راهنمای کامل نحوه ثبت‌نام کارت سوخت موتورسیکلت

۱۱ خرداد ۱۴۰۴ راهنمای کامل نحوه ثبت‌نام کارت سوخت موتورسیکلت

با توجه به سهمیه‌بندی سوخت و الزام استفاده از کارت سوخت، تمامی دارندگان موتورسیکلت موظف به تهیه کارت سوخت هوشمند برای بهره‌مندی از سهمیه بنزین یارانه‌ای هستند. اگر در این مطلب از مجله خودرو۴۵ همراه ما باشید در ادامه، مراحل ثبت‌نام، مدارک لازم، روش‌های پیگیری و شرایط صدور کارت سوخت موتورسیکلت را به‌صورت کامل بررسی خواهیم کرد.

مدارک لازم برای دریافت کارت سوخت موتورسیکلت

  • اصل کارت ملی یا شناسنامه مالک یا وکیل قانونی
  • اصل و کپی سند مالکیت یا کارت موتور
  • بیمه‌ شخص ثالث معتبر برای موتورسیکلت
  • آدرس دقیق پستی و کدپستی مالک
  • فیش پرداخت هزینه صدور کارت سوخت (در دفتر پلیس +10)

نکته مهم: بدون بیمه‌نامه معتبر، کارت سوخت صادر نمی‌شود.

نحوه ثبت‌نام کارت سوخت موتورسیکلت به‌صورت حضوری

در حال حاضر، تنها روش فعال ثبت‌نام کارت سوخت، مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 است. اگر مالک قانونی موتورسیکلت هستید یا از مالک اصلی وکالت رسمی دارید، می‌بایست با در دست داشتن مدارک کامل (که در لیست بالا اشاره کردیم) به یکی از دفاتر پلیس +۱۰ شهر محل سکونتتان مراجعه کنید. در این حالت مدارک شما توسط پلیس ناجا و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران مورد راستی‌آزمایی و بررسی قرار می‌گیرد. بعد از آن، کارت سوخت صادر شده و به آدرس گیرنده ارسال خواهد شد.

ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت اینترنتی

در این بخش نگاهی به ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت اینترنتی خواهیم داشت. در نظر داشته باشید ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت با موبایل و کامپیوتر هیچ تفاوتی ندارد. همچنین تنها روش ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت با موبایل روشی است که در ادامه معرفی خواهیم کرد. بنابراین هر آموزشی که با اپلیکیشن دولت من، اپلیکیشن دولت همراه یا کدهای دستوری مشاهده می‌کنید فاقد اعتبار هستند.

در حال حاضر برای ثبت نام اینترنتی کارت سوخت باید مراحل زیر را دنبال کنید.

۱-وارد سامانه «ثبت درخواست کارت هوشمند سوخت» به آدرس fcs.niopdc.ir شوید و روی گزینه ورود یا ثبت‌نام بزنید. سپس اطلاعاتتان را وارد کرده و وارد شوید. در نظر داشته باشید در صورتی که تابه‌حال ثبت‌نام نکرده‌اید، می‌بایست با یک شماره تماس متعلق به خودتان اقدام به ثبت‌نام در سامانه کنید.

مراحل درخواست اینترنتی ثبت نام کارت سوخت موتورسیکلت

۲-از نوارابزار سمت راستتان گزینه «عملیات» را انتخاب کرده و روی عبارت «ثبت درخواست جدید» بزنید.

مراحل درخواست اینترنتی ثبت نام کارت سوخت موتورسیکلت

۳-گزینه «موتورسیکلت با پلاک ملی» را انتخاب کرده سپس شماره پلاک و شماره شناسنامه برگه سبز موتورسیکلتتان را وارد کنید. این شماره یک کد 11 رقمی با سرشماره IR است که در گوشه بالای سمت چپ برگه سبز موتور در یک کادر آبی رنگ قرار دارد.

مراحل درخواست اینترنتی ثبت نام کارت سوخت موتورسیکلت

حالا کافی است روی گزینه ادامه و بررسی بزنید تا به مراحل ورود اطلاعات گیرنده و پرداخت هزینه دریافت کارت سوخت موتور سیکلت هدایت شوید. در نظر داشته باشید اگر در این مرحله با خطای «اطلاعاتی از سرویس ناجی دریافت نشد» احتمالا اطلاعات خودروی شما در سیستم ثبت نشده است. برای رفع این خطا می‌بایست به‌صورت حضوری به یکی از دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید تا این مورد بررسی و رفع شود.

ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت صفر

کارت سوخت موتورسیکلت صفر معمولا به‌صورت خودکار صادر و ارسال می‌شود. در صورت عدم دریافت، می‌توان از طریق پلیس +10 یا اپلیکیشن دولت همراه پیگیری کرد که در ادامه به شما روش‌ آن را آموزش خواهیم داد.

ثبت نام کارت سوخت المثنی موتورسیکلت

در صورت مفقودی یا سرقت کارت سوخت، باید مراحل ثبت‌نام حضوری یا اینترنتی بررسی‌شده در همین مطلب را پیش بگیرید. البته ابتدا باید با مراجعه به یکی از مراکز پلیس+10 به همراه مدارک شناسایی مالک و مدارک شناسایی وسیله نقلیه نسبت به ابطال کارت سوخت موتورسیکلت اقدام کنید. پیشنهاد می‌کنیم اگر کارت سوختتان به سرقت نرفته و خودتان آن را گم کرده‌اید سری به آخرین جایگاه‌های سوختی که رفته‌اید بزنید. همچنین پیگیری کارت گم‌شده در جایگاه سوخت از طریق scs.niopdc.ir با شماره  VIN و سامانه ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت به آدرس fcs.niopdc.ir نیز امکان‌پذیر است.

مراحل درخواست اینترنتی ثبت نام کارت سوخت موتورسیکلت

آیا امکان دریافت کارت سوخت برای موتورسیکلت‌های بالای 10 سال وجود دارد؟

موتورسیکلت‌هایی که بیش از 10 سال از زمان تولیدشان گذشته باشد، فرسوده محسوب شده و کارت سوخت به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد. این دسته از وسایل نقلیه باید از بنزین آزاد استفاده کنند.

موتورسیکلت های فرسوده بالای ده سال

سهمیه کارت سوخت موتورسیکلت چقدر است؟

سهمیه ماهانه کارت سوخت موتورسیکلت برابر با 25 لیتر است و حداکثر تا 9 ماه (معادل 225 لیتر) قابل ذخیره‌سازی خواهد بود. در هر نوبت سوخت‌گیری، حداکثر 10 لیتر می‌توان برداشت کرد و در روز فقط 3 بار مجاز به استفاده از کارت سوخت هستید. در نظر داشته باشید که بدون بیمه شخص ثالث از خرداد ۱۴۰۴ کارت سوخت غیرفعال می‌شود و حتی با وجود داشتن سهمیه بنزین، مستلزم استفاده از بنزین آزاد هستید.

کلام آخر؛ مجله خودرو45، دستیار رانندگان ایرانی

با توجه به محدودیت‌های اعمال‌شده و شرایط سهمیه‌بندی بنزین، دریافت و فعال‌سازی کارت سوخت موتورسیکلت از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر کارت سوخت ندارید یا کارت فعلی شما غیرفعال یا مفقود شده، هر چه سریع‌تر نسبت به ثبت‌نام، پیگیری و دریافت کارت جدید اقدام کنید. آیا شما تا به حال وارد فرآیند دریافت و ثبت نام کارت سوخت موتورسیکلت شده‌اید؟ برای ما و سایر خوانندگان مجله خودرو45 از چالش‌ها و موانع این مسیر بگویید!

نویسنده: بهاره سامانی پور

سوالات متداول

۱. ثبت‌نام کارت سوخت موتورسیکلت چگونه انجام می‌شود؟
با مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ یا از طریق سامانه اینترنتی fcs.niopdc.ir می‌توانید ثبت‌نام کارت سوخت موتور سیکلت را انجام دهید.

۲. مدارک لازم برای دریافت کارت سوخت موتورسیکلت چیست؟
اصل کارت ملی، سند یا کارت موتور، بیمه شخص ثالث معتبر و آدرس پستی به همراه فیش پرداخت هزینه نیاز است.

۳. آیا به موتورسیکلت‌های قدیمی کارت سوخت تعلق می‌گیرد؟
خیر، موتورسیکلت‌های بالای ۱۰ سال فرسوده محسوب شده و فقط مجاز به سوخت‌گیری با نرخ آزاد هستند.

۴. در صورت مفقودی کارت سوخت چه باید کرد؟
باید ابتدا در پلیس +۱۰ کارت را باطل کرده و سپس با همان مدارک قبلی مجدداً ثبت‌نام کارت المثنی انجام دهید.

۵. سهمیه کارت سوخت موتورسیکلت چقدر است؟
سهمیه ماهانه ۲۵ لیتر است که تا سقف ۹ ماه (۲۲۵ لیتر) قابل ذخیره‌سازی است؛ روزانه فقط ۳ بار می‌توان از کارت استفاده کرد.

فروش فوری خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *