مقایسه ام وی ام X33‌ کراس با بک X3‌ پرو

۲ خرداد ۱۴۰۴ مقایسه ام وی ام X33‌ کراس با بک X3‌ پرو

کراس‌اوورهای کوچک شهری در سال‌های اخیر بازار بسیار داغی را تجربه می‌کنند. چراکه در عین بهره‌مندی از ابهت ظاهری شاسی بلندها، ابعاد چندان بزرگی ندارند و استفاده روزمره از آن‌ها در شهر دشوار نیست. این سگمنت در بازار کشورمان هم نسبتا متنوع است و بسته به بودجه، گزینه‌های متنوعی که البته اکثراً چینی هستند پیش روی خریداران قرار دارد. به همین بهانه در ادامه به سراغ مقایسه ام وی ام X33‌ کراس با بک X3 پرو رفته‌ایم و قصد داریم دو خودرو پرفروش این سگمنت در بازار کشورمان را بررسی و مقایسه کنیم.

البته قبل از شروع مقایسه بهتر است یک معرفی مختصر از هر خودرو داشته باشیم. برای بررسی تاریخچه ام وی ام X33 کراس باید به چری تیگو 3X ( در برخی بازارها با نام تیگو 2) برگردیم که سال ۲۰۱۶ رونمایی شد و از سال 1395 با نام ام وی ام X22 روی خط مونتاژ مدیران خودرو آمد. دومین نسخه این محصول چری در بازار کشور ما، فیس‌لیفت مدل ۲۰۲۰ آن بود که در سال ۱۴۰۰ با نام ام وی ام X22 پرو وارد خط مونتاژ مدیران خودرو شد.

اما این پایان کار نبود. چراکه چری در سال ۲۰۲۳ بازهم یک نسخه فیس‌لیفت از تیگو 3X را معرفی کرد. این نسخه همزمان با بازار چین و در سال ۱۴۰۲ به بازار ایران آمد اما مدیران خودرو این بار از نام X22‌ برای آن استفاده نکرد و این محصول جدید خود را ام وی ام X33 کراس نامید تا به خریداران القا کند که با محصولی رده بالاتر از X22 پرو روبه‌رو هستند. ام وی ام X33 کراس در حال حاضر در دو نسخه دنده‌ای و اتوماتیک عرضه می‌شود که ما امروز نسخه اتوماتیک آن را مدنظر داریم.

در سمت دیگر بک یا همان بی اِی سی X3 پرو را داریم که در اصل محصولی از جیلی است و نخستین بار سال 2017 با نام جیلی یوانجینگ X3 معرفی شده است. این خودرو در سال 2021 یک فیس‌لیفت مختصر را تجربه کرد و با پسوند پرو عرضه شد. این نمونه فیس‌لیفت دقیقاً همان نسخه‌ای است که شرکت خودروسازان بم آن را در سال ۱۴۰۲ روی خط مونتاژ خود آورد. البته به دلیل مسائل تحریمی، خبری از برند اصلی نیست و این خودرو در بازار کشورمان تحت برند BAC (مخفف Bam Automobile Company)  و نام بک X3 پرو فروخته می‌شود.

مقایسه طراحی ظاهری ام وی ام X33 کراس با بک X3 پرو

در نمای جلو ام وی ام X33 کراس ترکیبی کاملاً مد روز را می‌بینیم. یعنی چراغ‌های اصلی در سپر و دی‌لایت‌ها در بالا قرار گرفته‌اند. این ترکیب در کنار جلوپنجره بزرگ ادغام شده با دی‌لایت‌ها، چهره‌ای جسور و فراتر از این سگمنت به X33‌ کراس بخشیده است. اما در نمای جلو بک X3‌ پرو ترکیب سنتی‌تری را شاهد هستیم. به این صورت که چراغ‌های اصلی در طرفین جلوپنجره و دی‌لایت‎‌ها در سپر قرار گرفته‌اند. اما جلوپنجره بدون لوگو با خطوط عمودی و هم‌چنین خطوط شکسته روی سپر، این نمای بک X3 پرو را از یکنواختی بیش از حد خارج کرده‌اند.

