رنو اسکالا ۲۰۱۵ – ۲۰۱۶؛ بررسی جامع و مشخصات فنی

۲۶ اسفند ۱۴۰۳ رنو اسکالا ۲۰۱۵ – ۲۰۱۶؛ بررسی جامع و مشخصات فنی

محصولات رنو در سگمنت خودروهای اقتصادی اروپایی همواره پس از برند پژو در بازار خودرو ایران مورد توجه بودند. اما زمانی که نوبت به محصولات یک رده بالاتر وارداتی و سری میان‌رده رسید، استقبال بازار از آن‌ها بسیار سرد و ضعیف بود.

یکی از این خودروها با واردات بسیار محدود، ماشین رنو اسکالا است که از سوی شرکت نگین خودرو در دو مدل ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ (نسخه فیس‌لیفت) روانه بازار کشور شد و حالا از نادرترین محصولات رنو در ایران به حساب می‌آید. لازم به ذکر است که نسخه پیش از فیس‌لیفت این خودرو در مدل ۲۰۱۳-۲۰۱۴ نیز در تیراژ محدود در بازار ایران حضور دارد.

در مجله خودرو، اطلاعات کاملی درباره رنو اسکالا و همین‌طور قیمت خودرو پیدا می‌کنید.

معرفی رنو اسکالا

هاچبکی که ما در بازار وارداتی ایران تحت عنوان اسکالا می‌شناسیم در حقیقت رنو مگان ۳ (نسل سوم رنو مگان هاچ‌بک) است که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ روانه خط تولید رنو در جهان شد.

رنو اسکالا

ازآن‌جایی که شرکت پارس خودرو نمونه نسل دوم مگان (مگان ۲) را در نسخه سدان به صورت مونتاژی به تولید می‌رساند، نگین خودرو تصمیم گرفت این محصول وارداتی را با نام متمایز اسکالا (Scala) روانه بازار کشور کند.

این اتفاق برای نسخه سدان وارداتی این خودرو با نام فلوئنس (Fluence) نیز افتاد. فلوئنس وارداتی نگین خودرو نیز در حقیقت همان نسخه سدان رنو اسکالا با نام بین المللی رنو-سامسونگ SM3 و فلوئنس است. انتخاب نام ناشناخته فلوئنس در بازار وارداتی ایران نیز به منظور جداسازی این سدان از نسخه سدان مونتاژی مگان ۲ پارس خودرو و حتی نسخه هاچ‌بک اسکالا انجام گرفت.

طراحی ظاهری رنو اسکالا

اسکالا مدل ۲۰۱۵-۲۰۱۶ نسخه فیس لیفت دوم خانواده مگان ۳ و آخرین فیس لیفتی بود که پیش از معرفی نسل چهارم مگان (مگان ۴/زیباترین نسخه خانواده مگان) به بازار بر روی اسکالا انجام گرفت.

این طراحی جدید در نسخه فیس‌لیفت که با نسخه فیس‌لیفت مدل فلوئنس (نسخه سدان اسکالا/نسخه سدان مگان ۳) کاملا مشترک است، رنو اسکالا را از آن سبک طراحی مفهومی سال‌های پیرامون ۲۰۱۰ برند رنو جدا کرد و موجب شد خودرو چهره‌ای موجه‌تر و رایج‌تر پیدا کند.

در نتیجه رنو اسکالا فیس لیفت، دیگر الزاما خاص و متمایز به نظر نمی‌رسید و حالا می‌توانست طیف گسترده‌تری از مشتریان با سلایق متفاوت را به خود جلب کند. اما از دیدگاه شخص نگارنده، اگرچه هر دو نسخه پیش و پس از فیس لیفت اسکالا را نمی‌توان زیبا و جذاب به حساب آورد، اما نسخه فیس لیفت ۲۰۱۵-۲۰۱۶، دیگر به اندازه نسخه پیش از فیس لیفت (۲۰۱۳-۲۰۱۴) خاص، متمایز و عجیب و غریب نبود.

طراحی رنو اسکالا ۲۰۱۵ - ۲۰۱۶

تمایز‌های اصلی در بخش گرافیک طراحی چراغ‌های جلو و جلوپنجره خودرو است که در نسخه فیس‌لیفت مورد بررسی، کمی شیک‌تر، سنگین‌تر و البته عادی‌تر جلوه می‌کند. استفاده از نشان بزرگ لوزی‌مانند رنو در جلوپنجره نیز از زمان عرضه همین فیس‌لیفت به بازار در میان محصولات رنو باب شد و در رنو تلیسمان و کولئوس وارداتی جدید به اوج خود رسید و تمام.

بله، تمام تغییراتی که از مدل فیس‌لیفت یک خودرو اروپایی انتظار دارید، در همین نقطه به پایان می‌رسد، چرا که اسکالا فیس لیفت مدل ۲۰۱۵-۲۰۱۶ در هیچ‌یک از بخش‌های نمای جانبی و عقب با هیچ‌گونه تمایزی همراه نشد. در نتیجه تنها راه تشخیص نسخه فیس‌لیفت و پیش از فیس‌لیفت این خودرو در خیابان، تماشای آن از زاویه جلو است. البته اگر هنوز بتوانید ماشین رنو اسکالا را در خیابان‌های پایتخت پیدا کنید.

طراحی داخلی رنو اسکالا

کابین رنو اسکالا سری آخر وارداتی نیز در مقایسه با نسخه پیشین وارداتی آن تمایز چندانی به همراه نداشت. به این معنا که تمامی المان‌های تشکیل‌دهنده کابین و ساختار اتاق، از طراحی طبقاتی ادوات میانی داشبرد نظیر نمایشگر مولتی مدیا بخش بالایی میانه داشبرد، مجموعه کلید‌های کنترلی سیستم تهویه و سیستم صوتی، خط شیب‌دار تزئیناتی افقی داشبرد، غربیلک فرمان، بیرون‌زدگی جزئی بخش میانی داشبرد و تقریبا تمامی قسمت‌های کابین بدون تغییر باقی ماند.

کابین رنو اسکالا ۲۰۱۵ - ۲۰۱۶

در عین حال ارائه کابین در تیپ دورنگ کرم/طوسی، تبدیل نشانگر سرعت در مجموعه سه‌قلویی دوار کلاستر به نمونه دیجیتالی با رنگ روشن، کیفیت بسیار خوب مونتاژ و همچنین متریال مناسب به‌کاررفته در کابین، فضایی گرم و نسبتا دلچسب به ارمغان آورد که در میان محصولات رده‌پایین وارداتی برند رنو نظیر داستر دیده نمی‌شد و ساختاری متمایل به کلاس خودروهای پریمیوم داشت.

فضای داخلی کابین اسکالا با وجود تعلق به سگمنت هاچ‌بک‌های کوچک، همچنان قابل قبول و در مقایسه با بسیاری از خودروهای هم‌کلاس قدیمی‌تر خود در بازار ایران، به‌خصوص در ردیف دوم جادارتر است. به همراه داشتن فضای صندوق حدود ۴۰۰ لیتری نیز یکی از مهم‌ترین مزایای رنو اسکالا است، چرا که این حجم برابر با حجم صندوق بیشتر خودروهای سدان سایز کوچک بازار ایران است که در یک هاچ‌بک به مالک عرضه می‌شود.

مشخصات فنی رنو اسکالا

رنو اسکالا در مجموع در سه تیپ مختلف روانه بازار ایران شد. یک تیپ ۱.۶ لیتری و دو تیپ ۲ لیتری. نمونه‌های دو لیتری شامل دو تیپ انحصاری E2 و E4 است که از دیدگاه سطح امکانات رفاهی دسته‌بندی شده و تیپ E4 نمونه فول به حساب می‌آید.

دیگر نکته جالب آن است که هر دو پیشرانه ۱.۶ و ۲ لیتر اسکالا دقیقا همان دو نمونه پیشرانه ۱.۶ لیتری K4M و ۲ لیتری M4R به‌کاررفته در خانواده مگان‌های تولیدی پارس خودرو است. در نتیجه بسیاری از قطعات فنی رنو اسکالا با مگان‌های بازار ایران مشترک و قابل جایگزینی است.

نمای جانبی رنو اسکالا ۲۰۱۵ - ۲۰۱۶

اما تیپ ۲ لیتری با داشتن پیشرانه قوی‌تر، بازار را از دست نسخه ۱.۶ لیتری ربود و آن را حذف کرد. این پیشرانه با یک گیربکس ضریب متغیر CVT مشترک با گروه خودروسازی نیسان هماهنگ شده بود که همانند بیشتر خودروهای مجهز به گیربکس CVT، لذت رانندگی را تا حدود زیادی در جهت منفی تحت تاثیر قرار می‌داد.

مجموعه فنی موتور و گیربکس به دلیل توان نسبتا مناسب پیشرانه برای آن دوران هماهنگ جلوه کرد و همانند بسیاری از خودروهای چینی مونتاژی بازار ایران، با سر و صدا و زوزه واردشده به کابین همراه نبود. سواری خودرو با توجه به کیفیت و طراحی مناسب صندلی‌ها نرم و راحت و مناسب استفاده استاندارد جاده‌ای (و نه اسپرت) است. اما به‌صورت کلی نباید از این خودرو انتظار کشش خیره‌کننده و رفتار اسپرت داشت.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی (M4R)
حجم موتور ۲ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی (NA)
قدرت ۱۴۰ اسب بخار
گشتاور ۱۹۵ نیوتن.متر
گیربکس CVT
محور محرک جلو
شتاب ۱۱ ثانیه
سرعت ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵
فرمان برقی
بدنه هاچبک سایز کوچک
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۳۰۳ میلیمتر
عرض ۱۸۰۸ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۷۱ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۴۲ میلیمتر
وزن خالص ۱۳۲۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۰۵ لیتر
حجم مخزن سوخت ۶۰ لیتر
قطر رینگ ۱۶ اینچ

آپشن های رنو اسکالا

رنو اسکالا تیپ E4 را نسخه فول آپشن خطاب کردیم. اما اجازه ندهید که این جمله شما را گول بزند. یکی از نقاط ضعف عمده و احتمالا از اصلی‌ترین دلایل شکست محصولات وارداتی رده متوسط رنو در بازار ایران، نداشتن سطح امکانات رفاهی مناسب در قیاس با قیمت نسبتا قابل توجه آن‌ها بود.

رنو برای کشور فرانسه و بازار جهان، نقش تویوتا برای ژاپن را بازی می‌کند. یک خودرو روزمره اقتصادی موجه با دوام فنی مناسب و سطح امکانات رفاهی نسبتا پایین. اما مردم ایران حاضر نبودند قیمت تویوتای ژاپن را برای خودرویی اروپایی پرداخت کنند که تلاش می‌کند ادای ژاپنی‌ها را در بیاورد.

ماشین رنو اسکالا E4 با امکاناتی چون فرمان برقی، کروز کنترل، کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور نور و باران، سیستم کمک ترمز و ترمز پارک برقی، سیستم روشنایی در روز، کلاستر نیمه دیجیتال، نمایشگر مولتی مدیا و دوربین دنده عقب، ۶ کیسه ایمنی هوا، ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با خروجی انحصاری برای ردیف دوم، سانروف، آینه الکتروکرومیک و تریم داخلی دورنگ روانه بازار شد که در برابر کره‌ای‌های وارداتی دوران حرف چندنی برای گفتن نداشت.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند
کنترل ایستایی در سربالایی
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
ضد واژگونی
اتو پارک
سنسور جلو
سنسور عقب
سنسور باران دارد
سنسور فشار باد تایر
سنسور خواب‌آلودگی راننده
رادار نقطه کور
رادار تغییر لاین
رادار تصادف جلو
رادار تصادف عقب
رادار تابلوخوان
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری خودکار
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
دی لایت دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان
پدال شیفتر
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ۹ اینچ
سیستم صوتی دارد
ناوبری دارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
هداپ
کیسه هوا ۶ عدد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو
سردکن صندلی جلو
ماساژور صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما
سانروف دارد

مزایای رنو اسکالا

+ اشتراک قطعات فنی با رنو مگان مونتاژی پارس خودرو

+ خاص، متمایز و منحصر به فرد در بازار ایران

+ سواری نرم

+ کابین جادار با کیفیت مناسب

معایب رنو اسکالا

– تیراژ واردات بسیار محدود

– شبکه تامین قطعات بسیار محدود

– بازار دست دوم بسیار ضعیف

– قیمت قابل توجه در نسخه دست دوم

قیمت رنو اسکالا در بازار

رنو اسکالا ۲۰۱۵ – ۲۰۱۶ در تیراژ بسیار محدود روانه بازار کشور شد و کسانی که این خودرو را در اختیار دارند، عموما از تملک آن راضی هستند. ازاین‌رو تعداد قابل توجهی از نمونه‌های فروشی این خودرو چه در نسخه فیس‌لیفت و چه نسخه قدیمی‌تر آن در فضای مجازی به چشم نمی‌آید.

نمای عقب رنو اسکالا ۲۰۱۵ - ۲۰۱۶

با این حال قیمت رنو اسکالا در نسخه مورد بررسی در بازار دست دوم چیزی در حدود ۱.۵ تا کمتر از ۲ میلیارد تومان است که برای یک خودرو نسبتا قدیمی و کارکرده رقم قابل توجهی به حساب می‌آید، چرا که به چشم مشتری ایرانی، برند رنو هرگز اعتبار بین‌المللی، سابقه درخشان و دوام برند تویوتا را به همراه ندارد.

برای خرید ماشین دست دوم، بررسی بازار فروش و قیمت خودرو کارکرده ضروری است. خرید رنو می‌تواند انتخابی هوشمندانه باشد، به شرطی که قیمت روز و شرایط خودرو را دقیق چک کنید تا بهترین معامله را داشته باشید.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی