لیفان 520 یکی دیگر از محصولات اژدهای سرخ، چین است. این خودرو با همان نام کارخانه تولیدیاش یعنی لیفان تولید شده است. شرکت خودروسازی لیفان از 1992 افتتاح و شروع به فعالیت کرده است و البته با قدمت کمی که در میان شرکتهای خودروسازی در جهان دارد اما محصولاتی نام دار و خوش آتیه مانند لیفان X60 را روانه بازار خودرو کرده که البته با استقبال بی نظیری نیز رو به رو شده است.
ورود و تولید این خودرو به تاریخ کشور ما از سال 1387 آغاز شد و در سال 90 آخرین لیفان 520 تولید شد و در نهایت از خط تولید شرکت لیفان خارج شد. این خروج از خط تولید به این خاطر بود که در سال 1392 بازار خودرو ایران و کشورهای دیگر با مدلی پیشرفتهتر از این خودرو به نام 520i را شاهد بودند و این محصول تا به امروز توانسته همچنان در بازار رقابت دوام بیاورد. امروز به بررسی این مدل جدید از کارخانه لیفان میپردازیم.
با آراستگی قابل قبول
در نگاه کلی به طراحی ظاهری لیفان 520i با یک طرح جمع و جور و آراسته طرف هستیم. در ظاهر این خودرو نه خبری از زرق و برقها و پیچیدگیهای ظاهری است و نه خبری از بد سلیقگی و بی حوصلهگی. لیفان 520 از آن چهرههای قابل قبول است که کسی نمیتواند در ظاهر آن ایرادی وارد کند. یکی از ویژگیهای بصری این خودرو طرح چراغهای آن است که نه میتوان آنها کشیده دانست و تابع قواعد هندسی؛ چراغها شبیه قطرات باران هستند و در جای درستی هم قرار گرفتهاند. به کاسه چراغها که نگاه میکنیم، حتی نوع قرار گیری آنها نیز هوشمندانه است و برای هر حالت از نور فضای جاده ، تعداد لامپهای LED به کار رفته به خوبی تقسیم بندی شدهاند. چراغ دی لایت هم که جای خود را دارد و جز امکانات و آپشنهای این خودرو به حساب میآید. جلو پنجره لیفان 520i نیز با طراحی ساده و شکیل و با پرههای موازی در زیبایی ظاهری این خودرو نقش موثری دارد. آرم لیفان نیز در قسمت میانی جلو پنجره جا خوش کرده و رنگی هماهنگ با رنگ کل بدنه و دیگر اجزای این خودرو دارد. طرح آینه بغلهای این خودرو نیز با چراغهای عقب و جلو همبستگی دارد و هارمونی خوبی حتی در کوچکترین اجزای این ماشین در جریان است. دو مه شکن نیز در ردیف سپر این اتومبیل قرار گرفتهاند که با طرح بیضی شکل هم به زیباتر شدن ماشین کمک میکنند و هم در مواقع ضرور یارای راننده در دید بهتر هستند. لیفان 520i نسبت به نسخه قدیمیاش صندوق عقب جادار تری دارد. قسمت عقب این خودرو با طرحی کلاسیک و با چراغهایی مستطیلی شکل و بزرگ با دو رنگ قرمز و سفید برای نشان دادن ترمز و دنده عقب به یکدست بودن و آراستگی خودرو کمک کرده است. لازم به ذکر است که جدا از چراغهای مه شکن در قسمت جلو، قسمت عقبی خودرو نیز چراغهای مه شکن دارد. دستگیرههای لیفان برخلاف برادر لوکس خود یعنی لیفان 820 طرح اروپایی دارند و در خود بدنه به کار رفته اند.
تجربه رانندگی با لیفان 520i
طراحی ظاهری خودرو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما تا زمانی که یک اتومبیل از طراحی داخلی خوب بهره نبرده باشد، طراحی ظاهری آن چنان به کار نمیآید و به اصطلاح تو ذوق میزند. اما لیفان 520i از این ناهماهنگی به دور است و طراحی داخلی آن نیز به همان اندازه جمع و جور و مرتب و البته کارآمد است. در طراحی داخلی این ماشین از سه رنگ هم خانواده استفاده شده است.
داشبورد، کنسول میان راننده و سرنشین جلو و قسمتهایی از فرمان اتومبیل از رنگ نقرهای بهره بردهانند در قسمتهای دیگر نیز از خاکستری براق و مشکی استفاده شده است که طیف رنگی مناسبی را با این سه رنگ میتوان در مجموع طراحی داخلی آن حس کرد. در نسخه قبلی این خودرو، همه از یک نواختی و کسل کنندگی انتخاب رنگها شکایت داشتند اما در لیفان 520i با استفاده از رنگهای گفته شده در حالت کرومی این یکنواختی تا حد قابل قبولی از بین رفته است.
فرمان خوش دست و آرم لیفان در میانه غربیلک فرمان نشان از دقت دارند و نوع قرار گیری فرمان به نحوی است که راننده احساس راحتی کند. ارگونومی صندلیها برای جاگیری سرنشینان مناسب است و طرح مخملی پارچههای به کار رفته که هر چند میتوانست بهتر باشد اما قابل قبول است. داشبورد این اتومبیل علاوه بر جاگیری خوب از اندازه مناسب و جاداری برخوردار است. این اتومبیل از قدرت نسبتا خوبی برخوردار است و با رفع ایرادات در نسخه قبلی رضایتمندتر ظاهر شده است. تغییراتی که در جلو پنجره و همچنین در چیدمان ستونها انجام شده باعث شده تا راننده با کمتر نقطه کوری مواجه شود. ترمزهای EBD و ABS در این خودرو و البته حضور کیسههای هوا باعث شده تا ضریب ایمنی در این خودرو بالاتر رود. شیشه عقب هم گرم کن دارد که از بخار گرفتگی در زمان رانندگی در جادهها در فصول سرد جلوگیری شود. سنسورهای دنده عقب نیز برای پارک خودرو به کمک میآیند و قفل کودک هم خیالتان را از بابت ایمنی داخل ماشین تامین میکند.
سری به مشخصات فنی لیفان 520i بزنیم
دیسکهای لیفان 520i دو جداره هستند و باز میتوان گفت که وجود این امکان فنی به کمک ضریب ایمنی خودرو میآید. موتور این خودرو با 1587 سی سی از سری موتورهای LF41Q است و قدرتی معادل 104.5 اسب بخار دارد. دور موتور 6000 دور در دقیقه است. گیربکس لیفان 520i سرعته است و شتاب 0 تا 100 آن در 13 ثانیه انجام میشود. مصرف سوخت ترکیبی در مسافتهای مختلف 6.5 لیتر در 100 کیلومتر است که نشان از کم مصرف بودن آن دارد. نهایت سرعت این اتومبیل 170 کیلومتر در ساعت است. به طور کلی بنا به قیمتهایی که در بازار خودرو ایران به این خودرو داده میشود، انتخاب لیفان 520i میتواند یکی از گزینههای مناسب در مقابل رنو ال 90 و دیگر خودروهای هم ردیف آن باشد. از آن جایی هم که این ماشین با دریافت استاندارد یورو 5 در ردیف خودروهای سبز قرار دارد میشود هم برای مصرف بهینه سوخت روی آن حساب کرد و هم تا حدی به کمک طبیعت آمد.
نام نویسنده: احسان والیان