ام وی ام X33 کراس

در نمای جانبی ام وی ام X33‌ کراس همان ترکیب آشنا X22 پرو را می‌بینیم که طراحان سعی کرده‌اند با یکسری تزئینات مثل پلاستیک بافت‌دار دور گلگیرها یا خطوط نارنجی رکاب‌ها و ریل‌های سقفی، به آن رنگ و لعاب ببخشند. اما نمای جانبی بک X3 پرو ساده‌تر است و اختلاف ارتفاع قابل توجه بین خط زیر شیشه‌های جانبی و خط ستون A ظاهر این قسمت را کمی عجیب و غیر عامه‌پسند کرده است.

نمای عقب ام وی ام X33 کراس

نمای عقب ام وی ام X33‌ کراس مثل نمای جلو از ترند روز استفاده می‌کند و در آن شاهد چراغ‌های به‌هم پیوسته هستیم اما ظاهر این چراغ‌ها تناسب چندانی با ابعاد کلی خودرو ندارد. اما نمای عقب بک X3‌ پرو طراحی متداول‌تری دارد که در عین سادگی، متناسب‌تر از رقیب به نظر می‌رسد.

بک X3‌ پرو

در مجموع انتخاب برنده بخش طراحی مقایسه ام وی ام X33 کراس با بک X3 پرو به سلیقه خریدار وابسته است. قطعاً افراد پیرو مد روز، ام وی ام X33 کراس را خودرو زیباتری می‌دانند. اما افرادی که طرح‌های محافظه‌‌کارتر و با شلوغ کاری کم‌تر را می‌پسندند؛ با بک X3 پرو ارتباط بهتری برقرار خواهند کرد.

نمای عقب بک X3‌ پرو

مقایسه طراحی داخلی ام وی ام X33 کراس با بک X3 پرو

درون کابین ام وی ام X33 کراس هم مثل طراحی بیرونی ردپای مدگرایی دیده می‌شود. این رویه با توجه به المان‌هایی مثل کلاستر تمام دیجیتال، طرح یکپارچه مانیتور سیستم مالتی مدیا با کلاستر، طرح یکپارچه دریچه‌های تهویه، بافت تزئینی اصطلاحاً پوست اژدهایی رودری‌ها و استفاده از نورپردازی داخلی، کاملاً احساس می‌شود. اما این موضوع چندان اغراق شده نیست و کماکان با توجه به المان‌هایی مثل لیور دنده مکانیکی، مشخص می‌شود که با خودرویی نه چندان گران‌قیمت روبه‌رو هستیم.

طراحی داخلی ام وی ام X33 کراس

سبک طراحی کابین بک X3 پرو هم بسیار شبیه به X33‌ کراس به نظر می‌رسد. به عنوان مثال بافت پوست اژدهایی رودری‌ها و طرح یکپارچه دریچه‌های تهویه در این خودرو هم دیده می‌شود. حتی ظاهر لیور دنده و دکمه‌های بخش میانی داشبورد هم در دو خودرو بسیار شبیه هستند. اما تفاوت طراحی داخلی دو خودرو در رنگ و لعاب کم‌تر قطعات داشبورد و هم‌چنین المان‌های سنتی‌تری مثل کلاستر آنالوگ و ترمز پارک مکانیکی در بک X3 پرو است.

کابین بک X3 پرو

بنابراین ام وی ام X33‌ کراس در بحث طراحی کابین،‌ نمره بالاتری نسبت به بک X3‌ پرو می‌گیرد. در بحث متریال کابین هم اگر کیفیت واقعی و دوام در بلند مدت را در نظر بگیریم، دو خودرو امتیاز یکسانی می‌گیرند. اما در بحث کیفیت ظاهری و حسی که از متریال به سرنشینان منتقل می‌شود، برتری با ام وی ام X33 کراس است.

فضای کابین ام وی ام X33 کراس و بک X3 پرو بسیار به هم نزدیک است و هر دو خودرو را می‌توانیم برای 4 نفر سرنشین بزرگسال و یک نفر کودک مناسب بدانیم اما در صورت نشستن 5 نفر بزرگسال در کابین، نفر وسط ردیف عقب چندان راحت نخواهد بود. البته در مقام مقایسه، کابین بک X3 پرو به میزان اندکی جادارتر از کابین ام وی ام X33 کراس است.

مقایسه مشخصات فنی ام وی ام X33‌ کراس با بک X3‌ پرو

ام وی ام X33 کراس اتوماتیک از یک پیشرانه 3 سیلندر 1 لیتری توربو با حداکثر قدرت ۱۰۲ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر بهره می‌برد که نیروی این پیشرانه از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) به محور جلو می‌رسد. گیربکس این خودرو هم از نسل جدید گیربکس‌های CVT چری است و می‌تواند در حالت تیپ ترونیک ۹ دنده را شبیه سازی کند.

موتور ام وی ام X33‌ کراس

موتور ام وی ام X33‌ کراس

پیشرانه بک X3‌ پرو یک نمونه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 102 اسب بخار و حداکثر گشتاور 142 نیوتن متر است که نیروی خود را از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) به محور جلو منتقل می‌کند. گیربکس بک X3 پرو هم مثل گیربکس ام وی ام X33‌ کراس از نسل جدید گیربکس‌های CVT‌ است و در حالت تیپ ترونیک ۸ دنده را شبیه سازی می‌کند.

موتور بک X3‌ پرو

موتور بک X3‌ پرو

مشخصات فنی ام وی ام X33‌ کراس اتوماتیک و بک X3 پرو تقریباً مشابه است و این شباهت خود را در عمل هم نشان می‌دهد. چراکه در هر دو خودرو شتاب و هندلینگی کاملاً معمولی را شاهد هستیم که برای استفاده‌های روزمره کافی به نظر می‌رسد اما به هیچ عنوان هیجان انگیز نیست. البته ام وی ام X33‌ کراس به لطف گشتاور بیش‌تر پیشرانه و ارائه این گشتاور در دور پایین‌تر،‌ در شتاب‌گیری و به خصوص شتاب ثانویه برتر از بک X3 پرو ظاهر می‌شود.

به دلیل وجود سیستم تعلیق نیمه مستقل در محور عقب و ارتفاع نسبتاً بالا از سطح زمین، کیفیت سواری ام وی ام X33‌ کراس و بک X3‌ پرو چندان ایده‌آل نیست و به خصوص در ردیف عقب کوبش‌های نسبتاً شدیدی را شاهد هستیم. البته بک X3‌ پرو به دلیل سایز کوچک‌تر رینگ،‌ در این مورد کمی بهتر از ام وی ام X33 کراس عمل می‌کند.

مشخصات کلی

  ام وی ام X33‌ کراس اتوماتیک بک X3 پرو
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱ لیتر ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۳ / ۱۲ ۴ / ۱۶
تنفس موتور پرخوران (توربو شارژر) طبیعی
قدرت ۱۰۲ اسب بخار ۱۰۲ اسب بخار
گشتاور ۱۵۰ نیوتن.متر ۱۴۲ نیوتن.متر
گیربکس CVT CVT
محور محرک جلو جلو
شتاب ۱۰.۸ ثانیه ۱۱.۴ ثانیه
سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۶.۱ لیتر در صد کیلومتر ۶.۱ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان برقی برقی
بدنه کراس‌اوور کوچک شهری کراس‌اوور کوچک شهری
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

  ام وی ام X33 کراس اتوماتیک بک X3 پرو
طول ۴۲۰۰ میلیمتر ۴۰۰۵ میلیمتر
عرض ۱۷۶۰ میلیمتر ۱۷۶۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۵۷۰ میلیمتر ۱۵۷۵ میلیمتر
فاصله محورها ۲۵۵۵ میلیمتر ۲۴۸۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۳۱۴ کیلوگرم ۱۲۱۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۲۰ لیتر ۴۰۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۰ لیتر ۴۵ لیتر
قطر رینگ ۱۷ اینچ ۱۶ اینچ

مقایسه آپشن های ام وی ام X33‌ کراس با بک X3 پرو

در بخش آپشن از مقایسه ام وی ام X33 کراس با بک X3‌ پرو، باید محصول مدیران خودرو را برنده بدانیم. چراکه گرم‌کن صندلی‌های جلو، شارژر وایرلس تلفن همراه، آینه‌های جانبی تاشو برقی، ترمز پارک برقی با اتوهلد، صفحه نشان دهنده‌ها ( کلاستر) تمام دیجیتال، نورپردازی داخلی، سنسور پارک جلو، چراغ‌های جلو LED، کنترل حرکت در سراشیبی (HDC) و ایربگ‌های جانبی سرنشینان جلو در ام وی ام X33 کراس دیده می‌شوند اما در بک X3 پرو وجود ندارند.

پشت آمپر MVM X33 cross

پشت آمپر MVM X33 cross

بک X3 پرو برتری آپشنی خاصی نسبت به ام وی ام X33 پرو ندارد. فقط اگر برای سیستم صوتی اهمیت بالایی قائل باشید، سیستم صوتی این خودرو با ۶ بلندگو، بیش‌تر از سیستم ۴ بلندگو ام وی ام X33 کراس راضی‌تان خواهد کرد.

پشت آمپر BAC X3 pro

پشت آمپر BAC X3 pro

از جمله آپشن‌های مشترک ام وی ام X33 کراس و بک X3 پرو هم می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

کی‌لس استارتر،‌کروز کنترل، سانروف، تهویه مطبوع الکتریکی، مالتی مدیا با مانیتور لمسی،‌ سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، سنسور نور (اتو لایت)،‌ سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم دستی صندلی راننده در ۶ و صندلی سرنشین جلو در ۴ جهت، صندلی‌های عقب تاشو، مه‌شکن عقب،‌ دی‌لایت، چراغ‌های جلو LED، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)،‌ کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، ایربگ راننده و سرنشین جلو و…

  ام وی ام X33‌ کراس اتوماتیک بک X3‌ پرو
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد دارد
سنسور باران
سنسور فشار باد تایر دارد دارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد دارد
دی لایت دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ‍‍‍۱۰.۲۵ اینچ ۸ اینچ
سیستم صوتی ۴ اسپیکر ۶ اسپیکر
ناوبری دارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
کیسه هوا ۴ عدد ۲ عدد
ورود بدون کلید دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد
تهویه اتوماتیک
صندلی برقی راننده
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو دارد
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما
سانروف دارد دارد

خرید ام وی ام X33‌ کراس یا بک X3‌ پرو

به عنوان جمع‌بندی مقایسه ام وی ام X33‌ کراس با بک X3‌ پرو باید بگوییم که ام وی ام X33‌ کراس در پارامترهای طراحی، آپشن،‌ شتاب، قیمت و بازار خرید و فروش،‌ برتر از بک X3 پرو است. اما بک X3‌ پرو هم در برابر X33‌ کراس یک مزیت مهم دارد و آن بهره‌مندی از پیشرانه تنفس طبیعی است. چرا که این نوع پیشرانه با کیفیت سوخت موجود در کشور ما سازگاری بیش‌تری دارد و در دراز مدت، کم استهلاک‌تر است.

بنابراین بک X3 پرو برای افراد با سبک رانندگی نسبتاً آرام که یک خودرو را برای مدت زمان طولانی نگه می‌دارند،‌ انتخاب مناسب‌تری است. اما افراد جوان‌تر و تنوع‌طلب‌تر، از خرید و رانندگی با ام وی ام X33 کراس لذت بیش‌تری خواهند برد.

نویسنده: امیر خادمی پور

فروش فوری خودرو