صنعت خودروسازی به خصوص از آغاز قرن ۲۱، پیشرفت قابل توجهی را تجربه کرده و تا حد زیادی بر رشد اقتصادی کشورهای مختلف به خصوص پیشگامان این صنعت تاثیر گذاشته است. تنها در آمریکا تا پایان سال ۲۰۱۸، بیش از ۸ میلیون شغل مرتبط با صنعت خودروسازی ایجاد شده و بیش از ۸۶ میلیون خودرو به فروش رسیده است.
این رشد قابل توجه، مدیون شاخصهای فراوانی از جمله تاثیرگذاری و مدیریت قوی تعدادی از فعالان صنعت خودروسازی است. به عبارت دیگر این صنعت، رشد خود را از جهاتی مدیون افراد سرشناسی است که موفق شدهاند با موفقیتهای خود، تصور نسلهای مختلف بشر را از آینده صنعت خودروسازی تغییر دهند؛ آیندهای که این روزها چشمانداز بسیار جاهطلبانهای برای آن تصور میشوند.
در حال حاضر، تعداد افرادی که از خودرو خودران یا حداقل نیمه خودران استفاده میکنند، کم نیست؛ موضوعی که روزگاری رویای دور از دسترس بشریت بود.
برنی اکلستون
برنی اکلستون، مالک بخش اعظمی از سهام آلفا پرما (کمپانی مادر شرکتهای گروه فرمول یک) را میتوان مهمترین شخصیت اجرایی مسابقات فرمول یک دانست. او به عنوان یکی از پرحاشیهترین، ثروتمندترین و جنجالبرانگیزترین شخصیتهای موتوراسپرت، نقش بسیار مهمی در بالاتر بردن سطح مسابقات موتوراسپرت و فرمول یک دارد.
او از اواخر دهه ۴۰ میلادی و پس از جنگ جهانی دوم وارد صنعت خودروسازی شد. جالب است بدانید بسیاری او را سوپر قهرمان مسابقات فرمول یک میدانند، چراکه سرمایهگذاریها و آیندهنگریهای فوقالعاده او تاثیر فراوانی در رشد مسابقات فرمول یک و ارتقا کیفی تیمهای فنی و خودروهای مورد استفاده در این مسابقات داشته است.
مری بارا
مری بارا، مدیرعامل اجرایی شرکت جنرال موتورز، نخستین زنی است که موفق شده ریاست یکی از مهمترین شرکتهای فعال در صنعت خودروسازی جهان را به عهده بگیرد. بسیاری از مجلات خودرویی او را جزو قدرتمندترین افراد تاثیرگذار در صنعت خودروسازی میدانند. فراخوان بیش از ۳۰ میلیون وسیله نقلیه تولیدی توسط جنرال موتور برای بازسازی و تصحیح ایرادات وارده به آنها، تنها یکی از دلایلی است که سبب شده بارا در لیست تاثیرگذاران صنعت خودرو جهان قرار بگیرد.
بسیاری از افرادی که با بارا تجربه همکاری داشتهاند، او را بسیار آرام و مسلط به امور مدیریتی توصیف میکنند.
ایان کالوم
ایان کالوم، طراحی با اصالت اسکاتلندی است که طراحی بسیاری از خودروهای شناخته شده در صنعت خودرو را به عهده داشته یا حداقل در فرآیند طراحی آنها نقش مهمی ایفا کرده است. او در مدت فعالیت حرفهای خود با خودروسازان بزرگی همچون فورد و استون مارتین همکاری کرده اما عمده علت شهرتش مربوط به دورانی است که به عنوان طراح اصلی در جگوار مشغول به کار بود.
تمامی مدلهای XF، XJ، XE و F-Type تولید جگوار که مسئولیت طراحی آنها با کالوم بوده، از سوی موسسات و مجلات خودرویی مختلف عناوین و جوایز متنوعی را دریافت کردند. حتی ملکه الیزابت نیز از او تقدیر کرده است.
جان چن
جان چن، کارآفرین، بازرگان و مدیر عامل اجرایی شرکت بلکبری لیمیتد است که با وجود شهرت کمی که نسبت به دیگر افراد این لیست دارد، تاثیر بالایی در صنعت خودروسازی گذاشته است. او طی دوران فعالیت حرفهای خود به خصوص در سالهای آغازین همکاری با شرکت بلکبری لیمیتد تلاش کرد که این شرکت از حوزه تولید تلفنهای همراه هوشمند به سمت تولید خودرو و تکنولوژیهای مرتبط با خودروهای هوشمند تغییر مسیر دهد.
