کمپانی بزرگ و آسیایی لکسوس، اخیرا از یک مدل مفهومی آفرود جدید به نام ROV رونمایی کرده است. این خودرو میتواند در آینده نه چندان دور به یک ماشین تولیدی تمام عیار و گل سر سبد آفرودبازها تبدیل شود.
همانطور که میدانید، لکسوس یک برند آسیایی لوکسساز و زیر مجموعه کمپانی افسانهای تویوتا است. ماهیت و طبیعت این برند، آن را از ساخت خودروهای اسپرت یا آفرودرهای قدرتمند تا حدودی منع میکند. البته با این حال، شاید بتوان مدل لکسوس LX را یک آفرودر نامید. حالا به نظر میرسد که لکسوس قصد دارد این رویه را تغییر داده و با معرفی یک کانسپت جدید به نام ROV، سبد این محصولاتِ محدود و خط تولید آنها را گسترش دهد.
هرآنچه درباره ROV می دانیم
ROV از لحاظ ظاهری با دیگر خودروهای آفرودی متفاوت است چرا که از هیدروژن تغذیه میکند. با این حال لکسوس اعلام کرده که این مدل مفهومی عجیب و غیرعادی، متعلق به یک بیرانهنورد است.
پیشرانه این خودرو که به ماشینهای بازیهای کامپیوتری همچون Halo (یعنی هیلو وارتاگ) بیشباهت نیست، به یک موتور یک لیتری درونسوز مجهز است. از آنجایی که سوخت این بیراههنورد با سوخت دیگر آفرودرها که معمولا یا بنزینی و دیزلی هستند یا هیبرید متفاوت است، آلایندگی بسیار کم و ناچیزی تولید میکند. این آلودگی به دلیل استفاده پیشرانه از روغن است.
در این خودرو یک محفظه فشار بالا تعبیه شده است که سوخت ROV (یعنی هیدروژن را) در خود جای داده است. هیدروژن از طریق انژکتور به داخل پیشرانه میرسد و به سیستم قدرت این کانسپت جدید لکسوس سوخترسانی میکند.
تنها یک محصول دیگر به چنین تکنولوژی مجهز است: تویوتا میرای. بنابراین بعید نیست که لکسوس برای طراحی ROV از این خودرو که متعلق به کمپانی مادر است، کمک گرفته باشد. حتی بعید نیست که تا سه سال آینده، این پیشرانه به بازار رسد. با این حال لکسوس هنوز جزئیاتی از مشخصات فنی آفرودر نسبتا جمع و جورش منتشر نکرده است.
طراحی خارجی
تفاوت ظاهری ROV و دیگر خواهر و برادرهایش غیر قابل انکار و مانند شب و روز است، با این حال یک سری ویژگیهای خاص و جزئیات ظریف بین آنها مشترک است. از جمله این ویژگیها میتوان به چراغها و شکل و شمایل بخش جلویی اشاره کرد.
نکته جالب و بارز طراحی خارجی این مدل مفهومی جنجالی، سیستم تعلیق آن است که بر خلاف دیگر خودروها از دیده پنهان نیست. حتی کمک فنرها نیز در معرض دید قرار دارند. به نظر میرسد که میتوان در صورت دلخواه شیشه جلو را هم جابهجا کرد. یکی دیگر از نکات خاص طراحی، چرخهای بیرونزده است که ظاهری بسیار خاص به ROV میبخشند.
طراحی داخلی
برای طراحی فضای داخلی که چندان هم محصور نیست، از المانهای دیجیتال و دکمههای آنالوگ به صورت همزمان استفاده شده است. داشبرد به طرز قابل توجهی ساده است و فرمان نیز با یک روکش از جنس چرم مصنوعی و پدل شیفترها همراه میشود.
هنوز مشخص نیست که آیا ROV به مرحله تولید انبوه میرسد یا خیر، اما اگر روزی خط تولید آن راهاندازی شود، بدون شک انقلاب عظیمی در سگمنت خودروهای آفرودی برپا خواهد شد.
نویسنده: پرستو مهدی قلیخان