مقایسه تویوتا کرولا هیبرید ۲۰۲۴ با نیسان سیلفی هیبرید ۲۰۲۴

۲۹ تیر ۱۴۰۴ مقایسه تویوتا کرولا هیبرید ۲۰۲۴ با نیسان سیلفی هیبرید ۲۰۲۴

بارها تاکید کردیم که بازار خودرو ایران هنوز آمادگی پذیرش خودروهای تمام الکتریکی یا BEV را ندارد. در عوض، بهترین گزینه‌های کاربردی مخصوصا در شرایط پرترافیک کلان‌شهرهای کشور و قیمت قابل توجه حامل‌های انرژی در ایران، خودروهای هیبرید یا بنزینی-برقی هستند.

در این بین خودروهای هیبرید سری/موازی یا تقسیم نیرو (Power Split) نظیر تویوتا کرولا هیبرید ۲۰۲۴ و نسخه هیبرید سری (Series Hybrid) مانند نیسان سیلفی هیبرید ۲۰۲۴، از جدیدترین گزینه‌های وارداتی بازار ایران به حساب می‌آیند که از قضا استقبال قابل قبولی را در سال گذشته بازار خودرو کشور شاهد بودند. نیسان سیلفی هیبرید با تیپ پلاس از سوی آمیتیس وارد بازار شده است و نسخه مکس ادیشن را نامی خودرو عرضه می‌کند. در این مطلب به مقایسه تویوتا کرولا هیبرید ۲۰۲۴ با نیسان سیلفی هیبرید پلاس ۲۰۲۴ پرداخته‌ایم.

معرفی تویوتا کرولا و نیسان سیلفی

تویوتا کرولا (Corolla) به عنوان پرفروش‌ترین سدان سایز کوچک بازار جهان، نیاز چندانی به معرفی ندارد. دور جدید واردات خودرو ایران، نسل دوازدهم یا جدیدترین نسل تولیدی تویوتا کرولا را شاهد بود که با کد شناسایی E210 شناخته شده و از ۲۰۱۸ بر خط تولید تویوتا قرار دارد.

اگرچه کرولا E210 نزدیکی قابل توجه فنی و پلتفرمی به تویوتا لوین (Levin) E210 دارد و در عمل هر دو یک خودرو یکسان به حساب می‌آیند، اما لوین نسخه ویژه بازار کشور چین است که به موازات کرولا بازار بین‌الملل به ایران راه یافت.

تویوتا کرولا هیبرید 2024

نیسان سیلفی (Sylphy) در کلاسی کاملا یکسان، از سال ۲۰۰۰ در نسل اول بر خط تولید نیسان رفت و نسخه وارداتی بازار ایران نمونه فیس‌لیفت‌شده سال ۲۰۲۳ از نسل چهارم با کد شناسایی B18 است که در نسخه هیبرید با پسوند شناسایی e-Power شناخته شده و از قضا در بازار کشور چین حضور پررنگی دارد.

تویوتا کرولا هیبرید ۲۰۲۳ – ۲۰۲۴ در بازار ایران از سوی شرکت‌های مختلف از جمله معین خودرو ایرانیان و سایپا به بازار عرضه می‌شود، اما نیسان سیلفی را شرکت نامی خودرو (تیپ مکس ادیشن) و آمیتیس (تیپ پلاس) به بازار کشور عرضه می‌کنند. سیلفی مکس ادیشن آپشن‌های بیشتری از سیلفی پلاس دارد و به همین دلیل گران‌تر است.

نیسان سیلفی هیبرید 2024

برای اینکه مقایسه منطقی‌تر باشد سیلفی پلاس را روبروی تویوتا کرولا هیبرید قرار داده‌ایم که اختلاف قیمت کمتری با هم دارند.

مقایسه طراحی ظاهری کرولا هیبرید با سیلفی هیبرید پلاس

تویوتا کرولا هیبرید با توجه به دوره تولید، با زبان طراحی روز برند تویوتا که در سایر مدل‌های تولیدی این شرکت از جمله تویوتا کمری به کار گرفته شده، کاملا مشترک است. طراحی دماغه خودرو با داشتن سپر بسیار بزرگ و عریض با ورودی هوای مشبک لوزی و شکاف‌های تزئیناتی عمودی در دو گوشه سپر، به همراه چراغ‌های جلو باریک و سیستم روشنایی در روز بسیار زیبا که با ساختار تزئیناتی مشترک با لوگو تویوتا در بخش میانی مشترک است، ظاهری بسیار جذاب دارد.

آنچه در بازار ایران به نام تویوتا کرولا می‌شناسیم، در حقیقت تیپ پرستیژ (Prestige) تویوتا کرولا است که یکی از تیپ‌های زیرمجموعه با طراحی متمایز از خانواده تویوتا به حساب می‌آید. بارز‌ترین تمایز میان تیپ پرستیژ و نسخه معمولی کرولا را می‌تواند در مثال بارز تویوتا کمری و تویوتا آریون مشاهده کرد که آریون در حقیقت نسخه پرستیژ و تیپ رده‌بالاتر از تویوتا کمری بود.

در نتیجه قابل انکار نیست که طراحی بخش جلو کرولا هیبرید بسیار خشن، اسپرت و گیرا است. البته ناگفته نماند که بخش جلو تویوتا لوین نیز که در حقیقت طراحی متعلق به نسخه عادی تویوتا کرولا به حساب می‌آید، در نوع خود جذاب و زیبا به نظر می‌رسد.

تویوتا کرولا هیبرید 2024

نمای جانبی اما ظاهری بسیار شسته‌رفته و نسبتا ساده دارد که المان چندانی از حس اسپرت‌گرایی و خشونت به همراه ندارد. داستان در خصوص لوین نیز به همین ترتیب است. اما بخش انتهایی، در کرولا با چراغ‌های کشیده و پهن با گرافیک روشنایی زیبایی همراه شده که اگرچه با ظاهر خشن بخش جلو هم‌خوانی چندانی ندارد، اما بدون تردید از طراحی بخش عقب تویوتا لوین به مراتب زیباتر است.

نمای عقب تویوتا کرولا هیبرید 2024

نیسان سیلفی نسل چهارم مستقیما بر اساس زبان طراحی V-Motion رایج برند نیسان در سال‌های پست از ۲۰۱۰ طراحی شده بود. اما نسخه وارداتی بازار ایران نمونه فیس لیفت ۲۰۲۳ است که با اعمال برخی تغییرات اندک اما فاحش، فاصله قابل توجهی از آن زبان طراحی رایج برند نیسان گرفته و تقریبا چیز زیادی از زبان طراحی V-Motion در آن به جا نمانده است.

در نسخه فیس لیفت، جلوپنجره کمی بزرگ‌تر شده که نفوذ بیشتر سیستم روشنایی جلو به درون ساختار جلوپنجره را به همراه داشته است. سبک طراحی چراغ‌های جلو در نسخه فیس لیفت حالا تناسب کم‌تری با ظاهر خشن شناخته‌شده از نیسان به همراه دارد، اما این خودروساز تلاش کرده است با حفظ ساختار شکاف مثلثی بزرگ در دو گوشه سپر، ساختار خشن و اسپرت معرف برند را حفظ کند.

نیسان سیلفی هیبرید 2024

بر خلاف تویوتا کرولا، نیسان سیلفی در نمای جانبی خود با استفاده از خطوط بارز شخصیت بر روی طاق گلگیرهای جلو و عقب و همچنین خط شانه ممتد از زیر دستیگره درها، ظاهر پیجیده‌تری نسبت به کرولا را به نمایش می‌گذارد. بخش انتهایی نیسان سیلفی اما جلوه چندانی از مدرنیته به همراه ندارد.

با وجود تعلق این فیس لیفت به سال ۲۰۲۳، طراحی بخش انتهایی نیسان سیلفی را باید در حد طراحی عقب تویوتا لوین ساده و بی‌آلایش دانست. طراحی که از دیدگاه زیبایی‌های بصری و مدرنیته، به هیچ عنوان توان رقابت با تویوتا کرولا را ندارد.

نمای عقب نیسان سیلفی هیبرید 2024

مقایسه طراحی داخلی کرولا هیبرید و سیلفی هیبرید

همان‌طور که از بیشتر محصولات خانواده تویوتا انتظار داریم، کرولا نیز در نمای داخل جلوه‌ای اقتصادی و بسیار رایج‌تر و ساده‌تر از نمای بیرونی به نمایش می‌گذارد. این خودرو یک سدان سایز کوچک روزمره اقتصادی است که متریال به کار رفته در داخل آن بیشتر از جنس پلاستیک خشک است و حتی المان‌های طراحی در آن نیز پیچیدگی ظاهری محصولات رده بالاتر این برند را به همراه ندارد.

غربیلک سه‌شاخه فرمان و فاقد طراحی اسپرت یا برش پایینی رایج (D-Cut) موجود در بیشتر خودروهای امروزی است. خبر خاصی از تریم تزئیناتی پیچیده به جز مشکی پیانویی و نقره‌ای مات در میانه داشبرد و کنسول میانی نیست و پوشش صندلی‌ها نیز از جنس پارچه است.

نمایشگر مولتی مدیا قرارگرفته در میانه داشبرد و نمایشگر دیجیتال کلاستر، تنها عناصری است که حس و حالی از مدرنیته به سرنشینان القا می‌کند، اما به واقع این خودرو جز المان‌های ارزان‌قیمت، ساده و رایج، هیچ جلوه‌ای از لوکس‌گرایی به همراه ندارد.

کابین داخلی تویوتا کرولا هیبرید 2024

طراحی نمای داخلی نیسان سیلفی در مقایسه با تویوتا کرولا، دقیقا برابر تمایزهای میان طراحی داخلی محصولات کیا در برابر هیوندای است. نیسان همواره و همیشه از تویوتا اسپرت‌تر و جوان‌پسند‌تر بوده است. سیلفی نیز از این مهم مستثنی نیست.

داشبرد سیلفی با داشتن قوس بیرون‌زده در بخش میانی، دارای خطوط متعدد و پیچیدگی بیشتر در طراحی است. غربیلک فرمان سه‌شاخه با طراحی به مراتب زیباتر و اسپرت‌تر، دارای برش D-Cut است و ساختار نمایشگر مولتی مدیا در میانه داشبرد، هماهنگی بیشتری با طراحی کلی کابین و بازه زمانی تولید خودرو دارد.

کلاستر خودرو نیز همانند تویوتا کرولا ساختار ترکیبی آنالوگ-دیجیتال به همراه دارد، اما طراحی دو گیج آنالوگ دایره‌ای آن بسیار زیباتر از کرولا است. حتی در کنسول میانی شاهد استفاده از شیفتر دنده دیجیتال با تریم تزئیناتی هستیم که به مراتب مدرن‌تر و به‌روزتر از طراحی مشابه در کرولا است.

کابین داخل نیسان سیلفی هیبرید 2024

دو نکته بسیار مهم را باید در خصوص طراحی کابین هر دو خودرو کرولا و سیلفی تاکید کرد. اول آن که کیفیت مونتاژ نهایی در هر دو خودرو قابل توجه است، اما کابین سیلفی حس و حال اسپرت‌تر و شیک‌تری به همراه دارد، با این حال همچنان از هر دو خودرو نباید انتظار فضایی لوکس و رده‌بالا داشت.

نکته دوم آن که فضای داخلی محدود در کابین هر دو خودرو مخصوصا برای افراد بلندقد، بسیار مورد نقد مشتریان بوده است. به این ترتیب که بسیاری حتی فضای داخلی کابین کیا سراتو مونتاژی را از هر دو گزینه جادارتر و بزرگ‌تر می‌دانند. این مهم به شکل خیره‌کننده‌ای از استانداردهای مربوط به سگمنت سدان‌های سایز کوچک در صنعت خودروسازی بین‌المللی شکل‌گرفته و الزاما ارتبا مستقیمی به تولید این خودروها در بازار کشور چین ندارد.

مقایسه مشخصات فنی تویوتا کرولا هیبرید با نیسان سیلفی هیبرید

در قیاس دو رقیب تویوتا کرولا هیبرید و نیسان سیلفی هیبرید پلاس، موضوع مشخصات فنی احتمالا جذاب‌ترین بخش داستان است. اهمیت و جذابیت این موضوع، به تمایزهای اساسی در سیستم هیبرید این دو خودرو خلاصه می‌شود.

داستان از این قرار است که تویوتا کرولا هیبرید از سیستم انتقال نیروی هیبرید نوع تقسیم نیروی (Power Split) یا سری/موازی بهره می‌گیرد، به این معنا که کرولا از یک پیشرانه بنزینی ۱.۸ لیتر تنفس طبیعی و یک موتور الکتریکی استفاده می‌کند که در اتصال به گیربکس ضریب متغیر E-CVT یا همان DHT (گیربکس اتوماتیک مختص به خودروهای هیبرید) هماهنگ شده است.

موتور تویوتا کرولا هیبرید 2024

این ستاپ فنی کرولا هیبرید را قادر می‌سازد تا در ساختار سری (فقط پیشرانه بنزینی یا فقط موتور الکتریکی) یا ساختار موازی (هم پیشرانه بنزینی و هم موتور الکتریکی)، از سیستم‌های تولید گشتاور خود بهره بگیرد. به همین دلیل آن را یک هیبرید سری/موازی یا تقسیم نیرو خطاب می‌کنند.

داستان در نیسان سیلفی هیبرید e-Power این‌طور نیست. ساختار هیبرید نیسان سیلفی از یک موتور بنزینی سه سیلندر ۱.۲ لیتر و یک موتور الکتریکی در ساختار سری تشکیل شده است که در آن، موتور بنزینی تنها نقش ژنراتور را برای پک باتری و موتور الکتریکی بازی می‌کند. به همین دلیل نیازی به داشتن موتور حجیم و بزرگ ندارد.

موتور نیسان سیلفی هیبرید 2024

اگرچه این خودرو همانند تویوتا کرولا هیبرید به گیربکس E-CVT یا DHT مجهز است، اما انتقال نیرو به چرخ‌ها تنها از طریق اتصال موتور الکتریکی به گیربکس ضریب کاهنده (Gear Reduction) محقق شده و موتور بنزینی هیچ اتصال مستقیمی به چرخ‌های خودرو ندارد. بنابراین نیسان سیلفی هیبرید را می‌توان یک خودرو هیبرید ER یا بُردافزا (Extended Range) خطاب کرد.

به همین دلیل میزان مصرف سوخت نیسان سیلفی هیبرید در سناریوهای رانندگی واقعی روزمره، می‌تواند تا حدودی کم‌تر از میزان مصرف اعلام‌شده بر اساس کاتالوگ و حتی کم‌تر از تویوتا کرولا هیبرید باشد.

مشخصات کلی

  تویوتا کرولا هیبرید نیسان سیلفی هیبرید
نوع موتور خودرو هیبرید سری/موازی هیبرید بُردافزا
حجم موتور ۱.۸ لیتر ۱.۲ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۳ / ۱۲
تنفس موتور طبیعی طبیعی
قدرت ۱۳۴ اسب بخار ۱۳۶ اسب بخار
گشتاور ۲۱۲ نیوتن.متر ۳۰۰ نیوتن.متر
گیربکس DHT DHT
محور محرک جلو جلو
شتاب ۹.۱ ثانیه ۹.۵ ثانیه
سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت ۱۶۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۴ لیتر در صد کیلومتر ۴.۵ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶ یورو ۶
فرمان برقی برقی
بدنه سدان کوچک سدان کوچک
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

  تویوتا کرولا هیبرید نیسان سیلفی هیبرید
طول ۴۶۳۵ میلیمتر ۴۶۵۲ میلیمتر
عرض ۱۵۴۵ میلیمتر ۱۸۱۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۵۵ میلیمتر ۱۴۴۵ میلیمتر
فاصله محورها ۲۷۰۰ میلیمتر ۲۷۱۲ میلیمتر
وزن خالص ۱۴۰۵ کیلوگرم ۱۴۶۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۷۰ لیتر ۵۴۶ لیتر
حجم مخزن سوخت ۴۳ لیتر ۴۱ لیتر
قطر رینگ ۱۶ اینچ ۱۷ اینچ

مقایسه آپشن های تویوتا کرولا هیبرید با نیسان سیلفی هیبرید پلاس

خودروهای ژاپنی وارداتی ایران معمولا به داشتن سطح کم امکانات رفاهی و ایمنی مشهور هستند. با این وجود با پیشرفت تکنولوژی و اجباری شدن بسیاری از امکانات ایمنی در صنعت خودروسازی بین‌الملل، دو خودرو کرولا هیبرید و سیلفی هیبرید پلاس، چندان دست خالی به بازار نیامدند.

تویوتا کرولا هیبرید با امکاناتی نظیر کروز کنترل هوشمند با رادار تابلوخوان، ترمز پارک برقی، اتوهلد و کنترل حرکت در سربالایی، کنترل کشش و پایداری، نظارت بر فشار باد تایرها، رادار تغییر خط، کنترل حرکت بین خطوط، رادار تصادف از جلو، ترمز اضطراری هوشمند، سنسور نور، نوربالا اتوماتیک، سیستم روشنایی در روز و روشنایی اصلی LED، فرمان برقی حساس به سرعت، سیستم صوتی با شش بلندگو، نمایشگر لمسی ۱۰.۲۵ اینچ مولتی مدیا، دوربین دنده عقب پویا، کلاستر ۷ اینچ دیجیتال، شش کیسه ایمنی هوا، ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با فیلتر تصفیه هوا و سانروف روانه بازار شد.

نیسان سیلفی پلاس آمیتیس با امکاناتی چون ترمز پارک برقی با کنترل حرکت در سربالایی، سیستم کنترل کشش و پایداری، سنسور باران، دوربین و سنسور پارک عقب، نظارت بر فشار تایر، سنسور نور، روشنایی LED، نورپردازی انتزاعی کابین، فرمان برقی حساس به سرعت، شیفتر دنده الکترونیکی، نمایشگر ۱۲.۳ اینچ مولتی مدیا با شش بلندگو، دوربین دنده عقب پویا، شش کیسه ایمنی هوا، ورود و استارت بدون کلید، سیستم استارت/استاپ هوشمند پیشرانه، سیستم تهویه اتوماتیک دو منطقه، تنظیم برقی صندلی راننده، پوشش چرمی صندلی‌ها، شارژر بی‌سیم تلفن همراه و سانروف به دست مشتری رسید.

  تویوتا کرولا هیبرید نیسان سیلفی هیبرید پلاس
کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
ضد واژگونی
اتو پارک
سنسور جلو
سنسور عقب دارد
سنسور باران دارد
سنسور فشار باد تایر دارد دارد
سنسور خواب‌آلودگی راننده
رادار نقطه کور
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو دارد
رادار تصادف عقب
رادار تابلوخوان دارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز اضطراری خودکار دارد
ترمز پارک برقی دارد دارد
اتولایت دارد دارد
دی لایت دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرمکن فرمان
پدال شیفتر
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ‍‍‍۱۰.۲۵ اینچ ۱۲.۳ اینچ
سیستم صوتی ۶ اسپیکر ۶ اسپیکر
ناوبری
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
هداپ
کیسه هوا ۶ عدد ۶ عدد
ورود بدون کلید دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو
سردکن صندلی جلو
ماساژور صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد دارد
پانوراما
سانروف دارد دارد

خرید تویوتا کرولا هیبرید یا نیسان سیلفی هیبرید

قیمت نهایی هر دو خودرو تویوتا کرولا هیبرید و نیسان سیلفی پلاس در بازار آزاد بسیار متنوع و مختلف است، اما نکته مهم در اختلاف قیمت بیشتر سیلفی پلاس در مقایسه با کرولا است. باید توجه داشته باشید که نیسان سیلفی هیبرید پلاس در بخش امکانات رفاهی و ایمنی از تویوتا کرولا هیبرید در سطح پایین‌تری قرار دارد. از سوی دیگر، شبکه خدمات پس از فروش نسخه‌های عرضه‌شده کرولا از سوی گروه خودروسازی سایپا گسترده است، اما از سایر شرکت‌ها، با محدودیت مواجه خواهد بود.

مهم‌ترین تمایز در شیوه انتقال نیرو و ساختار سیستم هیبرید در هر دو خودرو است. اگرچه بسیار بعید است که مالک نهایی و سرنشینان خودرو بتوانند متوجه تمایز میان این دو سیستم هیبرید متفاوت بشوند، اما این مهم ممکن است در نگاه مشتری نهایی به عنوان یک فاکتور تعیین‌کننده ظاهر شود. از آن گذشته، محصولات نیسان هرگز نتوانسته‌اند در بازار کشور اعتباری هم‌سطح و اندازه محصولات تویوتا کسب کنند.

نویسنده: شهاب انیسی

فروش فوری خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *