مقایسه تیگو7پرو با kmc x5؛ نبرد نمایندگان فونیکس و کی‌ام‌سی

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ مقایسه تیگو7پرو با kmc x5؛ نبرد نمایندگان فونیکس و کی‌ام‌سی

بازار از آنِ کراس‌اوورهای سایز کوچک است. نه‌تنها در ایران، بلکه در بازار بین‌الملل نیز این گفته کاملا صدق می‌کند. این سگمنت از ابتدای قرن بیست و یکم موفق شد تا به شکل فزاینده و با نرخ صعودی جایگزین خانواده سدان‌های سایز کوچک شود.

کی ام سی X5 نوظهور و فونیکس تیگو ۷ پرو نیز دو خودرو رقیب در بازار ایران، متعلق به همین سگمنت هستند. دلیل محبوبیت این خودروها در مقایسه با برادران سدان خود، داشتن حس سواری پریمیوم‌تر، کابین بسیار جادارتر و پرستیژ اجتماعی بود که در نمونه‌های سدان وجود نداشت. در این مقاله به مقایسه تیگو7پرو با kmc x5 پرداخته و این دو خودرو را به طور کامل با یکدیگر مقایسه می‌کنیم.

مقایسه طراحی ظاهری KMC X5 با فونیکس تیگو 7 Pro

کی ام سی X5 شرکت کرمان موتور در حقیقت نسخه جایگزین برای جک S5 است. کراس‌اووری که خیلی سریع به یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین خودروهای بازار ایران بدل شد. در نتیجه کرمان موتور نمی‌توانست چنین محصول محبوبی را از دست داده و سهم بازار خود را دودستی تقدیم رقبا کند.

طراحی ظاهری KMC X5

آنچه در بازار ایران به نام کی ام سی X5 می‌شناسیم، در حقیقت خودرویی با طراحی جدید و کاملا متمایز است که روی پلتفرم و ساختار سیستم انتقال نیروی جک S5 بنا شد و به همین دلیل در بازار کشور چین از زیر برند سیهول (Sehol / سِهول) و با نام شناسایی X6 از سال ۲۰۲۲ روانه بازار چین شد.

المان‌های طراحی کی ام سی X5 در مقایسه با جک S5 که برای سال ۲۰۱۳ طراحی شده بود، به اندازه‌ای جدید و متمایز است که به این سادگی‌ها نمی‌تواند هویت مشابه S5 را در ساختار بدنه X5 رویت کرد.

جلوپنجره بسیار بزرگ عمودی، سیستم روشنایی در روز Lشکل دوبل و سیستم روشنایی اصلی قرار گرفته در دو گوشه سپر، نه تنها ساختاری کاملا متمایز و جدید را به بازار ارائه کرده است، بلکه از هر نظر بر طراحی قدیمی و ازمدافتاده جک S5 قدیمی بازار برتری دارد.

طراحی ظاهری KMC X5

شاید در طراحی بیرون‌زده گلگیرها، شیب سقف خودرو و نیم‌رخ بخش انتهایی بتوان اثر بسیار نامحسوسی از ساختار بدنه S5 را دید، اما ساختار کلی نمای جانبی به هیچ عنوان هویت آن خودرو قدیمی را لو نمی‌دهد. نمای انتهایی X5 با سیستم روشنایی پیوسته و گرافیک طراحی افقی اگرچه بسیار شبیه به سایر محصولات خودروسازان چین است، اما باعث می‌شود که کی ام سی X5 در تاریکی شب هم از نمای جلو و هم از عقب، منحصر به فرد جلوه کند.

اگر نتوانیم KMC X5 را زیبا توصیف کنیم، باید اعتراف کنیم که این خودرو از دیدگاه طراحی کلی و بخصوص المان‌های فضایی و آینده‌نگر نمای جلو، بسیار متمایز، نوین، جذاب جلوه می‌کند، اما با طراحی بسیار ساده و رایج نمای عقب تناسب ندارد.

از سوی دیگر تیگو ۷ یک کراس‌اوور باسابقه و کاملا شناخته‌شده بازار ایران از شرکت مدیران خودرو است. خودرویی که در نسخه نسل اول از سال ۱۳۹۶ روانه بازار ایران شد اما نمونه نسل دوم آن (با کد شناسایی T1E) از سال ۱۴۰۰، هویت برند نوظهور فونیکس (Fownix) مدیران خودرو را رقم زد.

طراحی ظاهری تیگو ۷ پرو

اگر احساس می‌کنید که سبک طراحی تیگو ۷ پرو در مقایسه با کی ام سی X5 کمی میانه‌روتر و سنگین‌تر است، اشتباه نکرده‌اید. از دیدگاه طراحی، محصولات برند فونیکس یا همان چری، ساختار طراحی پریمیوم‌تری به نمایش گذاشته و سعی در حضور در سگمنت خودروهای رده‌بالاتر نیمه‌لوکس دارند.

در نتیجه سبک طراحی تیکو ۷ پرو با جلوپنجره مشبک کهکشانی، چراغ‌های کشیده و باریک و طراحی زیرسپر معمولی‌تر، جلوه‌ای از المان‌های طراحی را به تصویر می‌کشد که جلوه آن اندکی قدیمی‌تر است. این خودرو در سال ۲۰۲۰، یعنی دو سال پیش از عرضه X5 روانه بازار چین شد و طبیعی است که از نظر المان‌های طراحی نیز جلوه‌ای قدیمی‌تر داشته باشد.

اما سبک طراحی کلی تیگو ۷ پرو، به دوری از طراحی فضایی و ارائه یک تصویر متین، سنگین و عامه‌پسند تمرکز دارد که در سایر محصولات خانواده تیگو از جمله تیگو ۸ نیز دیده می‌‌شود. بنابراین به جز خط شخصیت برجسته روی گلگیرهای عقب، تقریبا هیچ المان بارز دیگری در ظاهر این خودرو رویت نمی‌شود.

طراحی ظاهری تیگو ۷ پرو

ساختار طراحی گرافیک چراغ‌های عقب از همان نمونه پیوسته است که شباهت طراحی بسیار زیادی به کی ام سی X5 دارد. اما در نمای جلو، رادیکال، متمایز و مدرن بودن چهره فضایی X5 را به همراه نداشته و به مراتب سنگین‌تر جلوه می‌کند.

مقایسه طراحی داخلی کی ام سی X5 با تیگو ۷ پرو

طراحی نمای بیرونی کی ام سی X5 فیس لیفت سنگین (فیس لیفت ماژور) برای جک S5 است. پس زمانی که با یک کابین متفاوت روبه‌رو می‌شوید که هیچ شباهتی به S5 ندارد، نباید تعجب کنید.

کلاستر خودرو از نوع دیجیتال است و نمایشگر مولتی‌مدیا به‌صورت شناور در بالای بخش میانی داشبرد قرار گرفته است. فرمان D-Cut چهارشاخه جدید خودرو مستقیما از سبک طراحی فرمان برند سیهول الهام گرفته شده و تناسب طراحی معقولی با خطوط کلی داشبرد دارد.

اما داستان متمایز بودن به ناگه در این مقطع از طراحی کابین کی ام سی X5 به پایان می‌رسد. طراحی کلی داشبرد دریچه‌های خروجی سیستم تهویه مطبوع آشکار بر روی داشبرد، کنسول میانی معمول که حالا با شیفتر دورانی (اهرم دنده چرخشی) همراه شده و از تزئینات ساده مشکی پیانویی بهره می‌گیرد، هرچند که در تناسب با طراحی رودری‌ها است۷ اما با ظاهر جلو خودرو با آن طراحی فضایی و متمایز هم‌خوانی ندارد.

کابین داخلی kmc x5

گویی تمامی ذوق و ایده‌پردازی طراحان این خودرو در همان مرحله ابتدایی و در تکمیل چهره خودرو پایان یافته و دیگر حس و حالی برای ایجاد تمایز‌های بارز در طراحی بخش انتهایی و کابین خودرو وجود نداشته است.

پلتفرم خودرو با جک S5 یکسان است و به همین دلیل فضای نشیمن ردیف دوم و محفظه بار عملا تفاوتی با S5 ندارد. اما با وجود میانه‌روی‌های ناگهانی در طراحی کابین خودرو، این فضا در تمایز فاحش با جک S5 است و مدرن بودن المان‌های خود را به خوبی به نمایش می‌گذارد.

در طراحی کابین تیگو ۷ اما شاهد تناسبات طراحی به مراتب بیشتری هستیم. ساختار کلی داشبرد شباهت زیادی به محصولات رایج برند بی ام و آلمان در سال‌های حدود ۲۰۱۵ دارد. نمایشگر مولتی‌مدیا شناور، کلاستر دیجیتال با کیفیت نه چندان مطلوب، دریچه‌های مشهود خروجی سیستم تهویه مطبوع و شیفتر دنده برقی، حال و هوایی درست همانند طراحی بخش بیرونی خودرو دارد. المان‌هایی که چندان جدید به نظر نمی‌رسند، اما به دلیل استفاده از اصول میانه‌رو، هنوز هم جلوه بصری زیبایی به همراه دارند.

کابین داخلی تیگو ۷ پرو

مخصوصا آن‌ که استفاده از تریم چرمی قرمز ‌رنگ تزئیناتی بر روی داشبرد و رودری‌ها، به‌کارگیری حجم قابل توجهی از تزئینات مشکی پیانویی و سیستم روشنایی انتزاعی کابین، ضمن ارائه تریم رنگی در فضای اتاق خودرو، تاثیر قابل توجهی بر احساس پریمیوم بودن خودرو دارد.

طراحی کلی داشبرد تیگو ۷ پرو مدتی بعد از رونمایی آن، در ام وی ام X55 پرو مدیران خودرو جا خوش کرد. اگرچه این اتفاق برای X55 یک مزیت و ارتقای بصری به حساب می‌آمد، اما یکسان بودن سبک طراحی داشبرد تیگو ۷ پرو به‌عنوان یک کراس‌اوور پریمیوم با یک کراس‌اوور ارزان قیمت از برند MVM، چندان به مزاق مشتریان تیگو ۷ پرو خوش نیامد. البته این مهم پس از عرضه تیگو ۷ پرو مکس با طراحی کاملا متمایز کابین (شبیه به خانواده تیگو ۸) تا حدود زیادی برطرف شد.

مقایسه مشخصات فنی KMC X5 با فونیکس تیگو ۷ پرو

کی ام سی X5 نه‌فقط پلتفرم و ساختار اتاق، بلکه تمامی مجموعه مرتبط به سیستم انتقال نیروی خود را نیز از جک S5 قرض گرفته است. در نتیجه با همان پیشرانه ۴ سیلندر توربو تزریق مستقیم و سیستم انتقال نیرو دو کلاچ اتوماتیک مواجه هستیم که در نسخه فیس لیفت شده جک S5 به بازار عرضه شده بود.

این مهم دو معنا دارد. اول آن که از دیدگاه خروجی فنی شاهد بهبود در سیستم انتقال نیرو کی ام سی X5 نیستیم، چرا که چیزی تغییر نکرده است. دومین نکته آن است که تکرار تولید این سیستم انتقال نیرو در X5 به معنای حفظ فراوانی قطعات یدکی و دانش تعمیراتی در بازار کشور است که تا حد بسیار زیادی خیال مشتریان را از بابت دستیابی به شبکه گسترده خدمات پس از فروش راحت می‌کند.

موتور kmc x5

از طرف دیگر، پیشرانه فونیکس تیگو ۷ پرو از دیدگاه حجم موتور با کی ام سی X5 یکسان است. اما تشابهات فنی در همین نقطه پایان می‌یابد چرا که نه‌تنها این پیشرانه از نوع تزریق مستقیم نیست بلکه گیربکس به‌کاررفته در این خودرو از نوع ضریب متغیر اتوماتیک (CVT) است که به دلیل حس رانندگی نامطلوب و دوام فنی کم، معمولا در میان مشتریان ایرانی محبوبیت ندارد.

پس پیشرانه تیگو ۷ پرو کمی قدیمی‌تر و البته اندکی ضعیف‌تر است. اگرچه گیربکس CVT شاید بتواند در شتاب‌گیری اولیه بخشی از کمبودهای موتور را جبران کند اما از دیدگاه حس سواری و دوام فنی، قادر به رقابت با گیربکس دوکلاچ کی ام سی X5 نیست. از یاد نبریم که یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت جک S5 در بازار ایران، استفاده از همین گیربکس دوکلاچ اتوماتیک بود که عملکرد فنی قابل توجه و رفتار دینامیکی بسیار چالاکی را برای آن به ارمغان آورد.

پیشرانه تیگو ۷ پرو

پس عملکرد کلی کی ام سی X5 به صورت کلی بهتر از تیگو ۷ پرو است، اما نکته جالب آن‌جا است که این کراس‌اوور در محور عقب از سیستم تعلیق نیمه‌مستقل میل پیچشی (تورشن بار/Torsion Bar) استفاده می‌کند، اما تیگو ۷ پرو با سیستم تعلیق مستقل مولتی لینک روانه بازار شد. هر دو خودرو در محور جلو از تعلیق رایج مکفرسون استرات بهره می‌گیرند. در نتیجه رفتار تیگو ۷ پرو در پیچ‌ها و در سرعت بالا، به شکل محسوسی پایدارتر از کی ام سی X5 است.

مشخصات کلی

  کی ام سی X5 فونیکس تیگو ۷ پرو
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی تزریق مستقیم
حجم موتور ۱.۵ لیتر ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژر توربوشارژر
قدرت ۱۷۲ اسب بخار ۱۵۶ اسب بخار
گشتاور ۲۸۰ نیوتن.متر ۲۳۰ نیوتن.متر
گیربکس ۶ سرعته دوکلاچ اتوماتیک CVT
محور محرک جلو جلو
شتاب
سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۹ لیتر در صد کیلومتر ۸.۴ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان برقی برقی
بدنه کراس‌اوور کامپکت کراس‌اوور کامپکت
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

  کی ام سی X5 فونیکس تیگو ۷ پرو
طول ۴۵۰۵ میلیمتر ۴۵۰۰ میلیمتر
عرض ۱۸۵۰ میلیمتر ۱۸۴۲ میلیمتر
ارتفاع ۱۶۹۸ میلیمتر ۱۷۴۶ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۶۰ میلیمتر ۲۶۷۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۵۶۰ کیلوگرم ۱۵۴۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۸۵ لیتر ۴۷۵ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۵ لیتر ۵۱ لیتر
قطر رینگ ۱۸ اینچ ۱۸ اینچ

مقایسه آپشن های کی ام سی X5 با تیگو ۷ پرو

کی ام سی X5 ادعایی برای تعلق به گروه کراس‌اوورهای پریمیوم ندارد. اما با این حال در زمینه امکانات رفاهی و ایمنی هم چندان دست خالی وارد بازی نشده است. آنچه در X5 به دست مشتری می‌رسد، سنسور نور و باران، کروز کنترل، ورود و استارت بدون کلید، پاور ویندوز، بالابر تک لمسی تمام شیشه‌ها با قابلیت تشخیص مانع، تنظیم برقی و گرم‌کن صندلی راننده دارای حافظه، آینه‌های جانبی تاشو به همراه حافظه، نمایشگر ۱۲.۸ اینچ مولتی مدیا با ۱۰ بلندگو و یک ساب‌ووفر، کلاستر دیجیتال ۷ اینچ، دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور پارک عقب، ترمز پارک برقی و اتوهلد، کنترل حرکت در سربالایی، کول‌ باکس، سیستم تهویه مطبوع الکتریکی با خروجی مجزا برای ردیف دوم، سانروف پانوراما و سیستم روشنایی تمام LED است.