این تغییر حوزه فعالیت، زمانی تاثیر خود را نشان داد که بلکبری لیمیتد موفق شد یک قرارداد همکاری با شرکت فورد امضا کرده و در زمینه نرمافزارهای مورد استفاده این شرکت برای خودروهای خودران فعالیت ویژهای را آغاز کند. بلکبری حتی موفق شد با امضای یک قرارداد ۴۰ میلیون دلاری در راستای تولید محصولات خودران با دولت کانادا همکاری کند.
ایجاد بیش از ۸۰۰ فرصت شغلی و همچنین افزایش قابل توجه سود و ارزش شرکت بلکبری تنها یکی از دستاوردهای تاثیرگذار چن است، شخصی که به مدیریت فوقالعاده و آیندهنگری صحیح مشهور است.
جیمز هکت
جیمز هکت که مدیریت کارخانه فورد را به عهده دارد، از معدود مدیرانی است که اعلام کرد کارخانه خودروسازی او، برنامه توقف تولید طیف گستردهای از محصولات خود را دنبال خواهد کرد.
هکت با اعلام این موضوع که فورد دیگر به سراغ تولید سدان نخواهد رفت و سدانهای تولیدی این کارخانه نیز به مرور با توقف تولید مواجه شده، فشار زیادی را تجربه کرد. به خصوص که بسیاری از خودروهای سدان تولیدی این کارخانه در بازار فروش بسیار موفق هستند. حتی فورد، سردمدار تولید خودروهای سدان مناسب برای استفاده درون شهری است، اما این مدیر ارشد با اعلام موضع این کمپانی توضیح داد که این کارخانه قصد دارد به سراغ تولید خودروهای شاسیبلند و کراساور رود.
البته ناگفته نماند که تمامی این سیاستها با برنامه و هدف دنبال میشود. از شروع زمان مدیریت هکت فورد موفق شد هزینههای جاری خود را ۳ میلیارد دلار کاهش دهد. همچنین سهام این شرکت در بازار آسیا و آفریقا جنوبی نیز با ۱۰ درصد رشد مواجه شد. سود فورد در سال ۲۰۱۸ از میزان پیشبینی شده ۷ میلیارد دلار بیشتر شد و در سال ۲۰۱۹ نیز این کمپانی یک رشد ۱۴ درصدی در سود پیشبینی شده را تجربه کرد.
جان کرفکیک
جان کرفکیک، مدیرعامل کمپانی ویمو (یک کمپانی فعال در حوزه تکنولوژیهای خودروهای خودران) است. این کمپانی از شرکتهای زیرمجموعه گوگل محسوب میشود. در واقع کرفکیک، مدیر ارشد شرکت گوگل در پروژه خودروهای خودران است.
کرفکیک که امید میرود موفقیت خوبی در زمینه خودرانها در شرکت ویمو کسب کند، پیش از آغاز مسئولیتش در این شرکت، مدیرعامل هیوندای در آمریکا بوده است.
با توجه به امکانات گسترده و امید فراوانی که در خصوص موفقیت گوگل در پروژه خودرانها وجود دارد، آینده روشنی برای کرفکیک پیشبینی میشود.
در حال حاضر ویمو در حال کار روی تکنولوژیهای منحصربهفرد خود بوده و خودروهای آزمایشی که این کمپانی روی آن کار میکند، نیز بسیار گسترده و فراواناند.
به هر حال امید زیادی به موفقیت این شرکت و مدیرعامل آن میرود و اصلا دور از انتظار نیست که کرفکیک بتواند آینده صنعت خودروسازی را تغییر دهد.
ایلان ماسک
همانطور که احتمالا شما نیز پیشبینی کردهاید تاثیرگذارترین شخصی که حتی یک توییتش میتواند سهام شرکتهای خودروسازی را به میزان قابل ملاحظهای کاهش یا حتی افزایش دهد، ایلان ماسک است. تاثیر ایلان ماسک به قدری بالاست که حواشی مربوط به زندگی شخصی یا حتی مصرف مواد مخدر توسط او نیز روی سهام خودروسازی تسلا تاثیر میگذارد.
خدماتی که ایلان ماسک به صنعت خودروسازی ارائه کرده، بسیار ارزشمند است و به نوعی میتوان او را پرچمدار صنعت خودروسازی در حوزه خودروهای خودران دانست. خودروهای تولیدی تسلا و سیستم اتوپایلوت این کمپان،ی بزرگترین شانس صنعت خودروسازی برای دستیابی به سیستم رانندگی کاملا خودران و قابل اعتماد است.
این تاثیرگذاری و شهرت بالا، بسیاری از سهامداران شرکت تسلا را نگران کرده است، چرا که به نظر میرسد ایلان ماسک نمیتواند عواقب حاصل از شهرت خود را مدیریت کند و این موضوع تا به امروز به ضرر سهامداران تسلا بوده است.
تهیه و تنظیم: تیم تولید محتوا خودرو۴۵