شرکت میتسوبیشی از جمله بزرگترین و صاحبنامترین خودروسازان ژاپنی است که محصولات سدان، کوپه و شاسی بلند آن از دیرباز اعتبار فراوانی میان مشتریان برای خود کسب کردهاند. در این میان جای خالی یک کراساوور جمعوجور به شدت احساس میشد تا اینکه متصدیان کمپانی سه الماسنشان ژاپنی تصمیم گرفتند با ارائه کراس اوور asx این خلأ را تا حدودی پر کنند و طیف وسیعتری از مشتریان را به سوی تولیدات خود فرا بخوانند. بدین منظور میتسوبیشی ASX در سال ۲۰۱۰ به لیست تولیدات کمپانی میتسوبیشی اضافه شد.
شرکت آرین موتور که نمایندگی رسمی میتسوبیشی در ایران را بر عهده دارد، این کراس اوور جمعوجور ژاپنی را در قالب مدلهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ وارد بازار ایران کرد. همچنین دو فیس لیفت پشت سر هم از این خودرو با مدلهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به دست مشتریان ایرانی رسید که شامل تغییراتی در سپرها، دیفیوزر، چراغها و دیگر جزئیات ظاهری این خودرو میشد. در ادامه مطلب میتوانید اطلاعات بیشتری نسبت به مشخصات فنی، ظاهری، امکانات و وضعیت فروش میتسوبیشی ASX در بازار ایران به دست آورید.
طراحی ظاهری میتسوبیشی
ظاهر میتسوبیشی ASX در کلیه مدلهای آن از لحاظ کلی تفاوت چندانی با یکدیگر نداشته و یک نوع طراحی را از خود به نمایش میگذارند؛ با این حال فیس لیفتهای صورت گرفته در مدلهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ سبب شده تا نمای بدنه این خودرو به ویژه در قسمت چهره و ناحیه پشت، بهروزتر، زیبا و پویاتر از گذشته به نظر برسد. به ویژه بهرهگیری از جلوپنجره اصطلاحا دینامیک در مدلهای فیس لیفت ASX سبب شده تا مشتریان شاهد نمایی خوشایندتر در این خودرو ژاپنی باشند.
طرح چراغها در کلیه مدلهای asx تقریبا ثابت بوده و حالتی اخمآلود را به نمایش میگذارد تا بدینسان مشتریان جوانتر نیز نسبت به ظاهر این کراس اوور خانوادگی حس بهتری پیدا کنند.
یک خط شانهای پس از گذر از دستگیره درها، گلگیر جلو را به انتهای چراغ عقب پیوند داده تا در جوار برخی حجم پردازیهای دیگر، فرم بدنه نسبتا خوشتراش و تا حدی عضلانی را برای میتسوبیشی ای اس ایکس از زاویه بغل رقم بزند.
نمای عقب میتسوبیشی ای اس ایکس نیز چراغهای دو تکه با حالتی قرینه (نسبت به انواع جلو) را درون خود جای داده و فرمی تقریبا خشن را برای قسمت پشت میتسوبیشی ASX رقم زده است. به ویژه در مدل ۲۰۱۸ به علت بهرهگیری از سپر مدرنتر، جلوه جذابتری برای این خودرو پدید آمده و در مجموع باید اظهار داشت که میتسوبیشی asx از لحاظ طراحی ظاهری در قیاس با محصولات جدیدتر چینی یا کرهای اندکی ساده و قدیمی به نظر میرسد. اما این سادگی درون خود نوعی پختگی و اصالت را نیز به همراه دارد که احتمالاً غبار گذشت زمان کمتر روی آن تاثیر خواهد داشت. به خصوص مدل ۲۰۱۸ که المانهای به روزتری را نسبت به دیگر تیپها در خود جای داده و همچنان میتواند به عنوان یک اتومبیل نوین، پرستیژ قابل قبولی را برای مالک و راننده خود به همراه آورد.
طراحی کابین میتسوبیشی asx
پس از ورود به کابین خودرو به ویژه در نسخه فیس قدیم ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ ، شاهد یک اتاقک ساده و نسبتا قدیمی خواهید بود که اگر آن را با محصولات مشابه چینی و کرهای مقایسه کنید، احتمالا نمره پایینی برای طراحی داخلی میتسوبیشی ای اس ایکس در نظر خواهید گرفت. در نسخههای فیس لیفت نیز تقریبا اوضاع بر همین منوال میگذرد، اما تعویض غربیلک فرمان با یک گونه جدید سه شاخه به فرمی خوشدست و اسپرت سبب شده تا حس بهتری از حضور در کابین میتسوبیشی asx در کاربر پدید آید. در مدل ۲۰۱۸ هم به جز تغییر پنل اهرم دنده، بهروزرسانی قابل توجه دیگری درون کابین خودرو مشاهده نمیشود. جنس متریال به خدمت گرفته شده در ساخت کابین نیز نسبتا متناسب با این سطح از خودروهای ژاپنی بوده و میتواند رضایت مشتریان را بسازد.
فضای داخلی میتسوبیشی ASX تقریبا و فضای مشابه یک نسبتاً یک سدان نسبتاً جادار و راحت را در اختیار سرنشینان به ویژه در ردیف عقب قرار میدهد تا آنها نیز از حضور در این مکان لذت کافی را ببرند با این حال افراد بلندقد دچار محدودیتهایی از ناحیه سر و یا زانوها خواهند شد.
