مقایسه پژو ۲۰۷ دنده ای با پژو ۲۰۶ تیپ ۵

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ مقایسه پژو ۲۰۷ دنده ای با پژو ۲۰۶ تیپ ۵

این روزها اگر قصد خرید ماشین هاچ‌بک شهری با قیمت نسبتا اقتصادی را داشته باشید؛ پژو 207 دنده ای یکی از گزینه‌های اصلی خواهد بود. اما با توجه به افزایش قیمت خودرو در سال‌های اخیر، اگر بخواهید پول کم‌تری خرج کنید؛ خرید یک نسخه سالم از پژو 206 تیپ 5 با توجه به یکسان بودن مشخصات فنی با 207 دنده‌ای، می‌تواند انتخاب معقولی باشد.

به همین بهانه به سراغ مقایسه 207 دنده ای با 206 تیپ 5 رفته‌ایم و قصد داریم ببینیم که اضافه پرداخت برای خرید 207 دنده‌ای نسبت به 206 تیپ 5 کارکرده تا چه حد توجیه پذیر است. البته قبل از شروع مقایسه بهتر است یک معرفی مختصر از دو خودرو داشته باشیم.

پژو 206 نخستین بار در سال ۱۹۹۸ معرفی شد و از سال ۱۳۸۰ روی خط تولید ایران خودرو آمد. در دو سال ابتدایی، تنها نسخه‌های تیپ ۱ و ۲ پژو 206 در ایران حضور داشتند تا این‌که نسخه تیپ ۵ در سال ۱۳۸۲ توسط ایران خودرو معرفی شد. پیشرانه قوی‌تر و آپشن‌های بیش‌تر این تیپ نسبت به تیپ‌های قبلی باعث شد تا استقبال خریداران از آن بسیار خوب باشد و خرید 206 در تهران و سایر شهرها رونق زیادی پیدا کند. پژو 206 تیپ 5 برای 17 سال روی خط تولید ایران خودرو بود و در نهایت،‌ در سال ۱۳۹۹ از خط تولید کنار رفت.

در سمت دیگر پژو 207 ایران خودرو را داریم که دیگر همه می‌دانیم در اصل پژو 206 پلاس است و با 207 بازار جهانی تفاوت دارد. نسخه اولیه این خودرو سال ۲۰۰۹ توسط پژو معرفی شد و از سال ۱۳۸۹ روی خط تولید ایران خودرو آمد. این نسخه در دو تیپ دنده‌ای و اتوماتیک توسط ایران خودرو تولید می‌شد اما تشدید تحریم‌ها در اوایل دهه ۹۰ شمسی و خروج پژو از بازار ایران باعث شد تا در سال 1391 از خط تولید کنار برود.

چند سالی خبری از پژو 207 در ایران نبود تا این‌که بالأخره ایران خودرو در سال ۱۳۹۵ این خودرو را با یک فیس‌لیفت ظاهری و ارتقا سطح آپشن‌ها به خط تولید برگرداند. این نسخه از پژو ۲۰۷ خیلی زود در بازار محبوب شد و ایران خودرو هم تاکنون تیپ‌های مختلفی از آن را تولید می‌کند. البته ما برای رعایت هرچه بیش‌تر عدالت،‌ در مقایسه ۲۰۶ تیپ ۵ با ۲۰۷ دنده ای نسخه سقف فلز نیمه فول (فرمان هیدرولیک) از پژو 207 را مدنظر داریم.

مقایسه طراحی ظاهری 207 دنده ای با 206 تیپ 5

همان‌طور که اشاره کردیم، طراحی اولیه پژو 206 به دهه ۹۰ میلادی برمی‌گردد و طبیعی است که چهره چندان به‌روزی را از این خودرو شاهد نباشیم. اما تناسب بسیار خوب اجزای مختلف بدنه پژو 206 باهم باعث شده است تا چهره این خودرو کماکان دوست داشتنی باشد و قدیمی بودن آن به چشم نیاید.

206 تیپ 5

تمامی خطوط بدنه پژو 206 حالت برآمده و تخم مرغی شکل دارند که چهره‌ای بامزه به خودرو بخشیده است. یا حالت چراغ‌های جلو تاحدودی یادآور چشم گربه است که هم نمای جلو را تا حدی خشن جلوه داده و هم با لوگو شیر پژو متناسب است.

نمای عقب 206 تیپ 5

با توجه به این‌که پژو 207 ایران خودرو یک نسخه فیس‌لیفت از پژو 206 محسوب می‌شود، طبیعی است که اصول طراحی بدنه آن با 206 یکسان باشد. اما اجزای بدنه پژو 207 نسبت به 206 حالتی برآمده و اغراق آمیز دارند. به عنوان مثال پوزه 207 در مقایسه با 206 کشیده‌تر است و لوگو پژو روی آن با ابعاد بزرگ‌تری کار شده است. چراغ‌های جلو هم کاملاً برآمده هستند و وجود لنز و دی‌لایت در آن‌ها،‌ چهره خودرو را به‌روزتر از پژو 206 نشان می‌دهد.

207 دنده ای

المان‌های دیگری مثل هم‌رنگ بودن زه‌ها و دستگیره‌های درب با بدنه یا وجود نوارهای نئونی در چراغ‌های عقب هم باعث می‌شود تا پژو 207 جلوه لوکس‌تری نسبت به 206 داشته باشد.

در مجموع باید پژو 207 را برنده بخش طراحی ظاهری مقایسه 207 دنده ای با 206 تیپ 5 بدانیم. اما افرادی که طرفدار سادگی هستند و با طرح‌های اغراق آمیز ارتباط چندانی برقرار نمی‌کنند،‌ چهره پژو 206 را بیش‌تر می‌پسندند.

نمای عقب 207 دنده ای

مقایسه طراحی داخلی 207 دنده ای با 206 تیپ 5

داخل کابین پژو 206 همه چیز رنگ و بویی دهه 90 میلادی را دارد و شاهد داشبوردی تمام مشکی هستیم که تزئینات چندانی ندارد و فقط برای جلوگیری از یکنواختی بیش از حد، درب جعبه داشبورد و بخشی از رودری‌ها به صورت پارچه‌ای کار شده است. البته نقطه قوت داشبورد پژو 206 هماهنگی خوب آن با طراحی بیرونی خودرو است. چراکه در داخل خودرو هم شاهد خطوط نرم و المان‌های تخم مرغی شکل هستیم.

طراحی داخلی 206 تیپ 5

درون کابین پژو 207 هم رودری‌ها،‌ کنسول میانی و پوسته پایینی داشبورد با 206 یکسان هستند اما تغییر پوسته بالایی داشبورد، غربیلک فرمان و صفحه نشان دهنده‌ها باعث شده است تا جلوه‌ای متفاوت و به‌روزتر را از کابین این خودرو شاهد باشیم. در ضمن وجود سیستم مالتی مدیا، تزئینات نقره‌ای رنگ قسمت‌های مختلف داشبورد و دکمه‌های کنترلی روی غربیلک فرمان، کابین پژو 207 را لوکس‌تر و گران‌تر از پژو 206 نشان می‌دهد. بنابراین در بخش طراحی داخلی مقایسه 207 دنده ای با 206 تیپ 5 بازهم پژو 207 برنده است.

کابین پژو 207

پژو 207 دنده ای و پژو 206 تیپ 5 از نظر فضای کابین هم کاملا یکسان هستند و در ردیف جلو فضایی قابل قبول دارند. اما ردیف عقب این خودروها چندان جادار نیست و بیش‌تر برای استفاده کودکان و افراد با جثه کوچک مناسب است.

مقایسه مشخصات فنی 207 دنده ای با 206 تیپ 5

مقایسه 206 تیپ 5 با 207 دنده ای از نظر مشخصات فنی معنای چندانی ندارد! چراکه هر دو خودرو مشخصات فنی کاملا یکسانی دارند و از پیشرانه معروف TU5 بهره می‌برند. این پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی ۱۶ سوپاپ حداکثر قدرت ۱۰۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۴۲ نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به محور جلو منتقل می‌کند.

شتاب صفرتاصد رسمی هر دو خودرو ۱۱.۶ ثانیه است اما 207 دنده ای با مصرف ۷.۲ لیتر سوخت در هر صد کیلومتر در سیکل ترکیبی، به میزان 0.6 لیتر پرمصرف‌تر از 206 تیپ 5 است که به وزن بالاتر آن برمی‌گردد.

موتور tu5‌

تجربه رانندگی پژو 207 دنده ای و 206 تیپ 5 هم بسیار شبیه به هم است و در هر دو خودرو دید مناسبی به اطراف داریم و به دلیل ابعاد کوچک خیلی زود به خودرو مسلط می‌شویم. وضعیت شتاب‌گیری و هندلینگ هم نسبت به این رده قیمتی قابل قبول است و جای گله چندانی را باقی نمی‌گذارد.

بارزترین تفاوت دو خودرو در بحث تجربه رانندگی به نوع دریچه گاز برمی‌گردد که در 206 تیپ 5 از نوع مکانیکی (سیمی) است اما در 207 دنده‌ ای به دلیل رعایت استانداردهای جدید آلایندگی و هم‌چنین نصب کروز کنترل،‌ برقی شده است. از این رو در هنگام گاز دادن با پژو 207 دنده ای یک تأخیر کوچک احساس می‌کنیم که این تأخیر در 206 تیپ 5 وجود ندارد.

مشخصات کلی

  پژو 207 دنده ای TU5  پژو 206 تیپ 5  
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر ۱.۶ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی طبیعی
قدرت ۱۰۵ اسب بخار ۱۰۵ اسب بخار
گشتاور ۱۴۲ نیوتن.متر ۱۴۲ نیوتن.متر
گیربکس ۵ سرعته دستی ۵ سرعته دستی
محور محرک جلو جلو
شتاب ۱۱.۶ ثانیه ۱۱.۶ ثانیه
سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۲ لیتر در صد کیلومتر ۶.۶ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۴
فرمان هیدرولیک هیدرولیک
بدنه هاچ‌بک کامپکت هاچ‌بک کامپکت
نوع رینگ فولادی فولادی

ابعاد و ظرفیت‌ها

  پژو 207 دنده ای   پژو 206 تیپ 5  
طول ۳۸۷۲ میلیمتر ۳۸۳۵ میلیمتر
عرض ۱۶۶۹ میلیمتر ۱۶۵۲ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۴۱ میلیمتر ۱۴۲۶ میلیمتر
فاصله محورها ۲۴۴۳ میلیمتر ۲۴۴۵ میلیمتر
وزن خالص ۱۰۸۷ کیلوگرم ۱۰۵۴ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۲۴۵ لیتر ۲۴۵ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۰ لیتر ۵۰ لیتر
قطر رینگ ۱۴ اینچ ۱۴ اینچ

مقایسه آپشن های 207 دنده ای با 206 تیپ 5

با توجه به جدیدتر بودن و هم‌چنین بالاتر بودن قیمت 207 دنده ای نسبت به قیمت 206 تیپ 5 طبیعی است که 207 آپشن های بیش‌تری داشته باشد. اگر جدیدترین نسخه‌های پژو 207 دنده‌ای که با استانداردهای 85 گانه تولید شده‌اند را در مقابل آخرین سری 206 تیپ 5 (مدل 1399) قرار دهیم، 207 دنده ای آپشن‌های زیر را نسبت به 206 تیپ 5 بیش‌تر دارد:

کلاستر 206 تیپ 5

مالتی مدیا با مانیتور لمسی، سنسور پارک عقب،‌ دوربین دید عقب، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)، آینه میانی الکتروکرومیک، دی‌لایت، پوزیشن لایت، کروز کنترل، دکمه‌های کنترلی سیستم صوتی روی غربیلک فرمان، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS) و کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)

کلاستر 207 دنده ای

از آپشن‌های مشترک بین 207 دنده ای سقف فلز و 206 تیپ 5 هم می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

فرمان هیدرولیک، تهویه مطبوع اتوماتیک، شیشه‌ها و آینه‌های جانبی برقی، مه‌شکن جلو و عقب، چراغ بدرقه، ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (EBA)

  پژو 207 دنده ای سقف فلز پژو 206 تیپ 5  
کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
سنسور جلو
سنسور عقب دارد
سنسور باران
سنسور فشار باد تایر دارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
اتولایت
دی لایت دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد (پشت فرمان)
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ‍‍‍۷ اینچ  –
سیستم صوتی ۶ اسپیکر ۶ اسپیکر
ناوبری
دوربین عقب دارد
کیسه هوا ۲ عدد ۲ عدد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما
سانروف

خرید 207 دنده ای یا 206 تیپ 5

در بخش‌های مختلف مقایسه 207 دنده ای با 206 تیپ 5 دیدیم که هر دو خودرو در واقع یک روح در دو بدن هستند و از نظر فنی، تجربه رانندگی، فضای کابین و کیفیت سواری تجربه مشابهی را ارائه می‌کنند. در بخش طراحی و آپشن هم طبیعی است که 207 به عنوان خودرو جدیدتر دست بالاتر را داشته باشد.

بنابراین اگر محدودیت بودجه‌ای ندارید، پژو 207 با توجه به صفرکیلومتر بودن، ظاهر به‌روزتر و آپشن‌های بیش‌تر، گزینه بهتری است. اما اگر افزایش شدید قیمت خودروهای داخلی در سال‌های اخیر، روی قدرت خرید شما هم تأثیر گذاشته است یا به هر دلیلی قصد صرفه‌جویی دارید، خرید یک نسخه سالم از پژو 206 تیپ 5 انتخابی مطلوب برای شما خواهد بود.

نویسنده: امیر خادمی پور

فروش فوری خودرو