پژو پارس ELX سفارشی؛ بررسی جامع و مشخصات فنی

۱۴ بهمن ۱۴۰۳ پژو پارس ELX سفارشی؛ بررسی جامع و مشخصات فنی

پژو ۲۰۶ نه فقط در ایران، بلکه در جهان به عنوان یکی از موفق‌ترین خودروهای تاریخ برند پژو شناخته می‌شود. پژو پارس (پرشیا سابق) را که یک فیس لیفت تولید داخل روی پلتفرم پژو ۴۰۵ است، نیز باید به لیست محصولات شبه پژو افزود. خودرویی که از زمان عرضه به بازار ایران در سال ۱۳۷۹، بازاری انحصاری برای خود دست و پا کرد.

نسخه سفارشی از پژو پارس ELX مجهزترین نسخه‌ای است که از این خودرو به تولید رسیده و دارای بیشترین سطح امکانات رفاهی است. با توجه به داغ بودن همیشگی بازار و خرید پژو پارس در میان محصولات کارکرده، باید تاکید کرد که پژو پارس ELX سفارشی یکی از محبوب‌ترین‌های خانواده پارس است.

مشخصات فنی پژو پارس ELX

پژو پارس ELX با چهار موتور XUM و XU7 و XU7P و TU5 تولید و عرضه شده است. اما فول آپشن‌ترین نسخه آن که با نام پژو پارس ELX سفارشی شناخته می‌شود، به پیشرانه TU5 خوشنام و پرآوازه و البته پرکاربرد پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و ۶ مجهز است. یک واحد ۴ سیلندر خطی ۱.۶ لیتری که حداقل در بازار ایران به عنوان یکی از پرکاربردترین و فراوان‌ترین پیشرانه‌های تولید انبوه شناخته می‌شود. این پیشرانه از دیدگاه توان و گشتاور حرف چندانی برای گفتن ندارد و در حقیقت بیشتر مناسب خودروهای سایز کوچک از کلاس هاچبک است، اما حداقل از دیدگاه دوام فنی، بازده و میزان مصرف سوخت در جایگاه مناسبی قرار دارد و فراوانی قطعات فنی مربوط به آن در بازار خودرو ایران، خیال مشتریان را تا حد بسیار زیادی آسوده کرده است.

 پژو پارس ELX

باید تاکید کرد که پژو پارس ELX سفارشی با پیشرانه XU7P نیز به تولید رسیده، اما این نسخه تحت نام پژو پارس سال شناخته می‌شود که مورد بررسی این مقاله نیست.

مشخصات پژو پارس ELX در نسخه سفارشی در جدول درج شده است.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی
قدرت ۱۰۵ اسب بخار
گشتاور ۱۴۲ نیوتن.متر
گیربکس ۵ سرعته دستی
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۳.۵ ثانیه
سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۳ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵
فرمان هیدرولیک
بدنه سدان سایز کوچک
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۴۹۸ میلیمتر
عرض ۱۷۰۴ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۱۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۶۹ میلیمتر
وزن خالص ۱۲۰۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۷۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۶۶ لیتر
قطر رینگ ۱۵ اینچ

طراحی ظاهری پژو پارس ELX

پژو پارس elx سفارشی همان پژو پارسی است که سال ۱۳۷۹ به بازار عرضه شد. بله، طراحی کابین و برخی المان‌های بیرونی آن سال‌ها پیش دست‌خوش تغییرات جزئی شد و با نسخه سال ۱۳۷۹ شمسی تفاوت دارد، اما منظور آن است که همانند بیشتر محصولات تولید داخل، پارس نیز هیچ‌گاه به صورت عمده و اساسی با بهبود و تغییرات ظاهری و داخلی مواجه نشد. شاید ایران خودرو به واسطه فروش همواره خوب این محصول احساس نیازی به اعمال تغییرات ظاهری در آن ندید.

طراحی ظاهری پژو پارس ELX

اما پارس به این دلیل محبوب واقع شد که در زمان عرضه یک فیس لیفت الهام گرفته از طراحی مدل ۴۰۶ روز بازار اروپا از برند پژو بود. تصور کنید که ۴۰۵ عتیقه به ناگه ظاهری نوین یافت که از قضا با طراحی روز محصولات برند مادر همسو بود. در نتیجه به سرعت به مذاق تنوع‌پسند ایرانیان جور در آمد و رشد فروش خیره‌کننده‌ای را شاهد شد.

مهم‌ترین المان‌های ظاهری این طراحی باریک‌تر شدن چراغ‌های جلو با لنز شفاف، کوچک‌تر و قوس‌دار شدن طراحی چراغ‌های عقب، استفاده از خط شانه امتداد یافته از ابروهای روی کاپوت تا انتهای خودرو بود. همین تغییرات جزئی کافی بود تا ظاهر کسل‌کننده و قدیمی ۴۰۵ به ناگه جلوه‌ای مدرن و اروپایی پیدا کند.

طراحی داخلی پژو پارس ELX

برای پژو پرشیا که در سال ۱۳۷۹ دقیقا منطبق بر کابین ۴۰۵ طراحی شده بود، آنچه در سال‌های گذشته از سوی ایران خودرو در مدل‌ها جدیدتر پارس ارائه شد، به واقع انقلاب طراحی به حساب می‌آید. در نتیجه طراحی کابین سری‌های چند سال اخیر پارس، اختلاف ظاهری خیره‌کننده‌ای با ۴۰۵ و خانواده سمند یافت و ازاین‌رو منحصر به فرد شد.

نمای کابین هنوز المان‌های ریز و کوچک مشابه به ۴۰۵ را به همراه دارد، اما دو تکه شدن داشبرد و خروج طراحی آن از سبک و سیاق راننده‌محور دهه ۱۹۸۰ در پژو ۴۰۵، حس و حال تازه‌ای به کابین بخشید. نشانگرهای دوگانه دوار پشت فرمان با تزئینات و طراحی تازه همراه شدند. غربیلک فرمان به نمونه چهارشاخه با طراحی متمایز تغییر یافت. میانه داشبرد در اتصال به کنسول میانی، حالا دربرگیرنده یک نمایشگر کوچک لمسی برای سیستم مولتی مدیا و دوربین دنده عقب است و پوشش داخلی کابین از تریم دو رنگ بهره می‌گیرد.

طراحی داخلی پژو پارس ELX

اما تزئینات رودری‌ها در پژو پارس ELX هیچ تفاوتی با سایر نسخه‌های پارس ندارد. فضا مملو از پلاستیک‌های تزئیناتی است که که به دلیل کیفیت بسیار بد تولید و مونتاژ بسیار بدتر، حتی از روز اول نیز روی یکدیگر سر و صدا کرده و قیژ قیژ می‌کنند. پوشش صندلی‌ها از نوع پارچه‌ای است و طراحی صندلی ردیف دوم با داشتن برجستگی بسیار زیاد در بخش وسط و طرفین، همچنان بر اساس الگوی نشیمن دو نفره طراحی شد که با نشستن ث نفر در آن، آسایش سواری در سفرهای طولانی یا در ترافیک درون شهری به شکنجه‌ای تمام‌عیار بدل خواهد شد.

آپشن های پژو پارس ELX سفارشی

در صنعت خودروسازی داخلی زمانی که صحبت از واژگانی چون آپشنال یا سفارشی به میان می‌آید، اَبروها بالا می‌رود. سفارشی بودن پارس ELX دقیقا چه معنایی دارد؟

این خودرو تا سال ۱۳۹۷ با ترمز دیسکی عقب و ریم‌های آلیاژ آلومینیوم به بازار عرضه می‌شد، اما از ۱۳۹۸ این ویژگی‌ها از خودرو حذف شد. اما زمانی که پژو پارس سفارشی elx به بازار معرفی شد، دوباره شاهد بازگشت این دو فاکتور بودیم.

اما پژو پارس ELX با امکانات رفاهی دیگری نظیر نمایشگر لمسی ۷ اینچ مولتی مدیا با سیستم ناوبری مجهز به خروجی مستقل برای ساب ووفر، نمایشگر فشار بادتایرها، سیستم روشنایی و برف پاک‌کن اتوماتیک (سنسور نور و باران) و سیستم روشنایی در روز (DRL) همراه شده است تا صفت سفارشی برای آن مفهوم یابد.

اگرچه افزوده شدن این گروه از امکانات جزئی به خودرو برای ایران خودرو با استفاده از واژه سفارشی همراه بود، اما وجود دوربین دنده عقب، سیستم نظارت بر فشار باد تایرها و سیستم روشنایی در روز از پایه‌ترین استانداردهای اجباری در صنعت خودروسازی بین‌المللی به حساب می‌آید و هیچ خودروسازی در جهان از این ویژگی‌ها به عنوان امکانات مضاعف یاد نمی‌کند.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی ندارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش ندارد
کنترل پایداری ندارد
ضد واژگونی ندارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو ندارد
سنسور عقب دارد
سنسور باران دارد
سنسور فشار باد تایر دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی ندارد
ترمز اضطراری خودکار ندارد
ترمز پارک برقی ندارد
اتولایت دارد
دی لایت دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
پدال شیفتر ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ۷ اینچ
سیستم صوتی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هداپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید ندارد
استارت بدون کلید ندارد
تهویه اتوماتیک ندارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرمکن صندلی جلو ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما ندارد
سانروف ندارد

مزایا و معایب پژو پارس elx

+ بهبود امکانات رفاهی

+ محبوبیت در بازار دست دوم

+ پیشرانه خوشنام و بادوام

– افزایش قابل توجه قیمت نهایی

– بازگشت برخی از آپشن‌ها

– عدم اعمال تغییرات درخور توجه

قیمت پژو پارس ELX در بازار

تولید خانواده پارس اخیرا متوقف شده است، اما هنوز می‌توان نسخه‌های صفر کیلومتر و کم‌کارکرد آن را در بازار یافت. جای تردید ندارد که قیمت پژو پارس با مدل ELX سفارشی در مقایسه با سایر مدل‌های معمولی‌تر این خودرو بالاتر باشد، اما تیپ سفارشی پارس ELX در نسخه صفر کیلومتر قیمتی نزدیک به یک میلیارد تومان دارد که آن را در سطح قیمتی تقریبا برابر با قیمت روز خودرو مانند دنا پلاس توربو قرار می‌دهد.

ازاین‌رو برای خرید ماشین، این خریدار است که باید انتخاب کند که وجود این امکانات رفاهی محدود در پارس ELX سفارشی ارزش خرید بیشتر دارد یا توان فنی قابل توجه خودرویی چون دنا پلاس توربو. همچنین با پرداخت حدود ۱۰۰ میلیون تومان بیشتر، می‌توان سراغ گزینه محبوب دیگری نظیر پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک صفر کیلومتر با پیشرانه TU5P نیز رفت.

برای خرید پژو پارس در شیراز، می‌توانید از خدمات فروش فوری خودرو بهره‌مند شوید. با بررسی قیمت خودروهای داخلی، انتخابی مطلوب و به‌صرفه خواهید داشت.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی