کوروت یکی از نام آشناترین محصولات برند خودروسازی شورولت است که از سالهای دور و دراز در پس درهای کارخانههای بزرگ ساخته میشود. این خودرو به قدری محبوب است که در طول تاریخ، افراد مختلف و حتی سلبریتیهای کلکسیونر، هزینههای گزافی برای به خانه آوردن آنها پرداخت کردهاند.
برخی از مدلهای کوروت با قیمت سرسام آور میلیون دلاری نیز معامله شده است.
مروری بر تاریخچه کوروت
شورولت کوروت سرگذشت جالب و جذابی دارد. سرآغاز حیات نخستین نسل آن به چند سال پس از اتمام جنگ جهانی دوم و شروع زندگی پسا جنگ باز میگردد. دنیای بعد از جنگ به رنگ و لعاب و تنوع بیشتری نیاز داشت، بنابراین کمپانیهای خودروساز، آستین بالا زده و به ساخت خودروهای اسپرت و رنگارنگ پرداختند.
هارلی ارل که به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین طراحان تاریخ جنرال موتور شناخته میشد، بیش از هرکسی به این تغییرات و نیازهای دنیای جنگ زده آگاه بود، بنابراین توانست تایید و اعتماد مدیران این خودروساز آمریکایی را جلب کند و اینگونه بود که ساخت شورولت کوروت در سال ۱۹۵۱ کلید خورد.
این پروژه با نام «پروژه اوپل» زاده شد. پس از گذشت دو سال، یعنی در سال ۱۹۵۳، از مدل اولیه و دست ساز آن پیش چشم مردم رونمایی شد. تولید این خودرو دوست داشتنی در کمتر از یک سال آغاز و پس از آن به محبوب دل جهانیان تبدیل شد.
گران ترین کوروت های تاریخ
شورولت کوروت کانورتیبل؛ اولین کوروت تاریخ
این خودرو که در سال ۱۹۵۳ ساخته شد، نامش به عنوان اولین شورولت کوروت در تاریخ صنعت خودروسازی ثبت شده است. این کوروت جذاب و رویایی که نمونه یک خودرو دو سرنشین و آمریکایی تمام عیار است، به یک موتور ۳.۹ لیتری شش سیلندر مجهز بود که به اندازه ۱۵۰ اسب بخار نیرو تولید میکرد. این موتور «شعله آبی» یا همان «Blue Flame» نام گرفت.
یک دستگاه از ۳۰۰ دستگاه کوروتی که به عنوان نسل اول این سری افسانهای شناخته میشود، در سال ۲۰۱۴ به قیمت ۶۶۰ هزار دلار فروخته شد. از این خودرو در بهترین حالت ممکن نگهداری شده و حتی از لاستیک زاپاسش نیز استفاده نشده بود. در واقع این کوروت نو و دست نخورده به حساب میآمد.
شورولت کوروت C8 Z06 (نسخه ۷۰ امین سالگرد)
تولید هشتمین نسل شوروت کوروت به دلیل شیوع پاندمی کرونا، بارها با مشکل مواجه شد. در نتیجه نسخه خاصتر و قدرتمندتر Z06 این خودرو نیز با تاخیر روانه بازار شد. با این حال همزمانی ورود نسخه خاص Z06 نسل هشتم، با ۷۰ امین سال سلطنت شورولت کوروت بر بازار سوپر اسپرتهای جهان همزمان شد.
در نتیجه اولین نسخه C8 Z06 با پکیج ظاهری ویژه ۷۰ امین سال تولید این سوپر اسپرت تاریخی، با کد شاسی ۰۰۱، از سوی جنرال موتورز به مزایده مشهور برت جکسن سال ۲۰۲۲ سپرده شد که رکورد گران قیمتترین کوروت تاریخ را شکست. نسخه Z06 نسل هشتم کوروت، به قدرتمندترین پیشرانه تنفس طبیعی V8 جهان مجهز است که ۶۷۰ اسب بخار قدرت و ۵۲۰ نیوتون.متر گششتاور تولید میکند
این خودرو منحصر به فرد بر اساس پیش بینیها، از سوی ریک هندریک آن هم به قیمت خیره کنننده ۳.۶ میلیون دلار خریداری شد تا رکورد گران قیمتترین کورت تاریخ را از خود برجای بگذارد. برای آن دسته از افراد که رقم ۳.۶ میلیون دلار را رقم چندان بالایی نمیدانند باید متذکر شد که این رقم پرداختی، با توجه به تیراژ تولید انبوه خودرویی چون کوروت قیمت پایه نه چندان بالای آن، رقمی قابل توجه به شمار میآید. رقمی که امروزه حتی برای بسیاری از فراریها پرداخت نمیشود.
ریک هندریک، یک تاجر آمریکایی و علاقهمند به صنعت خودرو و از کلکسیونرهای حرفهای خودرو در جهان به حساب میآید که معرفی او و خودروهای کلکسیون وی که بیشتر آنها دارای شماره شاسی ۰۰۱ هستند، خود نیازمند مقالهای جداگانه است.
