسه کنیم که بین سال‌های بین ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ انجام گرفته بود، خواهیم دید که هیچ ارتباطی در کابین X5 به سبک طراحی آن دوران وجود ندارد. پس طراحی کابین کی ام سی X5 کاملا متحول و مدرنیزه شده است.

اما با مدنظر قرار دادن زمان عرضه این خودرو در سال ۲۰۲۲ به بازار کشور چین و همچنین استفاده از زبان طراحی بسیار رادیکال، فضایی و آینده‌نگر در بخش جلوی خودرو، کابین ساده‌تر از آن است که انتظار می‌رود.

طراحی داخلی کی ام سی x5

طراحی غربیلک فرمان چهارشاخه و کلاستر دیجیتال آن با نمونه به‌کاررفته در J7 کاملا مشترک است. شناور بودن نمایشگر مولتی‌مدیا در میانه داشبرد، استفاده از کنسول میانی ساده و مجهز به شیفتر دورانی در طراحی دو طبقه اگرچه چندان نوین نیست، اما انسجام خوبی با سایر اجزای کابین دارد. اما مشکل این‌جا است که اتاق خودرو با چهره بیرونی فضایی آن تناسب منطقی ندارد.

آنچه بدون تردید در موضوع تمایزهای بین KMC J7 و KMC X5 انتظار می‌رود، تفاوت طبیعی در فضای نشیمن ردیف دوم و محفظه بار است. کی ام سی J7 به دلیل داشتن طراحی فست بک، در ردیف دوم نشیمن با محدودیت در فضای سر مواجه است. فضایی که در حقیقت فدای طراحی زیباتر بدنه خودرو شد.

به‌صورت طبیعی نیز انتظار داریم که J7 به عنوان یک سدان، توانایی رقابت با یک کراس‌اوور از کلاس مشابه را نداشته باشد. طبیعتا کراس‌اوورهای خودروهای جادارتری از برادران سدان خود هستند. اما این مهم در مقایسه کی ام سی J7 و X5 صدق نمی‌کند چرا که حجم صندوق ۵۴۰ لیتری J7، در مقایسه با فضای بار ۴۸۵ لیتری X5 مایه تعجب است. ولی جالب است بدانید که J7 از دیدگاه فاصله محور به اندازه ۱۰۰ میلی‌متر و از دیدگاه طول کلی برابر با ۲۶۵ میلی‌متر کشیده‌تر از X5 است. همین اختلاف ابعادی قابل توجه، برتری ۵۵ لیتری فضای صندوق کی ام سی J7 بر کی ام سی X5 را توجیه می‌کند.

مقایسه مشخصات فنی کی ام سی X5 با کی ام سی J7

گفتیم که کی ام سی X5 از همان پلتفرم و سیستم انتقال نیروی مشترک با جک S5 فیس لیفت بهره می‌گیرد. همچنین تاکید کردیم که کی ام سی J7 نیز در بخش سیستم انتقال نیرو با X5 مشترک است.

پس هر دو خودرو با پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو تزریق مستقیم چهارسیلندری روانه بازار شدند که در آخرین سری تولیدی جک S5 به بازار عرضه شده بود. گیربکس نیز همان نمونه مشترک دوکلاچ تر ۶ سرعت (6W-DCT) در اتصال به محور جلو است. این موضوع هم خوب است و هم بد.

مشخصات فنی کی ام سی j7

خوب از این بابت که قطعات و تامین شبکه خدمات برای این ستاپ فنی به وفور در بازار کشور یافت می‌شود و از بابت کمبود قطعات، نگرانی بخصوصی متوجه مشتری نخواهد بود. اما بُعد منفی داستان آن‌جایی است که توان و گشتاور خروجی این پیشرانه برای بازار امروز ایران و رقبای چینی جدیدی که با پیشرانه‌های توانمندتر روانه بازار شدنه‌اند، اندکی قدیمی و ضعیف جلوه می‌کند.

اما خوشبختانه این پیشرانه در چهار سال پایانی تولید S5 فیس لیفت، یعنی از سال ۱۴۰۰ بازار ایران حضور داشته و پاسخ مثبت خود را پس داده است. اگرچه گیربکس دوکلاچ ۶سرعت به‌کاررفته در این ستاپ از دیدگاه سرعت تعویض دنده‌ها بسیار کند و خنگ شناخته شده و با اصل استفاده از گیربکس‌های DCT در تضاد است (اصلی که بر مبنای چالاکی در تعویض دنده بنا شد)، اما باز هم به عنوان یکی از ستاپ‌های فنی قابل اعتماد و توانمند با کشش مناسب ارزیابی می‌شود.

مشخصات فنی کی ام سی x5

سیستم تعلیق هر دو خودرو در محور جلو از نمونه رایج و ارزان‌قیمت مکفرسون استرات است، اما در محور عقب، J7 به سیستم تعلیق مستقل مولتی لینک مجهز شده که با صفاتی نظیر چسبندگی و پایداری خود در پیچ‌ها و سواری نرم و آرام توصیف می‌شود. اما X5 در محور عقب از سیستم تعلیق نیمه‌مستقل محور پیچشی (Torsion Beam) بهره می‌گیرد که توان رقابت با سیستم مولتی لینک را ندارد.

مشخصات کلی

  کی ام سی J7 کی ام سی X5
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۵ لیتر ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴/۱۶ ۴/۱۶
تنفس موتور پرخوران (توربوشارژر) پرخوران (توربوشارژر)
قدرت ۱۷۲ اسب بخار ۱۷۲ اسب بخار
گشتاور ۲۸۰ نیوتن.متر ۲۸۰ نیوتن.متر
گیربکس ۶ سرعته دوکلاچ اتوماتیک ۶ سرعته دوکلاچ اتوماتیک
محور محرک جلو جلو
شتاب ۱۰ ثانیه ۱۱ ثانیه
سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۶.۵ لیتر در صد کیلومتر ۷.۹ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان برقی برقی
بدنه سدان کامپکت کراس‌اوور کامپکت
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

  کی ام سی J7 کی ام سی X5
طول ۴۷۷۰ میلیمتر ۴۵۰۵ میلیمتر
عرض ۱۸۲۰ میلیمتر ۱۸۵۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۹۲ میلیمتر ۱۶۹۸ میلیمتر
فاصله محورها ۲۷۶۰ میلیمتر ۲۶۶۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۴۸۵ کیلوگرم ۱۵۶۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۵۴۰ لیتر ۴۸۵ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۵ لیتر ۵۵ لیتر
قطر رینگ ۱۸ اینچ ۱۸ اینچ

مقایسه آپشن های کی ام سی J7 با کی ام سی X5

محصولات کرمان موتور هیچگاه تلاشی برای لوکس بودن نداشته و همواره در گروه خودروهای رده‌بالا اما اقتصادی چینی و دارای کیفیت و سطح امکانات رفاهی مناسب ایفای نقش کردند. کی ام سی J7 و X5 نیز هر دو از سبد محصولات یک خودروساز واحد هستند و ازهمین‌رو در امکاناتی نظیر ورود و استارت بدون کلید، سانروف پانوراما، فرمان برقی، پاور ویندوز و آنتی ترپ (سیستم تشخیص مانع) تمامی شیشه‌ها، سنسور نور، سیتستم روشنایی LED، تریم داخلی چرمی، گرم‌کن صندلی راننده، کول باکس کنسول میانی، کلاستر دیجیتال ۷ اینچ، سیستم تهویه اتوماتیک دارای سیستم تصفیه هوا با پنل کنترل لمسی، اهرم دنده الکتریکی، سیستم نظارت بر فشار باد تایرها، سنسور پارک عقب، ترمز پارک برقی، اتوهلد و کنترل حرکت در سربالایی با یکدیگر مشترک هستند.

پشت آمپر kmc j7

تمایز میان امکانات این دو خودرو به موارد مهمی چون ابعاد نمایشگر مولتی مدیا، تعداد کیسه ایمنی هوا، وجود شارژر بی‌سیم تلفن همراه، نوع سیستم صوتی، سیستم نورپردازی انتزاعی کابین، سنسور نور، پدال شیفتر و دوربین ۳۶۰ درجه محدود می‌شود که بخش مهمی از اختلاف قیمت نهایی در بازار فروش را نیز رقم می‌زند.

  کی ام سی J7 کی ام سی X5
کروز کنترل دارد دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد دارد
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
سنسور عقب دارد دارد
سنسور باران دارد دارد
سنسور فشار باد تایر دارد دارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز پارک برقی دارد دارد
اتولایت ندارد دارد
دی لایت دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
پدال شیفتر دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ‍‍‍۱۰.۴ اینچ ‍‍‍۱۲.۸ اینچ
سیستم صوتی ۸ اسپیکر ۱۰ اسپیکر
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا ۶ عدد ۶ عدد
ورود بدون کلید دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد دارد
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو فقط راننده فقط راننده
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما دارد دارد
سانروف دارد دارد

خرید کی ام سی X5 یا کی ام سی J7

اختلاف میان قیمت دو خودرو کی ام سی J7 و کی ام سی X5 در بازار نسبتا اندک و تا حدودی قابل چشم‌پوشی است. پیشرانه و گیربکس در هر دو خودرو کاملا یکسان است و از دیدگاه امکانات رفاهی و ایمنی، اختلافات جزئی میان این دو گزینه وجود دارد. پس تمایز اصلی را باید در جای دیگری جست و جو کرد.

پشت آمپر kmc x5

داستان از این قرار است که X5 در جایگاه یک کراس‌اوور یا به قول ما ایرانی‌ها شاسی‌بلند، محبوبیت بیشتری در بازار کشور دارد. به‌صورت کلی، خودروهای کراس‌اوور به دلیل ارائه سواری در ارتفاع بیشتر از سدان، حس پریمیوم و اعتماد به نفس بیشتری را القا می‌کنند که در روان ناخودآگاه مشتری تاثیر مثبت بسزایی دارد. در نتیجه حتی اگر سواری و کاربری خودرو بهتر از نمونه سدان از کلاس مشابه نباشد، باز هم احتمال انتخاب گزینه کراس‌اوور بیشتر از خودرو سدان است.

ازاین‌رو با محبوبیت و تقاضای بیشتر برای سگمنت کراس‌اوور، قیمت نهایی در مرحله فروش نیز با اختلاف بیشتری برای X5 همراه می‌شود. هرچند که ذات اصلی دو خودرو تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.

نویسنده: شهاب انیسی

فروش فوری خودرو