فونیکس تیگو ۷ پرو مکس اگرچه اندکی قدیمی‌تر است اما خود را متعلق به گروه کراس‌اوورهای پریمیوم می‌داند. در نتیجه ورود و استارت بدون کلید، ترمز پارک برقی، اتوهلد و کنترل حرکت در سرازیری و سربالایی، دوربین ۳۶۰ درجه، دوربین دنده عقب دینامیک، سنسور پارک عقب، نظارت بر فشار بادتایرها، سنسور نور، نمایگر ۱۰.۲۵ اینچ سیستم مولتی مدیا با ۶ بلندگو، کلاستر دیجیتال ۷ اینچ، سنسور نور، کول باکس، سانروف پانوراما، تنظیم برقی صندلی ردیف جلو به همراه گرم‌کن، شارژر بی‌سیم تلفن همراه، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو منطقه با فیلتر تصفیه هوا، نورپردازی انتزاعی کابین، پاورویندوز و سیستم تشخیص مانع تمام شیشه‌ها، ریموت استارتر و آینه‌های جانبی تاشو برقی روانه بازار شد تا در دوران خود بسیار کامل ایفای نقش کند.

ناگفته نماند که در صورت خرید تیگو ۷ پرو مکس، سطح امکانات رفاهی و ایمنی قابل دسترس به مراتب بیشتر از تیگو ۷ پرو و چند سر و گردن بالاتر از کی ام سی X5 خواهد بود.

  کی ام سی X5 فونیکس تیگو ۷ پرو
کروز کنترل دارد دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
سنسور عقب دارد دارد
سنسور باران دارد
سنسور فشار باد تایر دارد دارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز پارک برقی دارد دارد
اتولایت دارد دارد
دی لایت دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ‍‍‍۱۲.۸ اینچ ۱۰.۲۵ اینچ
سیستم صوتی ۱۰ اسپیکر ۶ اسپیکر
ناوبری
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد دارد
کیسه هوا ۶ عدد ۶ عدد
ورود بدون کلید دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرمکن صندلی جلو فقط راننده دارد
سردکن صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما دارد دارد
سانروف دارد دارد

خرید کی ام سی X5 یا فونیکس تیگو ۷ پرو

اختلاف اصلی میان کی ام سی X5 و تیگو ۷ پرو را باید در دو موضوع جایگاه برند و توانایی‌های فنی مقایسه کرد. برند فونیکس با تاکید بر داشتن ذات پریمیوم، تلاش بسیاری کرد تا نام خود را به عنوان یک خودروساز لوکس در بازار ایران جا اندازد و باید پذیرفت که در این مسیر هم بسیار موفق عمل کرده است.

در نتیجه محصولات فونیکس به صورت کلی از سطح امکانات رفاهی و امنی بیشتری برخوردار هستند. اما در عین حال نباید از یاد برد که این حجم از امکانات نیز مستقیما بر افزایش قیمت تمام‌شده خودرو تاثیر خواهد داشت.

در مقابل کی ام سی X5 به عنوان جانشین جک S5، همچنان نیمه‌اقتصادی اما مدرن جلوه می‌کند. توانایی‌های فنی خود را حفظ کرده و با استفاده از پیشرانه توانمندتر و گیربکس خوش‌دوام DCT، حس سواری بهتری به مشتری منتقل می‌کند. اما چندان پریمیوم و شیک به نظر نرسیده و طبیعتا قیمت نهایی پایین‌تری دارد.

هر دو خودرو در شبکه خدمات پس از فروش قدرتمند ظاهر می‌شوند، اما کی ام سی X5 یک پکیج آماده و شسته‌رفته را به نمایش می‌گذارد که ترکیبی از امکانات رفاهی مناسب، کیفیت خوب، توان فنی قابل قبول و البته قیمت kmc x5 نیز نسبت به قیمت تیگو 7 پرو مناسب‌تر است. در نتیجه انتخاب کی ام سی X5 برای مصرف کننده نهایی یک انتخاب معقول‌ و کاربردی خواهد بود.

نویسنده: شهاب انیسی

فروش فوری خودرو