آپشن ها و امکانات میتسوبیشی asx
این کراس اوور جمعوجور ژاپنی ابتدا با دو نسخه تیپ ۲ و ۴ روانه بازار ایران شد اما مدلهای فیس لیفت صرفا در نسخه تیپ ۴ یعنی مدل فول آپشن در بازار کشورمان حضور یافتند. در ادامه به مهمترین امکانات میتسوبیشی ASX ۲۰۱۸ تیپ ۴ اشاره میشود: کروز کنترل و تثبیتکننده سرعت، سیستم کنترل حرکت از سربالایی، سامانههای کنترل کشش و پایداری، سنسورهای پارک، برفپاککن خودکار، ترمز کمکی به علاوه سیستم ضد قفل و توزیع نیروی ترمز، اتولایت، دیلایت، نوربالا اتوماتیک، ارتفاع نور اتوماتیک، چراغهای مه شکن، سیستم شستشوی چراغهای جلو، فرمان چرمی با پدال شیفتر، سیستم صوتی با ۶ اسپیکر، نمایشگر مرکزی ۶.۴ اینچی لمسی، بلوتوث، ۷ عدد کیسه هوا ویژه سرنشینان جلو به همراه انواع پردهای و جانبی، ورود بدون کلید، استارت دکمهای، تهویه مطبوع خودکار، تنظیمات برقی برای صندلی راننده، صندلی عقب تاشونده دو تکه، گرمکن صندلیهای جلو، روکش صندلی چرمی، آینههای بغل با قابلیت تاشوندگی برقی، سقف پانوراما.
قوای محرکه با ترکیب نامناسب پیشرانه و گیربکس
یکی از انتقادات مطرح شده نسبت به قوای محرکه میتسوبیشی ASX، حضور گیربکس اتوماتیک سی وی تی در این خودرو است که موجب شده عملکرد فنی آن مطابق با قدرت موجود در پیشرانه از آب درنیاید. چراکه جعبه دنده سی وی تی ذاتا نسبت به سایر انواع گیربکسهای اتوماتیک اندکی کم هیجانتر و در اصطلاح پیرمردیتر عمل میکند.ناگفته نماند این سبک عملکرد گیربکس موجب مصرف بهینه سوخت و رضایت بیشتر خانوادهها خواهد شد اما مشتریان جوانتر که نیاز به هیجان بیشتری دارند، چندان با گیربکسهای سی وی تی کنار نمیآیند.
به هر حال در اینجا از یک پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی دو لیتری به قدرت ۱۴۸ اسب بخار و گشتاور ۱۹۷ نیوتن متر استفاده شده تا قوای حاصل توسط یک جعبه دنده cvt و دو عدد دیفرانسیل به سوی تمامی چرخها قابل ارسال باشد.
ناگفته نماند که مدل ۲۰۱۸ دارای حالت L یا سنگین در جعبه دنده بوده و عملکرد بهتری نسبت به مدلهای پیشین، به ویژه هنگام عبور از سربالاییها از خود نشان میدهد. میانگین مصرف سوخت میتسوبیشی asx برابر با ۸.۴ ثانیه است و شتاب صفر تا صد آن نیز حدود ۱۰ ثانیه برآورد میشود. این خودرو ۱۳۶۰ کیلوگرمی نهایتا میتواند تا ۱۸۰ کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد.
نقاط قوت و ضعف میتسوبیشی ASX
کراس اوورهای ژاپنی معمولا نقاط قوت فراوانی دارند؛ ASX نیز از این قاعده مستثنا نیست. مواردی همچون کیفیت ساخت بالا، دوام فنی مطلوب، سواری نرم و راحت، جعبه دنده با عملکرد اقتصادی، آپشنهای مناسب در مدل ۲۰۱۸ و اضافه شدن حالت سنگین در گیربکس مدل ۲۰۱۸ جزو نقاط قوت این خودرو به شمار میروند. از سوی دیگر طراحی نسبتا قدیمی کابین و بازار دست دوم نامناسب جزو نقاط ضعف ASX هستند.
وضعیت فروش میتسوبیشی ای اس ایکس در بازار ایران
میتسوبیشی ASX علیرغم شایستگیها و نقاط قوت فراوان نتوانست جایگاهی شایسته به اندازه رقبای کرهای یا حتی برخی رقیبان چینی نظیر چری تیگو ۷، چری تیگو ۵، هیوندا توسان، کیا اسپورتیج و … به چنگ آورد که در این بین، عدم تبلیغات گسترده و مناسب نمایندگی میتسوبیشی در ایران و خدمات پس از فروش نه چندان پررنگ در حد رقبای کرهای، یکی از دلایل استقبال نامناسب مشتریان از میتسوبیشی asx به شمار میرود.
با این تفاسیر باید گفت که وضعیت فروش میتسوبیشی ای اس ایکس در ایران به اندازه رقبای کرهای پررونق نیست اما به هر حال مشتریانی که به دنبال یک کراس اوور جمعوجور باکیفیت هستند، این خودرو را به عنوان یکی از گزینههای اصلی خود مد نظر قرار میدهند.
نگاهی به طراحی ظاهری میتسوبیشی ASX از سال 2011 تا 2020
نویسنده: حسین باباپور