کوروت Z06 تانکر
نسل دوم این سری پرطرفدار، یک خودرو مسابقهای تمام عیار بود. شورولت که به خوبی به نیاز طرفداران خود آگاه بود، تصمیم گرفت محصولی متفاوتتر در اختیار آنها قرار دهد. این کوروت که به تانکر معروف بود، یک باک بنزین ۳۶.۵ گالنی داشت و با یک موتور L84 V8 همراه میشد و ۳۶۰ اسب بخار نیرو تولید میکرد. در سال ۲۰۱۶، این کورولت نسل دوم و سالخورده که به سال ۱۹۶۳ تعلق داشت، به مبلغ ۷۱۰ هزار در یک رویداد هیجان انگیز به فروش رسید.
کوروت رونداین ادیشن
این خودرو یکی از خاصترینهای خط تولید شورولت کوروت به حساب میآید و در نتیجه همکاری این برند آمریکایی با دپارتمان طراحی پینینفارینا (Pininfarina) تولید شد. هدف از تولید این ادیشن از کوروت، حضور درخشان و به یادماندنی در نمایشگاه خودرو پاریس در سال ۱۹۶۳ بود.
از آنجایی که از Rondine تنها یک دستگاه ساخته شد بود، پس از اتمام نمایشگاه و مراسم این خودرو به موزه پینینفارینا منتقل شد و تا سال ۲۰۰۸ آنجا باقی ماند. در سال در یک تصمیم ناگهانی توسط موزه، ۲۰۰۸ رونداین ادیشن در ازای ۱.۶ میلیون دلار فروخته شد، اما دلیل این تصمیم موزه هنوز مشخص نیست.
C7 شورولت کوروت Z06
آخرین مدل کوروت از نسل C7، در سال ۲۰۱۹ روانه بازار جهانی شد. همچنین این خودرو به عنوان آخرین کوروت موتور جلو این کمپانی شناخته میشود. این محصول آمریکایی که از آخرین بازماندههای خاندانش بود، به مبلغ ۲.۷ میلیون دلار به برایان اسنایدر فروخته شد. او پیشتر یک دوج وایپر نیز به همین قیمت خریداری کرده بود. به نظر میرسد که مبلغ دریافتی این کوروت به خیریه اهدا شد تا کیفیت زندگی سربازان جانباز بهبود پیدا کند.
شوی کوروت ربل رِیس
شوی کوروت ربل کانورتیبل یا همان Chevy Corvette Rebel Convertible Race Car در سال ۱۹۶۹ ارائه و به عضوی از تیم مسابقهای فلوریدا تبدیل شد. بر خلاف آماتور بودن این تیم، ربل به عنوان یک خودرو مسابقهای زندگی پرهیجان و شگفت انگیزی را پشت سر گذاشت و توانست در یک سال، دو بار قهرمان شود. ربل دوست داشتنی و پرافتخار در سال ۲۰۱۴ به مبلغ ۲.۸۲ میلیون دلار به صاحب جدید خوش بخت و اقبالش فروخته شد.
شورولت کوروت استینگِرِی C8
این خودرو در بازار قیمت معقولتری داشت و بین ۵۹ هزار و ۹۰۰ دلار تا ۷۱ هزار ۸۵۰ دلار معامله میشد. به نظر میرسد مدلی که به قیمت نجومی و سرسام آور ۳ میلیون دلار فروخته شد، اولین دستگاه خودرویی بود که از خط تولید آخرین نسل کوروت C8 خارج شده بود. ریک هندریک، صاحب تیم NASCAR این خودرو گران قیمت را به خانه خود برد.
شورولت کوروت L88 کانورتیبل
این مورد یکی از خاصترین کوروتهای این فهرست است، چرا که در سال ۱۹۶۷ تنها ۲۰ دستگاه از آن تولید شد. بازماندههای این مدل، همگی با قیمتهای غیر قابل باوری در مزایده به کلکسیونرها یا افراد مشهور و ثروتمند فروخته شد.
پیش از فروش، کمپانی تصمیم گرفت دستی به سر و روی این کوروت خاص کشیده و کمی آن را تغییر دهد، بنابراین این خودرو میتواند از طریق موتور V8 خود ۴۳۰ اسب بخار نیرو تولید کند. آنطور که به نظر میرسد پنلهای بدنه این کوروت همگی اصل هستند و هیچ تغییری در ساختار کلی آن ایجاد نشده است. این خودرو به قیمت ۳.۴ دلار به خانه صاحب جدیدش رفت.
شورولت کوروت L88 کوپه
این ورژن از L88 که یک کوپه به حساب میآید نیز در سال ۱۹۶۷ در کنار دیگر خواهر و برادرهایش تولید شد و به عنوان یکی از پرافتخارترین کوروتهای این لیست کوتاه شناخته میشود. این شورولت خاص و دیدنی در طول زندگانی طولانی و پربار خود افتخارات و جوایز متعددی کسب کرد و در نهایت به مبلغ ۳.۸۵ میلیون دلار فروخته شد.
منبع: carbuzz
نویسنده و مترجم: پرستو مهدی قلیخان