مقایسه پژو ۲۰۷ اتوماتیک با بک X3 پرو

۱۶ تیر ۱۴۰۴ مقایسه پژو ۲۰۷ اتوماتیک با بک X3 پرو

خودروهای اقتصادی و ارزان‌قیمت، تشکیل‌دهنده ساختار کلی محصولات بازار خودرو در بیشتر کشورهای در حال توسعه از جمله ایران هستند. خودروهایی که دستیابی به آن‌ها برای قشر بزرگ‌تری از طبقه متوسط و ضعیف جامعه مقدور است و نیازهای روزمره درون شهری افراد را تامین می‌کنند.

اگرچه رقم یک میلیارد تومن ارزان به حساب نمی‌آید، اما خودروهای قرارگرفته در این مرز از جمله پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما ایران خودرو و بک X3 پرو شرکت خودروسازان بم با حضور در این بازه قیمتی، از جمله خودروهای مناسب روزمره در مقایسه با سایر خودروهای مونتاژی بازار کشور قرار می‌گیرند.

معرفی پژو ۲۰۷ اتومات و بک X3 پرو

خانواده پژو ۲۰۷ ایران که در حقیقت همان پژو ۲۰۶ پلاس فرانسوی است، پس از این همه سال حضور در بازار ایران دیگر نیازی به معرفی ندارد. اما خودرویی چون X3 پرو با نام برند بَک (BAC) یا بی‌ای‌سی، نامی ناشناخته به نظر می‌رسد.

داستان نام‌گذاری برندهای جدید شکل‌گرفته در چند سال اخیر خودروسازی ایران بر محصولات شناخته‌شده سابق از جمله فونیکس، اکستریم، لوکانو، کی ام سی، لاماری، لاماکو و…، از آن‌جایی آغاز می‌شود که دور جدید تحریم‌ها با برهم خوردن برجام پدید آمد. ازاین‌رو خودروسازان داخلی برای دور زدن این تحریم‌ها، اقدام به تاسیس نام و برندهای نوینی کردند تا ارتباط خود با شرکت و برند مادر را کم‌رنگ‌تر کنند.

بی ای سی یا بک که مخفف شرکت خودروسازی بم (BAM Automobile Company) است، یکی از همین اقدامات بود تا بتواند دومین خودرومونتاژی برند بسیار بدشانس جیلی را با نام X3 پرو در ایران مونتاژ کند.

خودرو X3 پرو که در بازار بین‌الملل با نام‌های دیگری نظیر GX3 پرو و یوآنجینگ X3 نیز شناخته می‌شود، یک کراس‌اوور ساب کامپکت از برند جیلی است که از سال ۲۰۱۷ روانه بازار شد و حالا از سوی خودروسازان بم در سایه شرکت کرمان خودرو تولید می‌شود.

مقایسه طراحی ظاهری پژو ۲۰۷ اتومات پانوراما با بک X3 پرو

پژو ۲۰۷ بازار ایران که هیچ ارتباطی با ۲۰۷ واقعی بازار فرانسه نداشته و در حقیقت همان پژو ۲۰۶ پلاس عرضه شده در ابتدای دهه ۲۰۱۰ است، با داشتن چند المان به‌روزشده و بهبودیافته که مستقیما از زبان طراحی جدید شرکت پژو فرانسه در ابتدای آن دهه شکل گرفته بود، موفق شد بازار همیشه داغ پژو ۲۰۶ را همچنان در اوج نگه دارد.

چراغ‌های کشیده‌تر بیرون‌زده از بدنه، گرافیک جدید سیستم روشنایی عقب، طراحی کاملا متمایز سپرهای جلو و عقب، ضربه‌گیر پهن‌تر روی درها و صد البته طراحی کابین بهبودیافته، تنها المان‌‌های نوین در پژو ۲۰۷ است که البته در نسخه پانوراما شرکت ایران خودرو (ایکو)، با سقف شیشه‌ای همراه شد تا سطح تحول و تنوع در خانواده ۲۰۷ را به اوج خود برساند.

پژو ۲۰۷ اتومات سقف شیشه ای

حقیقت این موضوع را که طراحی پژو ۲۰۷ یک سر و گردن بالاتر و جذاب‌تر از ۲۰۶ عتیقه است، نمی‌توان انکار کرد، اما در عین حال باید پذیرفت که از یک خودرو اقتصادی پر فروش در بازار کشور نیز نمی‌توان انتظار مدرنیته و تحول چشم‌گیر داشت.

نمای عقب پژو ۲۰۷ اتومات سقف شیشه ای

بک X3 پرو از دیدگاه طراحی ظاهر نوینی ندارد، چرا که خطوط اصلی تشکیل‌دهنده بدنه آن مربوط به سال‌های پیش از ۲۰۱۷ است. اما نسخه تولیدی خودروسازی بم از ظاهر فیس‌لیفت‌شده‌ای بهره می‌گیرد که شرکت جیلی در سال ۲۰۲۱ به بازار معرفی کرد.

بک X3 پرو

در نتیجه نسخه فیس‌لیفت‌شده در نمای جلو و عقب با سپر های جدید همراه شده است که از شکاف‌های عمودی بهبودیافته در دو گوشه سپر بهره می‌برد. همچنین ساختار جلوپنجره نیز در بخش گریل (خطوط تشکیل‌دهنده جلوپنجره) کاملا تغییر یافته و حالا با خطوط مشکی رنگ فرورفته عمودی همراه است که انسجام طراحی بهتری نسبت به نسخه پیش از فیس لیفت دارد.

اگرچه طاق دایره‌ای روی گلگیرها و خط شانه ممتد از سیستم روشنایی عقب در راستای دستگیره‌ها نیز متعلق به سال‌های پیش از ۲۰۲۰ صنعت خودروسازی بین‌المللی است، اما باید اعتراف کرد که در مجموع، ظاهر بک X3 Pro، منسجم و دارای تناسبات هندسی قابل قبول و چشم‌نواز است.

نمای عقب بک X3 پرو

مقایسه طراحی داخلی پژو ۲۰۷ پانوراما با بک X3 Pro

فضای کابین پژو ۲۰۷ در مقایسه با خانواده ۲۰۶ تغییرات بسیار زیادی به خود دید. باید اعتراف کرد که این تغییرات که شامل طراحی جدید برای ساختار کلی داشبرد، غربیلک فرمان، مجموعه کلاستر آنالوگ، دریچه‌های خروجی سیستم تهویه مطبوع، افزوده شدن نمایشگر لمسی برای سیستم مولتی مدیا و تریم تزئیناتی متفاوت بود، تاثیر شگرفتی بر تحولات داخلی فضای کابین گذاشت.

اما زمانی که به رودری‌ها یا کنسول میانی خودرو نگاه می‌کنید، غیر ممکن است که بتوانید ذات قدیمی پژو ۲۰۶ را در آن انکار کنید. هرچند که تغییرات اعمال‌شده در فضای داخلی کابین تا حدودی بهبود به حساب می‌آید، اما ماهیت اصلی این فضا از کیفیت بسیار بد مونتاژ و متریال ضعیف به‌کاررفته در آن گرفته تا طراحی مشترک تزئینات پارچه‌ای به‌کاررفته در پوشش رودری‌ها و صندلی‌ها و حتی پنل‌های کاملا مشترک سیستم تهویه مطبوع، بالابر شیشه‌ها و تنظیم برقی آینه‌های جانبی، همگی ذات قدیمی و از مد افتاده ۲۰۶ را فریاد می‌زند.

طراحی داخلی پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما

در عین حال باید اعتراف کرد که نسخه پرحاشیه سقف شیشه‌ای یا همان پانوراما، با ارائه حجم قابل توجهی از نور طبیعی روز، حسی متمایز و فضایی بازتر از کابین خفه و فشرده ۲۰۷ ارائه می‌دهد که در خودروهای این کلاس (هاچ‌بک سایز کوچک) معمولا وجود ندارد.

اما وقتی به کابین بک X3 پرو وارد می‌شوید، بخش بزرگی از حس و حال مدرنیته را احساس خواهید کرد. متریال به کار رفته در داخل کابین X3 پرو حرف خاصی برای گفتن ندارد. طراحی آن کمی قدیمی و به شکل کاملا مشخصی اقتصادی است، اما کیفیت مونتاژ قطعات قابل قبول به نظر می‌رسد.

طراحی عرضی نامتقارن داشبرد متشکل از خطوط افقی دربرگیرنده دریچه‌های خروجی سیستم تهویه مطبوع، غربیلک فرمان سه شاخه D-Cut، کلاستر آنالوگ در ترکیب با نمایشگر کوچک TFT و نمایشگر مولتی مدیا شناور بر میانه داشبرد، همگی المان‌هایی هستند که در پنج سال گذشته صنعت خودروسازی کشور چین شاهد بودیم.

کابین بک ایکس 3 پرو

البته جای تعجب ندارد چرا که تاکید کردیم طراحی بک X3 Pro مربوط به سال‌های پیش از ۲۰۱۷ است و یک کراس‌اوور اقتصادی درون شهری نسبتا ارزان‌قیمت به حساب می‌آید. پس اگر المان‌های آشنا و شاید تکراری بیاری را در فضای داخلی این خودرو شاهد بودید، دلسرد نشوید.

جدا از سبک طراحی و کیفیت مونتاژ و متریال، یک تمایز بسیار اساسی میان دو خودرو پیش رو وجود دارد. پژو ۲۰۷ پانوراما یک هاچ‌بک سایز کوچک شهری است. در نتیجه فضای بار آن تنها ۲۴۵ لیتر گنجایش دارد. اما بک X3 پرو با وجود داشن کلاس و ابعاد نهایی نزدیک به ۲۰۷، به خانواده کراس‌اوورها تعلق دارد.

به این معنا که ساختار سقف بلندتر و محفظه با با داشتن ۴۰۰ لیتر حجم، در حقیقت با فضای صندوق سدان‌های سایز کوچک تولید ایران خودرو از جمله نسخه سدان پژو ۲۰۷ برابری می‌کند. این مهم از X3 پرو یک خودرو درون‌شهری با قابلیت استفاده در سفرهای بین شهری می‌سازد که بدون تردید یک برتری به حساب می‌آید.

مقایسه مشخصات فنی پژو ۲۰۷ اتوماتیک با بک X3 پرو

پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما در برترین حالت و تیپ ممکن، از پیشرانه TU5P (نسخه بهبودیافته پیشرانه TU5) با حجم ۱.۶ لیتر بهره می گیرد که به گیربکس ۶ سرعت اتوماتیک (6AT) مجهز شده است. این مهم اگرچه با افزایش چشم‌گیر در توان و گشتاور پیشرانه همراه نبود، اما حداقل با افزوده شدن دو ضریب دنده به گیربکس اتوماتیک قدیمی AL4، با بهبود کیفیت سواری در سناریوهای مختلف رانندگی همراه شد.

با این وجود از این هاچ‌بک درون‌شهری با شتاب نزدیک به ۱۳ ثانیه، نباید انتظار سواری اسپرت داشت و در عوض باید با بهبود عملکرد پیشرانه و هماهنگی بهتر آن با گیربکس جدید در شرایط مختلف رانندگی لذت برد.

مشخصات فنی پژو ۲۰۷ اتوماتیک

در مقابل بک X3 پرو هم از دیدگاه فنی با قابلیت‌های چندان چشمگیری همراه نیست. این کراس‌اوور اقتصادی با پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی 4G15 به بازار عرضه می‌شود که البته گیربکس اتوماتیک آن نمونه ضریب متغیر CVT با هشت دنده مصنوعی از پیش تعیین شده است.

موتور بک X3 پرو

این ستاپ در مجموع هم از نظر توان و هم ویژگی‌های سواری، حداقل بر روی کاغذ کاملا مشابه پژو ۲۰۷ است. در نتیجه فاکتورهای تعیین‌کننده برتری فنی، در نهایت به سلیقه شخصی مشتری بستگی خواهد داشت. اما فراموش نکنیم که استفاده از گیربکس نه چندان محبوب CVT در X3 Pro، موجب بهبود مصرف سوخت در مقایسه با پژو ۲۰۷ شده است.

مشخصات کلی

  پژو ۲۰۷ اتوماتیک بک X3 پرو
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی طبیعی
قدرت ۱۱۳ اسب بخار ۱۰۲ اسب بخار
گشتاور ۱۴۴ نیوتن.متر ۱۴۲ نیوتن.متر
گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک CVT
محور محرک جلو جلو
شتاب ۱۲.۶ ثانیه ۱۲.۶ ثانیه
سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۴ لیتر در صد کیلومتر ۶.۱ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان برقی (سفارشی) برقی
بدنه هاچ‌بک کوچک کراس‌اوور کوچک
نوع رینگ آلومینیومی (سفارشی) آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

  پژو ۲۰۷ پانوراما بک X3 پرو
طول ۳۸۷۲ میلیمتر ۴۰۰۵ میلیمتر
عرض ۱۶۶۹ میلیمتر ۱۷۶۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۴۱ میلیمتر ۱۵۷۵ میلیمتر
فاصله محورها ۲۴۴۳ میلیمتر ۲۴۸۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۱۲۰ کیلوگرم ۱۲۱۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۲۴۵ لیتر ۴۰۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۰ لیتر ۴۵ لیتر
قطر رینگ ۱۴ اینچ ۱۶ اینچ

مقایسه آپشن های پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما با بک X3 پرو

زمانی که حرف از محصولات تولید داخل و مخصوصا از کلاس خودروهای اقتصادی به میان می‌آید، باید سطح توقع خود از امکانات ایمنی و رفاهی را در سطح معقولی حفظ کنید. پژو ۲۰۷ با امکاناتی نظیر ریم‌های آلیاژ آلومینیوم (سفارشی)، کروز کنترل، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، نمایشگر ۷ اینچ مولتی مدیا با سیستم مسیریابی، ترمز عقب دیسکی (سفارشی)، سیستم روشنایی در روز، فرمان برقی (سفارشی)، دو کیسه ایمنی هوا، سیستم تهویه اتوماتیک و سقف پانوراما (شیشه‌ای) به بازار عرضه شد. در نسخه‌های ارتقایافته ۲۰۷ پانوراما، امکانات بیشتری نظیر سیستم کنترل کشش و پایداری، نظارت بر فشار باد تایرها و نشاگر تعویض دنده نیز عرضه شد.

در مقابل بک X3 Pro به عنوان یک گزینه مدرن‌تر چینی، امکانات دهان‌ پرکن‌تر نظیر بالابر تک لمسی و سانروف با قابلیت تشخیص مانع، ورود و استارت بدون کلید، فرمان برقی، روکش چرمی صندلی‌ها، قابلیت تا شدن ردیف دوم صندلی، سیستم نظارت بر فشار باد تایرها، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با فیلتر تصفیه هوا، سنسور نور، سیستم روشنایی در روز، چراغ‌های عقب LED، نمایشگر ۸ اینچ سیستم مولتی مدیا، سنسور پارک و دوربین دید عقب پویا، اسپویلر و دفیوزر تزئیناتی عقب، کنترل کشش و پایداری، ترمز پارک برقی، کنترل حرکت در سربالایی و سه حالت رانندگی مختلف است.

  پژو ۲۰۷ پانوراما بک X3 پرو
کروز کنترل دارد دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
سنسور جلو
سنسور عقب دارد دارد
سنسور باران
سنسور فشار باد تایر دارد دارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری خودکار
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
دی لایت دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ‍‍‍۷ اینچ ۸ اینچ
سیستم صوتی دارد دارد
ناوبری دارد دارد
دوربین عقب دارد دارد
کیسه هوا دارد دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو
سردکن صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما دارد
سانروف دارد

خرید پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما با بک X3 پرو

پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک در بازار صفر کیلومتر در حدود ۱.۲ میلیارد تومان قیمت می‌خورد. در مقابل، بک X3 پرو با داشتن حدود ۱۰۰ میلیون تومان قیمت بالاتر، فاصله بسیار کمی با این هاچ‌بک ارزان‌قیمت شناخته‌شده دارد.

خانواده ۲۰۷ همانند ۲۰۶ از جمله خودروهای دست به نقد بازار به حساب می‌آیند که خرید و فروش آن‌ها به سادگی آب خوردن است. از سوی دیگر قطعات تعمیراتی و تزئیناتی آن در سراسر کشور یافت شده و شبکه خدمات پس از فروش گسترده‌ای دارد.

اما مهم‌ترین برتری X3 Pro به ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک، تعلق آن به سگمنت کراس‌اوور، داشتن فضای داخلی بیشتر، سطح امکانات رفاهی بالاتر و طراحی متمایزتر است. تنها نقطه ضعفی که به این کراس‌اوور وارد است، عرضه آن از سوی شرکت خودروسازان بم است. شرکتی که اگرچه در سایه کرمان موتور فعالیت می‌کند اما به مراتب ناشناخته‌تر و گم‌نام‌تر به حساب می‌آید و در بازار خودروهای دست دوم، هرگز بازار نقد و بسیار داغ ۲۰۷ را به همراه نخواهد داشت.

نویسنده: شهاب انیسی

فروش فوری خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *