آنطور که به نظر میرسد، کمپانی ژاپنی سونی همچنان در حال توسعه مدل مفهومی اولین خودرو خود، یعنی ویژن اس است. طبق آخرین شنیدهها، خودرو سونی، ماه می سال میلادی جاری در حال تست دیده شد، اما هیچ خبر رسمی از روند تست و تولید این خودرو به بیرون درز نکرد.
این بیخبریها گمانه زنیهای جدیدی پیرامون این خودرو ایجاد کرده است: آیا ویژن اس به مرحله تولید خواهد رسید؟ آیا پایش به جادهها و خیابانها باز میشود یا تنها یک مدل مفهومی باقی خواهد ماند؟
ایزومی کاواناشی در مصاحبه با Automotive News اعلام کرده است که این کمپانی بزرگ در حال حاضر هیچ برنامه مشخصی برای تولید ویژن اس ندارد، چرا که مدل مفهومی آن همچنان در مرحله تحقیق و توسعه به سر میبرد. او در ادامه گفت: «ما باید از هدفمان از ارائه این خدمات آگاه شویم. این ایده اولیه ماست و باید مرحله تحقیق و توسعه را پشت سر بگذاریم. برای ساخت فضای سرگرمی در داخل خودرو، باید فهم درستی از موقعیت داشته و کابین مناسبی بسازیم.»
به نظر میرسد سونی قصد دارد از بسیاری از محصولات خود در مسیر توسعه و تولید این خودرو استفاده کند.
رونمایی از سونی ویژن اس در نمایشگاه CES 2021
ویژن اس (Vision-S) نام یک سدان جدید از کمپانی معروف سونی (Sony) است که سال گذشته از مدل اولیه آن در نمایشگاه CES رونمایی شد. به جرات میتوان گفت که رونمایی از این محصول، یک اتفاق شگفتانگیز و غیر منتظره بود که هیچکس توقعش را نداشت.
خبر خوش این است که بر خلاف برخی از مدلهای اولیه و مفهومی که در نمایشگاهها صرفا ظاهر میشوند و هرگز قدمی فراتر از آن نمیگذارند، امسال هم خبرهای خوبی از ویژن اس در نمایشگاه CES 2021 به گوش رسید. در این رویداد، سونی چند ویدیو از این سدان مرموز پخش و همه را دیوانه کرد! همه از اینکه صنعت خودروسازی به سوی آیندهای مملو از فناوری پیش میرود، هیجان زده شدهاند.
دو ویدیو، رانندگی با این سدان مرموز را در یک جاده خصوصی و سپس در یک جاده عمومی در کشور اتریش نشان میدهند. ویدیوی سوم از دو کلیپ اول بسیار جذابتر و هیجان انگیزتر بود، چرا که اطلاعات بیشتری درباره چگونگی طراحی و ظاهر ویژن اس، شرکای کمپانی سونی که در توسعه این مدل نقش دارند و برخی مشخصات دیگر در اختیار مخاطبان قرار داد.
ویژن اس چه خودرویی است؟
طبق گفتههای فرانک کلاین (Frank Klein)، رئیس شرکت مگنا استیر (Magna Steyr) که یکی از مهمترین شرکای سونی در این پروژه محسوب میشود، ویژن اس تنها شروع فعالیت این کمپانی در راه بلند و پر فراز و نشیب خودروسازی است. در واقع میتوان این سدان را به پلی تشبیه کرد که مسیر سونی را به سوی آینده این کمپانی در صنعت خودروسازی و تبدیل شدن آن به یکی از بهترینها، هموار میکند.
صحبتهای کلاین در این مصاحبه غیر حضوری و ویدیویی حدودا ۹ دقیقه طول کشید. کلاین گفت که حتی در آینده، همکاری این دو کمپانی (مگنا و سونی) ادامه پیدا خواهد کرد. صحبتهای او مهر تاییدی بر حقیقی بودن مدل اولیه ویژن اس و تداوم روند توسعه و در نهایت تولید این سدان بود. بنابراین میتوانیم با خیال راحت باور کنیم که این ماشین سونی، صرفا برای پر کردن غرفههای خالی نمایشگاه عرضه نشده است.
در این ویدیو مشخص شد که سونی و شرکایش، از نمایشگاه CES سال گذشته تا نمایشگاه حاضر، به طور مداوم مشغول توسعه و ایجاد تغییراتی اساسی در این مدل بودهاند، بنابراین ویژن اس دیگر همان مدل اولیه سال پیش نیست و به طرز چشمگیری پیشرفت کرده است.
طبق گفتههای ایزومی کاوانیشی (Izumi Kawanishi) معاون ارشد مدیر عامل، تعداد سنسورهای ویژن اس برای داشتن دید ۳۶۰ درجه به ۴۰ عدد افزایش پیدا کرده است. همچنین از طریق تستهای مختلف، مشکلات و نقصهای ریز و درشت آن برطرف شده و به قابلیتهای جدیدی دسترسی دارد. برای تایید ایمنی و امنیت ویژن اس، کمپانی سونی سیستم مخصوصی را در نظر گرفته است.
عرض صفحه نمایش تعبیه شده در داخل کابین، تقریبا به اندازه تمام داشبورد است. بر روی صفحه نمایش، پنچ بخش کارت مانند دیده میشود که هر کدام به دوربین، جهتیابی، موزیک، ویدیو و تنظیمات تعلق دارند. همچنین در این ویدیو، سونی از مواردی میگوید که از سال گذشته تا به امروز به این سدان اضافه شده یا در در آینده نزدیک به بخش مهمی از آن تبدیل خواهند شد. این ویژگیها و موارد، شامل سیستم دستیار صدا، سیستم کنترل حرکت، قابلیت متصل شدن به اینترنت 5G، قابلیت به روزرسانی اپلیکیشنها، بازیهای کامپیوتری و دوربین مخصوص کنترل حالات سرنشینان در داخل کابین میشود.
طبق گفتههای سونی، زمانی که دوربین داخل کابین تشخیص دهد که یکی از مسافران صندلی عقب خواب است، به طور اتوماتیک شرایط و مواردی مانند دمای داخل کابین و صندلی را تنظیم میکند. همچنین این سیستم با گذشت زمان، با سلایق و ترجیحات راننده آشنا میشود تا شرایط داخل کابین را باب میل او مهیا و تجربه رانندگی دلانگیزی را فراهم کند.
در ادامه، این ویدیو به معرفی دیگر شرکای سونی را که در این پروژه نقش دارند، پرداخت. در بین این اسامی، برندهای مهمی مانند بوش، ودافون، والئو، کانتیننتال و گروه ZF به چشم میخورد. لیست همکاران دیگر شامل یک استارت آپ مجارستانی به نام AlMotive و کمپانی نرم افزار الکتروبیت اتوموتیو (Elektrobit Automotive) میشود. کمپانیهای به نام دیگری مانند HERE، Nvidia، بلک بری/QNX (Blackberry/QNX) و کوالکام (Qualcomm) نیز در ساخت و توسعه سونی ویژن اس دخیل هستند.
کاوانشی میگوید:نزدیک شدن به مردم هدف ما است. حرکت و پویایی وسیلهای برای رسیدن به این هدف است.
نویسنده و مترجم: پرستو مهدی قلیخان